Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
mnie kilka dni temu osłabił pan kierowca, ale w trochę innej kwestii niż jazda.
podjechałem bardzo późnym wieczorem na stację po fajki, kupiłem i jaram sobie na parkingu, jedyną atrakcją była jakaś para szamocząca się przy samochodzie, więc sobie obserwuję, okazało się, że to jakaś pani przyjechała ze schodzącym z koła powietrzem, żeby dopompować - stwierdziła, że skoro powietrze schodzi to nabije więcej i tym sposobem na dłużej jej starczy
niestety próbowała nabić tam ciśnienie 5,5 no i gwóźdź, który siedział w oponie wystrzelił, no cóż, urocze
oczywiście całe powietrze zeszło i pojawił się problem.
pan, który chyba obok odkurzał swój samochód a więc KIEROWCA ( :idea: ) zaoferował swoją pomoc przy zmianie koła.
okazało się, że w bagażniku siedzi dojazdówka, która jak wiadomo różni się od typowego koła:
więc padło pierwsze stwierdzenie, że widocznie w salonie (bardzo świeży samochód) musieli jej wsadzić zapas od innego samochodu więc nie da się tego tutaj założyć.
(w tym momencie już delikatnie wkroczyłem )
dobra, jak się okazało, że można to teraz trzeba samochód podnieść, pani dysponowała lewarkiem tego typu:
i tutaj już musiałem wkroczyć na całego i się pobrudzić, bo przecież nie da się samochodu podnieść kręcąc elementem w czerwonym kółeczku PALCAMI - tzn. sorry, ja nie jestem w stanie...
no to odkręcam, podnoszę i jeszcze tylko zza pleców słyszę ofertę pomocy przy poszukania klucza do odkręcenia elementu, który znowu jest w czerwonym kółeczku:
tak, nie mylicie się, to jest PIASTA
no i tyle, koło wymienione i szerokości, ale prawdę mówiąc, myślałem, że na oko z 10 lat młodszy ode mnie kierowca, powinien być... nie wiem jaki powinien być, ale powinien chyba do cholery być w stanie zmienić koło, no nie :?: :!: :shock:
sam mam dwie lewe ręce, ale...
a pani była całkiem do rzeczysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dla lokalsów:
dzisiaj pani ZAWRACAŁA tutaj (Powstańców Śląskich) o 1500 :szeroki_usmiech
i zawróciła, chyba wszyscy byli w szoku
(jechała w kierunku Górczewskiej i zawróciła w kierunku Żolibiorza, nawet sprawnie, tak na 4x)Załączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RafalekMPowrót z Białegostoku. W pewnej wiosce po drodze odbywało się jakieś wesele. Na odcinku 300m ustawiono 4 (słownie cztery) bramy :evil:. Myślałem, że wyjdę z siebie.
Jeśli tak, to trzeba było pokazać im legitymację szkolną, to by sobie dali siana :wink:Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Za onet.pl
Wiozła swoje dziecko mając 1,8 promila
Stołeczna policja zatrzymała nietrzeźwą kobietę, która w nocy spowodowała kolizję. 36-latka jechala samochodem ze swoim 11-letnim synem.
Więcej informacji ze stolicy na tvnwarszawa.pl.
Zdarzenie miało miejsce w nocy w Nowym Dworze Mazowieckim. Patrol policji zauważył iskry lecące spod jadącego ulicą Morawicza forda. Okazało się, że samochód ma wgniecioną maskę a pod nim znajduje się wyrwany znak drogowy.
Pojazd prowadziła 36-letnia Anna J. Po przebadaniu alkomatem okazało się, że ma w organizmie 1,8 promila alkoholu. Kobieta chwilę przed złapaniem przez policję wpadła na wysepkę, ścinając słupek i znak drogowy. Nie przejęła się tym jednak i pojechała dalej.
Teraz odpowie przed sądem za jazdę w stanie nietrzeźwym.
Komentarz
-
-
Ja :klnie: niedługo będę musiał do domu helikopterem wracał! Żwirki stoją, bo skrzyżowanie 17 stycznia/Żwirki jest w remoncie (a mają jeszcze zamknąć :shock: ), Marynarska -> Hynka stoi, bo remontują wiadukt w stronę Jerozolimskich, Al. Krakowska stoi też dość często. Poprostu N/C Ci drogowcy i reszta tych pajaców to nie myślą racjonalnie, bo jak można robiąc remonty SPARALIŻOWAĆ ruch na Okęciu/Ochocie :zastrzelic
W ogóle to chyba jakiś nowy trend się zrobił w naprawianiu dróg po jakiś wykopach. Dziś pojeździłem sobie tu i tam i co widziałem? Wszędzie gdzie były rozkopane ulice to zamiast zalać to asfaltem/betonem/czy inną kupa to napchali tam kostek rubika co opadają pod każdym cięższym samochodem i robią się jakieś kaniony.
ps. powinien być jakiś temat "żale" czy coś :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaunapchali tam kostek rubika co opadają pod każdym cięższym samochodem i robią się jakieś kaniony
masakra, chyba w środę mają otworzyć wreszcie wiadukt, ale to co się dzisiaj tam działo...
a zobaczymy jutrosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
wszystkie 6 pasów w obu kierunkach w okolicach ŻiW przy 17-stycznia są :klnie: na maksa! tam się samochodem osobowym nie da jeździć, a we wczorajszej Rzeczpospolitej napisali, że zamknąć mają te skrzyżowanie :shock:
Dziś przecież od Orlenu (tam jak się z Poleczki zjeżdża) do 17-stycznia jechałem 40 minut :zastrzelic :zastrzelic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauRzeczpospolitej napisali, że zamknąć mają te skrzyżowanie :shock:
Zamieszczone przez MihauDziś przecież od Orlenu (tam jak się z Poleczki zjeżdża) do 17-stycznia jechałem 40 minut :zastrzelic :zastrzelicsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez szkodaspieprzyłem w 17, bo słyszałem na radiu, że to do Lotnika tak stoi :shock: :shock: :shock:
LOL ciekawe ile moja mama będzie jutro jechała na Lotnisko, bo leci na urlop? ale chyba o 5.30 nie będzie korków :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaMihau napisał/a:
napchali tam kostek rubika co opadają pod każdym cięższym samochodem i robią się jakieś kaniony
Zamieszczone przez szkodato jest gówno na maksa- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Jac_ek, hmmm ale tam niektóre kostki rubika mają dobrze koło miesiąca i są coraz głębiej. U mnie koło bloku jak przecięli ulice w poprzek to (gruba na dobry metr) to dwa dni i teraz można normalnie jeździć.
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Jac_ekA tak jest szansa że będzie dobrze
Komentarz
-
-
nie powinna się ta kostka jednak zbytnio zapadać - bo po remoncie to wykonawca musi odpowiednio zagęścić konstrukcję drogi - kostkę się układa po to żeby się upewnić że wszystko jest OK, oczywiście mogło też być tak że po ostatnich deszczach trochę za dużo wody się tam dostało i wypłukało grunt. Nie mniej jednak powinno być to jakoś "monitorowane" przez wykonawcę bo jedno teoria a co innego "fachowcy" na których nie ma za bardzo rady - pozostaje mieć nadzieję że szybko to naprawią. Sama technologia jest dobra - gorzej jak widać jest z wykonaniem :/- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekgorzej jak widać jest z wykonaniem :/
Zamieszczone przez Jac_ekkostkę się układa po to żeby się upewnić że wszystko jest OKsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz