Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14885
    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Tony065
    Nie będziesz jeździł szybciej niż lata Twój Anioł Stróż
    Niech łyknie Red bula - wtedy dotrzyma Ci kroku :diabelski_usmiech
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Zamieszczone przez Tony065
      Zamieszczone przez hubert78
      Zamieszczone przez Jark7
      11. nie będziesz miał innych samochodów przed sobą
      12. Nie będziesz miał samochodu z większym przebiegiem jak sąsiad
      13. Nie będziesz jeździł szybciej niż lata Twój Anioł Stróż :szeroki_usmiech
      ...zajebiste...

Komentarz

• arturas03
        L&K
        • 2009
        • 1298
        • Toyota
        • AGN 1.8 20V 125 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez arturas03
          http://youtu.be/i1RPGBO_v4U
          oj tam, dzień jak co dzień :wink:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mnie systematycznie osłabiają lewopasowcy na obwodnicy Krakowa. Albo jedzie przyklejony, czy wyprzedza, czy nie, albo jak jedziesz lewym dużo szybciej, to wjedzie majestatycznie przed maskę.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

ja w ten sposób dzisiaj do pracy jechałem śpieszyło mi się i jakby mnie nagrali to mógłbym powiedzieć "było sobie prawko" :lol:
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

wielkie mi mecyje... :szeroki_usmiech
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, rafiki, Agamek12, czyli wyprzedzanie na skrzyżowaniu+pasem do lewoskrętu z naprzeciwka to porządek każdego dnia? :haha:

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

kabanos, a tak według Ciebie jest?
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

kabanos, nie każdego :P tylko wtedy kiedy się człowiekowi śpieszy :P a, że w czasach kapitalizmu każdy zaganiany to inna sprawa :diabelski_usmiech
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

arturas03, Dla mnie nic nadzwyczajnego, u mnie takie sytuacje, to codzienność...

Skręcając w prawo większość kierujących zjeżdża max na prawo, żeby dać się wyprzedzić.
                        A jak czasami jedzie jakiś przygłup to normalnie wyprzedza nawet tego, który nie zjechał do prawej... kiedyś stała tam wysepka, ale nagminnie znaki były na niej "koszone"
                        Parę razy udało mi się uratować sytuację, albo włączeniem awaryjnych, albo szybkie przełączenie kierunkowskazu na lewy... inaczej, to by tylko plastiki latały :roll:
                        Raz jak wracałem (od góry drogi) z wawy z zamiarem skrętu w lewo, to na lewoskręcie znajdował się tir :shock:
                        Sam się kiedyś tam dałem złapać (śpieszyłem się).
                        Wyjeżdżając z tamtąd co stoi bus z zamiarem skrętu w lewo.
                        Po prawej miałem miejsce, po lewej samochody jeden za drugim, widzę, ze jakimś (chyba ford galaxy) skręca w moją drogę i nie zjeżdża do prawej tylko jedzie swoim pasem. szybkie spojrzenie w prawo, ok, dam radę. ford jeszcze nie skręcił, ja już byłem na środku jezdni, i tylko kątem oka jakoś zauważyłem jak samochód z lewoskrętu wraca na swój prawy pas...
                        Z tego wszystkiego to nie pamiętam czy w lusterku, czy w tylnej szybie
                        Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kabanos
                          piramida, rafiki, Agamek12, czyli wyprzedzanie na skrzyżowaniu+pasem do lewoskrętu z naprzeciwka to porządek każdego dnia? :haha:
                          Jak latam siódemką do Wawy to takie sytuacje często widuję i jak tylko delikwent ma CB to leci odpowiednia wiązanka :lol: dlatego mnie nie dziwią takie sytuację :!:

Mało tego, wyprzedzanie na przejściach jest tak samo często uskuteczniane że też do tego przywykłem nie wspominając o przejeździe na czerwonym świetle, tuż to przecież sport narodowy w ten sposób łamiąc przepisy :lol:

