Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal_octavia
    Ambiente
    • 2011
    • 236
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

rafiki, no tak faktycznie masz racje, moje przejęzyczenie
    Mike

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Zamieszczone przez westwi78
      Ewidentna wina kierowcy nissana. Tutaj nie ma co dyskutować.
      Niestety tak, zgadzam się w 100%.

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Wszystko się zgadza.Kierowca Nissana omijał autobus i nie zachował ostrożności,być może jechał zbyt szybko,być może przekroczył podwójną ciągłą linię.
        Autobus także nie wjechał do zatoki,tylko zajął pół pasa ruchu.
        Pieszy wchodząc na przejście spojrzał w lewo,nic nie widział,bo autobus zasłonił widoczność i idąc przejściem patrzył cały czas w prawo.
        Jaka dla pieszego jest satysfakcja z faktu winy kierowcy Nissana?
        Kierowcy jadący z prawej strony widząc pieszego na przejściu MUSIELI się zatrzymać,więc z tej strony był bezpieczny.
        Zawsze powtarzam,że jezdnia jest dla samochodów,a pieszy na przejściu jest gościem,który nie ma szans w zetknięciu z kilkusetkilogramową,rozpędzoną masą .
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• crom.de
          RS
          • 2012
          • 1545
          • Superb II (3T4)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piramida
          rafiki, pewnie jechał na pamięć jak osobówką :wink:
          Dodatkowo zapewne nie miał pojęcia o tym jak wysoki jest ten bolid. Miałem kiedyś takie z wypożyczalni i też miałem "ciepło" pod jednym wiaduktem bo toto było wyższe :shock: niż autobusy miejskie które śmigają pod tym wiaduktem. No ale co miałem sobie zmierzyć to auto :?
          - Superb
          - Panda 1.2

Komentarz

• bishop
            L&K
            • 2012
            • 1430

Zamieszczone przez crom.de
            Dodatkowo zapewne nie miał pojęcia o tym jak wysoki jest ten bolid.
            No tak , pewnie go przywieźli w worku, wsadzili na siłę do kabiny i kazali jechać :shock:

Zamieszczone przez crom.de
            No ale co miałem sobie zmierzyć to auto
            Od tysięcy lat ludzie chcąc poznać rozmiar , tak robią, ...ale nie ma przymusu, można się rozpędzić i wierzyć ,że będzie dobrze

Komentarz

• Wally
              RS
              • 2012
              • 3790
              • Volkswagen

Zamieszczone przez bishop
              ...ale nie ma przymusu, można się rozpędzić i wierzyć ,że będzie dobrze
              położyło mnie to :lol: k
              Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
              => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
              => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
              "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• crom.de
                RS
                • 2012
                • 1545
                • Superb II (3T4)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Od tysięcy lat ludzie chcąc poznać rozmiar , tak robią, ...ale nie ma przymusu, można się rozpędzić i wierzyć ,że będzie dobrze
                Rozmiary które mnie interesują to ja znam. Zaś ciężko założyć, że taki smętny wiatrołap będzie wyższy od autobusu lub prawdziwej ciężarówki.
                - Superb
                - Panda 1.2

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Gość pojechał "na pamięć" i to go zgubiło. Zresztą nie on pierwszy i nie ostatni w tej wiadukt przykisił.

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

Kierowca Infinity chciał wyjaśnić sprawę delikatnego najechania na tył jego auta. Na swoje szczęście jest spostrzegawczy.
                    W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                    رافال
                    Spoty
                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• dominik9420
                      L&K
                      • 2012
                      • 1136

Mnie zastanawia jedno... kiedy w końcu niektórzy zrozumieją do czego służy lewy pas...
                      ze 2 km "wlokłem" przez marki, bo 1 kretyn jechało taką samą prędkością na lewym pasie co i ten na prawym
                      Jak ten z prawego się zorientował i trochę zwolnił, żeby ten z lewego sobie zjechał na prawy, to on dalej lewym pasem 60 jechał
                      Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                      Pozdrawiam i Szerokości!
                      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Enriquez
                        RS
                        • 2009
                        • 7685
                        • Superb III (3V3)

dominik9420, no tak, a Ty oczywiście obserwowałeś całą sytuację grzecznie z prawego pasa i tylko czekałeś aż się lewy zwolni... jak znam życie to siedziałeś na lewym pasie gościowi na zderzaku, przez to sam popełniłeś wykroczenie.
                        Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

Enrycze, niezależnie od tego, co masz do Dominika ZAMILCZ... Ja tu mieszkam obok i jak jadę kierunek Białystok, albo wracam przez te cholerne Marki to mnie często qrwica strzela ma maxa - a wiesz, że ja spokojny człek jestem... Ile razy bym się nie starał i sobie nie obiecywał, że tym razem się nie dam wyprowadzić z równowagi tyle razy kończy się na jeździe slalomowej pomiędzy takimi palantami...

Komentarz

• MadDriver
                            Rider
                            • 2013
                            • 285

Bez wzgledu na okolice, lewym pasem w tej sytuacji facet nie ma prawa jechac, jesli nie wyprzedza w tym czasie innego pojazdu na prawym pasie, lub gdy oba pasy nie sa w pelni zajete. Tu nie ma nawet nad czym debatowac i tez wkurzaja mnie takie zachowania. Wystarczy wyjechac kawalek na zachod od Odry chociazby. Nawet jak ktos dopinkala zdrowo, to po zakonczeniu wyprzedzania, grzecznie zjezdza na pas prawy.

