Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

rafiki, a no można Zobaczysz co się stanie z danymi osobowymi, jak wejdzie rozprządzenie unijne i skasuje krajowe ustawy. Tam to dopiero sa ciekawe kary, sytuacje itd...

ja się tym zawodowo zajmuje i naprawdę takie dylematy jak tutaj mam prawie na co dzień.

To jest jak z imieniem i nazwiskiem. Nie zawsze to są dane osobowe... .

Komentarz

• Andja
      Rider
      • 2006
      • 596

dzisiaj na Śląsku mgliście...więc w 'ruch' poszły przeciwmgielne, czy trzeba, czy nie :|

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

Andja, no przecież jest mgła. Co z tego, że ogranicza widoczność do zaledwie np. 300 metrów. Mgła to mgła, a światła są "przeciwmgłowe" z nazwy :thank:
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Bo ludzie absolutnie nie rozumieją sensu i sposobu działnia świateł przeciwmgielnych. Większość uważa, że włączając przecimgielne poprawią SOBIE widoczność np. we mgle, co jest pieramidalną bzdurą !! Tymczasm, aby faktycznie poprawić widoczność we mgle nalepiej byłoby ... wyłączyć wszystkie światła, gdyz snop jakiegokolweik światła odbija się od mgły i powoduje tzw. zjawisko samooślepienia.
          Natomiast światła przecimgielne są po to żeby innym było łatwiej zauwazyć pojazd jadacy we mgle i są niejako kopromisem między oślepianiem, a widocznością. Dlatego właśnie ich używanie w warunkach normalnej przejrzystości powietrza jest zabrobione, gdyż po prostu ich mocne acz krótkie światło razi innych.
          Czarny Elegance

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

Zamieszczone przez Big
            Bo ludzie absolutnie nie rozumieją sensu i sposobu działnia świateł przeciwmgielnych. Większość uważa, że włączając przecimgielne poprawią SOBIE widoczność np. we mgle, co jest pieramidalną bzdurą !! Tymczasm, aby faktycznie poprawić widoczność we mgle nalepiej byłoby ... wyłączyć wszystkie światła, gdyz snop jakiegokolweik światła odbija się od mgły i powoduje tzw. zjawisko samooślepienia.
            Natomiast światła przecimgielne są po to żeby innym było łatwiej zauwazyć pojazd jadacy we mgle i są niejako kopromisem między oślepianiem, a widocznością. Dlatego właśnie ich używanie w warunkach normalnej przejrzystości powietrza jest zabrobione, gdyż po prostu ich mocne acz krótkie światło razi innych.
            nie do końca się zgodzę tj. jeżeli chodzi o tylny czerwony to jest tak jak napisałeś, natomiast te z przodu służą do oświetlenia drogi w gęstej mgle. Po to właśnie montowane są nisko, aby oświetlać drogę a nie mgłę tam gdzie światła mijania są rozpraszane.
            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez Zorr
              natomiast te z przodu służą do oświetlenia drogi w gęstej mgle. Po to właśnie montowane są nisko, aby oświetlać drogę a nie mgłę tam gdzie światła mijania są rozpraszane.
              Żadnym światłem nie oświetlisz drogi we mgle ! To jest własnie błąd w myśleniu większości kierowców. Przy pierwszej lepszej mgle spróbuj najpierw włączyć przednie przecimgielne, a potem je wyłącz i zobaczysz kiedy widzisz lepiej.
              A na sam koniec wyłącz wszyskie światła i zobaczysz, że własnie wtedy widziesz najwięcej. Tylko ciebie nie widać 8)
              Światła przecimgilene są dla innych a nie dle kierowcy auta w którym są one włączone.
              Czarny Elegance

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

BIG no nie do końca nei oświetlają. Dlatego są nisko, bo tam mgła jest najrzadsza i świecą szeroko, lepiej widać krawędź drogi itd.

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Big, tak na logikę dlaczego inni kierowcy mają lepiej widzieć moje światła przeciwmgielne niż mijania skoro te drugie chociaż rozpraszane są o wiele silniejsze?

Jak dla mnie w przypadku gęstej mgły, takiej białej która przypomina chmurki na niebie, światła przeciwmgielne służą do obserwacji linii i krawędzi jezdni gdyż znajdują się poniżej poziomu mgły. Tyle że wtedy jedziemy odpowiednio wolno.
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• georgg
                    RS
                    • 2013
                    • 17103
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Film, który wczoraj pokazywano w "Raporcie Turbo". W Katowicach też się ostro jeździ. :diabelski_usmiech

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LG415CrV43c[/youtube]
                    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                    ​​​
                    Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• pstryczek
                      RS
                      • 2009
                      • 10778
                      • Superb III (3V3)

Mnie dzisiaj osłabiło paru debili na dziennych, rano około siódmej w dośc jeszcze gęstej mgle. Normalnie debile :evil:
                      Marek

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

pstrykacz, do dziennych jeszcze nie dorośliśmy. Powinni tego zabronić.

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

georgg, szkoda ze im drzwi w tej bejcy nie upier..ił :evil:
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• georgg
                            RS
                            • 2013
                            • 17103
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

piramida, Też tak pomyślałem jak obejrzałem ten film. :evil: Miał do tego okazję. Goście wyskoczyli jakby chcieli mu natłuc :shock: ale póżniej wymiękli. :szeroki_usmiech
                            SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                            ​​​
                            Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piramida
                              georgg, szkoda ze im drzwi w tej bejcy nie upier..ił :evil:
                              Na policję z debilami. :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• MadDriver
                                Rider
                                • 2013
                                • 285

Policja z takimi nic nie zrobi, wola latwe przypadki. Niestety taki element rozumie tylko argumenty silowe. I bardzo szybko tacy z agresorow tula uszy pokornie -- zwlaszcza jak wydaje sie im, ze maja przewage. Takich rzeczy nie mozna zwalczyc inteligentna retoryka, niestety.
                                Mój Brzydal :-)

Komentarz

• hubert78
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1576

Zamieszczone przez MadDriver
                                  Policja z takimi nic nie zrobi, wola latwe przypadki. Niestety taki element rozumie tylko argumenty silowe. I bardzo szybko tacy z agresorow tula uszy pokornie -- zwlaszcza jak wydaje sie im, ze maja przewage. Takich rzeczy nie mozna zwalczyc inteligentna retoryka, niestety.
                                  No to powinien ich rozjechać :wink:

Komentarz

• MadDriver
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 285

Zamieszczone przez hubert78
                                    Zamieszczone przez MadDriver
                                    No to powinien ich rozjechać :wink:
                                    Powiedzmy sobie szczerze: obylo sie bez rekoczynow, bo facet odpuscil i odjechal (nie mam do niego za to pretensji). A wiec w mniemaniu tych debili z BMW, wszystko bylo OK, pokazali swoja "racje". Gdyby raz a porzadnie dostali wp...dol, na co mieli najwyrazniej ogromna ochote tego dnia, mieliby czas na przemyslenie swojego zachowania. I bylaby szansa, ze nastepnym razem, w analogicznej sytuacji, jednak przez ich namiastki ptasich mozgow przebilby sie promyczek zastanowienia.
                                    Mój Brzydal :-)

Komentarz

• kabanos
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 4544
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dzisiaj znowu "miszczowie" środkowego pasa obwodnicy Krakowa. Kilka razy widziałem rowerzystów przemykających na czerwonym świetle a to na przejściu, a to na skrzyżowaniu w kształcie litery T.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9935
                                        • Ford

Zamieszczone przez georgg
                                        Film, który wczoraj pokazywano w "Raporcie Turbo". W Katowicach też się ostro jeździ. :diabelski_usmiech

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LG415CrV43c[/youtube]
                                        Hehehe... "Moje" okolice... Swoją drogą to pierwszeństwo na tym skrzyżowaniu jest ustawione wyjątkowo nielogicznie...
                                        Adam... Używam:
                                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piotrek_gdy
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 7723
                                          • Volkswagen
                                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a mnie dziś rozje...ał gościu w srebrnej O2 kombi 1,6 Mpi oklejony jako "Medyk Taxi" na blachach GA 129xx
                                          najpierw wywalił z lewego pasa na ciągłej na prawy prawoskręt(oczywiście bez kierunkowskazu) a jak go obtrabiłem bo mi o mało zderzaka nie urwał to zaczął mnie blokować jadąc zygzakiem po dwóch pasach tak abym go nie wyprzedził
                                          jak udało mi się wreszcie ciecia ominąć (okazało się, że to męska starsza ciota (nikogo nie obrażając :diabelski_usmiech) wioząca dwoje malutkich dzieci w fotelikach z tyłu) gościowi odbiła palma i za wszelką cenę próbował wyprzedzić mnie kończącym się prawym pasem wymuszając pierwszeństwo poczym skurwy...yńsko hamując mi przed nosem- odpuściłem go z tego prawego pasa bo żal mi się dzieci zrobiło- chociaż może byłoby lepiej gdyby nie wprowadzał swoich genów do ludzkiej puli
                                          najgorsze w tym wszystkim, że gość miał oklejone auto OCP- ciekawe kto dał mu wlepę bo na spoty nie przyjeżdża
                                          potem rozmawiałem z mechanikiem koło którego owo indywiduum zamieszkuje- potwierdził, że gość jeździ jak niespełna rozumu i jego też próbował kiedyś zepchnąć do rowu

obciach, że coś takiego ma wlepę OCP
                                          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• bohen
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1260
                                            • Audi
                                            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

piotrek_gdy, proponuję komisyjnie usunąć mu tą wlepę za pomocą szlifierki. :twisted:

Komentarz

• rafiki
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 15975
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bohen
                                              komisyjnie usunąć
                                              to mamy jakąś komisję do usuwania wlep? :shock:
                                              رافال
                                              Spoty

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 7723
                                                • Volkswagen

bohen, jego dwóch synów jest członkami OCP i pewnie od nich dostał wlepę :P

ale po prostu obciach dla klubu :roll:

[ Dodano: Pią 15 Lis, 13 21:59 ]
                                                Zamieszczone przez rafiki
                                                komisję do usuwania wlep
                                                może trzeba stworzyć, bo to naprawdę obciach dla OCPków :roll:

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• rafiki
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 15975
                                                  • Superb III (3V3)

piotrek_gdy, zgodzę się, że niektórzy to faktycznie, może nie obciach, ale wręcz wstyd przynoszą
                                                  رافال
                                                  Spoty

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 7723
                                                    • Volkswagen

rafiki, jak zwał tak zwał, ale takie zachowanie rzutuje na naszą opinię
                                                    byli świadkowie tego zachowania, poszło zgłoszenie na Policję
                                                    pozostaje niesmak- no bo taryfiarz to zawodowy kierowca, starszy człowiek- wiec powinien mieć choć troszkę rozumu i ... do tego oklejony OCP :roll:

Komentarz

Pracuję...