Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wodan
    Rider
    • 2012
    • 417
    • Octavia I combi (1U5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wczoraj na Zakopiance miałem wiele takich przypadków, m.in:
    - tarantaja na lewym pasie sunie 50 km/h, bo przeca po to są dwa pasy, by mógł jechać którym chce :/
    - na prawym autko z przyczepką jedzie ok 80 - 90 km/h, za nim ciągnik siodłowy z naczepą, normalnym jest, że ciągnik rozwijający 91 km/h bez problemu, płynnie i szybko wyprzedzi "zawalidrogę" lewym pasem :evil:
    - korek na prawie 3 km, powód? zapłon instalacji w jednym z samochodów. Pechowiec stoi na głębokim poboczu, obok dwa inne auta, wystrzelone trzy gaśnice, pożar ugaszony, ale banda debili nie będzie przecież jechać płynnie, tylko każdy musi zwolnic do 20 km/h żeby obejrzeć nieszczęście drugiego :/
    - korek jak ***j, ruch wahadłowy, przyczyna? najechanie busa na tył osobówki na łuku drogi. W zasadzie trochę pogiętej blachy i potrzaskany plastik, ale trzy jednostki OSP oczywiście teren obstawiły, wprowadziły kierowanie ruchem, zamiast pozwolić zjechać uczestnikom - optycznie wszyscy wyglądali tak, jakby jechać mogli a wycieków nigdzie widać nie było) :/
    - i wisienka na torcie - droga powrotna do KRK czyli jedzie multum takich, którzy jeszcze nie zdążyli w Zakopcu kupić pamiątek i serków. Grzeje taki pomiędzy 70 a 100 km/h jak warunki pozwalają i nagle po hamulcach i bez kierunku, prawie pod kątem prostym zajeżdża pod przydrożny stragan po kapcie powodując "awaryjne" hamowanie całej kolumny. Nic, tylko zatrzymać się i przy***ć w ten durny, tępy łeb :evil:
    Pozdrawiam
    Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

wodan, no ale jak to wrócić z wakacji bez kultowych kapci czy oscypka, jadąc w kolumnie z Zakopanego trzeba być na to przygotowanym :szeroki_usmiech
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Wally
        RS
        • 2012
        • 3790
        • Volkswagen

Zamieszczone przez sew1981
        może nie mnie bezpośrednio, ale ta wiadomość mnie "osłabiła"...masakra, współczuje rodzinom tych ludzi:
        http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1ef19
        o fak... najbardziej żal tych w których debile wjechali....
        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• wodan
          Rider
          • 2012
          • 417
          • Octavia I combi (1U5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Piramida, my wszystko verstehen, oscypka czy kapcie można chcieć nabyć drogą kupna, ale chwila refleksji nad wykonaniem manewru byłaby wskazana, bo po mojemu lepiej wrócić bez kapci czy oscypka niż bez tylnej polówki wozu, gdy ktoś takiemu zrobi z dupy garaż. No ale ja jestem aspołeczny i nie pojmuję zasad funkcjonowania w społeczeństwie :diabelski_usmiech
          Pozdrawiam
          Wodan

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

może nie mnie bezpośrednio, ale ta wiadomość mnie "osłabiła"...masakra, współczuje rodzinom tych ludzi:
            aż mnie ciarki przeszły. :|
            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

wodan, jakbyś miał radyjko to byś nie stał w tym korku W czwartek była podobna akcja, tylko ciężarówka się nie spaliła tylko zepsuła. Kilka godzin jej nie ściągnęli :diabelski_usmiech
              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• wodan
                Rider
                • 2012
                • 417
                • Octavia I combi (1U5)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Karql, jeszcze tylko do października :diabelski_usmiech
                Pozdrawiam
                Wodan

Komentarz

• Jacomelli
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 501

Zamieszczone przez kabanos
                  piramida, to samo myślą pewnie o nas jak ich z prawej bierzemy :diabelski_usmiech
                  G. prawda. Zazwyczaj nic nie myślą. Nie mając wiedzy i świadomości co to jest ruch prawostronny, jełop za kierownicą nawet nie wie że mógłby pomyśleć o tym, kiedy wyprzedzanie prawym pasem jest dozwolone i w związku z tym kiedy może mieć do Ciebie pretensje. :lol:

CO najwyżej może sie złościćże jego mega 20 letnie BMW wyprzedziła jakaś skoda

[ Dodano: Wto 07 Sie, 12 16:42 ]
                  Zamieszczone przez Zorr
                  Szkoda niewinnych ofiar :cry: zawsze sobie myślę czytając takie newsy, że to mogłem jechać ja z moim dzieckiem....

a co do sprawców - proponowałbym badania toksykologiczne....
                  Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                  Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratoRS
                    • 2009
                    • 10918
                    • Fiat

Jacomelli, też tak myślę, że Ci młodzi ludzie mogli być na jakimś "lepszym koksie". Ale też świadczy o mamusi nie za dobrze, że brał autko bez prawka swobodnie....patologia sama w sobie.

Komentarz

• bws34
                      Rider
                      • 2011
                      • 543

Zamieszczone przez Zorr
                      Kozaki bo nie potrafili wjechać w ścianę albo w drzewo tylko potrzebowali śmierci innych..
                      "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Wally
                        RS
                        • 2012
                        • 3790
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez bws34
                        Kozaki bo nie potrafili wjechać w ścianę albo w drzewo tylko potrzebowali śmierci innych..
                        Przykre, że zabili dwóch niewinnych i szkoda, że nie przeżyli... może jako warzywka zaczęli by myśleć...

a z innej beczki :
                        dzisiaj Połczyńska w kierunku na Ożarów - Pani lewym pasem Toyotą 50/h za nią przedstawiciel jakimś peugeotem - lewo, prawo prawie górą...
                        dojeżdżamy do świateł przy Selgrosie...
                        (z ciekawości otworzyłem okno)
                        Przedstawiciel rzuca mięchem... na co Pani ze stoickim spokojem :
                        "50 masz chłopcze ograniczenie, więc się nie napinaj..." zamknęła szybkę i pojechała dalej :szeroki_usmiech
                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• wodan
                          Rider
                          • 2012
                          • 417
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Wally
                          a z innej beczki :
                          dzisiaj Połczyńska w kierunku na Ożarów - Pani lewym pasem Toyotą 50/h za nią przedstawiciel jakimś peugeotem - lewo, prawo prawie górą...
                          dojeżdżamy do świateł przy Selgrosie...
                          (z ciekawości otworzyłem okno)
                          Przedstawiciel rzuca mięchem... na co Pani ze stoickim spokojem :
                          "50 masz chłopcze ograniczenie, więc się nie napinaj..." zamknęła szybkę i pojechała dalej :szeroki_usmiech
                          Jakbym swego czasu widział swoją teściową sunącą lewym pasem (z trzech dostępnych). Sugeruję jej, żeby zjechała przynajmniej na środkowy lub prawy, by nie denerwować ludzi, argumentuję, że kultura jazdy, zwyczaje, w reszcie przepisy na co ona ze stoickim spokojem: "na znakach jest 80, ja jadę 80 więc o co chodzi?".

Opad rąk... jedyne tłumaczenie - w jej mieście nie ma dróg szerszych, niż jeden pas w jedną stronę...
                          Pozdrawiam
                          Wodan

Komentarz

• Zorr
                            RS
                            • 2011
                            • 2110

wodan, Wally, ciekawe jest to że znaki przestrzegają natomiast konieczność jazdy skrajnym prawym już nie. Tego przepisu po prostu nie znają, z drugiej strony co się dziwić skoro służby porządkowe koncentrują się na przekroczeniach prędkości i nieprawidłowym parkowaniu.

