Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pandzik
    RS
    • 2011
    • 2254
    • Seat

Zamieszczone przez marcinlomza83
    http://www.joemonster.org/filmy/43073/Szkodliwa_nauczka
    Jaki kretyn w Skodzie.... :diabelski_usmiech

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

nie udzielenie pomocy poszkodowanym itd jest karane, wiec mogl sie chociaz zatrzymac a nie filmik do tvn wysyla.
      co do kretyna - tez tak czasami robie na autostradzie jak idioci sie wyprzedzaja 10min i nie chca zjechac ale troche delikatniej to robie. Stopniowo z 110 zwalniam tak do 30-20km/h i sobie odjezdzam.
      Kiedys mi sie spieszylo to z prawej strony wyprzedzilem 2 tiry co sie wyprzedzaly na A2 ale drugi raz raczej juz tego nie powtorze :roll:

Komentarz

• bws34
        Rider
        • 2011
        • 543

A mi dzisiaj jakis kutafon zajechał drogę na prawym pasie (pozdrawiam serdecznie kierowce Volvo kombi na numerach ST) jak dojeżdżałem elegancko na koniec zwężenia,miał chłop tyle szczęścia że mi się spieszyło na laborki na uczelnie bo inaczej bym go wyciągnął i jeb**ł,a ja miałem tyle szczęścia że zmieściłem się na awaryjnym pasie i nie zagarażowałem mu w dupe.. Ehh poprostu ŻAL!
        "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez octaviars1
          nie udzielenie pomocy poszkodowanym itd jest karane, wiec mogl sie chociaz zatrzymac a nie filmik do tvn wysyla.
          A w jakim celu zjechał na prawy skrajny? :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• domino_EL
            Ambiente
            • 2009
            • 204

a mnie oslabila ostatnio co ? ITD !!!! tadaaaa ! bo przeciez po co kontrolowac przeciazone zestawy, stare kamazy walace oslone dymna niczym auto 007 , po co kontrolowac tachografy itepe itede, skoro posrodku czarnej dupy , pola, na parkingu lesnym w gratisie mozna wypisac kwit za laserowke osobowce ? ?? ale skoro SIR Jan Antony Vincent-Rostowski rozpisal w budzecie ponad miliard peelenof przyplywu z mandatow, to trza norme wyrabiac, i nie ma co sie dziwic ... wiec Panowie , wezcie na nich poprawke w czasie wojazy , pzdr
            ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez domino_EL
              a mnie oslabila ostatnio co ? ITD !!!! tadaaaa ! bo przeciez po co kontrolowac przeciazone zestawy, stare kamazy walace oslone dymna niczym auto 007 , po co kontrolowac tachografy itepe itede, skoro posrodku czarnej dupy , pola, na parkingu lesnym w gratisie mozna wypisac kwit za laserowke osobowce ? ?? ale skoro SIR Jan Antony Vincent-Rostowski rozpisal w budzecie ponad miliard peelenof przyplywu z mandatow, to trza norme wyrabiac, i nie ma co sie dziwic ... wiec Panowie , wezcie na nich poprawke w czasie wojazy , pzdr
              darmozjady pierdolone :!:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• 4x4BKF
                L&K
                • 2010
                • 1279

W temacie ITD, to kto chce ich dymać, to ich dyma.
                4x4

Komentarz

• domino_EL
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 204

piramida, wiesz, jeden mandat raz na 5 lat , przy przebiegu 60kkm rocznie moge zaplacic, nie ma problemu , ale wk**rw bierze jesli przez godzine wczesniej 3 razy spieprzalem na margines bo jakis duzy stwierdzil ze wyprzedza, i tam ich nie ma ... a Ty bez zadnej obcierki przez x lat przy takich przebiegach dostajesz hedszota za 3 stowy za psi wiesz co posrodku lasu ... a niechze UM Lublin ma, moze chociaz dzieciom obiady w szkole dofinansuja
                  ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

domino_EL, na pewno obiady dla dzieciom zafundują za nasze mandaty, wierzysz w cuda?
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• domino_EL
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 204

oczywiscie ze nie, dlatego napisalem "moze " klikniecie "wyslij przelew" przy takiej mysli mniej bolalo

