Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacomelli
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 501

Mnie wczoraj znowu osłabili jeźdźcy (bo ie kierowcy) w Arkadii. Nie wiem na czym to polega, ale wielu baranów MUSI koniecznie stanąć tuż przy wejściu, parkując a pasie ruchu, albo wysepkach.
    Wczoraj taki delikwent akurat parkował pomiędzy innymi blokującymi pas ruchu, w dodatku na ciągu pieszym. Jak zapytałęm spokojnie dlaczego tu parkuje i blokuje ruch to tylko był wstanie wycedzić "oj to straszne". Całe szczęście byłem z żoną i trzymałem dziecko na baranach, bo pokazałbym co to znaczy "straszne". Ale czego spodziewać się po metro-seksualnym gogusiu jeżdzącym PT Criuserem :diabelski_usmiech

Ja tego chyba nigdy nie pojmę. kilka rzędów od wejścia zawsze znajdą się miejsca a głąby muszą stanąć tuż pod wejściem utrudniając ruch innym. I po co? żeby mieć 20 metrów bliżej do wejścia, a potem łazić godzinami po sklepach i robić całe kilometry? :lol:
    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• themichals
      Classic
      • 2007
      • 11

No tak, prawdziwi hirołsji jeżdzą skodą za 9 tysiaków

Komentarz

• Jacomelli
        Rider
        S_OCP Member
        • 2008
        • 501

Kolego trochę dystansu i poczucia humoru

Takie parkowanie oczywiście nie ma nic wspólnego z posiadaną marką samochodu. Ale niestety ma dużo wspólnego ze sposobem myślenie. A raczej jego braku.

A za 9 k to pt cruiser też się kupi ;P http://allegro.pl/pt-cruiser-skora-k...551119850.html
        Była: O1 2003 .19 TDI ASV
        Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Walus
          Ambiente
          • 2009
          • 172

na palantów parkujących na niedozwolonych miejscach mam naklejki. Już kilka krotnie użyłem ich.
          Zwróciłem kiedyś uwagę wyżelowanemu pedałowi że to miejsce jest dla niepełnosprawnych, powiedział spie.... i parkuje gdzie chce. Dostał aż 6 szt naklejek gratis.

Po 2h wychodząc z zakupów palant jeszcze drapał.

Komentarz

• damian1975
            RS
            • 2012
            • 4107
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Walus, karny kutas srodze ukarze :!: .Tak trzymać,też się chyba zaopatrzę w te naklejki :diabelski_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• blackrs
              RS
              • 2008
              • 4826
              • Superb II combi (3T5)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ostatnio jadać a2 z Łodzi w kierunku Warszawy w miejscu gdzie kończą robić ( czyli jedna nitka do użytku w 2 strony po środku słupki ) dogoniła mnie czarna O2 1.9 tdi. jedziemy wszyscy ciągiem 80km/h sznur jakiś 20 samochodów. dla kierownika O2 bardzo sie śpieszyło i mi mryga żebym mu zjechał na pas awaryjny bo on chce mnie wyprzedzić. Oczywiście nie zjechałem bo co pare km na awaryjnym stała jakaś cieżarówka lub koparka.Koleś zaczął sie napinać i wyprzedził mnie jadąc awaryjnym pasem po czym zaczął szybko się wcinać przede mnie bo cos stało na tym awaryjnym. Myślę sobie co mu to dało jak i tak przed nami sporo samochodów. Jakie było moje zdziwienie jak za chwile koleś wykonał manewr na lewy pas miedzy słupkami (uderzając w jeden z nich nadkolem i lusterkiem które się od razu złożyło) i zaczął wyprzedzać pozostałe auta. wyprzedził ze 3 sztuki i zaczął sie wciskać z powrotem bo jechało cos z naprzeciwka. po jakiś 5 min dojechaliśmy do końca robót. Ci których wyprzedził sie wkurzyli i postanowili go troche ukarać wyprzedzając go i blokując. Ja też potem sie z nim pobawiłem . ogólnie z roki od 80km/h do 170 moje mpi szło równo z jego 105 konnym tdi. z tym że ja jechałem załadowany.
              niestety takich głąbów nie brakuje. Do warszawy dojechaliśmy w tym samym momencie a koleś miał porysowane nadkole i lusterko. Kto wie może i wkład też miał pęknięty.
              BYŁA o1 rs
              BYŁA o2 1.6
              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Walus
                Ambiente
                • 2009
                • 172

Pod domem przy bramie zawsze stawali, od momentu kiedy pojawiły się naklejki, cisza i spokój. Karny ku... czyni cuda a nic nie niszczy tylko nerwy palantom. Słyszałem jeszcze o kroplach na dzika kilka kropel i trzeba rwać tapicekę i wszystko co miało kontakt z tym świnstwem.

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9935
                  • Ford

Dziś na Płochocińskiej wyprzedził mnie "ścigacz" z głośnym wydechem, a następnie jechał przede mną (niewyprzedzajac innych aut) jakieś 3-4km... Kuźwa, ten jego wydech miał dźwiek równie wkur.iajacy jak bzyczenie komara koło ucha... :?
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• str33t
                    Rider
                    • 2010
                    • 625

Zamieszczone przez Jacomelli
                    Ja tego chyba nigdy nie pojmę. kilka rzędów od wejścia zawsze znajdą się miejsca a głąby muszą stanąć tuż pod wejściem utrudniając ruch innym. I po co? żeby mieć 20 metrów bliżej do wejścia, a potem łazić godzinami po sklepach i robić całe kilometry? :lol:
                    Taka jest niestety mentalność ludzi. Kiedyś z dziewczyną na okienku między zajęciami pojechaliśmy na małe zakupy do galerii. Pech chciał, że zabraliśmy ze sobą koleżankę. Zajechaliśmy na parking i postawiłem auto, wydawało mi się bardzo blisko wejścia (w liniach, wszystko ładnie). Ileż było narzekania ze strony koleżanki, że trzeba iść, że daleko, że ona parkuje na wysepce przed galerią i nikt się nie czepia. Najpierw myślałem, że się zgrywa, ale jednak nie... No niestety - ten typ tak ma...

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Prawie miałem konkret dzwona przez jebanego debila z telefonem przy uchu! Jadę Żwirkami od Pomnika Lotnika w stronę Lotnika, nikogo za mną, ani przede mną więc ludzie skręcają z przeciwnego kierunku ruchu w lewo w Banacha ale że się zbliżałem to się zatrzymali (prawidłowo :P) i se jadę dalej ale nieeeeeee pan easy rider w nowym Mondeo pojedzie ale nie w Banacha, on sobie zawróci tylko przez jedną rękę zajętą zawracał przez wszystkie możliwe pasy :zastrzelic , bo jedną ręką ciężko się kręcić fajerą. Dobrze, że ja pomyślałem za debila, bo bym obecnie czekał na karetkę i leciałem z nogą na hamulcu, bo mi centralnie przed maskę wyjechał i musiałem do jakiś 30km/h zwolnić i uciekać przy okazji.
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• dato
                        L&K
                        • 2012
                        • 1431

To miałeś dzwona, czy o mały włos miałbyś dzwona ???
                        Widać edycję w postach ???

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

dato, "Prawie miałem konkret dzwona".....prawie robi wielką różnicę :P

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

sew, widzisz edycję u mnie w poście powyżej ? Bo ja widzę, a to by znaczyło, że starość nie radość... U Mihaua edycji nie widzę, z dałbym sobie palca uciąć, że tego "Prawie" na początku nie było...
                            Mea Culpa

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

dato, no u Ciebie widzę, ale u niego ni ma przecie....według mnie było to "prawie" od "zawsze"
                              Nie sądzisz, że mamy "wielkie problemy"? hehe rzeczywiście starość nie radość.... :wink:

Komentarz

• damian1975
                                RS
                                • 2012
                                • 4107
                                • Superb III (3V3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

sew1981, dato, w zwią :lol: zku z tym co piszecie proponuje takiego lekarza od oczu :P :lol: :diabelski_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

Damian, no nie sew widzi niestety dobrze, to u mnie jest problem. I to obawiam się, że poważniejszy, bo ten od oczu mi ostatnio potwierdził, że nadal mam nadwzroczność :lol:

Komentarz

• parasite
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1368

Zamieszczone przez dato
                                    sew, widzisz edycję u mnie w poście powyżej ? Bo ja widzę, a to by znaczyło, że starość nie radość... U Mihaua edycji nie widzę, z dałbym sobie palca uciąć, że tego "Prawie" na początku nie było...
                                    Mea Culpa
                                    Bo jeśli poprawił kilka minut po wysłaniu to wtedy nie widać (chyba).
                                    AGR 112KM, 232Nm
                                    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

