Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacomelli
    Rider
    S_OCP Member
    • 2008
    • 501

Zamieszczone przez hubert78
    Zamieszczone przez słoń
    westwi78, oczywiście tak może być,ale to było o godz 11 kiedy to wiara zaczyna wypełniac ten parking
    Dla rodziny zarezerwował
    :lol:
    Znam kogoś kto też ma politykę zajmowania więcej niż jednego miejsca. Nie dlatego, ze nie wie, że ma zajmować jedno stanowisko. Nie dlatego, że nie widzi pasów. Nie dlatego że nie potrafi parkować. Robi to świadomie i z premedytacją. A dlaczego? Żeby mu nikt auta nie obijał drzwiami i żeby mógł wsiadać i wysiadać bez wciągania spasłego brzucha. Ale nie mogę głośno mówić, kto to, bo to sąsiad
    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• arturas03
      L&K
      • 2009
      • 1298
      • Toyota
      • AGN 1.8 20V 125 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Jacomelli
      Zamieszczone przez hubert78
      Zamieszczone przez słoń
      westwi78, oczywiście tak może być,ale to było o godz 11 kiedy to wiara zaczyna wypełniac ten parking
      Dla rodziny zarezerwował
      :lol:
      Znam kogoś kto też ma politykę zajmowania więcej niż jednego miejsca. Nie dlatego, ze nie wie, że ma zajmować jedno stanowisko. Nie dlatego, że nie widzi pasów. Nie dlatego że nie potrafi parkować. Robi to świadomie i z premedytacją. A dlaczego? Żeby mu nikt auta nie obijał drzwiami i żeby mógł wsiadać i wysiadać bez wciągania spasłego brzucha. Ale nie mogę głośno mówić, kto to, bo to sąsiad
      Też mam sąsiada co oprócz 2 prywatnych ma jeszcze 1 służbowego i parkuje go pod blokiem. Jak wyjeżdża jednym to pozostałe 2 zawsze stawia tak żeby jeden zajmował 2 stanowiska. Wprawdzie 200m. od mieszkania mam garaż, ale jak wracam ze sklepu to nawet nie ma gdzie przy-parkować na chwilę żeby toboły do chaty wnieść. Scyzor się w kieszeni otwiera. :evil:
      Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
      Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• sparrov
        Rider
        • 2012
        • 378

arturas03, a co powiesz na takiego, co mi parkuje pod domem i czasem potrafi zająć wszystkie miejsca, mimo ze u siebie ma pusto? :shock: w skrajnych sytuacjach miałem zablokowany garaż lub bramę wjazdową, a raz zablokowal mi samochod z obu stron podjeżdżając na centymetr z każdej strony :shock:

Pewnego razu zaparkowałem pod jego domem, bo on sam stał pod moim. wyskoczył z kamerą, nawyzywał i wieczorem miałem porysowane dwa auta po całości :evil: i jeszcze coś mi pod maskę wpsikali, ch... wie co... Więc nie nażekaj :lol:

Straty musiałem pokryć z ac, a mimo świadków nic nie mogłem zrobić. Nikt nie chciał na nikogo nadawać. Mam nawet filmy z monitoringu, jak mi plują na samochód

Ale jak sobie mirabelke wyciąłem, to za 2 dni ja musiałem sie w urzędach tłumaczyć, że to owocowe bylo...
        Moja Octavia II Combi 1.6 Mint Anthracit - "odmintowiona"

Komentarz

• Boobass
          Rider
          • 2011
          • 440

u mnie "szlachcianka" parkuje prostopadle do rzędu aut uniemożliwiając wjazd dla 4 aut i te miejsca z reguły są puste. Czasami jak mam czas to jadę tam parkować "na czujniki" ale często jest za dużo kręcenia i odpuszczam.

P.S. Pogadałem z nią i czasem jak się jej pomyli to parkuje normalnie w rzędzie...

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Kiedys koles podobnie zaoarkowal pod castorama z tym ze z jednej strony bylo na tyle miejsca ze sie zmiescilem na styk tak ze zaparkowalem kolo niego okolo 20cm, szkoda ze nie widzialem jak musial wsiadac od strony pasażera :lol:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

Zorr, niby jak? po to jest blacha zasłaniająca śruby. gdyby dało się zdjąć koło z blokadą, to nie miałoby to sensu.

Mirek, tylko 500 tysi? myślałem, że ze 2 razy tyle jak patrzę jak niektórzy jeżdżą/parkują, a nawet stoją :twisted:

Ostatnio widziałem kobitkę, która jechała z nawigacją na przedniej szybie...niby ok, ale czemu tą nawi miała centralnie przed oczami? :shock:
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Tony065
                RS
                • 2009
                • 2487
                • Octavia I (1U2)
                • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez rafiki
                Ostatnio widziałem kobitkę, która jechała z nawigacją na przedniej szybie...niby ok, ale czemu tą nawi miała centralnie przed oczami? :shock:
                ja widziałem gościa z czymś wielkości przeciętnego tableta z odpaloną navi. to dopiero :shock: normalnie "telewizor" na pół szyby :szeroki_usmiech
                Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                @ by Tune-up Gdańsk
                TDI VP++ i jeszcze rośnie
                Antek

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Zamieszczone przez rafiki
                  Zorr, niby jak? po to jest blacha zasłaniająca śruby. gdyby dało się zdjąć koło z blokadą, to nie miałoby to sensu.
                  po prostu widziałem serię zdjęć humorystycznych jak gościu właśnie wymienił koło
                  znalazłem np tutaj:

co do parkowania,
                  kiedyś miałem tak, na ślepej ulicy, zaparkowałem jako pierwszy po prawej stronie (bo pod drzewkami w cieniu), po paru godzinach reszta ustawiła się po lewej a jakiś kretyn ustawił się równolegle do mnie tak, że Ci z przodu nie mogli wyjechać. Finalnie wyglądało to tak, że to ja zaparkowałem jak idiota. Skończyło się na złamanej antenie (dość ciężka wymiana, bo puszczona była przez słupek A kierowcy).
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

Zorr, ok, koło zmienił, ale nadal mnie widać jak :P
                    رافال
                    Spoty

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

Skończyliśmy sobie dziś w pracy jeść obiad i wyglądamy sobie przez okno. Nagle patrzymy, jak jeden z kolegów podjeżdza dość odważnie na ręcznym na miejsce parkingowe na ręcznym tuż przy kontenerze... Cóż, przód mu się trochę uślizgnął (tzn. trochę za mała przyczepność i ciut za wysoka prędkość) i... przypier.olił przodem w kontener :szeroki_usmiech
                      Adam... Używam:
                      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Boobass
                        Rider
                        • 2011
                        • 440

Zamieszczone przez Agamek12
                        i... przypier.olił przodem w kontener :szeroki_usmiech

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

Skończyliśmy sobie dziś w pracy jeść obiad i wyglądamy sobie przez okno. Nagle patrzymy, jak jeden z kolegów podjeżdza dość odważnie na ręcznym na miejsce parkingowe na ręcznym tuż przy kontenerze... Cóż, przód mu się trochę uślizgnął (tzn. trochę za mała przyczepność i ciut za wysoka prędkość) i... przypier.olił przodem w kontener :szeroki_usmiech
                          :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                          ciekawe czy kolega zostawił wizytówkę na kontenerze w celu "naprawy" tegoż z OC sprawcy ;-)

wiem wiem, nie powinno się śmiać z cudzego nieszczęścia, ale to jest silniejsze ode mnie.

Komentarz

• co do blokad to kiedys zwrocilem uwage na audi a6 w krakowie, na kolach mial przykrecone blachy zaslaniajace cala felge i wszelkie otwory prawdopodobnie czesto parkuje w miejscach niedozwolonych.

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

Zorr, a co ma zostawiać, jak przypierd.lił swoim firmowym autem w swój firmowy kontener...? Przyjdą jego robotnicy i naprawi sobie nimi swój kontener...
                              Adam... Używam:
                              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Zorr
                                RS
                                • 2011
                                • 2110

Zorr, a co ma zostawiać, jak przypierd.lił swoim firmowym autem w swój firmowy kontener...? Przyjdą jego robotnicy i naprawi sobie nimi swój kontener...
                                no ja sobie żartowałem a z drugiej strony nie pisałeś, że to jego kontener ;-)

tak się trochę wczytałem w temat "blokad kół" i niestety nawet jak się uda zdjąć to problem pozostaje. Jeżeli blokadę weźmiesz ze sobą to kradzież jak zostawisz to może ktoś inny ukraść a Ciebie pewnie obciążą, zdjęcie/fotkę i tak Ci zrobią, więc mandat tak czy siak dostaniesz.

