Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Po dwóch tygodniach niejeżdzenia samodzielnie "gierkówką" dziś zrobiłem 300km i... kurdę, nikt mnie nie osłabił...
    Co więcej: jazda dziś była stosunkowo relaksująca

Cale szczęście, że kolejny miesiąc nie będę musiał kierować :szeroki_usmiech
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• sebastian7905
      RS
      • 2009
      • 3488
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez bobolino
      a prawo jazdy mam od ponad dwudziestu lat :kciukgora
      wytłumacz mi jak to zrobiłeś bo wiek jaki podajesz to 37 a dwadzieścia lat temu to chyba trzeba było mieć minimum 17,jak nie już 18 lat w najlepszym wypadku miałbyś od 17 roku życia a to daje dopiero 20 lat ,a nie ponad 20
      Sebastian
      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
      Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
      Była Black ELEGANCE by sebastian7905
      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kabanos
        RS
        • 2011
        • 4544
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sebastian7905
        wytłumacz mi jak to zrobiłeś bo wiek jaki podajesz to 37 a dwadzieścia lat temu to chyba trzeba było mieć minimum 17,jak nie już 18 lat w najlepszym wypadku miałbyś od 17 roku życia a to daje dopiero 20 lat ,a nie ponad 20
        Na forum jest podawana liczba skończonych lat. Więc może być wkrótce 38, a i tak będzie podane jako 37. Jeśli sobie dobrze przypominam, to w latach 90-tych do zaczęcia kursu wystarczyła zgoda rodziców po ukończonym 16-tym roku życia, a sam egzamin po ukończonym 17 roku życia, więc w tym przypadku posiadanie prawa jazdy od ponad 20 lat jest jak najbardziej realne.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

Zamieszczone przez Prekompilator
          Myszkujący mi nie przeszkadza dopóty, dopóki myszkuje sobie gdzieś 50m. za mną.
          A zaczyna mi przeszkadzać, kiedy światłami daje mi znak, żebym ustąpił mu drogi.
          :?
          Mnie to akurat nie przeszkadza, bo mam tak ustawione lusterko wsteczne, że nie widzę co jest z tyłu....
          Mnie to akurat nie przeszkadza, bo mam tak ustawione lusterko wsteczne, że nie widzę co jest z tyłu...
          ???? na dzieci zerkasz ????? a zewnętrzne też masz w kosmos nacelowane ;-)
          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• damian1975
            RS
            • 2012
            • 4107
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jechałem z rodziną, z dzieckiem i czy to moja wina, że koleś miał 170 cm. w kapeluszu... :|

Nie mogę pojąć skąd tyle dzikiej, niezrozumiałej i nieuzasadnionej agresji. :?
            Rok z Bagien, niestety tak to jest jak koleś ma serce blisko dupy :lol: :wink: im mniejszy tym bardziej wredny i zaczepny :P bohater ale pisany przez ch :diabelski_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• Andja
              Rider
              • 2006
              • 596

dzisiaj kierowniczka niebieskiej cytryny jechała 'po angielsku'....bo sobie szyb nie odszroniła. dobrze, że nic z przeciwka nie jechało

Komentarz

• Zorr
                RS
                • 2011
                • 2110

Zamieszczone przez Andja
                dzisiaj kierowniczka niebieskiej cytryny jechała 'po angielsku'....bo sobie szyb nie odszroniła. dobrze, że nic z przeciwka nie jechało
                ludzie to są czasami głupi, może nie motoryzacyjne ale ...
                wczoraj odprowadzałem dziecko na jakieś zajęcia i nagle coś mi mignęło/oślepiło po oczach.
                Patrzę a dobre 100-150m dalej idzie kobieta z wózkiem i jeszcze jednym małym dzieckiem przy wózku, a dzieci w najlepsze bawią się "czerwonymi laserami" machając w każdą stronę. Nie wiem jakiej mocy były te lasery, ale coś co mnie oślepiło ze 100m nie może być zdrowe dla małych dzieci jak popatrzy w to z bliska.
                Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

