Jednakze zaczynaja mnie coraz bardziej oslabiac poczynania kasty "raczek butapren".
Wybierzcie mnie na krola ( utwórzmy monarchie patrymonialna, gdzie jako krol bede mial pelni wladz ), a wprowadze prawo Hammurabiego - mysle ze utrata rak za kradziez bedzie odpowiednim bodzcem dla naszego narodu, aby w koncu przestac krasc. ( zniose przywilej uj...nia tylko jednej reki - bede rabal po 2 od razu, bonusowo za bezczelnosc utne pindola - sam ocenie czy zlodziej byl bezczelny, tym samym menda nie splodzi wiecej podobnych sobie sk... )
Zrobi sie porzadek z bydlem i pozniej zostawiajac prawo, mozna znow oddac prawo w rece (p)osłów.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
mysle ze utrata rak za kradziez bedzie odpowiednim bodzcem dla naszego narodu, aby w koncu przestac krasc
myślę, że taka prosta wizja świata się nie sprawdzi niestety, wszystko to już było i nic nie dało.
jak wieszali złodzieja to w tłumie gapiów rzezimieszkowie robili swoje :lol:
ważna jest sprawna egzekucja a nie eskalacja kary, to jest troszkę trudniejsze
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
ja pierdziu czym oni to robili otwieraczem do konserw :?:
plastikowe błotniki
Zamieszczone przez loru
mimo że jestem z Wołomina to nic nie wiem na ten temat :roll:
:szeroki_usmiech
Zamieszczone przez westwi78
a ja myślę, że jak nie będzie klientów na kradzione, to też nie będzie kradzieży
zdarza mi się sprzedawać używane rzeczy na allegro, ostatnio nawet sporo przy okazji przeprowadzki, wszystkie są legalne, tak samo mam prawo coś tam kupić i nie do mnie należy sprawdzanie legalności takich rzeczy, pewnie, że czasem są ewidentnie trefne rzeczy, mówi się, że kołpaki na allegro wszystkie kradzione, a ja opyliłem ze 3 komplety ze swoich samochodów więc nie takie wszystkie, jak mam to sprawdzać???
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
myślę, że taka prosta wizja świata się nie sprawdzi niestety, wszystko to już było i nic nie dało.
Myślisz, że w Niemczech jest taki ordnung i klar z racji na to, ze Niemcy to tacy porzadni ludzie? Kary byly zabojcze i przede wszystkim EGZEKWOWANE. U nas na osiedlu byly czesto kradzieze ... namawialem pare osob, nikt nie chcial ze mna zrobic patrolu obywatelskiego - osralem sprawe, ubralem mundur, belki, wzialem Glocka do kabury na kamizelce, podpialem pare atrap magazynkow - lazilem po garazach - troche ludzi mnie widzialo, podsmiechujki byly, ale od tego czasu totalnie nie ma zadnych wlaman do piwnic czy garazy - fakt faktem, ze jumaja ciagle fury spod bloku, ale przynajmniej nie zapuszczaja sie do srodka, bo byc moze sam fakt, ze widzieli jakiegos debila, ktory lazi po nocach byl wystarczajaco odstraszacym faktem, a wizja zarobienia kulki spowodowala, ze znalezli sobie inne obiekty od obj...nia. I to jest wlasnie to, co ja nazywam wizja urealnienia sie kary - byla na tyle realna, ze zmienili rewir.
Teraz sam fakt, zeby wprowadzic drakonskie wrecz kary za niektore czyny i przede wszystkim je egzekwowac - jest kluczowym elementem do wprowadzenia ładu w panstwie. Sam fakt, ze PiSiory wygralyby wybory i weszly do sejmu z wiekszoscia gowno by dal, bo oni najchetniej by rozliczali przeszlosc - a trzeba brac sie za terazniejszosc i godna przyszlosc i srac na to co juz bylo - bo sporo moze umknac, a jeszcze wiecej wysrac sie obecnie. Boli mnie to, ze Polska, narod dumny i z niesamowita historia jesli idzie o wykazanie tej dumy narodowej teraz stacza sie, jest coraz to bardziej ch...owo a ludzie nie potrafia jak kiedys masowo sie zlaczyc ( dzieki problemowi jaki jest ) i posprzatac. Kiedys chwytalo sie za widly, a teraz g... sie robi. Sam fakt, ze sam lazilem po gorazach pokazuje jak na wieksza skale panstwa dzialamy - jestesmy bierni. :evil:
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Widzę Michał, że masz na wszystko bardzo proste i szybkie rozwiązania, generalnie wszystkim byś wpierdolił, części ujebał ręce, reszcie głowy i nasrał do szyi
Może to i dobre, ale nie jestem pewien czy chciałbym żyć w Twoim państwie
To też już bywało.
[ Dodano: Sro 18 Kwi, 12 21:50 ]
Zamieszczone przez misiek^wro
narod dumny i z niesamowita historia jesli idzie o wykazanie tej dumy narodowej
wygląda na to, że dużo lepiej powychodziły na wszystkim te narody, które lepiej potrafią kalkulować oprócz często bezsensownego in skazanego z góry na porażkę manifestowania dumy, w ogóle trochę mało niepodległości mamy w historii, chyba lepiej nam pod butem i w opozycji :lol:
to wtedy są te wspaniałe zrywy i solidarność :lol:
ale ok, wróćmy do bardziej przyziemnych tematów.
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Widze, ze ciekawy sie temat zrobil (moznaby osobny utworzyc). Od siebie dodam, ze niestety praktyka pokazuje ze ciezkosc kar niestety nie idzie w parze ze zmniejszeniem przestepczosci. Wystarczy popatrzec na Stany, kary w niektorych stanach sa drakonskie (przytoczony przeze mnie przyklad 80 lat paki za napad z bronia reku), wiezienia sa kompletnie przepelnione (akurat ogladam serie najciezszych wiezien w Stanach na National Geographic). Wydaje sie ze kary sa bardzo ciezkie, a w Stanach jest nawieksza przestepczosc, z tego co sie orientuje, na swiecie.
Kolejnym przykladem bylo zorganizowanie collegu w wiezieniu przez jednego z wiezniow (oczywiscie przy pomocy normalnej uczelni). Okazalo sie, ze to byl zajebisty pomysl. Statytycznie do paki po wyjsciu wraca 80-85% wiezniow, a tych po tym collegu tylko 25%. Moze tedy droga?
Oczywiscie mnie tez strzela chuj jak cos takiego widze i mam podobne mysli, ale jak szkoda mowi, to juz bylo i niestety nie tedy droga...
Widzę Michał, że masz na wszystko bardzo proste i szybkie rozwiązania, generalnie wszystkim byś wpierdolił, części ujebał ręce, reszcie głowy i nasrał do szyi
Skoro kopiuje sie u nas podatki jak we Francji, rozwiazania aglomeracyjne ( vide Wrocław i zamykanie ruchu w centrum dla ruchu kołowego ) to dlaczego nie mozna skopiowac z Fjordów, Niemiec czy Szwajcarii nurtu wlepiania mandatów - przecież to kraje wzorcowe jeśli idzie o przestrzeganie prawa ... A u nas nad rzekę ( jestem czynnym wędkarzem spinningistą, odwiedzam bardzo sporo rzek, rzeczek i strumieni ) przyjezdza chlop, wypi... smieci i myje auto, a jak jak dzwonie na Policje to oni mowia, ze nie przyjada bo ciezki dojazd, a jak sie pytam, czy jak podam rejestracje i bede swiadkiem, to Pan mowi ze to nie wystarczy - to trzeba chyba podejsc do chlopa, obic morde, pewnie wtedy jak on by zadzwonil to by przyjechali :evil:
Zamieszczone przez szkoda
generalnie wszystkim byś wpierdolił, części ujebał ręce, reszcie głowy i nasrał do szyi
Rozwiązania radykalne, o których trabie, to tylko przejaskrawienie sytuacji - tak naprawde bardzo wysoka kara finansowa i przede wszystkim nieuchronnosc kary dla mnie jest kluczowa.
To też już bywało.
