Zamieszczone przez ruwado
Zobacz wpis
Jakie wycieraczki?
Zwiń
X
-
pozdrawiam - Darek
-
-
Alca to kibel raczej, marketowy. b. szybko mi sie zużywały i hałasowały potem mocno.
Ja miałem German Automotive przedostatnio, b. ładnie i dość długo pracowały - tzn. z 5 miechów, nawet przy wyższych prędkościach, bez dźwięków żadnych.
Teraz mam z jakimś uniwersalnym uchwytem Valeo, ale według mnie gorsze są ciut, albo podrabiane bo na Alledrogo kupione, choć tragedii ni ma.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisAlca to kibel raczej, marketowy. b. szybko mi sie zużywały
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisHQ Aero Dynamic nowy komplet założony. Mocowanie pewne, zbierają idealnie.
Komentarz
-
-
Ja ostatnio zamówiłem wycieraczki (foto poniżej). Ogólnie mówiąc to beznadzieja - smużą niesamowicie i są głośne (stukały przy każdej zmianie kierunku). Zareklamowałem je - nawet nie musiałem odsyłać - oddali kasiorkę razem z kosztami przesyłki.
Tak się zastanawiam nad tymi HQ Aero Dynamic - polecacie ?
wycieraczki.jpg
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisHQ Aero Dynamic - polecacie ?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisalbo od razu takie zestawik mogę polecić, u mnie w fordzinie dobrze pracowały i się nie przepłaca:
https://german.com.pl/pl/p/WYCIERACZ...-przod-tyl/719
Straszna tandeta!!
Komentarz
-
-
Do O I kiedyś kupiłem płaskie ALCA - ze względu na mocowanie poszły do kosza. Zaczep uniwersalny był do d....py. Ta klapka zamykająca nie chciała wyraźnie kliknąć. Latała luźno. Nie ryzykowałem porysowania szyby.
W O I po fabrycznych zwykłych, płaskie miałem Bosch Aerotwin - polecam
W O III po fabrycznych mam drugi komplet HQ Aero Dynamic - polecampozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Klima no cóż powiedzieć....ja miałem/mam w Focusie 2 (dwa komplety, na dwóch autach) i mi b. dobrze pracowały/pracują, ale jeszcze w starym kartonie zestaw dostałem, trochę inaczej wyglądało opakowanie, ale nazwa ta sama.
Koledzy oprócz jakość wycieraczek zauważcie, że z czasem mechanizm ramion wycieraczek ma spory luz - jeśli chodzi o dociskanie do szyby. Wiem, że u mnie różnie bywało z tą sztywnością\luźnością ich i niezależnie od wycieraczek, jak było za luźno to do dupy pracowały. OI też nie ma idealnie tego rozwiązanego.....i z czasem się partoli i nie dociska dobrzeOstatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisJa tak. Założyłem teraz drugi komplet. Po pierwszych jestem zadowolony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpis
Po takiej rekomendacji ruwado kupiłem HQ Aero Dynamic - założyłem. Po montażu spadł deszcz i powiem że rewelacja. Polecam i dzięki za poleceniepozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz