Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
mnie kilka dni temu osłabił pan kierowca, ale w trochę innej kwestii niż jazda.
podjechałem bardzo późnym wieczorem na stację po fajki, kupiłem i jaram sobie na parkingu, jedyną atrakcją była jakaś para szamocząca się przy samochodzie, więc sobie obserwuję, okazało się, że to jakaś pani przyjechała ze schodzącym z koła powietrzem, żeby dopompować - stwierdziła, że skoro powietrze schodzi to nabije więcej i tym sposobem na dłużej jej starczy
niestety próbowała nabić tam ciśnienie 5,5 no i gwóźdź, który siedział w oponie wystrzelił, no cóż, urocze
oczywiście całe powietrze zeszło i pojawił się problem.
pan, który chyba obok odkurzał swój samochód a więc KIEROWCA ( :idea: ) zaoferował swoją pomoc przy zmianie koła.
okazało się, że w bagażniku siedzi dojazdówka, która jak wiadomo różni się od typowego koła:
więc padło pierwsze stwierdzenie, że widocznie w salonie (bardzo świeży samochód) musieli jej wsadzić zapas od innego samochodu więc nie da się tego tutaj założyć.
(w tym momencie już delikatnie wkroczyłem)
dobra, jak się okazało, że można to teraz trzeba samochód podnieść, pani dysponowała lewarkiem tego typu:
i tutaj już musiałem wkroczyć na całego i się pobrudzić, bo przecież nie da się samochodu podnieść kręcąc elementem w czerwonym kółeczku PALCAMI - tzn. sorry, ja nie jestem w stanie...
no to odkręcam, podnoszę i jeszcze tylko zza pleców słyszę ofertę pomocy przy poszukania klucza do odkręcenia elementu, który znowu jest w czerwonym kółeczku:
tak, nie mylicie się, to jest PIASTA
no i tyle, koło wymienione i szerokości, ale prawdę mówiąc, myślałem, że na oko z 10 lat młodszy ode mnie kierowca, powinien być... nie wiem jaki powinien być, ale powinien chyba do cholery być w stanie zmienić koło, no nie :?: :!: :shock:
sam mam dwie lewe ręce, ale...
a pani była całkiem do rzeczysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dla lokalsów:
dzisiaj pani ZAWRACAŁA tutaj (Powstańców Śląskich) o 1500 :szeroki_usmiech
i zawróciła, chyba wszyscy byli w szoku
(jechała w kierunku Górczewskiej i zawróciła w kierunku Żolibiorza, nawet sprawnie, tak na 4x)Załączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RafalekMPowrót z Białegostoku. W pewnej wiosce po drodze odbywało się jakieś wesele. Na odcinku 300m ustawiono 4 (słownie cztery) bramy :evil:. Myślałem, że wyjdę z siebie.
Jeśli tak, to trzeba było pokazać im legitymację szkolną, to by sobie dali siana :wink:Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Za onet.pl
Wiozła swoje dziecko mając 1,8 promila
Stołeczna policja zatrzymała nietrzeźwą kobietę, która w nocy spowodowała kolizję. 36-latka jechala samochodem ze swoim 11-letnim synem.
Więcej informacji ze stolicy na tvnwarszawa.pl.
Zdarzenie miało miejsce w nocy w Nowym Dworze Mazowieckim. Patrol policji zauważył iskry lecące spod jadącego ulicą Morawicza forda. Okazało się, że samochód ma wgniecioną maskę a pod nim znajduje się wyrwany znak drogowy.
Pojazd prowadziła 36-letnia Anna J. Po przebadaniu alkomatem okazało się, że ma w organizmie 1,8 promila alkoholu. Kobieta chwilę przed złapaniem przez policję wpadła na wysepkę, ścinając słupek i znak drogowy. Nie przejęła się tym jednak i pojechała dalej.
Teraz odpowie przed sądem za jazdę w stanie nietrzeźwym.ops:
Komentarz
-
-
Ja :klnie: niedługo będę musiał do domu helikopterem wracał! Żwirki stoją, bo skrzyżowanie 17 stycznia/Żwirki jest w remoncie (a mają jeszcze zamknąć :shock: ), Marynarska -> Hynka stoi, bo remontują wiadukt w stronę Jerozolimskich, Al. Krakowska stoi też dość często. Poprostu N/C Ci drogowcy i reszta tych pajaców to nie myślą racjonalnie, bo jak można robiąc remonty SPARALIŻOWAĆ ruch na Okęciu/Ochocie:zastrzelic
W ogóle to chyba jakiś nowy trend się zrobił w naprawianiu dróg po jakiś wykopach. Dziś pojeździłem sobie tu i tam i co widziałem? Wszędzie gdzie były rozkopane ulice to zamiast zalać to asfaltem/betonem/czy inną kupa to napchali tam kostek rubika co opadają pod każdym cięższym samochodem i robią się jakieś kaniony.
ps. powinien być jakiś temat "żale" czy coś :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaunapchali tam kostek rubika co opadają pod każdym cięższym samochodem i robią się jakieś kaniony
masakra, chyba w środę mają otworzyć wreszcie wiadukt, ale to co się dzisiaj tam działo...
a zobaczymy jutrosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
wszystkie 6 pasów w obu kierunkach w okolicach ŻiW przy 17-stycznia są :klnie: na maksa! tam się samochodem osobowym nie da jeździć, a we wczorajszej Rzeczpospolitej napisali, że zamknąć mają te skrzyżowanie :shock:
Dziś przecież od Orlenu (tam jak się z Poleczki zjeżdża) do 17-stycznia jechałem 40 minut :zastrzelic :zastrzelic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauRzeczpospolitej napisali, że zamknąć mają te skrzyżowanie :shock:
Zamieszczone przez MihauDziś przecież od Orlenu (tam jak się z Poleczki zjeżdża) do 17-stycznia jechałem 40 minut :zastrzelic :zastrzelicsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez szkodaspieprzyłem w 17, bo słyszałem na radiu, że to do Lotnika tak stoi :shock: :shock: :shock:
LOL ciekawe ile moja mama będzie jutro jechała na Lotnisko, bo leci na urlop? ale chyba o 5.30 nie będzie korków :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaMihau napisał/a:
napchali tam kostek rubika co opadają pod każdym cięższym samochodem i robią się jakieś kaniony
Zamieszczone przez szkodato jest gówno na maksa- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Jac_ek, hmmm ale tam niektóre kostki rubika mają dobrze koło miesiąca i są coraz głębiej. U mnie koło bloku jak przecięli ulice w poprzek to (gruba na dobry metr) to dwa dni i teraz można normalnie jeździć.
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Jac_ekA tak jest szansa że będzie dobrze
Komentarz
-
-
nie powinna się ta kostka jednak zbytnio zapadać - bo po remoncie to wykonawca musi odpowiednio zagęścić konstrukcję drogi - kostkę się układa po to żeby się upewnić że wszystko jest OK, oczywiście mogło też być tak że po ostatnich deszczach trochę za dużo wody się tam dostało i wypłukało grunt. Nie mniej jednak powinno być to jakoś "monitorowane" przez wykonawcę bo jedno teoria a co innego "fachowcy" na których nie ma za bardzo rady - pozostaje mieć nadzieję że szybko to naprawią. Sama technologia jest dobra - gorzej jak widać jest z wykonaniem :/- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekgorzej jak widać jest z wykonaniem :/
Zamieszczone przez Jac_ekkostkę się układa po to żeby się upewnić że wszystko jest OKsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz