Zamieszczone przez aronus
Zobacz wpis
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Witam,
mógłbym prosić o opinię o żarówkach https://allegro.pl/tungsram-h4-megal...FUKMUQodWkYA7Q oraz https://allegro.pl/philips-zarowki-h...552771227.html . Może ktoś miał, używał ? Może ktoś miał okazję porównać ?
Komentarz
-
-
Gość
Tak, miałem w poprzednim aucie. Szału nie ma. Lepsze niż osram silverstar 2.0, a gorsze niż philips x-treme vision +130. Ale cena też pośrodku tych dwóch, więc wszystko jest OK.
Oczywiście, białe światło nie było, bo to niemożliwe. Nie pamiętam jak długo świeciły - chyba jakoś ze 2 lata i 30 000 km (wyłącznie nocą).
Jednak nie kupiłbym ponownie.Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
Gość
-
Gość
Nie, ale kupiłem po rekomendacji innych ludzi. Mam 3 komplety, na razie jeden założyłem do lusterek.
A może masz tam nieodpowiedni rezystor? Czy w ogóle nie masz żadnego?
Komentarz
-
Gość
-
Panowie polecam żarówki Tungsram Sportlight +50% Bluish, testowane zarówno w wersji H4 w mojej Skodzie Octavi I , Toyocie Yaris, Chryslerze Grand Voyagerze oraz w wersji H7 w Audi A4 B5 (soczewka). Fajna barwa światła zbliżona do bieli jednak na tyle ciepła żeby nie ginęła na mokrym asfalcie jak np Blue Vision. Cena bardzo atrakcyjna są co najmniej 3x tańsze od Osramów (poprzednio używałem Nightbreaker Laser). O trwałości na razie sie nie wypowiem bo używam od jakichś 3 miesiecy dopiero.
Komentarz
-
-
sprawdzałem w internecie informacje dotyczące żarówek Ring +120 i wynika z nich, że mają filtr UV i " ......są oficjalnie dopuszczone do użycia i nie wymagają ingerencji w instalację elektryczną...", gdzie indziej piszą, że mają homologację ( nie piszą jaką ale skoro w Auto Świat piszę, że polecają a testy wykonano w poważnej firmie w Polsce to wg mnie oznacza, że są dopuszczone ).jmors44
Komentarz
-
-
Dla mnie ceny tych mega żarówek to patologia lekka, nawet tych Ringów. Z czego one są zrobione, że tyle kosztują? Świecą ciut lepiej, ale są nietrwałe. Według mnie strata monety patrząc na osiągany efekt. Myślę, że cena Tungsram to kwota którą można maksymalnie dać za przepalające się częściej żarówki + % markowe.
Bo jakby zsumować kasę wydaną na te hiper żarówki co jakiś dość częsty czas, to można wymienić lampy na ksen lub led w używce prawiealbo zapakować markowy led żarówkę - jeśli ktoś ma soczewkę.
Komentarz
-
Komentarz