Jeszcze raz powtórze, nie czytaj tego tak dosłownie
wygląda na to, że dużo lepiej powychodziły na wszystkim te narody, które lepiej potrafią kalkulować oprócz często bezsensownego in skazanego z góry na porażkę manifestowania dumy, w ogóle trochę mało niepodległości mamy w historii, chyba lepiej nam pod butem i w opozycji :lol:
Nie warto rozstrzasac tego czy lepiej nam plynac z flow, czy byc w opozycji - warto jednak zastanowic czy tak jak jest obecnie jest dobrze czy nie i co ja moge zrobic aby to zmienic :twisted: Jednak pozostawanie biernym, jak to pozostaja ludzie to jakas zenada. We Wro powinno sie juz dawno zrobic refenrendum i zebrac podpisy nt odwolania naszego prezydenta - Olsztyn bodajze dal przyklad ze mozna - a u nas w stolicy dolnegoslaska dalej szczury pustosza centrum, sa brane coraz to nowsze kredyty na stadion, ktore mieszkancy beda splacac, no i niebawem wprowadzony zostanie debilny podatek od deszczu - tak k... od deszczu - i ludzie zamiast sie zebrac, podpisac petycje, pozegnac obecna RM i wielce nam rzadzacego to siedza na forach i narzekaja, ze MPK sie spoznia, ma mase wypadkow, a bilety podrozaly, ze system na ktory miasto wydalo miliony, to zamiast je odkorowac powoduje jeszcze wieksze stolce.
Tyle w temacie Mnie boli ta cala biernosc, nie nawoluje do tego aby wyjsc z widlami jak to bywalo kiedys, ale chetnie widzialbym ludzi jak masowo zamieniaja widly na dlugopisy i wybieraja pozniej kogos kompetentnego.
A ja bym dorzucił jeszcze, że jak ktoś trafi do ciupy to niech se "zarobi" na życie tam, a nie ludzie jeszcze go z podatków będą utrzymywali, a jak nie zarobi no to cóż...
A ja bym dorzucił jeszcze, że jak ktoś trafi do ciupy to niech se "zarobi" na życie tam, a nie ludzie jeszcze go z podatków będą utrzymywali, a jak nie zarobi no to cóż...
ototototo, utrzymanie więźnia to zdaję się 2600PLN czy 2300PLN miesięcznie, k@#wa, wiele osób tyle nie zarabia.
ok, u mnie dzisiaj jak zwykle, lewy pas, a na nim min., traktor-koparka JCB, astra f kombi z polską brygadą remontową, baaaardzo obniżona :lol: , która po zmianie na czerwone zmieniła pas właśnie na lewy, żeby wylądować na pole position, potem zablokowała cały pas, no i takie tam...
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
misiek^wro, problem w tym że Polsce kradną "wszyscy" począwszy od
- szczeniaków zwijających kołpaki,
- starszych i silniejszych kradnących komórki słabszym kolegom
- potem już w robocie wywożą np.: kruszec z autostrady
- albo robią w komisach podając nieprawdziwy przebieg i historię auta
- w urzędach ustawiają przetargi
- w bankach, ubezpieczalniach kantują przy umowach i lub wypłatach z ubezpieczeń
- w sejmie i senacie - szkoda gadać
itd itd...
Jeżeli mogę coś zasugerować to albo obcinamy jedną rękę albo głowę, po co Ci w królestwie tysiące bezrękich gęb do wykarmienia.
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Wczoraj stojąc w korku zostałem "rozśmieszony" przez Mercedesa "okulara" TAXI w kolorze granatowym korporacji SAWA. Otóż stoję sobie okok takiej taksówki i zauważam, że wóz ten jest strasznie skorodowany: spody drzwi, nadkola, okolice klamek, itp. mają purchle, do tego wóz jest porysowany i poobijany... Cóż, "okulary" rdzewieją - to fakt. Ale śmiech mnie ogarnął dopiero wtedy, gdy na jego tylnej szybie zauważyłem naklejkę protestujacą przeciwko deregulacji zawodu taksówkarza, bo zmiana taka UWAGA: "obniży jakość obsługi i bezpieczeństwo pasażerów".
No sorry, ale jeśli taka naklejka jest na ledwo trzymającym się kupy wraku, to to jest totalnie śmieszne
Komentarz