Zamieszczone przez pacocases
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez pacocasesCzy jest jeszcze jakiś syntetyczny 5W30 z normą 505.01 o dobrych parametrach dla BXE
Liqui Moly Longtime High Tech
Zamieszczone przez konkonLM brało całą odpowiedzialność za lanie ich produktu
Zamieszczone przez PAOLO ESCOja-pierdole-a-nie-mowilem-pl-000000.jpg
Plik ściągnięto 164 raz(y) 15.71 KBOctavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO,
Dzięki za karty.
Z tych dwóch propozycji (LM i Midland) nie biorąc pod uwagę ceny, który wg Ciebie jest dla mnie lepszy (oczywiście dla mojego silnika)
zak14, faktycznie diabli wzięli pocztę przy manewrach na serwerze ale oczywiście dziękuję.pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Orbitja robię przy każdej zmianie , jeśli chcesz mało inwazyjna możesz kupić amsoila oparta jest na Detergentach a nie rozpuszczalnikach , myje a nie rozpuszcza ... ja używałem takiej przy ostatnich dwóch zmianach ,
W czasie spływania , olej się delikatnie pieni ,
byla traska na statoilu. Spalanie okolo 0.5 - 0.7 l wieksze jak na castrolu. wiem ze jest zima ale ta traske jezdze od trzech lat co miesiac i nigdy nie mialem spalania wiekszego niz 6.2 . teraz bylo 6.5. Jesli statoil bedzie ladniej chodzil w zime to mozliwe ze przy nim zostane. jesli niedaj Boze bedzie klepanie jak na cadtrolu to juz wole castrola na ktorym chociaz mam mniejsze spalanie. jeszcze zastqnawia mnie lm 4200
Komentarz
-
-
Pytanko Panowie profesjonaliści - ostatnio rzucił mi się w oczy w sklepie olej Total Quartz.
Przeszukałem sporo stron tego topica, ale nie znalazłem żadnej wzmianki na jego temat.
Czy ten olej to takie totalne badziewie, że nie jest wart roztrząsania - jeśli tak to sorry, ale laikiem jestem w tych sprawach
Będę wdzięczny za jakieś info
Z góry dzięki za wyrozumiałość
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jark7Przeszukałem sporo stron tego topica, ale nie znalazłem żadnej wzmianki na jego temat.
Ganiając po mieście w temp. otoczenia 0-10 C utrzymuje się stała temperatura oleju 90 C. Na autostradzie udało mi się go "zagotować" do drugiej kreski na skali, więc na zimę ta oliwa jest OK, natomiast w lecie zobaczymy.
Będę obserwował.
Komentarz
-
-
LIQUI MOLY TOP TEC 4600 RULES !!!!! ( w wolnym tłumaczeniu RZĄDZI )
wczoraj sie zatankowałem na Shellu ...
trasa Warszawa - Augustów
dzisiaj 5,30 rano z Mokotowa do centrum ... tam się okazało ze zapomniałem zniczy wiec z powrotem na Mokotów , potem przebitka przez miasto ( juz był ruch spory ) doturlałem sie do Autostrady ... 70 km Autostradą 130 km /h
reszta drogi 80- 110 km/h
w łomży Korek Gigant , ja pierdziu miasteczko przez które kiedyś można było się przeturlać na luzie ( jałowy bieg ) teraz ... nastawiali świateł korek na 10 km
W Augustowie , sajgon ... trochę sie pokręciliśmy
trasa do warszawy podobnie Łomża korek
OPONY ZIMOWE !!
A to SPALANIE , ZAZNACZAM W CZASIE JAZDY 1 Raz wypalał się DPF wiec trzeba odjąć 1 Litr paliwa ...
Absolutny rekord ... tą samą trasę robiłem w Lipcu na Amsoilu ... było 5.5 L / 100 na oponach letnich
1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
-
Gęstość powietrza- temperatura powietrza też ma tu znaczenie.
Myślę, że nie ma sensu porównywać zużycia paliwa latem przy 20+ do temperatur oscylujących przy 0. Do tego inne ogumienie i wynik może nie być miarodajny."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez teresróżnica wysokości ~400 metrów
Zamieszczone przez OrbitTOP TEC 4600 RULES !!!!!PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Od drivera też sporo zależy.
Ja w jedną stronę mogę spalić 5,5 a powracając 3,3 ;-)
W którą stronę jaki wynik to wybierz sam ;-)"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez teresróżnica wysokości ~400 metrów
:drive:
tylko wlasnie na castrolu mialem mniejsza roznice. spowrotem mialem 3.6 na castrolu na +12stopniach
teraz lepiej.ale na castrolu bylo jeszcze do urwania.
z kolei w druga strone pod gore na castrolu mialem 5,2-5,4
a tu 5,9
chyba dlatego ze dluzej sie nagrzewa.
jak juz sie olej nagrzal to spowrotem wyniki porownywalne
Komentarz
-
-
Orbit, też czekam na ten olej, w przyszłym tygodniu zalewam i zobaczymy co to badziewie jest warte :Psuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitOPONY ZIMOWE !!
A to SPALANIE , ZAZNACZAM W CZASIE JAZDY 1 Raz wypalał się DPF wiec trzeba odjąć 1 Litr paliwa ...
Absolutny rekord ... tą samą trasę robiłem w Lipcu na Amsoilu ... było 5.5 L / 100 na oponach letnich
1) zmiana z 205/55R16 na 185/65R15
2) wolniej jeżdżę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OrbitLIQUI MOLY TOP TEC 4600 RULES !!!!! ( w wolnym tłumaczeniu RZĄDZI )
wczoraj sie zatankowałem na Shellu ...
trasa Warszawa - Augustów
dzisiaj 5,30 rano z Mokotowa do centrum ... tam się okazało ze zapomniałem zniczy wiec z powrotem na Mokotów , potem przebitka przez miasto ( juz był ruch spory ) doturlałem sie do Autostrady ... 70 km Autostradą 130 km /h
reszta drogi 80- 110 km/h
w łomży Korek Gigant , ja pierdziu miasteczko przez które kiedyś można było się przeturlać na luzie ( jałowy bieg ) teraz ... nastawiali świateł korek na 10 km
W Augustowie , sajgon ... trochę sie pokręciliśmy
trasa do warszawy podobnie Łomża korek
OPONY ZIMOWE !!
Obrazek
Bo wowczas ograniczenie spalania o 20 % wrazenia nie robi bo kazdy na dziendobry ma takie wyniki :szeroki_usmiech
Tak czy inaczej popieram energooszczedne oleje w calej rozciaglosci!!!! Nawet jesli to nie syntetyk :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez teresZamieszczone przez OrbitOPONY ZIMOWE !!
1) zmiana z 205/55R16 na 185/65R15
2) wolniej jeżdżę
jazda taka sama ... Atostarda jedziesz tyle ile mozna , potem zreszta też
[ Dodano: Czw 01 Lis, 12 22:09 ]
Moze podswiadomie/swiadomie zastosowales elementy ECO Drivingu?
Bo wowczas ograniczenie spalania o 20 % wrazenia nie robi bo kazdy na dziendobry ma takie wyniki :szeroki_usmiech
Tak czy inaczej popieram energooszczedne oleje w calej rozciaglosci!!!! Nawet jesli to nie syntetyk :
zapomnij , Eco Driving to przereklamowana utopia ... zwłaszcza w Polakowie
dzisiaj jeszcze pokaże test który zrobiłem przed chwilą .... co prawda nie związany z Olejami , ale dający do myślenia1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
Komentarz
-
Komentarz