Mam pytanie dlaczego zwykły Fuchs XTL GT1 np 5w40 (i inne lepkości )popadł w niełaskę ?
Niewiele można poczytać ,czy do tej pory ktoś jeszcze go stosuje i z jakim skutkiem?
Niewiele można poczytać ,czy do tej pory ktoś jeszcze go stosuje i z jakim skutkiem?
. Stary olej leci na badanie. Jest z dodatkiem AR9200V2 (nie umiem się powstrzymać przed dodaniem Archoila) wiec skład będzie zapewne "dziwny". Na oleju jest zrobione dokładnie 15 700 km. Początkowo plan był aby UOA zrobić po 10-12 tys. bo tak najczęściej wymieniam oleje ale, że nie było oznak zużywania się oleju a większość użytkowników przyjmuje 15 tys. to zdecydowałem na 15 tys. a dodatkowe 700 km to taki bonus bo za dużo ostatnio km zrobiłem. Od jakiegoś 1-1,5 tys. subiektywnie wyczuwałem, ze olej się już nieco "zmęczył" ale się nie dziwię bo lekko nie miał. Albo trasa raczej dynamicznie i najczęściej pod dużym obciążeniem albo krótkie odcinki w mieście i niestety ileś tam razy musiałem przerwać wypalanie dpf-u i spodziewam się znacznego rozrzedzenia paliwem. Olej odessany przez bagnet bo wolałem jednak zrobić płukankę. Czarny jak smoła ale to akurat nie dziwne. Za to Ar9200V2 sprawia, ze olej przywiera do ścianek plastikowej buteleczki i nie spływa tak szybko - buteleczka robi się cała czarna.
Komentarz