Komentarz

• Andja
                                  Rider
                                  • 2006
                                  • 596

a dziwicie się, że ludzie parkują na 2 miejscach?

ja nie. przychodzisz i widzisz obdarty zderzak, porysowane drzwi itp, a z wycieraczką żadnej kartki z nr telefonu. wszystko idzie z AC o ile posiadasz.

sam ostatnio parkuje pod marketami na 2 stanowiskach

Komentarz

• dominik9420
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1136

Zamieszczone przez Andja
                                    sam ostatnio parkuje pod marketami na 2 stanowiskach
                                    szczerze powiedziawszy irytują mnie tacy "kierowcy" Boisz się samochód, to parkuj na miejscu dla inwalidów (są większe) :P
                                    Jakby każdy parkował tak jak są miejsca wyznaczone, to tego problemu by nie było, bo Ci co parkują na dwóch miejscach sami sobie problem stwarzają.
                                    Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                    Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                    Pozdrawiam i Szerokości!
                                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                    http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8030
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Andja, ja parkuję koło aut czystych i w miarę drogich i nowych. Po pierwsze, jak auto czyste to duże prawdopodobieństwo że gość dba o nie i nie przypierdzieli w twoje.
                                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• dominik9420
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1136

Zamieszczone przez AdamB
                                        , jak auto czyste
                                        W zimę, chyba mało kto praktykuje mycie auta.
                                        więc czystość ma tu małe znaczenie.
                                        Zamieszczone przez AdamB
                                        w miarę drogich i nowych
                                        Raczej nie ma tutaj jakiegoś schematu, bo samochód może być nowy, ale kierowca do chu... i efekt będzie ten sam
                                        Pozdrawiam i Szerokości!
                                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8030
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

dominik9420, jakoś się to sprawdza w moim przypadku

Komentarz

• dominik9420
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1136

AdamB, Hmmm, znając moje szczęście... :evil:
                                            Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• AdamB
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 8030
                                              • Octavia IV (NX3)
                                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

dominik9420, :szeroki_usmiech

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8160
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                                ja parkuję koło aut czystych i w miarę drogich i nowych. Po pierwsze, jak auto czyste to duże prawdopodobieństwo że gość dba o nie i nie przypierdzieli w twoje
                                                to jak jezdziłem ex 0II i ją chciałem "dobrze" zaparkować to pewna Pani na mnie dziwnie patrzyła......ze musialem mieć miejsce z namaszczeniem :diabelski_usmiech Ale przez lata mojej jazdy nie miała wgniotów parkingowych
                                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Jacomelli
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 501

W marketach najlepiej parkować najdalej od wejścia. To metoda na wszystkich tych którzy lubią się wciskać i nap..ć drzwiami. Ja chyba nigdy nie zrozumiem tych którzy na siłe parkują pod samym wejściem, często na pasie ruchu, przejściach, żeby tylko mieć 20-30 czy nawet 50 metrów bliżej, a potem zasuwają kilku godzinny "szoping" po wielkim centrum handlowym, robiąc całe kilometry między sklepami.
                                                  Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                                  Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• rafiki
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 15975
                                                    • Superb III (3V3)

Jacomelli, robiłem 9 miesięcy jako security na Auchan w Czewie...jakbym zaczął opowiadać i wymieniać jak ludzie potrafią parkować, to sporo ludzi by się pewnie przysłowiowo za głowę złapało :diabelski_usmiech a zwróć takiemu uwagę, że zajął 2/3/4 (niepotrzebne skreślić :wink miejsca, to usłyszysz piękną wiązankę w skrócie "ja płacę, ja wymagam, ja mogę"...
                                                    رافال
                                                    Spoty

Komentarz

Pracuję...