Ja dziś na CB próbowałem przekonać pana instruktora "nauki jazdy" (powinno się to nazywać "nauką zdania egzaminu", bo z normalną jazdą ma niewiele wspólnego), że przy widoczności grubo ponad 50m nie należy używać światła przeciwmgłowego tylnego. Niestety dla niego miało miejsce, jak to nazwał, "ograniczenie widoczności" i nie dało mu się przetłumaczyć, że jak widzi na drodze 5 słupków wprzód, to takie oślepianie innych kierowców jest bezzasadne. I później taka baba świeżo po kursie wsiądzie w swój nowy śliczny samochodzik i przy każdej mgiełce będzie świeciła czym tylko będzie mogła... bo przecież tak ją uczył pan instruktor :evil:
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez pioriJa dziś na CB próbowałem przekonać pana instruktora "nauki jazdy" (powinno się to nazywać "nauką zdania egzaminu", bo z normalną jazdą ma niewiele wspólnego), że przy widoczności grubo ponad 50m nie należy używać światła przeciwmgłowego tylnego. Niestety dla niego miało miejsce, jak to nazwał, "ograniczenie widoczności" i nie dało mu się przetłumaczyć, że jak widzi na drodze 5 słupków wprzód, to takie oślepianie innych kierowców jest bezzasadne. I później taka baba świeżo po kursie wsiądzie w swój nowy śliczny samochodzik i przy każdej mgiełce będzie świeciła czym tylko będzie mogła... bo przecież tak ją uczył pan instruktor
ale tak jak mówiłem, przekonywanie kogokolwiek nie ma sensu, już nawet nie daje długimi bo i tak osły nie wiedzą o co chodzi :lol:
panowie instruktorzy to w ogóle osobna historia, w zeszłym roku jak zdawałem egzamin :lol: :twisted: wziąłem sobie 2h jazd, żeby własnie przypomnieć sobie jak się ten egzamin zdaje no i miałem do czynienia z kolesiem conajmniej 10 lat młodszym ode mnie, który był ewidentnie zorientowany na "rwanie dup" na kursie :lol:
jakie taki chłopaczyna może mieć doswiadczenie o przekazywaniu go komukolwiek nie wspominając :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw zeszłym roku jak zdawałem egzamin :lol: :twisted: wziąłem sobie 2h jazd, żeby własnie przypomnieć sobie jak się ten egzamin zdaje no i miałem do czynienia z kolesiem conajmniej 10 lat młodszym ode mnie, który był ewidentnie zorientowany na "rwanie dup" na kursie :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez szkodaw zeszłym roku jak zdawałem egzamin :lol: :twisted: wziąłem sobie 2h jazd, żeby własnie przypomnieć sobie jak się ten egzamin zdaje no i miałem do czynienia z kolesiem conajmniej 10 lat młodszym ode mnie, który był ewidentnie zorientowany na "rwanie dup" na kursie :lol:
na egzaminie z kolei staruszek jakiś, no ale za pierwszym razem :lol: :lol :thank:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Mnie ok. 1,5 godziny temu osłabiła blondynka z komórką przy uchu (i takoż chyba jedną- mózgową :evil: ). Stałem sobie grzecznie na światłach do skrętu w lewo i nagle BUM! z tyłu :klnie: Po zjechaniu na bok paniusia się tłumaczy: "...przepraszam, nie zauważyłam, dziecko dzwoniło, rozmawiałam, ale przecież nic się nie stało..."
:klnie: :jump: :box :zastrzelic
Na szczęście tylko małe rysy mam na zderzaku (ciemno było- więcej nie widziałem)- i chyba (oby!) nic więcej. Ale wku...ić się wku..iłem....
Ufffffffff, teraz siedzę przy i jakoś już emocje opadają....Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arccussAle wku...ić się wku..iłem....
komórki, następny mój ulubiony temat :lol:
mówiłem Wam, jak mnie facet tak pyknął w tył, to nie przerwał rozmowy nawet jak wysiadł do mnie, wtedy to już mnie lekko zapienił szczerze mówiąc :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
arccuss, no mi jak przy cofaniu facet lekko uderzył z boku w zderzak, to też nic nie było widać, jak komuś mówiłem to dobrze się przyglądał żeby cokolwiek zobaczyć
A dzisiaj fakturę dostałem do wglądu co było robione na ponad 4000 :szeroki_usmiech
te stawki w aso to maja popier...ne, później dziwić się że ktoś rozwali lampę, zderzak i już liczą szkodę całkowitą....
[ Dodano: Sro 27 Paź, 10 19:40 ]
szkoda to wiesz co wtedy się robi :P
:box i już się obudzi :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arccussabstinent,
sądząc po lokalizacji i wyglądzie szkody (bez urazy Szanowny Moderatorze :wink: )- nie sądzę, żeby było dużo do naprawy. Zresztą, poniżej foto- zderzak cały, bez załamań a rysy chyba da się przypolerować... Zresztą zobaczę jutro- jak będzie widno...
Obrazeksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Codziennie odbieram mojego szkodnika z przedszkola i staje na tym samym skrzyżowaniu. Od dwóch dni mam przykre doświadczenia z paniami, które na krzyżówce stały przed moim autem i chciały je opuścić. Wczoraj pani stojąca golfem, nie dość, że wyjeżdżała i wyjechać nie mogła to podczas ruszania włączyła wsteczny bieg :shock: i ruszyła do tyłu. Na szczęście zatrzymałem się wcześniej w bezpiecznej odległości za nią i tylko dlatego nie doszło do bliskiego spotkania z przodem mojego auta. Dzisiaj pani opuszczająca skrzyżowanie chyba z 2 minuty i mając pustą drogę zaczęła zastanawiać się czy zdąży ruszyć przed nadjeżdżającym autem będącym w odległości ok. 200-300m. Jedno jest pewne jutro jadę inną drogą bo zasada do trzech razy sztuka może się spełnić.
Komentarz
-
-
cos spokojnie w watku sie zrobilo wiec wpisze swoja historyjke.
syn sasiadow, gowniarz 18 lat, jechal z kolezka,pewnie podobny wiek. kolezka jego prowadzil, jakis opel corsa 10 letni lub lepiej, pewnie samochod mamusi czy cos. no nie wazne. wjezdzam na rondo , chlopaki jada, synek mi macha i sie smiej. spoko, ja rowniez, jedziemy dalej dwu pasmowoka. i tak sobie jedziemy. on lewym jak prawym. po jakims czasie gosc doszdl do wniosku ze moj pas szybszy i skret- tak na pierd.. zapalke przed moja maska, po cfaniacku, tylko ja chwile wczesiej dalem w pizde bo chcialem w luke z przodu sie zmiecici i zmienic pas aby na skrzyzowaniu skrecic w lewo. no i debil nie uzywal lusterek i na mnie , na bobocze, po hamulach, ledwo zdazylem. dobrze ze pojechali dalej bo bym kierowcy ryj sklepal.
nie nawidze takich manewrow 0-1 przed nosem, bo albo sie uda, albo bedzie przejebane...Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
to co lubię
zamknięty przejazd kolejowy i 10 minut wypalania oczu :lol:
ja nawet pajacowi załączyłem postojowe, żeby mu nie świecić w lusterko :lol:Załączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlenaZamieszczone przez szkoda(automaty rozumiem, chociaż na przejeździe to tak średnio,saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz