Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zepter00
    RS
    • 2008
    • 2304

Tak się składa, że mocz psa jest agresywny. Ma mocno kwaśny odczyn. Tym bardziej, że lakiery teraz są o wiele delikatniejsze niż kiedyś. W USA był przypadek, że latarnia która stała przy skrzyżowaniu gdzie ludzie z pieskami spacerowali skorodowała po paru latach i się przewróciła a była z solidnej stali.
    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez zepter00
      W USA był przypadek, że latarnia która stała przy skrzyżowaniu gdzie ludzie z pieskami spacerowali skorodowała po paru latach i się przewróciła a była z solidnej stali.
      Już widzę te tytuły w Fakcie, jakby w Polsce się takie coś stało. "Nie śpię, bo trzymam latarnię." :lol:
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• eaglemirek
        RS
        • 2010
        • 14116
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez pandzik
        A mnie wczoraj osłabił przechodzień z pieskiem na smyczy.
        No więc idę do samochodu, który stal pod domem i co wodzę? Gośc z pieskiem i ten piesek leje na zderzak mojego auta. Mówię mu kulturalnie: "Pop...o cię? Sp...j z tym kundlem", na to kretyn odpowiedział: "a co, lakier ci zejdzie"?
        kulturalnie, po naszemu, kazałem mu srać i lać w domu i jeszcze takie tam.... Rąk opad.
        Ja zawsze w takich wypadkach pytam się gdzie pani/pan mieszka :?: A na pytanie po co to panu wiedzieć odpowiadam " bo mam zamiar odlać się na pani/pana drzwi domowe" :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• dwaoka
          Elegance
          • 2010
          • 927

blind_walker, Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale w pierwszym przypadku Seat był już na pasie na który ty się włączałeś. Jak to wygląda od strony kodeksu? ops:
          bkc+dsg

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez dwaoka
            Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale w pierwszym przypadku Seat był już na pasie na który ty się włączałeś.
            No niestety ale sie mylisz. Kto ma pierwszeństwo na skrzyzowaniech gdzie nie ma oznakowania ?? Czy aby nie przypadkiem samochód znajdujący z z twojej prawej
            Czarny Elegance

Komentarz

• Szkodnicki
              L&K
              • 2011
              • 1084

Zamieszczone przez eaglemirek
              No więc idę do samochodu, który stal pod domem i co wodzę? Gośc z pieskiem i ten piesek leje na zderzak mojego auta. Mówię mu kulturalnie: "Pop...o cię? Sp...j z tym kundlem", na to kretyn odpowiedział: "a co, lakier ci zejdzie"?
              kulturalnie, po naszemu, kazałem mu srać i lać w domu i jeszcze takie tam.... Rąk opad.
              Ja zawsze w takich wypadkach pytam się gdzie pani/pan mieszka :?: A na pytanie po co to panu wiedzieć odpowiadam " bo mam zamiar odlać się na pani/pana drzwi domowe" :diabelski_usmiech
              eaglemirek Muszę to zastosować :!: :diabelski_usmiech
              Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
              ----
              Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• McGan
                RS
                • 2010
                • 3573
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Szkodnicki
                eaglemirek Muszę to zastosować :!: :diabelski_usmiech
                Bardzo dobre rozwiązanie :diabelski_usmiech
                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hGy1zjbe-js&feature=youtu.be[/youtube]
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• bradley
                    L&K
                    • 2008
                    • 1465

bzyq_74, lekko podkopcil. Nie widziales mojego baczka
                    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• dwaoka
                      Elegance
                      • 2010
                      • 927

bradley, podkopcił, ale jakby stał w miejscu normalnie, zero odejścia... :lol:
                      bkc+dsg

Komentarz

• blind_walker
                        RS
                        • 2010
                        • 4533
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Zorr
                        blind_walker, światła włączyłeś, bo odnoszę wrażenie, iż Cię blondynki nie widziały?
                        Światła były, a jakby inaczej. Były chyba bardziej zajęte rozmową przez telefon niż skupianiu się na jeździe.