Aha, zapomniałem dodać o jeździe z dozwoloną prędkością którą nikt nie respektuje, dosłownie nikt, ja jestem tego przykładem alacz

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Cóż, Polska właśnie. Dla większości kierowców przepisy są po to aby je ... łamać :shock:
                            Właśnie takimi przypadkami powinna się zjamować policja !! Nieużywanie kierunków, wyprzedzanie w miejscach niedozwolonych i olewanie wszystkich innych na drodze, bo panisko jedzie. Tylko potem jak kogoś zabije, to przed sądem nagle pokornieje spuszcza pusty łeb i mówi, że on tego nie chciał i bardzo przeprasza. Tylko wtedy jest już na myslenie i skuruchę, trochę za późno :evil:
                            Dla mnie to potencjalny zabójca i za taki czyn powinien odpowiadać.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• rafiki
                              RS
                              • 2012
                              • 15975
                              • Superb III (3V3)

Big, zapomniałeś dodać, że nie jest sądzony za zabójstwo czy nieumyślne spowodowanie śmierci tylko za spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym. :evil:
                              رافال
                              Spoty

Komentarz

• westwi78
                                RS
                                • 2008
                                • 2940

rafiki, jeśli się już czepiasz, to za spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym można dostać więcej niż za nieumyślne spowodowanie śmierci odpowiednio max 8 i 5 lat.

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

westwi78, w którym miejscu się czepiam? wyluzuj
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• tomekb1
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 352

Zamieszczone przez Big
                                    Cóż, Polska właśnie. Dla większości kierowców przepisy są po to aby je ... łamać :shock:
                                    Właśnie takimi przypadkami powinna się zjamować policja !! Nieużywanie kierunków, wyprzedzanie w miejscach niedozwolonych i olewanie wszystkich innych na drodze, bo panisko jedzie. Tylko potem jak kogoś zabije, to przed sądem nagle pokornieje spuszcza pusty łeb i mówi, że on tego nie chciał i bardzo przeprasza. Tylko wtedy jest już na myslenie i skuruchę, trochę za późno :evil:
                                    Wreszcie ktoś się odważył k
                                    Pozdrawiam
                                    Tomek

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez tomekb1
                                      Zamieszczone przez Big
                                      Wreszcie ktoś się odważył k
                                      Ale co się odważył?

Przecież widać codziennie na ulicach jak wygląda Polska Jazda, nie trzeba do tego odwagi co by napisać to na forum publicznym :wink:

Komentarz

• Prekompilator
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 420

Zamieszczone przez Big
                                        Wg mnie kierowcy nie łamią przepisów - po prostu je olewają. Jeżeli nie ma możliwości wyprzedzania, to nie wyprzedzają, mimo przerywanej linii. Jeżeli jest, to wyprzedzają, mimo ciągłej.
                                        Na wąskich drogach z zabudowaniami dookoła jeżdżą wolniej niż 90, z kolei na pustkowiach bez zabudowań szybciej niż dozwolone 50 (bo jeszcze granica administracyjna miast tu sięga, to przecież "obszar zabudowany" wypada ustawić).
                                        Takich jest ogromna większość. A czasami ktoś pokaże debila bez instynktu samozachowawczego i od razu lament: nie przestrzega się przepisów.
                                        Niech ktoś mi pokaże algorytm, wg którego ustanawia się ograniczenia prędkości. Odpowiem od razu - nie ma takiego. Ograniczenia ustawia przeważnie urzędnik zza biurka. Jeżeli to się zmieni i zacznie to być ustanawiane przez fachowców, to będzie można podnosić mieć pretensje o nieprzestrzeganie przepisów.

Ciekawy jestem, o wszyscy święci, jak przestrzegacie przepisów w praktyce. Bo czuję, że pół godzinki po mieście i prawka by nie było. I to bez jakichkolwiek szaleństw.

