Zamieszczone przez hubert78
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
A mnie dzisiaj rozbroił kierowca ciemnosrebrnej corsy "WD..."
No więc jadę ulica i po drodze mijałem misiaczków, jakieś 500m dalej jechał pierwszy pacjent corsą bez świateł, no to mrugnąłem gościowi, żeby uważał, był dosyć nerwowy bo nie dość, że wymachiwał ręką, to jeszcze coś gadał (widziałem ruch warg :lol: )
Ja akurat za chwilę wracałem tą samą ulicą, jakież moje zaskoczenie było, jak Pan z owej corsy mandat podpisywał :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrkiedyś było tak, że 1 osoba ma wjechać do połowy skrzyżowania i tam się zatrzymać, następny jedzie ten komu się zwolniło prawe itd itd
nie jesteśmy w USA ,ale tam dość nagminne są skrzyżowania ,na których wszyscy wjeżdzający na nie ,maja znak STOP i pierwszy wjeżdza ten ,który był przy skrzyżowaniu pierwszy,brzmi absurdalnie ,ale działa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez słońZamieszczone przez Zorrkiedyś było tak, że 1 osoba ma wjechać do połowy skrzyżowania i tam się zatrzymać, następny jedzie ten komu się zwolniło prawe itd itd
ogólnie w temacie to korzysta się z przepisu:
Art. 25. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do skrzyżowania, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pojazdowi nadjeżdżającemu z prawej strony, a jeżeli skręca w lewo - także jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost lub skręcającemu w prawo.
a jest on mało precyzyjny... np.: skręcam w lewo i mam prawą wolną, z naprzeciwka jedzie na wprost auto i ma prawą zajętą (w sumie są 3 auta) ... co jest ważniejsze reguła "prawej wolnej" czy konieczność ustąpienia jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost. ?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez Zorro jest ważniejsze reguła "prawej wolnej" czy konieczność ustąpienia jadącemu z kierunku przeciwnego na wprost. ?
Gdzie tu jakaś nieścisłość?
ja muszę ustąpić temu na wprost bo skręcam w lewo
ten na wprost ode mnie musi ustąpić temu po jego prawej
a znowu ten po jego prawej ma mnie po prawej i musi mi ustąpićJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez ZorrZamieszczone przez westwi78no i gdzie kłopot?
pierwszy jedzie ten co ma AC i ważne OC
drugi ten co ma ważne OC
a trzeci ten bez OC?
a tak poważniej chodzi mi o taką sytuację jak w tym linku
Trzeba wyszukać tekst
"Pytanie egzaminacyjne numer 185 jak najbardziej potwierdza tę zasadę"
jaka będzie kolejność przejazdu?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78To jest tak,że jak masz zielone, to nie znaczy ze możesz kogoś na pasach rozjechać
Tak samo, jak jakiś idiota przebiega przez jezdnię to nie upoważnia do tego, że można przyśpieszyć :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Mnie na kursie uczyli,że w takim przypadku jeden z kierowców wyraźnie daje znak kierowcy po lewej żeby jechał,a jak jeden przejedzie to dalej samo pójdzie.
Za czasów panowania Józefa Poniatowskiego na wąskiej uliczce w Warszawie spotkały się dwie karety naprzeciwko siebie.Dwie wysoko urodzone damy nie mogły dojść do porozumienia,która kareta ma jechać pierwsza,więc posłały po werdykt do króla.Ten orzekł,że pierwsza przejeżdża starsza wiekiem i wtedy obie karety zrobiły zwrot przez dyszel i pojechały inną drogą.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
tu jest odpowiedź:
Zamieszczone przez westwi78Z tym że jeśli dojdzie do kolizji, wtedy brane są pod uwagą tylko dwa auta i ich wzajemne położenie.Zamieszczone przez westwi78To jest tak,że jak masz zielone, to nie znaczy ze możesz kogoś na pasach rozjechać
a tak wracając od czego zacząłem... przepisy dotyczące skrzyżowań równorzędnych nie są zbyt precyzyjne... określają jedynie zależności 1 kierowcy w stosunku do 1 auta a nie sytuacji na skrzyżowaniu, która może być patowa dla 3 i 4 aut.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zorr, co to znaczy "precyzyjne"? Przepisy to zestaw zasad, a nie kazuistyczny zbiór wszystkich możliwych przypadków.
ten przykład z pojazdami to jak gra w kamień/nożyce/papier, ale w trójkę
A ma kamień
B ma nożyce
C ma papier
przepisy mówią tylko o relacji 1:1 każdej pary, natomiast brakuje opisu zasad niektórych relacji złożonych, które występują w rzeczywistości.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Ech od wczoraj (26.02) w południe do teraz zrobiłem ok 1,5 tys km (szybki wypad na śląsk i taktyczny odwrót) średnia na trasie 115 km/h i huj 3 kilometry przed chatą Pani w corsie stwierdziła że ciągła jazda lewym pasem na S3/S6 to zły pomysła i wracamy na prawy tuż przedemną :| efekt prawa przednia opona do wymiany bo wyhamowałem ale niestety na awaryjnym sporo "gruzu" było i roz..jechało gumę
Komentarz
-
-
hubert78, Dobrze że tylko opona bo mogło być gorzej :!:
Dlatego ja nie lubię robić manewru wyprzedzania prawym bo też już miałem kilka podobnie stresujących syt. W lewe lusterko to jeszcze patrzą ale w prawe po a kierunkowskaz to zbędne zużywanie prądu :!: Przy 2 pasach jak jeszcze dasz syg. światłami lub klaksonem to kierownik potrafi zjechać ale przy 3 to już rzadkość i wielkie oburzenie co ja chcę gdy on jedzie środkiem a prawy pusty :evil:
Komentarz
-
-
Mnie wczoraj oslabil jakis jegomosc w corsie a na autostradzie. Lecialem prawym pasem okolo 120 lewym wyprzedalo mnie auto, on wlaczal sie z rozbiegowki. Zawsze zjezdzam ale wtedy nie mialem nawet jak, go wpuscic gdybym chcial to musalbym pewnie do jakis 40 zwolnic i myslalem, ze poczeka...zle myslalem wpakowal mi sie przed mache. Rezultat - kilka chu... pod jego adresem z mojej strony, test awaryjnego hamowania swiezo zakupionej O2 (szczesliwie zaliczyla celujaco) no ale kierownik A4 za mna mial cieplo, dobrze, ze BMW juz mnie wyprzedzilo i mogl uciekac na lewo bo nie wiem czy by mi w bagazniku niezaparkowal.
Wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze z jakiegos dziwnego uczelnianego komputera :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hubert78Pani w corsie stwierdziła że ciągła jazda lewym pasem na S3/S6 to zły pomysła i wracamy na prawy tuż przedemną
M.666 4U
Komentarz
-
Komentarz