Komentarz

• arturas03
                        L&K
                        • 2009
                        • 1298
                        • Toyota
                        • AGN 1.8 20V 125 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dwa pasy w jednym kierunku, ja jadę prawym, na lewym skręca gość w lewo na posesję a za nim kilka autek się przyczaiło do jazdy na wprost. Teren zabudowany to przepisowe max 50 na liczniku zwłaszcza, że sytuacja dzieje się za skrzyżowaniem, z którego ruszyłem po ujrzeniu zielonego światła. Jak się zrównałem z ostatnim z kolejkowiczów stojących po lewej stronie, pewna "dama" ze środka kolejki postanowiła zjechać na mój pas w celu być może nie wk...nia mnie, a jej tylko wiadomym. A jednak jej się udało podnieść mi ciśnienie ponieważ odbijając w prawo zaliczyłem kawałek chodnika, z którego zjechałem dosłownie na centymetry przed uliczną lampą. Gdybym miał czas to bym pewnie jej powiedział co myślę o jej jeździe jednak na jej szczęście śpieszyłem się trochę więc obyło się bez ekscesów.
                        Zastanawiałem się nad sensem kupowania rejestratora jazdy... Teraz już się nie zastanawiam.
                        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

Kilka moich przygód z ostatniego tygodnia:
                          1. jadę sobie rano w sobotę z rodziną do babci (nawiasem mówiąc 85-letniej dość dzierskiej kobiety ). Wszystko fajnie, ekstra, itp. Ale w miejscowości Wola Rasztowska (no w każdym razie te okolice) jakiś jadący z naprzeciwka durny kierowca szambowozu z jakiegoś powodu tuż przedemną zaczyna przekraczac linię środkową... Efekt to konieczność ostrego hamowania i zjazdu na (na szczęscie nieutwardzone) pobocze... Kierowca szambowozu nawet nie zwolnił...
                          2. wracam z rodziną w niedzielę popołudniu od rodziców ulicą Starzyńskiego w kierunku Szwedzkiej. Nagle (tuż przede mną) kobieta jadąca znaprzeciwka Fabianką ulicą Szwedzką postanawia skręcić w swoje lewo w 11-go listopada. Efekt to mój klakson i ostre hamowanie. Zatrzymałem sie dosłownie 2m przed kobitą, ona zresztą przestraszona również... Ale nie zapomnę długo widoku jej rozdziawionej ze zdziwienia facjaty...
                          3. No i dziś na ul. Kobiałka: kierowca Espace nie wpadł na to, że jego auto na jego ostrym prawym skręcie może wylecieć na zewnątrz tego zakrętu... Na szczęście ja miałem gdzie uciec...
                          Już się boję jutro wsiadać do auta...
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• winni77
                            RS
                            • 2009
                            • 2183
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie ostatnio osłabił baran kabriolecie Mazdy. Ja skręcałem w prawo (z Grunwaldzkiej w Kołobrzeską w Gdańsku). Pas do skrętu był owszem cały zapchany, ale kolesiowi się bardzo spieszyło. Wjechał na chodnik (tam gdzie jest zielony znacznik) i pociągnął do końca i wbił się na Kołobrzeską przez pasy na pieszych (czyli 120 metrów) :shock:

Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Panowie, jak to jest - moja kobita robi prawko, na kursach jej powiedzieli, ze jak ktos w strefie 30tu - jadacy pod prad - wyjedzie jej z prawej strony, to i tak jest jej wina.

Czy to swiat jest pop... i przepisy sa z dupy, czy moze instruktor sie pomylil, albo to ja jestem jakis niedzisiejszy? Przeciez taki zapis stwarza niesamowita mozliwosc do wyludzen kasy ...
                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bradley
                                L&K
                                • 2008
                                • 1465

Zamieszczone przez misiek^wro
                                jak ktos w strefie 30tu
                                Co to za strefa 30tu?
                                wyjedzie jej z prawej strony, to i tak jest jej wina.
                                Zazwyczaj zawsze jak ktos wyjezdza z prawej strony i w niego wjedziemy to jest nasza wina :P
                                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ostatnio zauważyłem dziwne zjawisko. Pokonywanie rond pod prąd :shock:
                                  Jadę sobie na spota w poniedziałek ze 2 tygodnie temu i co widzę? Pan szanowny z pasa do jazdy na wprost skręca w lewo i zawraca na rondzie pod prąd, jadę wczoraj na siłownie i co widzę? Pan nie wytrzymał stania w kolejce do ronda i równie sobie pod prąd zawrócił. Pojebawszy tych ludzi czy jak, bo nie rozumiem?

Zamieszczone przez bradley
                                  jak ktos w strefie 30tu
                                  Co to za strefa 30tu?
                                  Pewnie chodzi o strefy ograniczenia do 30tu na jakiś osiedlach czy cuś.
                                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• hubert78
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1576

Co to za strefa 30tu?
                                    Strefa zamieszkania

"Zgodnie z art. 2 ustawy z 20.06.1997r. Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 108, poz. 908 z późn. zmianami) "strefa zamieszkania" jest to obszar obejmujący drogi publiczne lub inne drogi, na którym obowiązują szczególne zasady ruchu drogowego, a wjazdy i wyjazdy oznaczone są odpowiednimi znakami drogowymi.
                                    Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31.07.2002r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych (Dz. U. Nr 170, poz. 1393), określa w § 58 definicję znaku D-40 "strefa zamieszkania". Z przepisu tego wynika m.in., że umieszczone w tej strefie urządzenia i rozwiązania wymuszające powolną jazdę (np. progi zwalniające) mogą nie być oznakowane znakami ostrzegawczymi.

Szczególne zasady ruchu drogowego, o których mowa w definicji "strefy zamieszkania", to m.in;

prawo pieszego do korzystania z całej szerokości drogi i pierwszeństwo przed pojazdami,
                                    możliwość korzystania z drogi przez dziecko w wieku do 7 lat, bez opieki osoby starszej,
                                    prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów w strefie zamieszkania wynosi 20 km/h,
                                    zakaz postoju w strefie zamieszkania w innym miejscu niż wyznaczone w tym celu.

Z powyższego zapisu wynika, że w przypadku braku wyznaczonych miejsc do postoju pojazdów, parkowanie w strefie zamieszkania jest niedopuszczalne. "

Nigdzie tu nie jest napisane że można pod prą jeździć

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Co to za strefa 30tu?

Strefa uspokojonego ruchu z ograniczeniem predkosci do 30tu km/h - czyli w skrocie Strefa ograniczonej prędkości oznakowana znakiem B-43 ... mam nadzieje, ze czepiales sie mojego skrotu myslowego, przynajmniej lepiej by bylo dla Ciebie ...

Zazwyczaj zawsze jak ktos wyjezdza z prawej strony i w niego wjedziemy to jest nasza wina :P

Piszmy aby napisac, czy madrze, czy glupio - nie wazne, grunt ze ktos przeczyta? Chyba pytanie nie jest jakies skomplikowane. Jade sobie strefa, nie mam znaku poziomego na jezdni ( czyli linii ciaglej ) wyjezdza mi gosc( z prawej strony ), ktory generalnie jedzie pod prad i go wale - bo sie nie spodziewalem, ze ktokolwiek moze ciac pod prad - czyja wina ? Wg instruktorow z "L" wina moja, ale co jesli np mi ktos jedzie juz rondem pod prad, ja sie wlaczam do ruchu i patrzac tylko w lewo wale delikwenta - tez moja wina?

Jak to jest ? Moze ktos z drogowki sie wypowie ?

[ Dodano: Pią 30 Mar, 12 10:05 ]
                                      hubert78, strefa zamieszkania to co innego, ja mam na mysli popularne 30tki i 40tki - we wroclawiu mamy trego jak nasral, na kazdym osiedlu praktycznie, w rynku itd itp.