To może przyjmę za dobrą monetę i nie będę jeszcze biegł na tomograf :lol:
                                      A może się przyzna... W każdym razie - Mihau - jeśli patrzeć na warszawkę i styl jazdy coponiektórych to rzekłbym - dzień jak co dzień

Ciężko się tu jeździ jeśli chce się jeździć bezstresowo - niestety trzeba mieć cały czas oczy dookoła głowy i wszystkich dookoła traktować jako potencjalnych morderców
                                      Plus jest taki, że po dobrej szkole życia nie ma potem problemów z jazdą po Rumunii, Bułgarii, Turcji, czy Paryżu :szeroki_usmiech
                                      W Moskwie i Rosji nie miałem "przyjemności"...

PS. Edyta chwilę po wysłaniu ? Widać ?
                                      PPS: Edyta 2 - Nie widać ! :-)

Edyta3 - Parasite, dzięki, od razu poczułem się zdrowszy :lol:

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Dzisiaj jechałem do Szarowa A4 i tak jak goście lecący środkowym pasem to nikt mnie nie wqrwia, debile całym peletonem zasuwają środkiem i chuj, lecisz lewym to co chwila pakuje sie ktoś pod maskę bo musi wyprzedzić tego co leci środkiem :evil:
                                        W końcu sie qrwiłem i cały czas prawym leciałem, co po niektórzy widząc mojej wyprzedzanie zjeżdżali na prawy ale to wyjątki, reszta jak stado baranów :!:

Druga akcja, stoje na światłach, obok mnie stoi tramwaj, w środku siedzi kwiat polskiej młodzierzy z suchawkami na uszach wielkości słuchawek studyjnych a w gębie zapalona lufka prawdopodobnie z dżointem w środku
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• navigator
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 583
                                          • Volkswagen

Zamieszczone przez piramida
                                          i tak jak goście lecący środkowym pasem to nikt mnie nie wqrwia,
                                          a widzisz pan...jakoś mam ich w (S2)...generalnie nie stresują mnie.... ale qrna, nie mogę - jak babcię kocham - tego qrwa żółwiego tempa przy ruszaniu spode świateł....normalnie szlag mnie trafia, wzbudza siem agresja, lecą joby a przesz generalnie jeżdżę łagodnie....
                                          >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

navigator, po co poszło tyle kasy na trzy pasy skoro wszyscy jadą jak na dwupasmówce? Zrozumiałbym jak by na skrajnie prawym jechały co chwile ciężarówki, nic z tego, aż po horyzont prawy pusty a te kołki środkiem, wrrrrr....
                                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9935
                                              • Ford

Jechałem dziś nad morze 7-ką w nocy. Ruch samochodów osobowych praktycznie żaden, za to dość sporo ciężarówek. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że te skur.ysyny w mobilach postanowiły kilka razy jechać w "konwoju" 2-3 ciężarówek w tak bliskiej odległości między sobą, że ewentualna chęć "schowania" się między nimi nie miałaby szans powodzenia... :!:
                                              Adam... Używam:
                                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• navigator
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 583
                                                • Volkswagen

Zamieszczone przez piramida
                                                navigator, po co poszło tyle kasy na trzy pasy skoro wszyscy jadą jak na dwupasmówce? Zrozumiałbym jak by na skrajnie prawym jechały co chwile ciężarówki, nic z tego, aż po horyzont prawy pusty a te kołki środkiem, wrrrrr....
                                                ..bo kasa poszła w drogi, a mentalność pozostała... , a co do ciężarówek na S2 i "zawodowcy" jeżdżą środkowym, a jakże.... :szeroki_usmiech
                                                >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

dato, no jak tak sprawy się mają:
                                                  "PS. Edyta chwilę po wysłaniu ? Widać ?
                                                  PPS: Edyta 2 - Nie widać !

Edyta3 - Parasite, dzięki, od razu poczułem się zdrowszy "
                                                  to wszystko jasne i dlatego nasze widzenia się rozminęły :P

Komentarz

• irekk
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1093
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Komentarz

Pracuję...