Zamieszczone przez eaglemirek
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez MickulZamieszczone przez Cokenie rozumiem Cie kompletnie. Zaczałem wyprzedzać to miałem z pół kilometra miejsca do auta z naprzeciwka, ale Superb Combi nacisnął na gaz i przytrzymał mnie do prędkości 190.Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
bzyq_74, :roll: :roll: masakra jakaś ..była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cokemiałem dużo miejsca i sądziłem że wcześniej zaprzestanie tej dziwnej zabawy. no ale widze że tu pełno jest jasnowidzów którzy to u mnie dostrzegają złe zachowanie a to że gość mnie nie chciał umożliwić wyprzedzania to już jest cacy.
"I aby było jasne to nie pochwalam zachowania kierownika z Suberba ale podejście "spierdalać z drogi bo ja jadę" i czym się tu k..wa chwalić :evil:"
Zamieszczone przez MickulNo to się odpuszcza wyprzedzanie? :|
Ty miałeś 190 z przeciwka gość pewnie minimum 50 więc gdyby się zagapił i nie zjechał to wiesz co by było :?:
A zdajesz sobie sprawę ile "k" "ch" itp poleciało pod Twoim adresem ze strony tego gościa co musiał s..dalać na pas awaryjny.
I jeszcze masz pretensje do nas że nie pochwalamy Twojego "wyczynu"
Dla mnie w całej tej sytuacji to Ty jesteś większym (nie napisze ale chyba wiesz co mam na myśli)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez Cokemiałem dużo miejsca i sądziłem że wcześniej zaprzestanie tej dziwnej zabawy. no ale widze że tu pełno jest jasnowidzów którzy to u mnie dostrzegają złe zachowanie a to że gość mnie nie chciał umożliwić wyprzedzania to już jest cacy.
"I aby było jasne to nie pochwalam zachowania kierownika z Suberba ale podejście "spierdalać z drogi bo ja jadę" i czym się tu k..wa chwalić :evil:"
Zamieszczone przez MickulNo to się odpuszcza wyprzedzanie? :|
Ty miałeś 190 z przeciwka gość pewnie minimum 50 więc gdyby się zagapił i nie zjechał to wiesz co by było :?:
A zdajesz sobie sprawę ile "k" "ch" itp poleciało pod Twoim adresem ze strony tego gościa co musiał s..dalać na pas awaryjny.
I jeszcze masz pretensje do nas że nie pochwalamy Twojego "wyczynu"
Dla mnie w całej tej sytuacji to Ty jesteś większym (nie napisze ale chyba wiesz co mam na myśli)
Jak ktoś mi jedzie na czołowe to sie wogóle nie napinam, przyhamuje albo też zjadę. a u Ciebie od razu bluzgi i obrażanie mnie. Dziwny z Ciebie człowiek że tak delikatnie powiem.Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Jak tak czytam wypowiedzi innych, to włosy jeżą mi się na całym ciele. :shock:
190 na drodze jedno jezdniowej. :shock:
Z innej bajki. Teraz już mogę napisać, bo ochłonąłem. Siedzę u mojej Luby i przychodzi do nas Jej Siostra i mówi mi, że włączył się alarm. No ok, schodzę na dół, patrzę do środka, czy jakiś owad nie wleciał i nie włączył syreny. Nic w środku nie znalazłem. Zamykam samochód i woła mnie sąsiad z parteru i mi mówi, że szła banda szczyli i waliła pałami po samochodach i mojemu Golfowi dostało się najbardziej. :zastrzelic Nosz kur!@#$%$ MAĆ! owiesic Tak dość, że maska jest i tak do wymiany, ale jakbym dorwał skur#$%^stwo nieletnie, to bym nogi z dupy powyrywał. :klnie: :klnie:
Komentarz
-
-
@blind_walker:
o kurr... współczuje. Przypomniała mi się stara sytuacja u kumpla jak naćpani gówniarze skakali po maskach na parkingu. Kumpel dorwał, porządnie wpierdzielił gnojkowi a potem dostał sprawę do sadu o pobicie A gówniarzom nic nie zrobili bo mała szkodliwość czynu. I weź tu bądź mądry
Proponuję Ci zgłosić sprawę na policję, nawet jeśli nie znajdą gnojków to będziesz miał papier na udokumentowanie wymiany maski.Mój Skodillac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cokea u Ciebie od razu bluzgi i obrażanie mnie.
