Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bishop
    L&K
    • 2012
    • 1430

Zamieszczone przez dato
    Młoda dziewuszka, poimprezowała, wydawało jej się, że po paru godzinach 2 flaszki wina wywietrzeją - nie wywietrzały.

O czym tu dyskutować skoro wszystko jasne ???
    No pewno,że nie ma o czym dyskutowac :shock: , może jej kwiaty wyślemy ?

Zamieszczone przez Zorr
    Lwia większość jadących pod wpływem to Ci z syndromem dnia poprzedniego, którzy nieświadomi zawartego alkoholu we krwi usiedli za kółkiem.
    A czym się różni np0,8 promila zaraz po imprezie od 0,8 na drugi dzień ?Jak się trzeba nawalić ,żeby na drugi dzień być nieświadomym tego :roll: ?

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez bishop
      Jak się trzeba nawalić ,żeby na drugi dzień być nieświadomym tego ?
      Konkretnie :twisted:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• robert70
        Rider
        • 2008
        • 499

Zamieszczone przez kabanos
        Zamieszczone przez bishop
        Jak się trzeba nawalić ,żeby na drugi dzień być nieświadomym tego ?
        Konkretnie :twisted:
        siedzieliśmy "sobie kiedyś" :szeroki_usmiech jutro i kumpel nieopatrznie odebrał telefon :twisted: padło pytanie KIEDY WYJEDZIECIE ? /pytała jego dziewczyna/ a on na to ZA PÓŁTOREJ PROMILA :szeroki_usmiech i od tego czasu czas liczymy w promilach
        O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

Koledzy, zadam pytanie tu, bo być może ja osłabiam innych kierowców...
          Otóż sprawa dotyczy al. Piłsudskiego w Markach tuż przed wiaduktem jadąc w stronę Wyszkowa. Otóż aleja ta ma dwa pasy, ale w pewnym momencie (tuż przed światłami) lewy pas rozszerza się do takiej szerokosci, że mieszczą się na nim swobodnie dwa auta (ale to wciąż TYLKO dwa pasy ruchu). Tyle tylko, że po kolejnych kilkudziesięciu metrach (już za światłami) ten lewy szeroki pas zaczyna być ograniczany barierami zwężajacymi go ponownie do szerokosci umożliwiającej jazdę tylko jednego auta. I teraz pytanie (dla mnie dotychczas dość oczywiste): auto jadące prawą stroną tego pasa ustępuje autu jadącemu lewą stroną, czy też auto jadące lewą stroną tego pasa ustępuje pojazdowi zajmującemu prawą jego cześć?
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Agamek12,

Wg. PROD:

"pas ruchu" - każdy z podłużnych pasów jezdni wystarczający do ruchu jednego rzędu pojazdów wielośladowych, oznaczony lub nieoznaczony znakami drogowymi
            Zamieszczone przez Agamek12
            że mieszczą się na nim swobodnie dwa auta (ale to wciąż TYLKO dwa pasy ruchu
            więc masz już 3 pasy ruchu - nie sugeruj się znakami poziomymi do końca.

więc dalej obowiązują zasady jak przy zmianie pasa ruchu - pierwszeństwo ma ten, który już porusza się pasem na który ktoś chce wjechać. Więc jeśli zwęża się z lewej, to ci z lewej zmieniają pas ruchu i muszą ustąpić pierwszeństwa.

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

westwi78, czyli jak ja jadę prawą stroną tego pasa, a koleś jadący jego lewą strona trąbi na mnie i próbuje się wcisnąć, to w przypadku kolizji wina będzie leżeć po jego stronie, bo to on powinien ustąpić mi pierwszeństwa? Pytam, bo juz zwątpiłem - za każdym razem jadę prawą stroną tego pasa i za niemal każdym jestem obtrąbiany (ale jesze nikomu nie dałem się wcisnąć :diabelski_usmiech )...
              Adam... Używam:

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Agamek12, jeśli sytuacja wygląda tak ja opisałeś to tak, będzie jego winna - nieustąpienie pierwszeństwa przy zmianie pasa ruchu.

Do takich sytuacji najlepsza jest metoda "zamka błyskawicznego", co jednak nie zmienia faktu kto ma pierwszeństwo.

