Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tony065
    RS
    • 2009
    • 2487
    • Octavia I (1U2)
    • ARX 1.8 20VT 150 KM

jeden z komentujących twierdzi, że w przypadku tego Włocha to nie pierwsze spalone auto. ciekawostka, a może pech...:?: w moich stronach piorun nie trafia 2x w to samo drzewo.
    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
    @ by Tune-up Gdańsk
    TDI VP++ i jeszcze rośnie
    Antek

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

Wczoraj byłem w Wawie i zrobiłem w sumie około 700km po naszych krajowych drogach, nie odnotowałem specialnych zdarzeń może dlatego że szybko jeżdżę i większość akcji poprostu omijam :szeroki_usmiech
      Wiadomo zdarzają się perełki które muszą wyprzedzać na ciągłych liniach czy wyprzedzać na trzeciego ale większość jeździ jednak spokojnie, perełki świrujące na ciągłych i na trzeciego zazwyczaj udaję mi się przejść na podjazdach gdzie z jednego pasa powstają dwa i wtedy gościom troszkę kopara opada :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rowerek
        Rider
        • 2010
        • 449

Zamieszczone przez sew1981
        jak to włoch to wszytko możliwe, że to jakieś mafiozy Oczywiście nie podejrzewam człowieka o to, ale italia słynie z mafii
        Pan Dante Cinque (Włoch, mieszkający w Polsce od 15 lat - tak mówi info na stronie internetowej) oprócz kierowniczego stanowiska w Ferrari Polska jest redaktorem naczelnym i wydawcą miesięcznika (w obecnej chwili z racji pracy w ferrari dwumiesięcznika) "V12".

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

rowerek, mam tylko nadzieję że nie było to podpalenie w celu wyłudzenia kasy od ubezpieczyciela? :roll:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rowerek
            Rider
            • 2010
            • 449

"Spalony samochód był autem służbowym Dante Cinque z warszawskiego salonu Ferrari." Prywatnie z tego co wiem jeździ Ferrari 599 GTB Fiorano.

Zamieszczone przez piramida
            rowerek, mam tylko nadzieję że nie było to podpalenie w celu wyłudzenia kasy od ubezpieczyciela?
            Co ciekawe, "Właściciel auta poniósł ogromne straty, zwłaszcza, że Ferrari nie było ubezpieczone."
            Chyba więc o wyłudzeniu kasy nie ma mowy... Dziwne, że auta służbowe w Ferrari są nieubezpieczone? Albo świeże auto i jeszcze nie zdążyli ubezpieczyć?

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

rowerek, ktoś o tym musiał wiedzieć i skorzystał z okazji, tylko po co?

Komentarz

• sew1981
                RS
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2009
                • 10917
                • Fiat

rowerek, no i co z tego że takie ładne ma cv? Politycy też przeważnie mają ładne oficjalne cv. Może komuś za skórę zaszedł. Przecież nie powie :wink:

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9935
                  • Ford

Aha, i żeby wyjątek był potwierdzeniem reguły: ja jeżdzę bezpiecznie i (raczej) nie stwarzam sytuacji "podbramkowych", ale dziś mogłem być współwinny stłuczki :? ... Współwinny dlatego, że wyjeżdzając z ulicy podporządkowanej (na dość nieprzyjemnym skrzyżowaniu przy przejeżdzie kolejowym na ul. Mehoffera w Warszawie) przed skręcającym w tą samą ulicę autem nie przewidziałem, że jadący za tym autem kierowca postanowi wyprzedzić go na skrzyżowaniu wyjeżdzając na przeciwny pas...
                  Na szczęśce hamulce mojej babci i Insigni zadziałały prawidłowo...

PS: ciekawe, czy kierowca Insigni opluł mnie na ich forum... :?: ops:
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• ziutsane
                    RS
                    • 2007
                    • 2376

No sprawa dosyć ciekawa ... Ciekawe jak się rozwinie
                    Radio: C90r+XDP210EQ
                    Kable:Opt,Skyline,50 mm
                    Wzm:XES M1+FP 1.800
                    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Eidos71
                      RS
                      • 2011
                      • 2050
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Gdyby to był 2011 r., obstawiałbym Kubę W. zazdrosnego o to, że ktoś ma fajniejsze Ferrari od jego auta... Ale teraz rozbija się Lamborghini i Cayenne (chyba pożyczonym)...
                      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• maciejek
                        Rider
                        • 2009
                        • 446
                        • Ford