Big, dwaoka, tam miałem pierwszeństwo. Byłem raz świadkiem, jak nieoznakowana Vectra, przy okazji nawrotki, shaltowała innego kierownika, który wymusił pierwszeństwo, podobnie jak to uczyniła kobieta w Seacie.
                        mkII 20VT (600h worked)
                        Roooooomster

Komentarz

• ziutsane
                          RS
                          • 2007
                          • 2376

Okres prosperity na rynku gazu płynnego w naszym kraju za nami. Mówienie o "dojrzałym" rynku tego nie zmieni. Wciąż jednak jest to paliwo, z którego
                          Radio: C90r+XDP210EQ
                          Kable:Opt,Skyline,50 mm
                          Wzm:XES M1+FP 1.800
                          Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

Dziś osłabiła mnie żona. Poprzednio mieliśmy auto na LPG, zmiana na TDI, wytłumaczyłem jej jak jeździć, czyli jak zimny to do 2500obr, studzić turbinę itd. itp. Stwierdziła, że diesel jest dla idiotów , bo jak z jajkiem trzeba się obchodzić i non stop patrzeć na zegary zamiast na drogę, no ale nie ważne. Dziś brał kolejny raz auto do pracy i pytam rano, jak jeździsz, "Tak jak mówiłeś, biegi zmieniam min. przy 3000obr, w sumie to się dziwię, że tak mi kazałeś, bo jak słyszę silniki to aż mi go żal...." :roll: Mówię kazałem Ci tak zrobić jak ostatnio jechaliśmy, bo był już rozgrzany... oczywiście dla niej czy zimny czy rozgrzany to chyba bez różnicy... Mówię, jak go odpalisz dziś to poczekaj z 15 sek zanim ruszysz bo stał cała niedzielę, niech olej się tam przerzuci z lewa na prawo moment. Ok. Patrze przez okno, wchodzi do auta, odpala światła (wcześniej mówiłem, żeby gasić zimą światła i zapalać po odpaleniu, bo aku dostaje mniej po dupie), za moment odpala furę i rusza... :roll: Ręce mi opadły

Komentarz

• sesik
                              RS
                              • 2006
                              • 2165

Niedzielne popołudnie, rodzinny spacer, dziecko siły chodzić już nie miało, dziecko do wózka, bieg do domu coby dziecko się przespało w domu a nie w wózku, a tu zonk

Nie wiem jak można być tak bezmyślnym, szkoda, że nikogo przy aucie nie było bo chętnie bym porozmawiał :diabelski_usmiech
                              Best ET = 13.666
                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Ayu
                                RS
                                • 2009
                                • 4154

sesik, na wyposażenie standardowe wózka wrzuć jakieś ładne naklejki z "pozdrowieniami" i na spacery jak znalazł :lol:

Komentarz

• sesik
                                  RS
                                  • 2006
                                  • 2165

Zamieszczone przez hotrain
                                  sesik, na wyposażenie standardowe wózka wrzuć jakieś ładne naklejki z "pozdrowieniami" i na spacery jak znalazł :lol:
                                  Myślę, że od dziś standardowym wyposażeniem w wózku Gabonowym będzie ręczne urządzenie do grawerowania :diabelski_usmiech

To jak już jestem przy wrzucaniu idiotów parkingowych

Parę dni temu wjeżdżam na parking i surprise

Teresa przeszła na milimetry, pan który wjeżdżał za mną volvo już tyle szczęścia nie miał.

1,5h później

Normalnie ręce i inne kończyny opadają

Może jednak to nie jest głupi pomysł zainwestować w parę naklejek, takich 1 metr kwadratowy i na przednią szybę :diabelski_usmiech
                                  Znając nasze forum to zaraz posypią się głosy, że przecież nic się nie stało, ja przejechałem i na pewno mi zdarza się czasem tak zaparkować :diabelski_usmiech
                                  O dziwo mi się nie zdarza tak parkować :szeroki_usmiech
                                  Best ET = 13.666
                                  Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                  PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                  http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Zorr
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2110

Zamieszczone przez sesik
                                    Może jednak to nie jest głupi pomysł zainwestować w parę naklejek, takich 1 metr kwadratowy i na przednią szybę :diabelski_usmiech
                                    oj wcale nie muszą być 1m^2 wystarczą małe nalepiane na szybę kierowcy.
                                    PS Widzę że masz dzieci to pewnie też masz takie naklejki: "dzielny pacjent", na początek powinno wystarczyć. ;-)

Zamieszczone przez sesik
                                    O dziwo mi się nie zdarza tak parkować :szeroki_usmiech
                                    to tak jak i mi, z resztą takie parkowanie jak na Twoich zdjęciach to jest proszenie się o zarysowanie, ewentualnie zbitą lampę. Wystarczy jakiś dostawczak, który źle wymierzy odległości, nawet "nie zauważy" że zahaczył.

[ Dodano: Pon 19 Gru, 11 10:30 ]
                                    coś jak to: http://noshit.pl/lubie/53436
                                    :-D
                                    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• soszek81
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1245

Zamieszczone przez sesik
                                      Niedzielne popołudnie, rodzinny spacer, dziecko siły chodzić już nie miało, dziecko do wózka, bieg do domu coby dziecko się przespało w domu a nie w wózku, a tu zonk

Obrazek

Nie wiem jak można być tak bezmyślnym, szkoda, że nikogo przy aucie nie było bo chętnie bym porozmawiał :diabelski_usmiech
                                      sesik

Student krakowskiej ASP, w dosadny sposób zareagował na uciążliwy rytuał, będący zmorą polskich miast. Na chodniku przy krakowskich alejach pomarańczową farbą w...

Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

"Artysta" japy dawno nie miał obitej. :?
                                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• pskosz
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 703

"Artysta" japy dawno nie miał obitej.
                                          1,5 metra to 1,5 metra trzeba się pilnować a nie zastawiać chodnik
                                          pozdrowienia

Komentarz

• Mihau
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7460
                                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez sesik
                                            Parę dni temu wjeżdżam na parking i surprise
                                            No ale znalazł miejsce? Znalazł, a to, że reszta już nie przejedzie to ch.j! On ma miejsce, a reszta niech sobie radzi.

Zamieszczone przez sesik
                                            Może jednak to nie jest głupi pomysł zainwestować w parę naklejek, takich 1 metr kwadratowy i na przednią szybę
                                            Rób im StickerBomba z karnych kut.sów i już.
                                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• maymer
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 839

Co do parkowania, Geniusz, czysty geniusz Co do karnych ku*asów to jak się pojawiła taka akcja w internecie to naklejki były za parę zł dostępne na alledrogo, więc jakiś kwiat polskiej młodzieży nabył w.w. naklejki czego skutkiem było oklejenie kilkunastu aut prawidłowo zaparkowanych, chyba tylko dla zabawy posiadaczy naklejek :evil:

Komentarz

• PieTrzaK
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1323
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ja na święta zamawiam pakiet karnych naklejek. Praktycznie codziennie pod blokiem - wydzielone 5 miejsc parkingowych, 3 auta rozstawione po królewsku... Latarnia przedzielająca 2 miejsca parkingowe - zamiast się do niej przytulić to zostawiają odstęp po 1,5 metra i zajmują dalsze miejsca zamiast tylko swoich. Ja nie wiem co sobie tacy ludzie myślą :roll:

Komentarz

• blind_walker
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 4533
                                                  • Octavia I combi (1U5)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PieTrzaK, Raz zdarzyło mi się, że sąsiad z wyższego piętra pofatygował się na dół i zwrócił mi uwagę, dlaczego przytulam się do jego maszyny. Jak mu odpowiedziałem, że jak stanę jak on, to zmieści się jedno auto, a jak trochę ścieśnimy szereg, to zmieszczą się dwa. Na to mi odpowiedział, że za blokiem też jest miejsce i to nie jego problem. Na drugi dzień stał właśnie po drugiej stronie bloku- równolegle do ulicy. Zaparkowałem przed nim i chamsko zostawiłem 30cm na wyjazd. O tego czasu parkuje normalnie i patrzy na innych.

Druga sytuacja. Pakuję z Ojcem Skodę i jedziemy na wieś. Kupa gratów do zabrania, więc zaparkowałem przed blokiem prostopadle, ale przodem, żeby łatwiej było to wszystko załadować. Z tyłu przyblokował nas inny sąsiad parkując na drodze pożarowej-chodniku, zostawiając nam 1,5m, żeby wyjechać tyłem. Choćby człowiek zniósł jajko, nie da się wyjechać. Miał pecha, że akurat też zszedł na dół po jakieś papiery, jak próbowałem wyjechać. Miałem dość nerwowy dzień i poszedłem go opierdzielić, że jak jeszcze raz tak stanie, to mu przywalę hakiem w bok. Dodałem, że stoi na drodze pożarowej i za to jest większy mandat niż dostanie z odszkodowania za robienie boku. Od tego czasu parkuje tak jak inni.

A tutaj jeszcze taki sobie przykład na ciasne parkowanie.
                                                  Tak, te samochody są do siebie przyklejone. Niestety jeden zostawił drugiemu dość głęboki zadzior w lakierze.
                                                  mkII 20VT (600h worked)
                                                  Roooooomster

Komentarz

• zepter00
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2304

Zamieszczone przez pskosz
                                                    "Artysta" japy dawno nie miał obitej.
                                                    1,5 metra to 1,5 metra trzeba się pilnować a nie zastawiać chodnik
                                                    Seicento zostawiło 145 cm i też zostało obmalowane... Wiesz, że niewłaściwe parkowanie to wykroczenie a uszkodzenie mienia to przestępstwo? Od kiedy to samosądy są dozwolone? Jak mu przeszkadza niech dzwoni po straż miejską. Gdybym to zobaczył to ten wałek wepchnął bym mu do czterech liter a farbę na łeb wylał.

Komentarz

Pracuję...