Zorr, ostatni wracałem z pracy ok. 5:40 przejeżdżając też jakieś 100 metrów od bloku mieszkalnego dostałem zielonym laserem po oczach, wcześniej widziałem ten laser na chodniku obok. Ja rozumiem, że była noc sobota/niedziela, ale trochę myślenia chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Jak spojrzałem w stronę bloku, to źródło było chyba na 3 piętrze.
                  رافال
                  Spoty
                  Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Rok z Bagien
                    L&K
                    • 2010
                    • 1172

Zamieszczone przez damian1975
                    Rok z Bagien, niestety tak to jest jak koleś ma serce blisko dupy :lol: :wink: im mniejszy tym bardziej wredny i zaczepny :P bohater ale pisany przez ch :diabelski_usmiech
                    Pewnie masz racje.

Ja się tylko zastanawiam, jak taki człowiek może zareagować na naprawdę niebezpieczną i stresującą sytuację ? Stawiam orzechy przeciwko dukatom, że zrobi komuś (bo jak sobie to pal licho) krzywdę na drodze. Jak taka w sumie błaha sytuacjach wywołała taką furię, to co by było przy prawdziwie niebezpiecznej sytuacji ?

Mało tego, jaką trzeba mieć psychikę, by zadać sobie trud (bo musiał sobie zadać i celowo zajechać mi drogę), by kogoś zablokować, wyjąć aparat, robić chore zdjęcia, dzwonić na Policję, tamować ruch innym uczestnikom, wrzeszczeć, machać łapami ?

A przecież można inaczej, ot choćby 2 sytuacje z dzisiaj. Raz ja puszczam kolesia, który omija zaparkowane na jego pasie pojazdy - dostaję apa - raz ktoś mnie wpuszcza bym sobie skręcił w lewo na parking, kiedy stoi sznur samochodów - oddaję apa.

A tak BTW zauważyliście, że co raz częściej wymuszane jest pierwszeństwo na "nowy samochód" ?
                    Wyjeżdża sobie kierowca/kierowniczka pełnoletnim opelkiem, golfikiem etc z podporządkowanej przed "nowy samochód" (mówię o ruchu mocno miejskim, gdzie prędkości nie są znaczne). No i co przywalić ? :roll:

Komentarz

• Andja
                      Rider
                      • 2006
                      • 596

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                      .....
                      A tak BTW zauważyliście, że co raz częściej wymuszane jest pierwszeństwo na "nowy samochód" ?
                      Wyjeżdża sobie kierowca/kierowniczka pełnoletnim opelkiem, golfikiem etc z podporządkowanej przed "nowy samochód" (mówię o ruchu mocno miejskim, gdzie prędkości nie są znaczne). No i co przywalić ? :roll:
                      no właśnie, jakaś plaga czy co! nowego samochodu nie mam ale miałem ze 3 takie sytuacje

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                        RS
                        • 2013
                        • 4038
                        • Octavia III (5E3)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM
                        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Andja, bo ci ze starych samochodów wiedzą że nikt nie będzie ryzykował uszkodzenia swojego pięknego wozu. Więc wykorzystują to i się pchają. :twisted:
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                        przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Prekompilator
                          Rider
                          • 2013
                          • 420

Z przecznicy bezp. przed przejazdem wyjeżdża owner srolfa 4 - nic za nim nie jedzie - zajeżdża mi drogę.
                          Wyjechał z podporządkowanej?

[ Dodano: Wto 03 Gru, 13 16:47 ]
                          Zamieszczone przez Zorr
                          Mnie to akurat nie przeszkadza, bo mam tak ustawione lusterko wsteczne, że nie widzę co jest z tyłu...
                          ???? na dzieci zerkasz ????? a zewnętrzne też masz w kosmos nacelowane ;-)
                          Kierowcy dostawczaków jakoś sobie bez wstecznego radzą. Radzę sobie i ja.

Komentarz

• bishop
                            L&K
                            • 2012
                            • 1430

Wymijam lewym pasem stojących na przejeździe kolejowym
                            Omijam, ...wyminąć to się chciałeś z Golfem.

Nie mogę pojąć skąd tyle dzikiej, niezrozumiałej i nieuzasadnionej agresji.
                            Bo masz nowy samochód 8) , stare tico by przepuścił, a nie miałeś miejsca żeby mu zjechać?

Komentarz

• Prekompilator
                              Rider
                              • 2013
                              • 420

Mało tego, jaką trzeba mieć psychikę, by zadać sobie trud (bo musiał sobie zadać i celowo zajechać mi drogę), by kogoś zablokować, wyjąć aparat, robić chore zdjęcia, dzwonić na Policję, tamować ruch innym uczestnikom, wrzeszczeć, machać łapami ?
                              Mnie jakiś czas temu przyblokował kierowca, gdy parkowałem tyłem. Podjechał, mimo że widział że cofam, że chcę zaparkować i że i tak nie miał szans przejechać. Kilka minut stał i blokował ruch, mimo że z tyłu miał miejsce żeby cofnąć.
                              Też kurdupel.

Komentarz

• Rok z Bagien
                                L&K
                                • 2010
                                • 1172

Wyjechał z podporządkowanej?
                                TAK.
                                Kiedy rozpoczynałem manewr lewy pas był pusty. Z pierwszej podporządkowanej nic nie miało prawa wyjechać bo jeden kierunek "od głównej". Z drugiej, dalszej też jednokierunkowej (jak ktoś z Łodzi to chodzi o Tuszyńską/Śląska) "do głównej" mógł się ktoś pojawić. Wyjechał jak kończyłem swój manewr (miałem skręcić w tą pierwszą w lewo) i widząc mnie specjalnie przyspieszył żeby zdążyć mnie przyblokować. I jak tylko stanął natychmiast wysiadł i kazał mi "wyp...lać" do tyłu....
                                Błyskawiczność jego reakcji pozwala mi bronić tezy, że gość był mocno nabuzowany i wystarczyłoby stanąć obok niego w korku i się krzywo uśmiechnąć, by wyskoczył ze swego rydwanu...i napier...ać. :roll:

Zamieszczone przez bishop
                                Omijam, ...wyminąć to się chciałeś z Golfem.
                                O masz ! Erudyta znawca....

Bo masz nowy samochód 8) , stare tico by przepuścił, a nie miałeś miejsca żeby mu zjechać?
                                Samochód nie grał roli.
                                Ano nie miałem, dopiero później machnąłem na kierowcę Touarega obok, by się trochę przesunął. I wjechałem, a koleś i tak jeszcze chwilę stał i gdzieś dzwonił. Miał swoje 5 minut, pewnie jego żonie się mniej oberwie....przynajmniej tyle dobrego dla świata zrobiłem... :?

Komentarz

• bobolino
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 392

Zamieszczone przez sebastian7905
                                  Ech, te teorie spiskowe... Sugerujesz, że piszę nieprawdę?
                                  Normalnie zrobiłem, ponad 20 lat temu. Zgadza się, czy się nie zgadza?

Komentarz

• dominik9420
                                    L&K
                                    • 2012
                                    • 1136

Zrobiłem dzisiaj prawie 300Km w trasie i nic mnie tak nie osłabiło jak przejazd 8 kilometrów trasą K8 ( to ta, gdzie parę miesięcy temu tico znalazło się pomiędzy dwoma "TIR-ami" )
                                    To chyba była granatowa OII FL combi albo Ford mondeo Która/y zaczął wyprzedzać Tir-a i autobus NIE MAJĄC miejsca na bezpieczne dokończenie manewru.
                                    Tak wyszło, że w pewnym momencie byliśmy we 3-ech (autobus, octavia/mondeo i ja) obok siebie na drodze jednopasmowej, dwukierunkowej.
                                    Czy życie kilku ludzi na prawdę jest warte kilka sekund :roll:
                                    Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                                    Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                                    Pozdrawiam i Szerokości!
                                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                                    http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• bishop
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1430

bishop napisał/a: Omijam, ...wyminąć to się chciałeś z Golfem.