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9935
                  • Ford

Zamieszczone przez westwi78
                  Do takich sytuacji najlepsza jest metoda "zamka błyskawicznego", co jednak nie zmienia faktu kto ma pierwszeństwo.
                  Taaa, nie ta kultura jazdy... Dziś kulturalnie pozwoliłem wjechać przed siebie autu jadącemu lewą stroną tego pasa (przyznaję, fajna dziunia prowadziła :szeroki_usmiech ) i startującemu razem ze mną z "pole position" spod świateł, ale wieśniak z VectryB startujący z drugiego lewego pola i tak mnie obtrąbił... Ale OK, mam na "babci" denerwującą rysę po lewej stronie, może naprawię ją sobie z czyjegoś OC...?
                  Adam... Używam:

Komentarz

• Andja
                    Rider
                    • 2006
                    • 596

sprzed kilku minut: pani zatrzymała się na rondzie....aby przepuścić tych z prawej, wjeżdżających :shock: .....dobrze, że było gdzie uciekać. gdyby nie żona to bym za nią się przejechał i zj**** jak kundla. i weź tu się nie napij :wink:

Komentarz

• Zorr
                      RS
                      • 2011
                      • 2110

Andja, ja spotykam takich co przepuszczają powietrze całkowicie zatrzymując się przed pustym rondem z doskonałą widocznością w każdym kierunku.

bishop "A czym się różni np0,8 promila zaraz po imprezie od 0,8 na drugi dzień ?Jak się trzeba nawalić ,żeby na drugi dzień być nieświadomym tego :roll: ?"
                      jest to taka różnica jak między wypiciem paru kieliszków na pusty żołądek i pełny i jest to też odpowiedź na syndrom dnia następnego. Jak masz pełny brzuch schaboszczaków i między tym alkohol to możesz mieć bardzo długo w wydychanym powietrzu alkohol pomimo tego że do krwi dostaje się mała dawka, która dość szybko jest neutralizowana.
                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

Zamieszczone przez Zorr
                        bishop "A czym się różni np0,8 promila zaraz po imprezie od 0,8 na drugi dzień ?Jak się trzeba nawalić ,żeby na drugi dzień być nieświadomym tego ?"
                        jest to taka różnica jak między wypiciem paru kieliszków na pusty żołądek i pełny i jest to też odpowiedź na syndrom dnia następnego. Jak masz pełny brzuch schaboszczaków i między tym alkohol to możesz mieć bardzo długo w wydychanym powietrzu alkohol pomimo tego że do krwi dostaje się mała dawka, która dość szybko jest neutralizowana.
                        No to wtedy jedziesz na pobieranie krwi i nie tracisz prawka
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

Zamieszczone przez parasite
                          No to wtedy jedziesz na pobieranie krwi i nie tracisz prawka
                          słowo klucz to "jedziesz" ;-)
                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• zepter00
                            RS
                            • 2008
                            • 2304

Zamieszczone przez dato
                            Chyba trochę przegiąłeś z ilością cyctatów. Możesz to jakoś podsumować, czy musimy wszystko przeczytać ???
                            Nie wiem czy może... ja przeczytałem raz i drugi i wcale mi to nie przeszkadzało. Jeśli komuś od przeczytania paru wersów pocą się stopy i dostaje zgagi - niech da sobie spokój. :wink:
                            Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• dato
                              L&K
                              • 2012
                              • 1431

Ojojoj... Ale... Dobra, nie powiem, pójdę nogi umyć

Komentarz

• ary
                                Rider
                                • 2011
                                • 634

Zamieszczone przez Andja
                                sprzed kilku minut: pani zatrzymała się na rondzie....aby przepuścić tych z prawej, wjeżdżających :shock: .....dobrze, że było gdzie uciekać. gdyby nie żona to bym za nią się przejechał i zj**** jak kundla. i weź tu się nie napij :wink:
                                Andja, a jaki znak (lub znaki) stał przed rondem, bo są ronda, na których trzeba ustępować tym, którzy na nie wjeżdzają :?:
                                O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Zamieszczone przez ary
                                  Zamieszczone przez Andja
                                  Andja, a jaki znak (lub znaki) stał przed rondem, bo są ronda, na których trzeba ustępować tym, którzy na nie wjeżdzają :?:
                                  Szczególnie popularne są takie "ronda" na Śląsku i Zagłębiu :diabelski_usmiech
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• lu5asz
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2006
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Mi dzis na dwupasmowce golf ,zawracajac,wjechal prosto pod kola i stanal :idea: Ja mialem z 90,100km/h a po prawej jadace auta wiec nie maielm gdzie uciec, wyhamowalem,nawet ABS nie zadzialal .Zauwazylem tylko ze szkodnik hamowal jakby silnikiem,zawylo strasznie,mialem wcisniete sprzeglo i 5 bieg.A babki w golfie,chyba w szoku,masakra,dobrze ze nie bylo slisko.
                                    Kondziu

OCP

Komentarz

• RBL
                                      Classic
                                      • 2012
                                      • 12

Ja pracuje w holandii, i powiem wam szczerze ze glupota niektorych kierowcow w polsce jest niczym z brakiem umiejetnosci kierowcow holenderskich. Ostatnio jadac z Amsterdamu do Hagi przy okolo 170km/h jadac prawym pasem musialem zchamowywac gwaltownie do 100 bo uprzejmy pan wiatrak zapomnial wlaczyc kierunku. Znaczy kierunek u nich to ogolnie obce slowo. Tak samo jest ze swiatlami. Ja rozumiem ze u nich nie trzeba wlaczac ich podczas dnia ale po zmroku? Niektorzy twierdza ze skoro nie trzeba wlaczac to nie trzeba wlaczac to nic ze ich nie widac.
                                      Czarny Dym To Zdrowy Dym

Komentarz

• dato
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1431

A z kierunkami to wiesz... Sprawdzają Twoją czujność
                                        Kto mija prawym pasem ten musi się liczyć z takimi "przypadkami" :diabelski_usmiech

Komentarz

• winni77
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2183
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez lu5asz
                                          Zauwazylem tylko ze szkodnik hamowal jakby silnikiem,zawylo strasznie,mialem wcisniete sprzeglo i 5 bieg.
                                          Może masz szeroką stopę i wraz z hamulcem depnąłeś tez gaz?
                                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• bradley
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1465

winni77, kazdy vag odcina gaz w momencie wcisniecia hamulca (a przynajmniej TDI) (anty rajdowe )
                                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Mihau
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7460
                                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez RBL
                                              Ja rozumiem ze u nich nie trzeba wlaczac ich podczas dnia ale po zmroku?
                                              A u nas podobnie. Jeździć trzeba na mijania, bądź dziennych więc i po zmroku też na dziennych, a co?
                                              Dziś z 10 kierowców w ulewę i mega szarówe w Wawie widziałem tylko i wyłącznie na cienkich paseczkach LEDowych ala dzienne.
                                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9935
                                                • Ford

Dziś tankowałem paliwo pod Wołominem na jakiejś dziwnej stacji, w której pierwszych około 2l wchodziło baaaardzo wolno. Uznałem to za dość niezwykłe... Kiedy skończyłem tankować do sąsiedniego dystrybutora poodjechał młodzieniec z dwiema laskami beemwu e30 z głośno grającą muzyką i sportowym wydechem (to mało istotny fakt). Kiedy ja już zapłaciłem ów młodzieniec również to zrobił płacąc banknotem... 10zł. Ala-ale, to nie koniec historii: kasjer wydał mu jeszcze resztę :shock: :lol:
                                                Adam... Używam:

Komentarz

• winni77
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2183
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez bradley
                                                  winni77, kazdy vag odcina gaz w momencie wcisniecia hamulca (a przynajmniej TDI) (anty rajdowe )
                                                  To dziwne, bo nawet ostatnio mi się to zdarzyło :roll:
                                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• lu5asz
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2006
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez winni77
                                                    Zamieszczone przez bradley
                                                    To dziwne, bo nawet ostatnio mi się to zdarzyło :roll:
                                                    Na 99% nie nacisnalem pedalu gazu,wciasnalem sprzeglo i hamulec,auto bylo na najwyzszym biegu,zawyl pod koniec hamowania.Hmm
                                                    Kondziu

OCP

Komentarz

Pracuję...