Oceniasz innych więc musisz się liczyć że ktoś oceni Ciebie i Twoje zachowanie w tym wypadku na drodze, a moim zdaniem było ono skrajnie nieodpowiedzialne :!: . Jazda (wyścigi) 190km/h po takiej drodze i zmuszanie innych do ucieczki na pas awaryjny (pobocze) jak mam nazwać :?:
Zamieszczone przez Cokeniewielki ale zapas był.
Zamieszczone przez CokeJak ktoś mi jedzie na czołowe to sie wogóle nie napinam, przyhamuje albo też zjadę
[ Dodano: Sro 14 Wrz, 11 23:36 ]
blind_walker, współczuję Łapy takim połamać i to tak skutecznie gnojom aby nie było chirurga który by umiał poskładać :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cokewidze że tu pełno jest jasnowidzów którzy to u mnie dostrzegają złe zachowanie a to że gość mnie nie chciał umożliwić wyprzedzania to już jest cacy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Cokegość zjechał bo tak uznał za stosowne, nie było tak że wjechałem przed superba gdy mijałem jego, niewielki ale zapas był.
Jak ktoś mi jedzie na czołowe to sie wogóle nie napinam, przyhamuje albo też zjadę. a u Ciebie od razu bluzgi i obrażanie mnie. Dziwny z Ciebie człowiek że tak delikatnie powiem.
Zachowujesz się jak i...ta pisane wielkimi literami. Wiesz ilu takich "super nienapinających się kierowców" mój szwagier w worki pakował? A ile postronnych ofiar takich co im "niewiele brakło"?
Tłumaczą Tobie na tyle kulturalnie ile można. To i ja Ci coś opiszę.
W zeszłym roku w KR na jednej z dwukierunkowych dwupasmowych dróg jechał sobie rano chłopak do pracy. Lat 25. Świeżo po studiach, dopiero co dostał pracę. Śpieszył się, aby być wcześniej. Jechał lewym pasem. Z prawego, bez sygnalizacji, ktoś zmienił pas jazdy. "niewiele brakło", trącił auto chłopaka, które wpadło na krawężnik, zaczęło koziołkować i spadło za pasem zieleni na jezdnię w przeciwnym kierunku. Tak nieszczęśliwie że tuż przed maską, małżeństwa z córeczką. Tam prowadziła kobieta. Zero miejsca i czasu na hamowanie. Trzepnęli czołowo.
Chłopak w aucie po dachowaniu został rzucony dalej w bok na przystanek autobusowy, szczęśliwie pusty. Z 3 osobowej rodziny, córeczka i mąż kierującej autem odwiezieni karetkami do szpitala.
Jak się okazało, z auta które zostało zepchnięte i dachowało, nie znaleziono kierowcy. Niestety, na przystanku ktoś leżał, ciężkie obrażenia głowy. Po dokumentach okazało się że to kierowca tego auta. Nie wiadomo "jakim cudem" ale został wyrzucony z auta i wylądował głową na chodniku.
Funkcje życiowe były, ale pod czaszką miazga.
Nie odzyskał już przytomności, umarł po 2 czy 3 dniach.
Zdarzenie jak zdarzenie, pewnie powiesz Coke.
Ale wytłumacz to mojej żonie, która z aktówki chłopaka wyciągała dyplom mgr. z obrony przed tygodniem, dopiero co podpisaną umowę o pracę. Nie musiałeś też odbierać jego telefonu i tłumaczyć rodzinie że leży w szpitalu w stanie ciężkim, nie odbierałeś też telefonów od kolegów którzy się pytali "co z nim?" i "gdzie jechać oddać krew", nie chodziłeś do kolejnej reanimacji przy nim, nie prowadziłeś rodziny i dziewczyny na oddział gdzie leżał, nie musiałeś patrzeć jego znajomym w oczy i mówić że jest nadzieja, wiedząc że tak nie jest.
Sprawca nawet nie zwolnił. Świadków pełno, podali markę i kolor, rejestracji nikt nie zapamiętał.
Udowodnij mi że też miał zapas i bez napinki zrobił to co zrobił. Że wiedział dobrze co robi.
To Ci się starają przekazać inni - POMYŚL nim będzie dla kogoś za późno, spotykasz debila na drodze? Nie udowadniaj mu że jesteś większym idiotą niż on, przeżyj! Daj też żyć innym.
Chcesz się zabić? Twoja wola. Jednak odejdź sam.