Komentarz

• loru
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4286
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

myślenie nie boli : http://kontakt24.tvn.pl/temat,to-nie...l?categoryId=0
                              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Zorr
                                RS
                                • 2011
                                • 2110

Zamieszczone przez loru
                                oprócz braku wyobraźni wyprzedzającego ja tutaj widzę dwa dodatkowe problemy
                                - dlaczego wyprzedzany TIR jechał na styk za innym autem - aczkolwiek ciężko to z filmiku ocenić
                                - brak mocy w Toyocie - ale to kierowca Toyoty powinien wiedzieć

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9942
                                  • Ford

Zamieszczone przez loru
                                  Ja jebe :shock:
                                  Kur.a, debil. Przecież miał kupę czasu żeby spokojnie odpuścić wyprzedzanie, a on czekał do ostatniej chwili :shock: :shock: :shock:
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• hubert78
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1576

Zamieszczone przez Zorr
                                    - dlaczego wyprzedzany TIR jechał na styk za innym autem - aczkolwiek ciężko to z filmiku ocenić
                                    Dokładnie to samo stwierdziłem że Tirowiec nie zostawił nawet centymetra , bo gość z toyoty miał wystarczająco dużo czasu żeby wyprzedzić i się schować tylko nie miał gdzie. Fakt że spanikował i przez kilka sekund jechał równo z tirem i niefartownie zaczynają hamować prawie że równocześnie i zrobił się problem. Moim zdaniem brak zdecydowania, co widać nawet na samym początku filmu gdzie prosta droga nic z naprzeciwka nie jedzie a gość podchodzi do wyprzedzania jak pies do jeża.

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

Zgadzam się z Hubertem, że głównie głupotę i brak doświadczenia można tu piętnować. Głupota, bo kiedy wyprzedzasz masz mieć pewność, że przynajmniej po tej jednej sztuce musisz dać radę bezpiecznie. Powinien poradzić sobie z wyprzedzeniem tira, a jeśli ten jechał za blisko osobówki to ma obowiązak mu ustąpić - wystarczy zdjąć nogę z gazu, żeby "zmieścić" jedno auto pomiędzy.

Niestety, takie są nasze drogi - często spotyka się sytuacje, że jedzie kolumna aut jedno za drugim tylko dlatego, że każdy w środku sie czai na okazję i nie może się zdecydować. Fajnie, jeśli się uda wykreować taką sytuację, żeby wyprzedzić całą kolumnę jednocześnie, ale to się za często nie zdarza. Niestety najczęściej wygląda to tak, że trzeba omijać jednego po drugim, a w międzyczasie "kreować" sobie miejsce pomiędzy nimi bo jadą zderzak w zderzak...

Nie bronię wyprzedzającego, bo dupa. Ale tak jednostronnego komentarza jak poniższy to bym do druku nie puścił...

Jak dodał Konkolewski, kierowca osobówki wykazał się kompletnym brakiem wyobraźni i nieodpowiedzialnością. „Nie upewnił się czy ma dostateczną widoczność i dostateczne miejsce żeby wykonać manewr wyprzedzania. Tylko dzięki przytomności innych kierowców nie doszło do tragedii” - skomentował.

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

i jeszcze jeden inteligentny inaczej : http://www.tvn24.pl/204-km-h-wezykie...,269754,s.html dobra jest końcówka nagrania
                                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• parasite
                                          L&K
                                          • 2011
                                          • 1368

Zamieszczone przez loru
                                          i jeszcze jeden inteligentny inaczej : http://www.tvn24.pl/204-km-h-wezykie...,269754,s.html dobra jest końcówka nagrania
                                          Hehe ale przynajmniej o kierunkach pamiętał :twisted:
                                          AGR 112KM, 232Nm
                                          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• dato
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1431

Trochę długo czekali z tym zatrzymaniem. No i film edukacyjny - sprzęt mają coraz lepszy, nie "gubi" ofiary po zmianie pasa i dalej mierzy , a zjeżdżają za gonionym chyba z przyzwyczajenia... Jak się przestawią na jazdę lewym pasem bez zmieniania to bida będzie z rozpoznaniem radiowozu na trasie

Komentarz

• Mickul
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2847

Zamieszczone przez bws34
                                              To powinno widnieć jako morderstwo z premedytacją.

