Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • martinl
    Ambiente
    • 2006
    • 133
    • Octavia III (5E3)
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez natash
    Jeszcze raz Rosja...
    :roll:
    http://lublin.com.pl/luzik/?p=3579
    "For those who don't understand what's going on.This is just a viral video which promote new russian movie called Stone. Guy with a bat has a leading role in it."
    1.9 TDI rulezzz...
    Było 116.6HP 287,4Nm
    Jest 139,6HP 325,5 Nm
    Beżowa strzała kombi

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez natash
      Jeszcze raz Rosja...
      :roll:
      http://lublin.com.pl/luzik/?p=3579
      to się kolo z bejcy zdziwił
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

Karql,
        na tym rondzie na którym jeżdżę raz w tygodniu dochodzi do stłuczki.
        Ja zjeżdżałem w miejscu gdzie są dwa pasy do zjazdu w prawo, natomiast zjazd wcześniej jest zupełnie inny tj.
        Z prawego pasa można zjechać w prawo, ale można też i jechać prosto. Z wewn. trzeba jechać dalej rondem. Niby nic nowego gdyby nie to że wcześniej było inaczej. Prawy pas był tylko do skrętu w prawo a wewn. do jazdy prosto i w prawo. Zmiana plus słabe oznakowanie i mamy nagminnie stłuczki.

tak a pro po rond, to na niektórych wjazdach/zjazdach AOW pojawiło się rondo turbinowe z turbiną w prawo poza rondem. Doskonały patent.
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

Zamieszczone przez Zorr
          Karql,
          tak a pro po rond, to na niektórych wjazdach/zjazdach AOW pojawiło się rondo turbinowe z turbiną w prawo poza rondem. Doskonały patent.
          Jak się pojawiło, tak też zniknęło. Większej głupoty zrobić nie mogli likwidując je, ale podobno ludzie nie potrafili na tym jeździć i ciągle stłuczki były.
          AGR 112KM, 232Nm
          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

parasite,
            piszesz o zmianie na samym rondzie z turbinowego na zwykłe a mi chodziło o zjazd/wjazd na AOW z drogi na Poznań.
            Jadąc od strony Poznania, zrobiony jest zjazd w prawo jeszcze przed rondem, w ten sposób nikt wjeżdżający na rondo nie skręca na pierwszym zjeździe w prawo.

a co do ronda na Granicznej to ta zmiana, którą nazywasz głupotą, była konieczna
            Zwróć uwagę iż większość ruchu dotyczy połączenia AOW <-> Centrum i tak rondo jest obecnie ustawione. Po co dwa pasy do skrętu w prawo na jakieś osiedla i sklepy? Większa przepustowość potrzebna jest na wprost do centrum.

PS Turbinę zewn. w prawo wprowadziłbym na wjeździe na rondo od strony centrum.

Komentarz

• parasite
              L&K
              • 2011
              • 1368

Zamieszczone przez Zorr
              parasite,
              piszesz o zmianie na samym rondzie z turbinowego na zwykłe a mi chodziło o zjazd/wjazd na AOW z drogi na Poznań.
              Jadąc od strony Poznania, zrobiony jest zjazd w prawo jeszcze przed rondem, w ten sposób nikt wjeżdżający na rondo nie skręca na pierwszym zjeździe w prawo.

a co do ronda na Granicznej to ta zmiana, którą nazywasz głupotą, była konieczna
              Zwróć uwagę iż większość ruchu dotyczy połączenia AOW <-> Centrum i tak rondo jest obecnie ustawione. Po co dwa pasy do skrętu w prawo na jakieś osiedla i sklepy? Większa przepustowość potrzebna jest na wprost do centrum.

