Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Dzisiaj dwie akcje mnie ubawiły, raczej jedna po druga mnie bardziej podqrwiła, jadąc do Wrocka A4 dojezdzam do kolumny kilku aut na lewym pasie, te auta to eskorta jakiegoś bankowzu czy coś w tym stylu, około 5 aut, z przodu i z tyłu misiaki na sygnale, kolumna jedzie może około 100km/h, z prawej strony wyprzedzają kolumne inne auta cywilne, dodam że dzieje się to na A4, mijając kolumne pytam się misiaków przez CB czy nie mają prawego pasa do jazdy bo nie wypada wlec się lewym na to jeden misiaj z tyłu kolumny zjechał a reszta nadal lewym popierdala :evil:
    Ten z tyłu to chyba po to zjechał na prawy co by ablokować wyprzedzanie, pojeby :!:

Następnie wracając z Wrocka również A4 jadę starym ramplem 1.4zł i dojezdzam do misiaków jadących około 1.2zł, tak sobie chwile jedziemy a w lewym lusterku widzę jak gość w volvo popierdala tak około 1.8zł, jak zobaczył misiaków to tak dał po heblach aż mu sie włączyły awaryjne :lol:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• t_kucyk
      Ambiente
      • 2010
      • 147
      • Volkswagen

Chciałbym pozdrowić Pana z czerwonej Mazdy 121, który bohatersko i z uśmiechem wyprzedził mnie, yeb... Skodziarza, na ograniczeniu do 50km/h. Pan Policjant pokazał niezły sprint z lizakiem i 121'ka zjechała na pobocze.

Swoją drogą jegomość około 65 lat i jeszcze dający się ponosić emocjom - "ja mu nie daruję, że mnie wyprzedził, ja szczylowi pokażę" - szkoda że miejsce wybrał nieodpowiednie (ograniczenie, ciągła dot. zmiany pasa) i w dodatku nie zastanowiły go już dwa auta stojące na poboczu na awaryjnych.

Z pozdrowieniami od BHP'owca :-)

Komentarz

• PieTrzaK
        L&K
        • 2009
        • 1323
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mnie osłabili wczoraj policjanci z prewencji - nieoznakowana Meganka a za nią oznakowany VW T4. Zielone, auta ruszają, nagle pomiędzy Renówkę a VW wchodzi sobie napruty gostek na czerwonym. Policjanci go ładnie puścili i pojechali dalej... :|

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

Dzisiaj sprawdziłem moje nowe ContiPremiumConatct 5 przy hamowaniu na mokrym :diabelski_usmiech
          Franca weszła na przejście tuz przed moim samochodem...
          I jeszcze coś mamrała :evil:

Stanąłem dęba :diabelski_usmiech i posłałem wiązankę jak furman
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
            L&K
            • 2012
            • 1431

To się często zdarza, oni chyba sami średnio się orientują w przepisach co do wyprzedzania kolumny, a tym bardziej jak się kolumną jeździ...

Identyczną sytuację obserwowałem wiosną na gierkówce, lewy zablokowany, potem oba, a potem z lewej zjechali w końcu na prawo i jeden blokował lewy pas... Jak się ustawił zator to zjechał i puścił 3-4 auta, potem znowu zajechał i znów zjechał, itd... Byłem w 3 ciej grupie co się "załapała" więc skorzystałem i już nie obserwowałem co dalej... Chore.

Komentarz

• Misialdo
              Ambiente
              • 2011
              • 226

W Internecie znalazłem filmik jak wygląda jazda kolumny BOR-u. Ciekawie to wygląda muszę przyznać

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X6FwIxPbofE[/youtube]

Komentarz

• loponez
                Ambiente
                • 2011
                • 196

Z punktu widzenia innych kierowców jest to blokowanie drogi, ale ktoś kto troszkę zna się na konwojowaniu wie że jest to związane z minimalizacją zagrożeń.
                Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Misialdo
                  jak wygląda jazda kolumny BOR-u.
                  jechałem w takiej kolumnie BOR-u i to znacznie większej i szybciej na odcinku + - 200 km w jedną stronę i spowrotem. Masakra ad: Dwa takie przejazdy mi wystarczą na bardzoooo długo. Powiem tylko że jazda tych "pseudo zawodowców" stwarzała na drodze ogromne zagrożenie - zmuszali pojazdy do zjadu na pobocze i wyprzedali przed wysepkami wciskając się na siłę przed tiry i samochody osobowe itd... Żałuję że nie miałem z sobą kamery...film byłby "masakryczny".
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Misialdo
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 226

Oni też mają wpadki i to naprawdę niezłe wpadki :

Największe w(y)padki BOR-u

4 maj 2006: na parkingu przed Domem Pielgrzyma na Jasnej Górze w Częstochowie funkcjonariusz BOR-u chciał pokazać innym policjantom, jak prawidłowo wykonać tzw. jotkę (patrz ramka "Ćwicz jak BOR"). Niestety, opancerzone BMW X5 odmówiło posłuszeństwa i w trakcie manewru przewróciło się na dach. Kierowca z własnej kieszeni pokrył koszty naprawy samochodu.

4 marzec 2004: na drodze Kraków-Tarnów, w Łapczycy koło Bochni, rządowe BMW X5 prowadzone przez oficera BOR-u, wiozące m.in. posła SLD Kazimierza Chrzanowskiego i wojewodę małopolskiego Jerzego Adamika, uderzyło w prawidłowo zaparkowaną na poboczu przyczepę. W karambolu rozbito w sumie 7 aut, a rannych zostało 11 osób. Sprawca wypadku został skazany przez sąd w Bochni na rok więzienia w zawieszeniu na 2 lata.

Kwiecień 1981: Jerzy Urban, jako rzecznik rządu, też zaliczył wypadek. W czasie jednej z podróży służbowych prowadzący pojazd BOR-owik potrącił małą dziewczynkę niedaleko Warszawy. Urban, obawiając się linczu, wysiadł z samochodu i poszedł na spacer. Kierowca poniósł przewidzianą prawem karę i został zwolniony.

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2009
                      • 10917
                      • Fiat

Misialdo, fajnie gostek komentuje ten film
                      na tym filmie jeszcze chamówy nie odwalają, ale kiedyś widziałem ich parę razy, faktycznie dużo gorzej jadą, a nie bezpiecznie wcale tak jak pisze PAOLO ESCO,

Komentarz

• Misialdo
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 226

BOR-owcy to też tylko ludzie oni tez popełnaiją błędy

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

Misialdo, zgadzam się, to oczywiste, każdy robi błędy. Tylko trzeba rozgraniczyć też błędy przez przypadek i nieuwagę - które miewa każdy, od błędów przez hamówę, kozactwo i szpan przed kolegami, bo "jadą Pany po ulicy" z elitarnej jednostki. :wink:

Komentarz

• kmink
                            L&K
                            • 2007
                            • 1360
                            • Superb III (3V3)

Ja wczoraj wieczorem sam siebie osłabiłem...trasa Lubin-Głogów...10p 600zł...ale i tak teksty policjanta i nagrania bezcenne :twisted:

"proszę pana to jest opel a nie samolot, nie mogliśmy pana dogonić" :twisted:
                            "gnamy za panem ale pan się tylko oddala i oddala"

i powiedziałem..."niemożliwe, przecież to jest 1.9TDI 105KM, niech pan sprawdzi w dowodzie" :twisted:

niestety wtedy zauważył że nie mam przeglądu...tzn. mam tylko że koleś na stacji diagnostycznej nie wbił pieczątki...i dowód pojechał sobie do wałbrzycha...

suma sumarum punktów mam dużo i od dzisiaj jazda po "bożemu"
                            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Mihau
                              RS
                              • 2009
                              • 7460
                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A mnie dziś osłabił pomysłodawca zrobienia Bus pasa na Żwirkach w stronę Centrum, chyba na samo Euro, bo linie żółte ale ku... jak się zacznie korek 1 dnia Euro to się skończy ostatniego... :zastrzelic :zastrzelic
                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• kamil92x
                                Rider
                                • 2010
                                • 701
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Mnie dziś osłabiła baba która postanowiła wyprzedzić samochód na przejsciu dla pieszych lecąc prosto na czołowe ze mną :roll: gdybym nie hamował pewnie to by był jej ostatni manewr :roll:
                                Osłabił mnie też a jednocześnie rozbawił kierownik terenówki który na przyczepce wiózł deski i podczas hamowania wszystkie wpadły mu do bagażnika :diabelski_usmiech
                                Octavia ASZ/RS
                                Jetta A5

Komentarz

• kowal 2002
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 5161

A ja dziś sam się osłabiłem ops: . Wjechałem na Ul. Bema ( w stronę Prądzyńskiego ) załatwiłem co miałem załatwić i wróciłem z powrotem do ul. Kasprzaka.... pod prąd :diabelski_usmiech , bo jak się okazuje na EURO 2012 zrobili z ul. Bema jednokierunkową :evil: .

