natash, Biszczu ,Philips H7 R Night Guite. Jeżdze na nich drugi rok zrobione 35 tys km i dalej jest ok. tfu tfu na psa urok.[/b]
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez czyzyk64natash, Biszczu ,Philips H7 R Night Guite. Jeżdze na nich drugi rok zrobione 35 tys km i dalej jest ok. tfu tfu na psa urok.[/b]
ja w swej OII tak jak powyżej mam H7 NightGuide oraz w Fabii H4 NightGuide. W obwydu autach po ok. 1,5 roku - OII - ca. 20 kkm; Fabia ca. 30 kkm. Jest git! i oby tak dalejByła Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezlocaj85,
no niby lampy wyjmowane były...
ale kto by się tym przejmował?
Wyjmowałem te lampy kilkukrotnie i jeśli zrobisz to tak jak Bozia przykazała, to nie ma absolutnie żadnej potrzeby regulacji... oczywiście o ile zrobisz to właściwie. Lampa jest ustawiona w prowadnicach, więc jak nie pokręcisz śrubami to nic nie ma prawa się rozregulować. Czy jest zapis w instrukcji, który mówi o regulacji świateł w serwisie po każdej wymianie żarówek?
Komentarz
-
-
Koledzy jakie żarówki możecie polecić na drogowe, mijania i postojowe? Zastanawiałem się nad philipsami X-treme Vision, NightGuide lub Blue Vision Ultra, jednak w BV nie wiem jak wygląda reflektor, takie bardzo niebiesko podświetlone reflektory nie są dla mnie, kierowałbym się raczej w stronę białych lub lekko podświetlonych słabym niebieskim.
Czy może brać z Osram lub Tungsramy?
@locaj85
Akurat mam instrukcje przy sobie, jedyny zapis jaki znalazłem:
"Po wymianie żarówki zlecić ustawienie świateł w stacji obsługi Skoda"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ColisKoledzy jakie żarówki możecie polecić na drogowe, mijania i postojowe? Zastanawiałem się nad philipsami X-treme Vision, NightGuide lub Blue Vision Ultra
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylZamieszczone przez ColisKoledzy jakie żarówki możecie polecić na drogowe, mijania i postojowe? Zastanawiałem się nad philipsami X-treme Vision, NightGuide lub Blue Vision Ultra
Czy dodanie postojówek Osram Cool Blue to dobry pomysł?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Colis@locaj85
Akurat mam instrukcje przy sobie, jedyny zapis jaki znalazłem:
"Po wymianie żarówki zlecić ustawienie świateł w stacji obsługi Skoda"
nie mniej jednak IMHO jeżeli zrobi się to tak jak mówi "dekalog" to potrzeby nie widzę ( opieram się na kilkukrotnym wyjmowaniu obu reflektorów i kontroli "ściennej" - nic się nie zmieniało)
[ Dodano: Pią 23 Wrz, 11 22:36 ]
Zamieszczone przez ColisZamieszczone przez czernobylZamieszczone przez ColisKoledzy jakie żarówki możecie polecić na drogowe, mijania i postojowe? Zastanawiałem się nad philipsami X-treme Vision, NightGuide lub Blue Vision Ultra
Czy dodanie postojówek Osram Cool Blue to dobry pomysł?
ja w O1 jeździłem tylko na NG i szczerze polecam, wyglądają fajnie, w niektórych kątach trochę żółto trochę fioletowo, nie rażą a świecą świetnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ColisŻółte jak w zwykłych żarówkach czy białe?
Komentarz
-
-
Siemka koledzy gdzie mogę kupić żaróweczki o nazwie Philips GT150 podobno są bardzo dobre do Octavii i super wyglądaj pozdrawiamhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI
Komentarz
-
-
To mówicie ze Philips GT150 już nie sprzedają?http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI
Komentarz
-
-
Zamierzam wymienić fabryczne żarówki H1 i H7 na Osram Night Breaker+ albo Philips Night Guide.
Na forum też niektórzy wymieniają W5W na Osram Cool Blue albo Philips Blue Vision.
Czy wymiana W5W ma wpływ na świecenie w nocy światłami mijania lub długimi czy tylko wpływa na estetykę reflektora?
Pozdrawiam,
Jacek
Komentarz
-
Komentarz