PS Turbinę zewn. w prawo wprowadziłbym na wjeździe na rondo od strony centrum.
              Dla mnie to rondo jest po prostu za małe jak na dwa pasy. Teraz muszę przy skręcie na AOW zawsze uważać na tych z zewnętrznego albo wbijać się na wewnętrzny.
              AGR 112KM, 232Nm
              Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Zorr
                RS
                • 2011
                • 2110

Zamieszczone przez parasite
                Dla mnie to rondo jest po prostu za małe jak na dwa pasy. Teraz muszę przy skręcie na AOW zawsze uważać na tych z zewnętrznego albo wbijać się na wewnętrzny.
                ja to nazywam źle oznaczone (szczególnie biorąc pod uwagę że zaszła tam radykalna zmiana)

fakt faktem jest trochę ciasne to rondo jak na dwa pasy.

Komentarz

• Super_Be
                  Rider
                  • 2010
                  • 308

Zamieszczone przez parasite
                  Zamieszczone przez Zorr
                  Karql,
                  Jak się pojawiło, tak też zniknęło. Większej głupoty zrobić nie mogli likwidując je, ale podobno ludzie nie potrafili na tym jeździć i ciągle stłuczki były.
                  http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...anicznej_.html
                  Widziałem nieraz ronda turbinowe, na których zamiast namalowanych linii było coś w rodzaju łagodnych krawężników 8) . Pewnie działa skuteczniej, ale i tak pozostaje problem, który dotyczy nie tylko rond. Mianowicie w sytuacjach typu: wjechałem na pas do skrętu, a chciałem jechać prosto, mało kto zdecyduje się jednak skręcić i próbować potem wrócić na swoją trasę. Prędzej (wręcz odruchowo) będzie się wpierniczał na innych, jadąc przez ciągłą, czy nawet przez obszar wyłączony z ruchu (tzn. te namalowane "wysepki"), bo: "ja przecież potrzebuję jechać prosto, co za problem, że komuś tam trochę zajadę drogę, przecież nie będę skręcał i jechał nie wiadomo gdzie, tylko dlatego, że ktoś tam będzie musiał trochę zwolnić...". To samo bywa np. na zjeździe z autostrady/ekspresówki, kiedy ktoś go przegapi - a właściwie prawie przegapi, bo przecież "jeszcze zdążę, przepraszam, ja muszę tutaj, przepraszam!" :evil:

W tym temacie, to był taki filmik (może ktoś znajdzie), na którym czterech kolesi dogina po jakiejś obwodnicy, czy czymś takim, szczerząc się głupkowato do kamery i obwieszczając, że "jadą 210km/h, służbowym samochodem i na służbowym paliwie" :roll: . A po chwili krzyk: "Hej, zjeżdżaj, to tutaj", po czym pisk opon i odgłosy dachującego auta, podczas gdy kamera zaczyna gdzieś latać... :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                  :
                  : Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
                  :
                  : Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
                  : Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
                  :

Komentarz

• Karql
                    L&K
                    • 2010
                    • 1124

Super_Be,

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yV0Ba_OP4Yw[/youtube]
                    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Super_Be
                      Rider
                      • 2010
                      • 308

Bo szybko jeździć to trza umić :lol:
                      :
                      :
                      :

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

Mnie wczoraj osłabili protestujący kierowcy z Częstochowy, którzy blokowali ruch w stronę Katowic na DK 1 jadąc 10 km/h. Rozumiem protest ale kuźwa nie wymierzony w użytkowników dróg.

Komentarz

• LUKI
                          RS
                          • 2005
                          • 5776

Karql, co za kurwa idioci :!:

teksty takich buraków rozpierdalają mnie na deski :!:
                          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

LUKI, co chcesz, malina jedziemyyyyyy, zajebiści są, bobrze ze sami wyjebali a nie w kogoś :roll:
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Guguś
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1212

Kozaki :twisted:

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Super_Be
                                Rider
                                • 2010
                                • 308

Ale tak źle nie było - chyba ich zeskrobali jednak :lol: . Ciekawe, co na to "firma"? Pewnie będą musieli zwrócić za "firmowe paliwo" :szeroki_usmiech .
                                :
                                :
                                :

Komentarz

• Zorr
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2110

Super_Be, mi chodzi o takie nietypowo zbudowane rondo

zobacz na mapie

wjazd od góry (z Poznania) z ulicy Sułowskiej na Węzeł ma z boku poprowadzoną drugą drogę.
                                  Zjazd z Węzła w kierunku ulicy Sułowskiej na południe (do centrum) ma też z boku poprowadzoną drugą drogę.
                                  Działa to bardzo fajnie.