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

Zamieszczone przez Mickul
                                                bws34 napisał/a:
                                                To powinno widnieć jako morderstwo z premedytacją.
                                                Zgadzam się, tylko co z tego... Ogólnie mało religijny jestem, ale może się odrodzą jako jakieś ścierwojady czy inne gówno... Szkoda słów.

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2009
                                                  • 10918
                                                  • Fiat

dato, hubert78, dokładnie. Widać, że ten z Toyoty mógł szybciej wyprzedzać, ale ten tirowiec (za którym jechała Toyota) to ewidentnie jakiś imbecyl. Widać jak gostek jakiś krótki czas próbuje wjechać przed tira, ma kierunek, i jest ewidetnie na wysokości jego kabiny, albo nawet już przed ciut...a ten h....zamiast zahamować i go puścić to sobie jedzie w najlepsze....Kierowca Toyoty mógł nie wyprzedzać, ale też mógł nie widzieć co jest przed tym tirem, a tirowiec powinien zostawić miejsce przed sobą, a nie jechać na zderzaku klockiem za kimś, bo wiadomo, że jakaś osobówka w końcu będzie go wyprzedzać. Moim zdaniem większa wina Tira wyprzedzanego. Dobrze bardzo się zachował ten z naprzeciwka, prawie się wywalił do rowu, a wystarczyło jak by ciut zwolnił tym tirem...którego wyprzedzała toyota. takiego to tylko po ryju tłuc i nic więcej

Komentarz

• eaglemirek
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 14116
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Panowie jeśli z bocznej podporządkowanej ulicy wyjedzie wam kierownik zmuszając was do hamowania to jak to traktujecie. Tutaj jest podobnie :!: To mnie właśnie bardzo wpienia jak jadę często nawet z dopuszczalną V w ciągu kilku, kilkunastu samochodów i braku możliwości ich wyprzedzenia bez podnoszenia sobie i innym kierującym ciśnienia zostawiam sobie kilka metrów do poprzedzającego (szczególnie jak to jest jakiś większy gabarytowo samochód) aby mieć czas na reakcję to często zjawi się jakiś debil siedzący mi na zderzaku przeskakuje mnie i zaraz ostro po hamulcach bo przecież nie będzie jechał za emerytem w jakiejś skodzie. A potem i tak się sunie mi przed nosem lub uda mu się jeszcze kilku przeskoczyć ale rzadko wszystkich. Sens takiej jazdy - wkurwianie innych( przykłady reakcji na takie zachowanie i tu było opisywane). A wracając do filmiku zaraz na początku widać że z przed tira ktoś wyprzedza wcześniejsze pojazdy i może było tak że ten ktoś przeskoczył jednego lub 2 schował się na swój pas i dał po hamulcach i potem już każdy robił to samo. Nie mówcie że tirowiec nie hamował bo to widać dokładnie i ja właśnie bym obstawiał taką opcję ze hamował bo przed nim hamowali i ten z toyoty dlatego nie mógł się wcisnąć przed niego. Nie jestem nawet do końca przekonany czy ciemny ślad hamowania na drodze nie pochodzi właśnie od tego Tira bo widać dymek z kół :!: Pewnie gdyby kierownik Toyoty wcześnie zabrał się do manewru byłoby inaczej. Poluzujcie panowie paski od spodni bo widzę że w stosunku do kierowców Tirów macie większe uprzedzenia niż Ku Klux Klan do afroamerykanów. Sami mistrzowie kierownicy którzy to przenigdy nie popełnili błędów na drodze :evil:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

Pracuję...