Sam sobie odpowiedz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Takich tępaków co przyśpieszają będąc wyprzedzanymi to
:zastrzelicB,C 1.8T
Komentarz
-
-
to aż się prosi takich debili o urwanie rąk przy samej dupie jak to się mówi :evil: ja miałem raz taki przypadek nawet, że kolesia za 3 razem wyprzedziłem, a że nie miał miejsca to mnie potem z PRAWEJ wyprzedził;/ ale na szczęście 2 km dalej policja go już trzymała, więc sprawiedliwości stało się zadośćvagsiekreci.pl
Komentarz
-
-
orzeu, eaglemirek, dzięki! Sprawę pewnie zgłoszę, tylko to nic nie da, bo ciemno było, a sąsiad nie widział sprawców. Do tego samochód stary, AC brak, wiec nie opłaca się wyciągać kasy od ubezpieczyciela, o ile w ogóle można...
Jest takie powiedzenie: Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. Z tym, że jadąc samochodem 190km/h starczy, że trafisz na nierówność, pisałeś Coke, że jechałeś z wakacji, czyli pewnie byłeś załadowany. Opanowanie samochodu jest nie realne. Zrobisz sieczkę na drodze, bo przy 100km/h nie ma co już zbierać. Tylko jak raz tak się przewrócisz, to nauczysz kogoś innego, bo Ty będziesz już stukał do bram św. Piotra.
Komentarz
-
-
a to tak odnośnie prędkości : http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news...ja,283888.html
za to z innej beczki , dziś bardzo pozytywnie mnie zaskoczył dróżnik, dojeżdżałem do przejazdu i zaczęło mrugać światełko wraz z opuszczaniem szlabanu, wiec się zatrzymałem , pan dróżnik wstrzymał opuszczanie szlabanu poczekał aż przejadę i zamknął przejazd, bardzo miło z jego strony.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, to zapraszam na przejazd na Ursus-Gołąbki. Tam szlabany się zamykają ( dróżnik nie automat ) po czym kilka a czasem kilkanaście minut nie jedzie żaden pociąg. Jak już przejedzie to czasem otwiera na 20-30 sek ( jak jest ten bardziej normalny ) lub nie otwiera wcale ( jak siedzi ten upierdliwy ) i znów zamyka na kilka minut, bo niedługo będzie jechać pociąg.
Nie wiem na czym to polega, ale w dzisiejszych czasach nie jest chyba problemem uzyskanie dokładnej informacji kiedy dany skład znajdzie się na przejeździe, a nie zamykanie według rozkładu, bo co z tego że pociąg przejedzie 10 min spóźniony ).
Od kiedy otworzyli S8 ( a teraz dodatkowo zamknęli tunel we Włochach ) to jest to główny przejazd przez który przewala się cały ruch do Ursusa/Okęcia itd. Jak dobrze trafisz to jakieś 300 m przejeżdżasz w 1,5 h.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsczym ten coke jezdzi? bo te jego wyczyny az zal czytac. a w podpisie felicja 64hp
Sam fakt prędkości takiej na jednojezdniowej drodze jest porażający i wg mnie świadczy tylko i wyłącznie o braku wyobraźni i przepraszam, ale o głupocie. Pomijając fakt auta, które nie chciało być wyprzedzone. Po to mamy rozum aby odpuścić, a nie jechać na czołówkę..... i mieć nadzieję na margines.
bardzo obrazowo opisał sprawę soszek81,
[ Dodano: Czw 15 Wrz, 11 11:42 ]
Zamieszczone przez Cokegość zjechał bo tak uznał za stosowne, nie było tak że wjechałem przed superba gdy mijałem jego, niewielki ale zapas był.Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
No dobra, wystarczy już... Wszyscy popełniamy błędy. Jedni mniejsze, inni większe. Zaprawdę powiadam wam że, w piśmie napisane jest: "... kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień...". Tu chyba sami bezgrzeszni i święci są. :?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zepter00Wszyscy popełniamy błędy. Jedni mniejsze, inni większe.
Wydaje mi się że ten wątek jest właśnie po to między innymi aby uzmysłowić ludziom myślącym jakie zachowania na drodze u innych kierowców nas delikatnie mówiąc denerwują :!: Ludzie często nie zdają sobie sprawy że jakieś zachowanie np jazda środkowym pasem lub skrajnym prawym z takich czy innych względów jest nie właściwa. Przeczyta, pomyśli i jest szansa, że będzie starał zmienić swoje przyzwyczajenia.
Komentarz
-
Komentarz