Zamieszczone przez mati8201
Jakie wycieraczki?
Zwiń
X
-
Przerabiałem w O1 przegubowe:
Valeo- ujdzie, ale za drogie.
Hella- śmieć kompletny.
Bosch- ujdzie, ale za drogie.
coś z ASO VW- super, ciche, bez mgiełki, nie skaczą do ~160km/h, na szczęście nie musiałem za nie płacić.
ALCA- dla mnie w sam raz. Świetnie zbierają, są ciche, nie zostawiają mgiełki, nie przeskakują do ~140km/h, kosztują po 8zł/szt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlimaPrzerabiałem w O1 przegubowe:
Valeo- ujdzie, ale za drogie.
Hella- śmieć kompletny.
Bosch- ujdzie, ale za drogie.
coś z ASO VW- super, ciche, bez mgiełki, nie skaczą do ~160km/h, na szczęście nie musiałem za nie płacić.
ALCA- dla mnie w sam raz. Świetnie zbierają, są ciche, nie zostawiają mgiełki, nie przeskakują do ~140km/h, kosztują po 8zł/szt.
U mnie Valeo i Bosch (co prawda bez przegubowe) ta sama jakość i latałem na jednych i drugich po 2 lata, teraz sa OXIMO ... i żałuje że nie dołożyłem do ww. u ojca w Mondeo OK a u mnie a to nie wycierają dobrze a to mgiełka zostaje, co do prędkości sie nie wypowiem bo przy ww. niewidzialna wycieraczka sama sobie świetnie radzi.
natomiast ALCA i Hella z moich doświadczeń...
ALCA jakość adekwatna do ceny... owszem są tanie ale co z tego jak sie je zmienia co 3m-c
Hella - mam w busie i cieżarówce z racji ze nie wszyscy producenci robią 70cm i naprawę złego słowa nie mogę powiedzieć a kosztują coś chyba 12 czy 15 ( no ok mam jakiś tam rabat w hurtowni)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez algiMasz gdzieś pod ręką numery OE jak kupowałeś?
I pamiętasz może przybliżoną cenę?
Trochę taniej niż dałem za komplet Boscha (68zł).
18 zł różnicy...czy chce mi się bawić w wymianę samych gumek. Zależy jak to upierdliwe jest ;-)algi
O3 Combi 1.4TSI Elegance + AMAZING + KESSY
Komentarz
-
-
własnie zamówiłem takie http://allegro.pl/show_item.php?item=6037766500
zobaczymy jak założę...
Komentarz
-
-
Ja obecnie używam Motgum i nie są takie złe, a wydałem chyba z 30 zł na obie. Na początku kiepsko zbierały, ale teraz już jest lepiej. Tylko czasem po lewej stronie na środku przy powrocie trochę zarzuci wody z powrotem. Jak za tą cenę to jestem zadowolony, do tego używam na szyby niewidzialnej wycieraczki Autolad.Auto: C5 2.0 HDI 140km 2011r. z FAP bez hydro
Przebieg:172 000 tyś.
Komentarz
-
-
A ja powiem, że 23 strony forum o niczym. Mniej więcej co 3 lata kupuję wycieraczki (pióra) w markecie technicznym po około 10 zł za sztukę i zdają egzamin. Swego czasu zadawałem sobie trud kupowania samych gumek i je wymieniałem, ale to było w okolicach 2000÷5 roku. Teraz naprawdę niema sobie czym głowy zawracać. W każdym sklepie można kupić bardzo tanie i nie gorsze od tych "wypasionych". Guma się starzeje i naprawdę nie warto kupować jakichś drogich, bo po czasie i tak trzeba wymienić, a taniochę za 10 zł nie szkoda wyrzucić nawet po kilku miesiącach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2taniochę za 10 zł nie szkoda wyrzucić nawet po kilku miesiącach.
Komentarz
-
-
ruwado, Na Bosch się kiedyś sparzyłem (skakały na szybie przy powrocie), Valeo też wyleciały po 3 miesiącach z wielkim hukiem :!: Czwarty raz już zakupiłem polecane tu gumki z VWRoboty na max 15 min, a zbierają naprawdę dobrze. O ile w dzień to większość wycieraczek daje radę (o ile płynnie przesuwają się po szybie) to już w nocy podczas deszczu (po podświetleniu przez samochody z przeciwka) widać co jest warta :!: Jak zbiera wodę ale zostawia mgiełkę wilgoci na szybie to u mnie od razu kierunek śmietnik :!: Ja lubię mieć szybę czystą :!: Choć wiem że czysta szyba u różnych kierowców ma różne znaczenie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoA z tymi gumkami to można coś spaprać?:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech Są miszczowie co zawsze są w stanie coś spaprać :!: :!: :!: Ale tak sobie myślę że od IQ 100 i więcej to będzie trudno
:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sob 21 Maj, 16 17:12 ]
To będzie trudno coś spaprać:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Biorac pod uwage ze w O2 czy Superbie 2 tez byla wycieraczka Aero, to pewnie gumki dalej beda pasowac, bo zmienili w tych wycieraczkach mocowanie, a czesc robocza raczej jest bez zmian.
- 1K0 955 429 - RHD 650mm
- 1K0 955 429 A - RHD 700mm
- 1K0 955 429 B - LHD 650mm - w O2 wycieraczka dluzsza tak samo jak w O3 ma 600mm dlugosci
- 1K0 955 429 C - LHD 700mm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekruwado, Na Bosch się kiedyś sparzyłem (skakały na szybie przy powrocie), Valeo też wyleciały po 3 miesiącach z wielkim hukiem :!: Czwarty raz już zakupiłem polecane tu gumki z VWRoboty na max 15 min, a zbierają naprawdę dobrze. O ile w dzień to większość wycieraczek daje radę (o ile płynnie przesuwają się po szybie) to już w nocy podczas deszczu (po podświetleniu przez samochody z przeciwka) widać co jest warta :!: Jak zbiera wodę ale zostawia mgiełkę wilgoci na szybie to u mnie od razu kierunek śmietnik :!: Ja lubię mieć szybę czystą :!: Choć wiem że czysta szyba u różnych kierowców ma różne znaczenie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez prezes73To na jakich obecnie śmigasz, godne polecenia?
[ Dodano: Sob 21 Maj, 16 19:12 ]
Instrukcja :P http://www.autowcentrum.pl/blog/post...-banana,13269/
Komentarz
-
Komentarz