Komentarz

• ruwado
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 14885
                                          • Octavia IV (NX3)

No, mnie dzisiaj wkur...ł stary babsztyl na rowerze. Dojeżdżałem do skrzyżowania drogą podporządkowaną i miałem skręcać w prawo na główną. Przede mną jechał samochód i ten babsztyl zanim. Samochód zatrzymał się przed skrzyzowaniem, a ta p...zda wepchnęła się miedzy niego i krawężnik. jak zatrzymywała się, to mało nie wyjeb...ła się na gościa. Ledwo złapała równowagę. jak on ruszył na wprost ona skręciła w prawo tak jak ja miałem jechać. ja dojechałem za nią do skrzyżowania i zatrzymałem się, bo z lewej główną jechał samochód. A ta menda stanęła juz na głównej przy krawężniku. jak ten samochód przejechał, ja skręcam w prawo na główną, a ta :klnie: :klnie: :klnie: na rowerze wali na lewo, bo chce przejechać tak jak na przejściu - na druga stronę. Tyle, że pasy były nie tu gdzie ona, tylko przed skrzyżowaniem na głównej, Albo na pasy po drugiej stronie, albo norlamnie na wprost powinna była jechać, tyle, że pewnie nie miała odwagi. Ja po hamulcach a ta memła cos do mnie i pluje się, że ją wystraszyłem. Wtedy mi nerwy puściły - otworzyłem szybę i.... poszło parę k...rw :evil:
                                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14107
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ruwado, sam dużo jeżdżę na rowerze ale w takich syt. spryski reflektorów skutecznie schładzają :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• kabanos
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 4544
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Agamek12, u mnie nie. A jeśli widzę takie zachowania, to lepiej mnie wtedy nie słyszeć. :P

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Zamieszczone przez Prekompilator
                                                Wg mnie kierowcy nie łamią przepisów - po prostu je olewają
                                                A to, między jednyn, a drugim, jest jakaś róznica?? Moim zdaniem takiego zachowania nic nie usprawiedliwia. Chcemy żeby było jak na zachodzie, do którego ciągle się odwołujemy ? No to zacznijmy od samych siebie i od przestrzegania prawa ! Zgadzam się, że nie które ciągłe linie są na wyrost, ale na Boga po to one są, aby ich nie przekraczać !!!
                                                Przecież takie zachowanie jak na tym filmiku dowodzi o tym, że taki paseudokierowca ma w d.... nie tylko przepisy, ale takze innych kierowców. Dla niego liczy się tylko on sam, a każdy inny to wróg którego trzeba się pozbyć. Sorry, ale ja takiego zachowania nie akceptuję i nie znajduję żadnego dla niego usprawiedliwienia.
                                                Dla mnie to potencjalny morderca.
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• Zorr
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2110

Zamieszczone przez Big
                                                  ...Chcemy żeby było jak na zachodzie, do którego ciągle się odwołujemy ? No to zacznijmy od samych siebie i od przestrzegania prawa !
                                                  zaraz zaraz ...
                                                  "my" chcemy, aby drogi były jak na zachodzie (duże, szybkie, szerokie, dobrze oznakowane)
                                                  a już na pewno nie chcemy mandatów w wysokości "zachodniej"

co do kierowców ... też łamią przepisy tylko jakby rozrzut jakościowy jest bardziej normalny (na zachodzie mniej jest kierowców takich jak z filmiku oraz takich co to na prostej z ograniczeniem do 90 jadą 60)
                                                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• hubert78
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1576

Zamieszczone przez Prekompilator
                                                    Ograniczenia ustawia przeważnie urzędnik zza biurka. Jeżeli to się zmieni i zacznie to być ustanawiane przez fachowców, to będzie można podnosić mieć pretensje o nieprzestrzeganie przepisów.
                                                    Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy może stwierdzić "że jakiś urzędnik ustalił max 0,3 promila" co się tyczy jakiś leszczy a nie mnie bo jestem fachowcem w tej dziedzinie i mogę spokojnie po 5 browarach jechać !!
                                                    Taki sposób myślenia moim skromnym zdaniem daleko nas nie zaprowadzi.

Komentarz

Pracuję...