a potem dostaję zjebkę od szefa, że jestem niekulturalny w stosunku do klientów itd. :lol:
raz koleś poszedł złożyć na mnie skargę, że na stacji kolejka do kasy po 3-4 auta i ja z tym nic nie zrobię - w efekcie miałem rozmowę u samego dyrektora...tak wygląda praca ochroniarza na markecie :P
dlatego teraz robię na obiekcie przemysłowym - nie muszę być dla nikogo miły :diabelski_usmiech jak się coś nie podoba, to w ryj, kajdanki i dzwonimy na policję ze zgłoszeniem napaści na pracownika ochrony
Andja, Nasi mundurowi tak robią i nikt ich nie kara, a poza tym to nie raz widzę jakieś Audi Q7, albo E-classe zaparkowane na miejscu dla inwalidów, a informacji, że jest to osoba nie pełnosprawna nie widziałem, zresztą... same osoby takim stanem się na charakteryzowały :|
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
ja nie. przychodzisz i widzisz obdarty zderzak, porysowane drzwi itp, a z wycieraczką żadnej kartki z nr telefonu. wszystko idzie z AC o ile posiadasz.
sam ostatnio parkuje pod marketami na 2 stanowiskach
Piszesz poważnie czy sobie jaja robisz :shock: W ten sposób raczej nie unikniesz a sprowokujesz obicia lub przerysowania
w ryj, kajdanki i dzwonimy na policję ze zgłoszeniem napaści na pracownika ochrony
Gra nie warta świeczki.
Mój ojciec pracuje jako ochroniarz, ale jest to obiekt wojskowy i "stoi" z bronią. Praktycznie wygląda to tak, że nie może nic zrobić, dopóki ktoś nie będzie zagrażał zdrowiu i życiu, a i tak później musi się ze wszystkiego wytłumaczyć dlaczego?, po co? i jak?
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Mnie jakiś kwadrans temu osłabił kierowca beżowej O2 kombi WK264XX (czarna wlepa OCP) który beztrosko wpie#@&*l się w jednokierunkową oczywiście od niewłaściwej strony na Niemcewicza.
Mnie osłabiają kierowcy, którzy nie odśnieżają swoich furmanek. Nawet przednią szybę z kilkucentymetrową warstwą śniegu traktują wycieraczkami. Lampy, kierunkowskazy niewidoczne :roll:
Wczoraj jeszcze widziałem w Krakowie auta ze śnieżną czapą, a nie padało od kilku dni.
Gdyby Policja łapała tych co nie odśnieżają aut, to by mieli lepsze żniwo, niż z suszarek.
Andja, Nasi mundurowi tak robią i nikt ich nie kara, a poza tym to nie raz widzę jakieś Audi Q7, albo E-classe zaparkowane na miejscu dla inwalidów, a informacji, że jest to osoba nie pełnosprawna nie widziałem, zresztą... same osoby takim stanem się na charakteryzowały :|
mundurowi zawsze stali ponad wszystkim
inwalida nie może mieć Q7, x5??? jak nie widać naklejki zawsze można zadzwonić po mundurowych ale nikt tego nie robi.
inwalida to nie tylko osoba z problemami które "widać gołym okiem".
dominik9420, może faktycznie trochę przerysowałem, ale u mnie na obiekcie tak jest, jak się komuś coś nie podoba to za mordę i do widzenia. :diabelski_usmiech Do byle czego policji nie wzywamy a skarg na nas to raczej nie chcą składać. Ale głupota ludzka nie zna granic. Razu pewnego byłem na nocy z kolegą i około godziny 0:30 - 0:45 wjechały 2 samochody i pojechały na starą, nieczynną część zakładu, gdzie strach chodzić, żeby coś na głowę nie spadło. Na pytanie czego tu szukają odpowiedzieli, że przyjechali do ciucholandu... :shock:
inwalida to nie tylko osoba z problemami które "widać gołym okiem".
tak, nawet jest taka jednostka chorobowa. nazywa się "buractwo nabyte", spotykane w przypadku kierowników dość drogich aut, którym wydaje się, że są "panami świata"... ostatnio dwóch gówniarzy zaparkowało nową Betą w poprzek, na dwóch miejscach dla niepełnosprawnych. po sposobie poruszania się wnoszę, że fizycznie byli OK, ale z wymowy widać było, że doskwiera im jakaś poważna dysfunkcja mózgu, lub jego brak :szeroki_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Rozpędzone BMW wyprzedza tuż przed przejazdem kolejowym, przejeżdża pod zamykającymi się szlabanami i po chwili czołowo zderza się z audi. Kierowcy obu samochodów mogą mówić o dużym szczęściu, bo nikt nie odniósł obrażeń.
westwi78, wiem...
Ale to tylko kolejna ilustracja do prowadzonej klikanaście stron wcześniej "dyskusji" o mniejszym lub większym "naginaniu" przepisów i skutkach tychże... No bo "co by było gdyby..."
gdyby nie uderzenie w bume, to i tak by wylądował w rowie tą audicą, albo i gorzej, bo pod lokomotywą, szklanka go zaskoczyła i za szybko jechał. Ewidentnie wina Audi ta kolizja, a kierowca BMW powinien być ukarany za wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu i wjazd pod zamykający się szlaban i tyle, bo uderzenie i tak nastąpiło za przejazdem przecie i z winy audi. To jasne wszystko.
A moim zdaniem obaj kierowcy ponoszą taką samą winę za spowodowanie kolizji, ponieważ ten z Audi wyraźnie - tu ulubione zdanie naszych policmajstrów :diabelski_usmiech - "nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze" a kierowca BMW wyprzedzał w miejscu niedozwolonym. Nie ma tu znaczenia, że zderzyli się przed/za przejazdem, bo gdyby BMW się zatrzymało przed swoim szlabanem, to do zderzenia by nie doszło. :wink: Gdzie by Audi wylądowało to inna historia. :wink:
rafiki, no niestety nie masz racji. Winnym kolizji jest jedynie kierowca audi - niedostosowanie prędkości to panujących warunków w efkecie czego zjechał na przeciwległy pas jezdni i doprowadził do zderzenia.
Komentarz