Komentarz

• andriu21tg
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1499

piramida, Firmowe Paliwo ! Jedziemy ! ;D heheh

Komentarz

• McGan
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 3573
                                      • Superb III (3V3)

Dla mnie ta koncowka filmiku jakas taka nierealistyczna jest... Ten dzwiek hamowania jakby jakis w pelnym 3D z Dolby Digital No nic, tak sie skupil na strzalce dochodzacej do 198,5 km/h, ze zapomnial o zjezdzie...
                                      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

Z cyklu kierowcy i ich pomysły, świeżutki filmik z USA :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jBbjDH61pyg[/youtube]
                                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Wlody
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 144

Zamieszczone przez zepter00
                                          Z cyklu kierowcy i ich pomysły, świeżutki filmik z USA :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jBbjDH61pyg[/youtube]
                                          No niezłe hehe , normalny człowiek tak by nie jechał więc albo idiota albo naćpany
                                          -------------------------------------------------------
                                          moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459

Komentarz

• zepter00
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2304

może miłośnik rajdu Szwecji albo Arctic Lapland Rally
                                            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Super_Be
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 308

Zamieszczone przez Zorr
                                              Super_Be, mi chodzi o takie nietypowo zbudowane rondo

zobacz na mapie

wjazd od góry (z Poznania) z ulicy Sułowskiej na Węzeł ma z boku poprowadzoną drugą drogę.
                                              Zjazd z Węzła w kierunku ulicy Sułowskiej na południe (do centrum) ma też z boku poprowadzoną drugą drogę.
                                              Działa to bardzo fajnie.
                                              OK, czyli takie rondo turbinowe, ale "rozkawałkowane" . Klasyczna turbina to coś takiego i tu takie krawężniki zamiast ciągłych linii bardziej działają na wyobraźnię - aczkolwiek na rondzie o zbyt małej średnicy trzeba się pewnym refleksem wykazać przy zmianie pasów. A to, o czym Ty piszesz, praktycznie uniemożliwia jakieś "przeskoki" w przypadku wjechania na niewłaściwy pas. Tylko miejsca na to strasznie dużo trzeba, żeby się zmieściło rondo i te "turbiny". Więc na wylotówkach, to ma rację bytu, ale np. w korkującym się centrum miasta już nie bardzo.
                                              :
                                              :
                                              :

Komentarz

• bradley
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1465

W trakcie protestu kierowców w związku z wysokimi cenami paliw na Śląsku, w Mysłowicach miał miejsce wypadek z udziałem kilku samochodów. Ucierpiało łącznie sześć osób. Kobieta i dziecko zostali przewiezieni śmigłowcem do szpitala. Ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo - podaje mysłowicka policja na antenie TVN24.

Przyczyną wypadku było na pewno spowolnienie ruchu w związku z trwającym wówczas protestem.
                                                Czyli wynika, ze znowu predkosc byla przyczyna wypadku... Tylko, ze teraz predkosc byla za mala.
                                                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• dwaoka
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 927

bradley, no to czekamy na ruch drogówki i zmodyfikowane radary, wyłapujące jadących _zbyt wolno_
                                                  bkc+dsg

Komentarz

• pstryczek
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 10781
                                                    • Superb III (3V3)

Będą karać za utrudnianie ruchu, to też jest wykroczenie.
                                                    Marek

Komentarz

Pracuję...