Akcja z wczoraj około 14.30,
                        tunel przy Dworcu Zachodnim - ten skręcający w lewo z Alej Jerozolimskich w Aleję Prymasa Tysiąclecia. Pan w zielonym roverze był uprzejmy przywalić w ścianę i urwać sobie koło - samochód unieruchomiony - w tunelu jeden pas + kawałek "pobocza", tunel skręcający pod kątem 90 stopni w lewo samochód rozwalony akurat za zakrętem nie widoczny podczas wjazdu do tunelu. I co zrobił kierowca uszkodzonego samochodu? Nic stał sobie za samochodem z pasażerami wdając się gadkę-szmatkę. Zero świateł awaryjnych, trójkąt wystawić przed zakrętem jako ostrzeżenie że coś się stało to szatan. Najwyżej będzie karambol i ofiary w ludziach, a co tam. Niektórzy ludzie mają mózgi z tej samej substancji co baran jajca...
                        !!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
                        Sklep VAGTECH
                        Oficjalny dystrybutor olei Meguin
                        Ul. Łopuszańska 53 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-13.00)
                        02-232 Warszawa
                        tel. 22 8462646, kom. 692312345, 694 679 252

Komentarz

• Thundi
                          L&K
                          • 2005
                          • 1157

A ja wczoraj miałem małą trasę za trzebnice i z powrotem Wyjazd z Wrocławia o 22:00 i na miejsce dojechałem w 40min po drodze niewielki ruch ale bez problemów. Droga powrotna która odbyła się w godzinach nocnych 23:00-0:10 to horror. Na drodze Milicz-Trzebnica trafiłem na kolumnę aut. Auta jechały dziwnie przez miejscowości z prędkością 30-40km/h za przyśpieszenie do 80 żeby zaraz znowu hamować zacząłem więc po kolei wyprzedzać. Wyjeżdżając z Trzebnicy na Wrocław byłem 3cim autem. 2gi wyprzedził pierwszego jeszcze w Będkowie na ciągłej na terenie zabudowanym nie będąc świadomym dlaczego tak postępuje przez głowę przeszła mi myśl że może to on tak szarżował że ruch wstrzymywał jednak kierowca w Vanie szybko wyprowadził mnie z błędnego myślenia. Po minięciu tablicy koniec terenu zabudowanego kierowca vana przyśpieszył (nie było sensu wyprzedzać) jednak jak tylko pojawił się znak 60km/h zwolnił gwałtownie do 20-30km/h i z taką prędkością zjechaliśmy z górki koło miejscowości Wysoki Kościół. Potem gwałtowne postawienie zasłony dymnej (za górka jest kawałek drogi z ograniczeniem do 90. I znów hamulce bo jazda po miejscowości z prędkością wyższą od 30km/h była zabójstwem. Palant jak tylko kończyła się miejscowość dawał po garach (uniemożliwiając wyprzedzenie) a jak tylko wjeżdżał do miejscowości to hebel i stawał jak wryty. Najgorsze że jak wyczuł że próbuję go wyprzedzić to tam gdzie było można i było pusto wypluwał flaki z maszyny a jak tylko coś jechało z naprzeciwka to hebel i 30-40km/h nawet jeśli to poza terenem zabudowanym.
                          Ps: Dla niezorientowanych trasa przebiegała tak: http://maps.google.pl/maps?saddr=Tra...via=1&t=m&z=12

ps2: W tamtą stronę trasa trwała 40min do Wrocławia mimo późniejszej godziny wracałem 1:10
                          O ortografie dba FF.
                          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Thundi, rzeczywiście to jakiś debil, szybko bym się uporał z takim :szeroki_usmiech

Komentarz

• Thundi
                              L&K
                              • 2005
                              • 1157

piramida, mnie nosiło by go w mieście wyprzedzić bo poza to taką zasłonę stawiał że zanim się nie rozwiała to nie wiadomo było gdzie on jest a 140km na 1610mw też zbytnio nie jest mocą do szaleństw

Aha z autem uporałem się przed Psarami tak że wjeżdżając do nich nie widziałem go nawet w lusterku. a pierwsze auto jakie spotkałem to przy milenijnym jadące w drugą stronę.
                              O ortografie dba FF.
                              Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                              http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                              Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• słoń
                                Elegance
                                • 2010
                                • 777

a ja się osłabiłem dziś dwa razy
                                1.przykutałem sobie w błotnik wypakowanym wózkiem pod Makro i zarysowałem :evil:

2.podobnie jak kolega wyżej ja też wsciekałem się na ziomów ,którzy na prostej darli 120 a po wjechaniu w zabudowany zwalniali do 20(bo fotografy porozstawiane) i tak od Bobolic do Koszalina.wściec się można :evil:

Komentarz

• Luki80a
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 341
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                                  • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Dzisiaj z rana jechałem do Krakowa.
                                  W Liszkach, przed rondem, klasyczne najechanie na tył. Efekt? Pięć aut stukniętych.
                                  W Krakowie, babka w podeszłym wieku trzymając kurczowo kierownicę, wyjeżdżała z parkingu w prawo. Tak wyjechała że odbiła się od krawężnika. Troszkę szybciej i wpadła by na chodnik z pieszymi.
                                  Hyundai getz. Z tyłu na szybie kartka z napisem "brak świateł stop". I tak sobie śmigał.
                                  W drodze powrotnej zatrzymała się śmieciarka na drodze. A w jakim celu to wiadomo.
                                  Za śmieciarą stanęły trzy auta, ja jako czwarty. Nikt się nie kwapił do omijania, no to ja kierunek i na lewy. A paniusia z pierwszego (bmw) kierunek i przed maskę. Lusterka? A co to takiego? Wlekła się potem niemiłosiernie. Pierwsza okazja jaka się nadażyła i pognałem dalej.
                                  Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• PieTrzaK
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1323
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ja dzisiaj spotkalem paru ciekawych zawodnikow w drodze nad morze - wyprzedzali na 3-go,na zakretach,pod gorke... Tylko po to zeby na S7 jechac 100 km/h zamiast dozwolonych 120 i dac sie spokojnie mi wyprzedzic :lol: Gdzie tu logika?

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

PieTrzaK, nie wymagaj logiki od debili :szeroki_usmiech

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A dzisiaj to mnie osłabił ... upał :P i babeczka, która zmieniła pas jak jak już byłem swoim przodem na wysokości jej tylniego błotnika. Hamowanie, klakson, wyprzedzam i co widzę, Panią o takich gabarytach, że miała trudności z odwróceniem głowy, żeby w lusterko spojżeć :evil:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• damian1975
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 4107
                                          • Superb III (3V3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kabanos, bo pewnie sie wytapiała i pot zalał jej oczy :P

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

damian1975, tak to wyglądało :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• aro_40
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1529
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

W sobotę wracałem z wakacje i przed Wiedniem na autostradzie koreczek
                                              na równoległym pasie obok stanął Włoch... Podjechaliśmy kawałek pod górkę, facet wyrzucił bieg i na rozluźnił się, a samochodzik powolutku w tył sie zaczął toczyć, aż stuknął autko kobiety stojącej za nim. Włoch wystawił rączkę za okno w geście przeproszenia (za mała prędkość i odległość aby zrobił jej szkodę) i podjechał do przodu.
                                              I znowu, wrzucił luzik, a samochodzik ponownie do tyłu... I tak 3 razy. Kobieta nie wytrzymała, wyszła z autka i cos tam szwargotała do niego po niemiecku, ale Włoch, jak to południowiec niewiele się przejął
                                              If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
                                              _______________________________________
                                              a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2009
                                                • 10917
                                                • Fiat

aro_40, m.in. dlatego włoska fura nawet najbardziej wypasiona jest obrysowana na zderzakach hehe. lighciarze z nich, zapominają się jak wyjadą za granice Italii i robią to samo :wink:

Komentarz

• krz
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 43

wczoraj w Wejherowie zjeżdżałem z ul. 12 marca na główną. Już jakiś czas temu (żeby nie skłamać, ale kilka miesięcy) wydłużyli pas do skrętu w prawo, właśnie na główną. Wjeżdża się na niego zaraz za przejazdem kolejowym. Więc jadę, mijam tory, kierunkowskaz i wskakuje na prawy pas. Przede mną jedzie kobieta w vw polo, nie odbiła za torami i myka dalej prosto. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że w połowie mojego pasa.. wjeżdża we mnie :shock: szybko odbiłem w prawo na krawężnik, trochę mnie porzucało, na szczęście nic się nie stało. Pani, która nie potrafiła nawet włączyć kierunkowskazu, nie zrobiła tego manewru też gwałtownym ruchem, po prostu zmieniała pas jakby nigdy nic na szczęście 'skapnęła' się w porę i odbiła z powrotem na swój pas. Nie powiem, gdybym nie odbił od razu to drugi boczek miałbym porysowany. ehh..

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9935
                                                    • Ford

Zamieszczone przez PieTrzaK
                                                    Ja dzisiaj spotkalem paru ciekawych zawodnikow w drodze nad morze - wyprzedzali na 3-go,na zakretach,pod gorke... Tylko po to zeby na S7 jechac 100 km/h zamiast dozwolonych 120 i dac sie spokojnie mi wyprzedzic :lol: Gdzie tu logika?
                                                    Ech, pojutrze przerabiam tą trasę...
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...