Zamieszczone przez Rok z Bagien
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez parasiteThundi, nie bardzo rozumiem czy ten rysunek jest poprawny czy nie jest w końcu, ale dokładnie to jest mój manewr.
Zamieszczone przez parasiteMyślę, że ten rysunek wszystko wyjaśnia
Taki numer masz na Żmigrodzkiej gdy jedziesz od miasta do Trzebnicy - parę razy miałem sytuacje gdy to osoba jadąca najpierw lewym pasem potem wewnętrznym wymusza na mnie ucieczkę z drogi bo ona skręca na Trzebnice i ja też - 2 razy uciekałem na chodnik unikając zderzenia.
Poza tym Podstawowa zasada w prawo skręcamy ze skrajnego prawego pasa chyba że jest oznakowanie mówiące iż można inaczej - nie skręcamy więc z lewego pasa!O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiTak jechać wolno jeśli wcześniej masz znaki lub linie na jezdni, jeśli ich nie ma to skąd wiesz że ktoś z prawego ci nie walnie w auto bo droga w którą skręcasz ma jeden pas.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez martinlTen rysunek jest fajny ale sprawdza się tylko przy małym ruchu. W przypadku gdyby żółty samochód miał kogoś po prawej już by tak naturalnie nie było. A można sobie wyobrazić, że jest obok niego auto, które przed chwilą wjechało na to rondo "z góry" i jedzie prosto, w związku z tym może zająć prawy pas (z resztą może zająć i lewy bo pasy nie są opisane). W tym przypadku zjeżdżające żółte auto musi ustąpić pierwszeństwa bo zmienia pas (linia przerywana wyznaczająca pasy na rondzie prowadzi dookoła).
W Krakowie macie linie ciągłą narysowaną, dlatego zgoda, ale we Wro nie.VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Wracam sobie wczoraj z roboty. Postanowiłem urwać się z niej kilkanaście minut wcześniej w celu obejrzenia piłki kopanej. Jadę, ale trafiam na korek na Płochocińskiej. Wracam więc i omijam go Kobiałką.
OK, jadę dalej. Dojeżdzam ul. Legionową do Marek i... widzę, że jest korek. No to ch.j mecz strzelił... :? Jadę z Marek do Słupna (około 3km) dobre 30 minut. I nagle widzę winowajcę korka: to SUV Mercedesa z lawetą, który zaliczył jebnięcie w słupek ze światłami. Pomyślicie może: skurczybyk stał na jednym z pasów. OTÓŻ NIE!!! Ten samochód stał na pasie awaryjnym (albo nawet w zatoczce przystankowej) i zupełnie nie ograniczał przepustowości - to popier.oleni ciekawi kierowcy musieli przyhamować po to, żeby obejrzeć czyjeś nieszczęście... POJEBAŃCY tworzący korek :shock: Piździelca jadącego przede mną i niemal zatrzymującego się w celu obejrzenia Meśka aż obświeciłem i obtrąbiłem.
PS: a potem opierdoli.em kobitę w sklepie, która kolejny raz postanowiła sama zapłacić sobie moim "pejpasem" bez pytania mnie o zgodę...
Komentarz
-
-
PS: a potem opierdoli.em kobitę w sklepie, która kolejny raz postanowiła sama zapłacić sobie moim "pejpasem" bez pytania mnie o zgodę...VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
bradley, to proste: kobietka przy kasie nie pyta mnie czy chcę zapłacić pejpasem, tylko poprostu samo przykłada sobie kartę, którą jej wcześniej podaję... Ot co. Wykonałem dotyczczas 5 płatności pejpasem: dwie w Tesco gdzie zostałem zapytany o sposób płatności i trzy, gdzie panna sama sobie zapłaciła...
Komentarz
-
-
Agamek12, ja to rozumiem tylko dlaczego nie chcesz placic paypassem :P
Mnie np. irytuje jak pani w kasie bierze moja karte po czym prosi mnie o dowod osobisty bo karta nie jest podpisana. Tzn. ze jakbym mial byle jaki podpis na odwrocie karty to by mnie juz nie pytala o dowod, bo nigdy tego nie robia. To gdzie w tym logika? Jak sa tacy troskliwi to niech sprawdzaja kazdego kupujacego w sklepie placacego karta czy to jego karta. I zastanawiam sie czy kasjerka w kasie w ogole moze mnie prosic o okazanie dowodu osobistego. Czy ma takie prawo. Czy mam rzadac ochrony sklepu :PVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12SUV Mercedesa z lawetą, który zaliczył jebnięcie w słupek ze światłami. Pomyślicie może: skurczybyk stał na jednym z pasów. OTÓŻ NIE!!! Ten samochód stał na pasie awaryjnym (albo nawet w zatoczce przystankowej) i zupełnie nie ograniczał przepustowości - to popier.oleni ciekawi kierowcy musieli przyhamować po to, żeby obejrzeć czyjeś nieszczęście... POJEBAŃCY tworzący korek
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaK
ale niebiescy nie pierwszy raz trąbią , że mają na to swoje sposoby, bo jak nie to w takim razie przepis skazujący jazdy po alkoholu jest w zasadzie martwy...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda, bo jak nie to w takim razie przepis skazujący jazdy po alkoholu jest w zasadzie martwy..