Komentarz

• hubert78
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1576

hubert78, strefa zamieszkania to co innego, ja mam na mysli popularne 30tki i 40tki - we wroclawiu mamy trego jak nasral, na kazdym osiedlu praktycznie, w rynku itd itp.
                                        Faktycznie rozpędziłem się za bardzo przepraszam za zamieszanie

Komentarz

• Karql
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1124

misiek^wro, jak z prawej i pod prąd, bo sobie jakoś tego wyobrazić nie mogę
                                          Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                          Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• bradley
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1465

Piszmy aby napisac, czy madrze, czy glupio - nie wazne, grunt ze ktos przeczyta? Chyba pytanie nie jest jakies skomplikowane.
                                            I odpowiedz tez nie jest zbyt skomplikowana. Wszystko zalezy od oznakowania. Nie ma znakow, wyjezdza z prawej, walisz - twoja wina. Jesli na tej uliczce jest znak "nakaz jazdy na wprost" to z drugiej strony delikwent musi miec zakaz skretu w lewo oraz zakaz wjazdu. Kogo wina? Chyba raczej oczywiste, ze tego, ktory znakow nie potrafi czytac.
                                            . Jade sobie strefa, nie mam znaku poziomego na jezdni ( czyli linii ciaglej ) wyjezdza mi gosc( z prawej strony ), ktory generalnie jedzie pod prad i go wale
                                            Dlatego pytalem o jaka strefe chodzi. To, ze jest strefa nie oznacza, ze droga jest z automatu jednokierunkowa. Sam mieszkam w takiej strefie i jakos droga jest dwukierunkowa i rowniez nie ma wymalowanych pasow (przynajmniej od remontu jedna jej czesc )
                                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

IMO jak wyjeżdżający nie weźmie winy na siebie to w tej sytuacji idziesz do sądu i niezbadane są jego wyroki

oczywiście "po ludzku" wina jest tego, którego tam w ogóle nie powinno być bo łamał przepisy, ale wystarczy chyba ostatni przykład pana Kornackiego
                                              saport techniczny baj DGW
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm
                                              no i nie ma :-)

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

bradley, czyli sie czepiasz.

Bo moze byc tak, ze jest strefa, dwukierunek, ale sa drozki jednokierunkowe w strefie dochodzace do tej dwukierunkowej. Uruchomcie wyobraznie :P

Sytuacja wyglada teraz tak, ze jednokierunek ma znak jazdy na wprost, na jej koncu jest zakaz wjazdu itd - ale delikwentowi wygodniej, wyjezdza nam z prawej, my sie totalnie nie spodziewamy i - bum - .

Wg panów szkolacych przyszlych kierowcow wina lezy po stronie nie tego, ktory leci pod prad, ale tego co wali. Ten co leci pod prad jak przyjedzie policja dostaje tylko mandat za jazde pod prad, ten co wali zgodnie z przepisami orzekany jest sprawca ... Dodam wiecej, w tej strefie nie ma znakow poziomych na jezdni wloasnie przy wyjazdach z jednokierunkowych uliczek ( od strony z ktorej w nie wjezdzamy ).

Komentarz

• Karql
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1124

A w ten sposób, że

Słabo widzę możliwość zajścia takiej sytuacji. Masz drogę z pierwszeństwem z prawej dojeżdżasz do linii widoczności i go puszczasz, gościu nawet jak odwali maniane to przecież nie zetnie, żeby walnąć w ciebie, a nawet jeśli to wtedy imo będzie zależeć od jego położenia względem osi jezdni i on będzie tam gdzie nie powinien być.

Co ciekawe kolega miał kolizję na motorze, dojeżdżał do skrzyżowania w kształcie litery T, tylko to były takie osiedlowe wąskie drogi, bez wyznaczonych pasów ruchu. Gościu chciał z jego prawej skręcić w lewą stronę, a on w swoją prawą. Normalnie jest to manewr bezkolizyjny. Przy wąskiej drodze koleś jeszcze trochę przyciął i kolega zahaczył o niego. Wina kolegi bo nie powinien wjeżdżać na skrzyżowanie tylko ustąpić pierwszeństwa.
                                                  Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                  Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Ten co leci pod prad jak przyjedzie policja dostaje tylko mandat za jazde pod prad, ten co wali zgodnie z przepisami orzekany jest sprawca ...
                                                    IMO bardzo prawdopodobne, niech niebiescy potwierdzą.
                                                    saport techniczny baj DGW
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm
                                                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...