Pocieszam się tylko tym, że w ciągu kilku minut tak samo ( mam nadzieję, że jak ja nieświadomie ) zrobiło przynajmniej 5-6 kierowców...
                                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• maymer
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 839

Dzisiaj a w sumie wczoraj miałem 2 sytuacje, które naprawdę mnie osłabiły.
                                    1. Jadę ulicą Slężną we Wrocławiu przede mną Insignia, w pewnym momencie Insignia staje obydwa stopy z tyłu nie działają i bez lekkiego hamowania tylko pedał w podłogę, potem skręt a pod koniec jak się pani przypomniało kierunkowskaz. Miałem wielkie szczęście, że miałem dosyć duży odstęp, jechałem w miarę wolno i lewy pas był wolny bo zaparkowałbym w bagażniku Opla, odbiłem na lewy licząc, że nie przywalę całym przodem a tylko lekko się obetrę, bo jak się zorientowałem, że za szybko się zbliżam do auta to moja dosyć duża odległość gwałtownie zmalał. Już czułem jak jadę swoim prawym błotnikiem po jej lewym tyle a w ostatniej chwili pani ruszyła i zmieściłem się bez obcierki dosłownie na grubość lakieru. Kierowczyni to blondynka około 30 z telefonem przy uchu.
                                    2. Dwóch panów na A4 w służbowym Loganie MCV z drabiną na dachu jechali jakieś 150 km/h a drabina się tak słabo trzymała, że prawie odfrunęła.

Komentarz

• bzyq_74
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3467
                                      • Volkswagen
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Mnie ostatnio osłabiły dwie damulki w Zabrzu.

Pierwsza - blondyna - zablokowała skrzyżowanie pod CH Platan. :twisted:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pNOKaSRimc8[/youtube]

Druga - ruda - pojechała pod prąd - ulica Krasińskiego od wieków jednokierunkowa :twisted:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YVIbuMN1dR4[/youtube]
                                      MARCIN
                                      Mój szkodnik

Komentarz

• Mickul
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2847

+ tekst piosenki "ludzie ciągle się śpieszą".

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ukZqcevVoUM&feature=youtu.be[/youtube]

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

bzyq_74, nie chciałbym się narażać, ale na tym pierwszym filmiku to też wjechałeś na skrzyżowanie nie mając możliwości zjechania i gdyby nie to że się ruszyło blokowałbyś tych z lewej :wink:
                                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Zorr
                                            bzyq_74, nie chciałbym się narażać, ale na tym pierwszym filmiku to też wjechałeś na skrzyżowanie nie mając możliwości zjechania i gdyby nie to że się ruszyło blokowałbyś tych z lewej :wink:
                                            Znam to skrzyżowanie lepiej jak własną żonę bo bywam na nim 5x dziennie :szeroki_usmiech Jak odjadą tacy jak ta blondi to jeszcze kilka aut za mną przejedzie na zielonym
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Zamieszczone przez bzyq_74
                                              Znam to skrzyżowanie lepiej jak własną żonę bo bywam na nim 5x dziennie
                                              no właśnie kierowcy z takim podejściem najczęściej blokują skrzyżowania

Komentarz

• navigator
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 583
                                                • Volkswagen

Zamieszczone przez westwi78
                                                Zamieszczone przez bzyq_74
                                                Znam to skrzyżowanie lepiej jak własną żonę bo bywam na nim 5x dziennie
                                                no właśnie kierowcy z takim podejściem najczęściej blokują skrzyżowania
                                                ..może być... :szeroki_usmiech chyba, że....... zaniedbują własne żony.... :hehe
                                                >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• Mickul
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2847

Wrzuciłem na facebook'a, ale jako publiczne, więc każdy powinien widzieć - tak się rodzą rysy na naszych zderzakach.

Войдите на Facebook, чтобы общаться с друзьями, родственниками и знакомыми.

Komentarz

• McGan
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 3573
                                                    • Superb III (3V3)

Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                                    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

Pracuję...