Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

r2r, grubo :!:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Jark7
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2008
      • 777

Zamieszczone przez maymer
      Tu raczej ja osłabiałem turystów spacerujących po Górach Izerskich, czułem ich wrogi wzrok kiedy przemierzałem szlaki turystyczne w dużej terenówce dobrze, że tym razem nikt mnie nie zatrzymał i nie krzyczał do mnie: "jakim prawem skurwysynu tu wjechałeś"
      że się ośmielę z pewną dozą nieśmiałości zapytać - jakim to właśnie prawem ... ?
      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
      Jark7
      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

4. Tu raczej ja osłabiałem turystów spacerujących po Górach Izerskich, czułem ich wrogi wzrok kiedy przemierzałem szlaki turystyczne w dużej terenówce :twisted: dobrze, że tym razem nikt mnie nie zatrzymał i nie krzyczał do mnie: "jakim prawem skurwysynu tu wjechałeś" a miałem już kilka takich sytuacji, albo ostentacyjne nieschodzenie z drogi :wink:
        Ja bym Ci nacharchał zieloną na szybę

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

No i dostałbyś w pysk od gajowego w tej terenówce :lol: :P

Komentarz

• maymer
            Elegance
            • 2010
            • 839

Zamieszczone przez Jark7
            Tu raczej ja osłabiałem turystów spacerujących po Górach Izerskich, czułem ich wrogi wzrok kiedy przemierzałem szlaki turystyczne w dużej terenówce dobrze, że tym razem nikt mnie nie zatrzymał i nie krzyczał do mnie: "jakim prawem skurwysynu tu wjechałeś"
            że się ośmielę z pewną dozą nieśmiałości zapytać - jakim to właśnie prawem ... ?
            pracy w tych Górach :wink: ale po co ta nieśmiałość jeśli ktoś się pyta, zawsze pokazuje pozwolenie na wjazd z nadleśnictwa

Komentarz

• Jark7
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2008
              • 777

maymer, w porządku, ale przyznam szczerze, że jak widzę na górskich szlakach "zmotoryzowanych" to mam ochotę pręt w koło włożyć :diabelski_usmiech

Pozdrawiam
              PS. W przyszłym sezonie wybieram się w Izery, podobno jest ...
              Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
              Jark7
              było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• adiwaw
                Ambiente
                • 2009
                • 167

Dzisiaj byłem świadkiem dość dziwnej sytuacji ale od początku. Jadąc rano czerniakowską młody gniewny dresik w seicento skakał z pasa na pas i cisnął biedactwo, że naokoło było go słychać. Kilka kilometrów dalej patrzę sobie na prawo a tu stoi ładny prosiaczek carrera 4s, w środku koleś posiwiały po 40stce a przed nim wspomniany wcześniej seicento. Gdy zapaliło się zielone i zrobiło się więcej przestrzeni między autami pan z prosiaka pocisnął, wyprzedził seicento po czym but w hamulec i do zera. Dresik wyhamował z piskiem opon kilkanaście cm od prosiaka. A już widziałem go wbitego w silnik.
                Myślałem, że ''bogaci'' się w takie pierdoły nie bawią tym bardziej w tym wieku. Ciekawe co by zrobił jakby wbił mu się w silnik i by już nigdzie nie pojechał. Za to ja bym się zatrzymał i mimo wszystko chętnie poświadczył za panem dresem.

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

Nawet nie chce myśleć, co by było, gdybym akurat spojrzał bardziej w lewo...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E53Z3m5makc[/youtube]
                  Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                  Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Jacomelli
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 501

Dlatego w okolicach szkół trzeba niestety mieć oczy dookoła głowy i jechać ostrożnie.
                    Dzieciaki często działają impulsywnie i wbiegają nie patrząc- bo koledzy pobiegli i trzeba ich dogonić bo piłka poleciała itd.

Nie tłumaczę tu dzieci, ale trzeba mieć tego świadomość i uważać żeby nie zrobić krzywdy.
                    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Mickul
                      RS
                      • 2010
                      • 2847

Zamieszczone przez Jacomelli
                      Dlatego w okolicach szkół trzeba niestety mieć oczy dookoła głowy i jechać ostrożnie.
                      Dzieciaki często działają impulsywnie i wbiegają nie patrząc- bo koledzy pobiegli i trzeba ich dogonić bo piłka poleciała itd.

Nie tłumaczę tu dzieci, ale trzeba mieć tego świadomość i uważać żeby nie zrobić krzywdy.
                      Nie bez powodu przez szkołami jest miliard znaków poziomych i pionowych lub leżących policjantów. Tak naprawdę wypadek z udziałem dziecka to 50% wina jego i 50% wina kierującego, który również wykazał się brakiem wyobraźni i nie pomyślał dlaczego tu są takie, a nie inne ograniczenia prędkości.

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

A zwróciliście uwagę na srylion banerów wiszących na barierce? Ani kierowca ani pieszy ( szczególnie dziecko ) nie widzi nic do ostatniej chwili. Zapewne nie jest to dozwolone, ale kogo to obchodzi... Jak dla mnie to w odległości jakiś 15 m od przejścia nie powinno być absolutnie nic, co mogło by w jakikolwiek sposób ograniczać widoczność kierowcy/pieszemu, a barierki powinny być skonstruowane tak, by były "przezroczyste" od strony kierunku ruchu lub najlepiej w obie strony ( czyli cienkie pręty w dużych odstępach ). Jeśli nie ma fizycznej możliwości zapewnienia takiej widoczności to przejścia po prostu tam nie powinno być, ewentualnie powinno mieć obowiązkowo sygnalizację ( choć w powyższym przypadku to i tak bez znaczenia ). Zresztą w okolicy tej szkoły rano to jest taki sajgon ( milion aut zaparkowanych na każdej dostępnej powierzchni i dzieci przechodzące między autam stojącymi na jezdni, że czasem sam się dziwię jakim cudem codziennie nie ma tam poważnych wypadków ).
                        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2009
                          • 10917
                          • Fiat

ostatnio jechałem sobie przez miasto, i dwa auta obok siebie na dwupasmówce, przed nimi pusto.....się zastanawiałem, kto kogo wyprzedzi. W końcu po kilometrze-dwóch takiej jazdy zacząłem trąbić i migać długimi za tym na lewym, to trochę się ruszył do przodu, ale oczywiście pasa na wolny prawy już nie raczył zmienić i i tak prawym musiałem go łyknąć..... :evil:
                          W ogóle zauważyłem, że mistrzami lewego pasa są kierownicy na blachach "gwe" sunący całe 50-60 km/h przez rumię-redę w kierunku weja i spowrotem. Oczywiście prawy wolny zawsze. :?

Komentarz

• likoss
                            Elegance
                            • 2010
                            • 753
                            • Superb II combi (3T5)

"u mnie" wiele osob jezdzi lewym pasem i dokladnie 50 --szlak mnie trafia (nie migam swiatlami bo to mi jakos nie lezy) poprostu wyprzedzam po woli z prawej -wiem ze i to jest zabronione ale co zrobic. Na autostradzie srodkowy pas jestczesto oblegany najczesciej kobieta lub dziadek w bmw lub merolu
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                            http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

A u mnie sukces: od niemal tygodnia nikogo nie osłabiłem, nikogo nie przyblokowałem, dla nikogo nie stworzyłem niebezpiecznej sytuacji i nikt mnie nie obtrąbił za błędy. Sukces przez duże "S"
                              No ale znów mam problem z utrzymaniem dopuszczalnej prędkości - kuźwa, za dużo mocy :szeroki_usmiech pod podeszwą
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zauważyłem ostatnio, że jeżdżąc dynamiczniej skupiam się bardziej na drodze, niż na kierowcach, którzy przy normalnej jeździe doprowadzaliby mnie do szewskiej pasji.
                                Do tego szybciej tracą się z oczu, jak jedziemy te 15km/h szybciej.
                                Także Agamek12, jeździj szybciej, nie będziesz innych osłabiał, ani inni Ciebie.
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Agamek12, nie martw się, to ty jeździsz dobrze a reszta się opierdala :szeroki_usmiech
                                  likoss, u nas jest podobnie, na trzech pasach dwa lewe zajęte a prawy wolny więc wyprzedzam wszystkich prawym :szeroki_usmiech

[ Dodano: Wto 18 Wrz, 12 22:01 ]
                                  Zamieszczone przez blind_walker
                                  Zauważyłem ostatnio, że jeżdżąc dynamiczniej skupiam się bardziej na drodze, niż na kierowcach, którzy przy normalnej jeździe doprowadzaliby mnie do szewskiej pasji.
                                  Do tego szybciej tracą się z oczu, jak jedziemy te 15km/h szybciej.
                                  Także Agamek12, jeździj szybciej, nie będziesz innych osłabiał, ani inni Ciebie.
                                  Też to zauważyłem z tym że ja nie jeżdżę 15km/h szybciej od innych tylko zazwyczaj znacznie szybciej, czasami jak jade tak jak inni to też mnie qrwica bierze dlatego jak jeżdżę szybko to zazwyczaj nikt mi na nerwach nie gra i człowiek jest bardziej skupiony na jeździe.

Kilka razy tak miałem że jadąc 40-60km/h w długim korku kierowca się rozluźnia i bardzo łatwo o kolizję, tak gość skasował mi astrę swego czasu, poprostu się zagapił i jeb.

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9935
                                    • Ford

Zamieszczone przez piramida
                                    Agamek12, nie martw się, to ty jeździsz dobrze a reszta się opierdala :szeroki_usmiech
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jak się jeździ dynamicznie to uwagę skupiamy na krzakach, słupach i innych fotopstrykach, a nie zawalidrogami.
                                      W Polsce nie ma kryzysu.
                                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Ja tam się skupiam na dziurach :twisted:
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

A ja tam poprostu wiem gdzie moga stać miśki z suszarką i zawsze tam zwalniam. Poza tym jedyny mijany fotopstryk "od zawsze" jest nieczynny...
                                          Ponadto wcale nie jestem jakimś wariatem: jadę z co najwyżej 4.000rpm na obrotomierzu... (no dobra, dziś w Słupnie rozbujałem babcię do 180km/h ale tylko dlatego, że w radiu akurat leciało "Highway to hell" )
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• Enriquez
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7685
                                            • Superb III (3V3)

Ja muszę się przyznać że ostatnio jeżdżę jak debil. Nie poznaję siebie. Wyprzedzam, ścigam się, jeżdżę po mieście 120 km/h itp. itd. Co prawda nie siedzę na dupie i nie popędzam światłami. Chciałbym wszystkich ewentualnie przeprosić i obiecuję poprawę - na pewno mi przejdzie jak dostanę pierwszy mandat.
                                            Pozdrawiam
                                            Marcin

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Enriquez, 120 to jeszcze nie ma tragedii :diabelski_usmiech

Komentarz

• zwolin
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 656

Enriquez, a jak już wyjdziesz z zakrętu ?????
                                                Kurde jak ja czasami patrzę ile jeździ się w Alejach, to jakby miśków z autostrady przestawić, to też by mieli pełne ręce roboty :szeroki_usmiech
                                                Ja tam grzecznie oczywiście. Tylko na 3 do odcinki. Potem juz spokojnie :wink:
                                                Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                                O II Tour Combi 1.6
                                                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Enriquez
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7685
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piramida
                                                  Enriquez, 120 to jeszcze nie ma tragedii :diabelski_usmiech
                                                  chwilowo może i nie, ale ja mam taką średnią jak jest miejsce
                                                  Pozdrawiam
                                                  Marcin

Komentarz

• Le-Ce
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1313
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                    Ja tam się skupiam na dziurach
                                                    Ciekawe co na to Twa Pani :?:
                                                    Pociesz się, że nie tylko Ty jeden cierpisz na tę przypadłość :wink:
                                                    Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

Pracuję...