O masz ! Erudyta znawca....
                                      Jak Ty tak reagujesz na zwrócenie uwagi , to się nie dziw że chcą cie bić na drodze, tu słownik nie jest przydatny ,ale kodeks drogowy.

Komentarz

• Rok z Bagien
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1172

Jak Ty tak reagujesz na zwrócenie uwagi , to się nie dziw że chcą cie bić na drodze, tu słownik nie jest przydatny ,ale kodeks drogowy.

http://kodeksruchudrogowe...janie-omijanie/
                                        Wyluzuj my friend, jak nie wyczułeś ironi, to trudno, to Twój kłopot. Złośliwości w mojej wypowiedzi nie było.

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

Mnie osłabił dzisiaj kierownik, który na DK43 około 17:15 pomykał sobie na dziennych :roll: nie wiem co to za auto było, ale jakieś, w którym jest możliwość włączenia dziennych w przeciwmgielnych tak jak np. w OII czy SII
                                          رافال
                                          Spoty

Komentarz

• crom.de
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 1545
                                            • Superb II (3T4)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

by zadać sobie trud (bo musiał sobie zadać i celowo zajechać mi drogę), by kogoś zablokować, wyjąć aparat, robić chore zdjęcia, dzwonić na Policję,
                                            Może tak jak pewien mistrz z Golfa który robił mi zdjęcia kierując ekran telefonu na mnie :lol: wkur..ał mnie, bo ociągał się w korku z podciąganiem. Nie dość, że toczył się prędkością żółwia to zostawiał odstępy na długość "tira". To mu najeżdżałem na zderzak 12 tonami :diabelski_usmiech
                                            - Superb
                                            - Panda 1.2

Komentarz

• Tony065
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2487
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ARX 1.8 20VT 150 KM

crom.de, koleś aktualizował swój profil na fejsie, dlatego tak telefon trzymał, a Ty go od razu pod 12t chcesz pakować :szeroki_usmiech :?: zero tolerancji :wink:
                                              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                              @ by Tune-up Gdańsk
                                              TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                              Antek

Komentarz

• shu
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 372
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wczoraj w Katosach przed tunelem Pan/i w Suv-ie usiłował/a zmienić pas.Robił/a to dość niefortunnie, bo na jego/jej wysokości jechałem sobie ja.Włączył migacz i po prostu zaczął/a zmieniać pas.Naszczęście nie jechałem za szybko i refleks jeszcze dopisuje.Ostro zachamowałem i odbiłem lekko w prawo(max w stronę barierki) a Pan/i nawet nie miał/a reakcji, co by odbić w lewo.Po prostu jechał/a sobie dalej jak by nigdy nic.A najlepsze jest to ,że musiał/a mnie widzieć bo mnie wyprzedzał/a.Zaczynam się zastanawiać kto tym ludziom daje prawo jazdy...
                                                ...a w garażu "zielona kura"...

Komentarz

• rafiki
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 15975
                                                  • Superb III (3V3)

shu, w tym kraju nie uczą jak jeździć tylko jak zdać egzamin. A że na egzaminie masz instruktora i kamery, to jedziesz grzecznie, a potem jest jak jest :evil:
                                                  رافال
                                                  Spoty

Komentarz

• shu
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 372
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez rafiki
                                                    shu, w tym kraju nie uczą jak jeździć tylko jak zdać egzamin
                                                    tys prowda.
                                                    ...a w garażu "zielona kura"...

Komentarz

Pracuję...