Po pierwsze większość załapanych na jeździe po alkoholu to kolarze
Po drugie większość z kierowców złapanych jest "na kacu", tak że nawet nie wiedzą że coś wyjdzie.
Po trzecie to nie każdy jest cwaniak żeby mieć ze sobą pół litera i browara w razie W i potem go jeszcze pić.
Trochę dziwny ten opis, że pił przy policjantach.
Komentarz
-
-
Widzę, że w razie niepewności lepiej mieć przy sobie "ćwiarteczkę" i w razie kontroli opieprzyć to przy policmajstrach i powiedzieć, że się zestresowałem kontrolą :lol: Wtedy mi mogą co najwyżej wlepić mandat za spożycie w miejscu publicznym. Gdy będą chcieli, żebym dmuchną, odmówię i poproszę o zabranie na krew :diabelski_usmiech a wtedy to mnie będą mogli co najwyżej w pocałować. Czyż nie tak?
Komentarz
-
-
mnie dzisiaj wpienił baran w srebrnej O II FL (rej. WE.....). Jechałem "17" między Garwolinem a Rykami (w stronę Ryk). Jest tam kawałek remontowanej drogi. Jest zryty asfalt i zakaz wyprzedzania i "40", bo na jezdni lata żwir. Ten baran zap....la i wyprzedza wszystkich jadących około 50 - 60, wjeżdża przede mnie i jebie mi kamieniami po przedniej szybie. jak zaczyna się droga normalna (po odcinku remontowanym) - ta menda wlecze się 80 - 100 :evil: i zwalnia na wszystkich skrzyżowaniach i przejściach dla pieszych. Normalnie tylko ryja obić.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Le-Ceruwado,
Spieszył się do ojców po kartofle :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
2 sytuacje z piątku.
W piątek wybraliśmy się do centrum, młoda miała pobieraną krew do badań w szpitalu dziecięcym na marszałkowskie, szliśmy od strony metra, dochodzimy do przejścia ze światłami tuż przy szpitalu, pali się zielone dla pieszych więc idziemy, jesteśmy w połowie torów tramwajowych a tu przeleciała przez pasy czerwona mazda .... nawet nie próbowała hamować, 3 kroki dalej i by była tragedia. Szkoda, że korka nie było bo bym kolesia zajebał a tak zdążył uciec nawet tablic nie zauważyłem.
Pod wieczór wracałem z młodą do domu i na uliczce która łączy 2 parkingi osiedlowe zaparkował pan hondą centralnie na środku tak że nie było szans przejechać. Wyłączył silnik i zaczął wysiadać z auta, w tym momencie jakieś auto podjechało i chciało przejechać na 2 parking, grzecznie zwróciłem uwagę panu, że 2 metry dalej jest wolne miejsce i tam sobie może zaparkować a jak mu daleko to niech wjedzie do zieleniaka, przy którym zaparkował i się udawał, a koleś z mordą do mnie, że kto ja jestem żeby mu uwagę zwracać i on będzie parkować gdzie mu się podoba. Ręce mi opadły ale jak koleś usłyszał, że porysujemy sobie z dzieckiem szlaczki na autach to jednak postanowił przestawić autoBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
A ja dziś rano miałem taki przypadek.
Dojeżdżam do świateł na lewym pasie (skręcam w lewo) pasy są trzy mój i 2 do jazdy na wprost. Przede mną auto które już stoi na światłach więc ustawiam się jako drugi. Za mną staje Mazda CX-9. Po chwili postoju (dalej świeci się czerwone) Mazda zjeżdża na środkowy w tym momencie zapala się zielone auto z przodu rusza ja też a pan z mazdy wpycha się między auto przede mną a mnie za co słyszy dźwięk mojego klaksonu. Staje uchyla okno (widząc to uchylam również swoje) i jak tylko głowa pana ukazuje się w oknie mówię
- Rozumiem że chciał pan przeprosić za swoje zachowanie Przeprosiny przyjęte.
Auto z piskiem opon odjeżdża.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Wczoraj u znajomych pofolgowałem trochę (przy okazji pozdrowienia dla kolegi szkoda, naprzeciwko którego (po drugiej stronie ulicy) wczoraj popołudniu zaparkowałem swoją Avkę). Wracała więc żona, która jest raczej słabym a do tego wolnym kierowcą. No i jechała tak sobie 60-70km/h poza terenem zabudowanym a na jej ogonie siedział jakiś dostawczak. Po paru kilmetrach ów dostawczak ją wyprzedził, ale zamiast odjechać i cisnąć dobrym tempem ten sprzęt zaczął jechać przed nami około 60km/h. Wszystko byłoby OK, ale ten skurczybyk tak kopcił, że zasmrodził mi powietrze w kabinie...
A tak wogóle: po jaki h.j on nas wyprzedził? Chyba tylko po to, żeby zasmrodzić...
Komentarz
-
Komentarz