Cala sprawa o tyle denerwujaca, ze wielu kierowcow niestety ma w du..ie obserwowanie tego, co za nimi sie dzieje.
                            Mój Brzydal :-)

Komentarz

• dagie
                              Classic
                              • 2009
                              • 24

Zamieszczone przez MadDriver
                              Cala sprawa o tyle denerwujaca, ze wielu kierowcow niestety ma w du..ie obserwowanie tego, co za nimi sie dzieje.
                              Najsmutniejsze jest to, że wielu robi to z pelną premedytacją, żeby utemperować "szaleńców" jadących 65, a nie daj Boże, 70 km/h.

Komentarz

• Nedar
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 209
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

W takich momentach myślę o zakupie auta marki KAMA3. Zazwyczaj staram się wyprzedzić takiego delikwenta [oczywiście z prawej, nie poboczem] i zwalniam do przepisowej prędkości. Nie wiem czy wówczas trafia coś do tej "łepetynki" za mną, ale chociaż w pewnym stopniu upuszczam ciśnienie. Z zasady nie jestem człowiekiem konfliktowym ,ale nie odmawiam konfrontacji z burakami drogowymi. Jeżeli ktoś chce sprawdzić możliwości w starciu fizycznym, zasada "morda nie szklanka" jest moim przewodnikiem. Jedna zasada - nigdy nie wychodzę z auta pierwszy, lecz drzwi i pas odpinam równocześnie.

Komentarz

• comando
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 244

Jeżeli nie wyprzedzamy musimy jechać prawym pasem. To prawda. Prawdą jest też że w terenie zabudowanym musimy jechać 50 km/h. Żeby była jasność nie jeżdżę 50 ale jak łamię przepisy, nie mam pretencji do innych którzy to robią...czyli właśnie do lewopasiastych ślimaków.

Komentarz

• crom.de
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 1545
                                    • Superb II (3T4)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nedar, co zrobisz jak ten mega rozważny uczestnik drogi wjedzie Ci w dupę przy takim manewrze?
                                    MadDriver, wystarczy przekroczyć Olzę
                                    - Superb
                                    - Panda 1.2

Komentarz

• dominik9420
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1136

Enriquez, Nie, nie jechałem spokojnie na prawym pasie, ale też nie siedziałem mu na zderzaku, mało tego nie mrugałem długimi, po prostu lekko wku%^&#y za nim jechałem, a i tak gdy już miałem możliwość pojechałem slalomem.
                                      Zamieszczone przez Enriquez
                                      przez to sam popełniłeś wykroczenie.
                                      I to nie jedno, ale ja się nie wypieram tego.
                                      Zawsze jak ktoś coś napisze, to później jest wyszukiwana współwina autora postu...
                                      Tylko nie wiem, co to ma na celu... nie przestrzegam ograniczeń prędkości i nie będę przestrzegał, ale zawsze jeżdżę z głową na karku.
                                      Jak ktoś ma jakieś problemy w domu to niech nie wybiera się na "spacer" na lewy pas, bo mu się do domu nie śpieszy...

Zamieszczone przez dato
                                      Ile razy bym się nie starał i sobie nie obiecywał, że tym razem się nie dam wyprowadzić z równowagi tyle razy kończy się na jeździe slalomowej pomiędzy takimi palantami...
                                      Dokładnie mam tak samo
                                      Pozdrawiam i Szerokości!
                                      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• koleś
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2832
                                        • Fabia combi (6Y5)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Stałem sobie dziś na czerwonym. Słyszę, że z lewej zbliża się coś i trąbi. Po chwili przede mną przejechała laweta z ośmioma nowymi Oplami i jeden z nich miał włączony alarm :shock:

Oprócz klaksonu mrugał oczywiście kierunkami
                                        Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                                        Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• bishop
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1430

Zamieszczone przez dominik9420
                                          ...Tylko nie wiem, co to ma na celu... nie przestrzegam ograniczeń prędkości i nie będę przestrzegał, ale zawsze jeżdżę z głową na karku.
                                          Wzorowy przykład kierowcy , prawko od roku, a w du...e ograniczenia :lol: , pchasz się do gipsu lub co najmniej na tylne siedzenie nieoznakowanego, znajomi mi mówili że to najlepiej uczy pokory.

Komentarz

• westwi78
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2940

pchasz się do gipsu
                                            albo i do granitu.

Komentarz

• kw82
                                              Drive
                                              • 2013
                                              • 88
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

...Tylko nie wiem, co to ma na celu... nie przestrzegam ograniczeń prędkości i nie będę przestrzegał, ale zawsze jeżdżę z głową na karku.
                                              Wzorowy przykład kierowcy , prawko od roku, a w du...e ograniczenia :lol: , pchasz się do gipsu lub co najmniej na tylne siedzenie nieoznakowanego, znajomi mi mówili że to najlepiej uczy pokory.
                                              To że nie przestrzega ograniczeń prędkości nie oznacza, że zapiernicza jak wariat
                                              może jedzie 55 na ograniczeniu do 40.
                                              Napisał, że jeździ z głową na karku czyli kieruje się zdrowym rozsądkiem.

Po drodze do pracy mam ograniczenie do 40 koło przedszkola jak jadę do pracy o 5:20 rano olewam je bo zdrowy rozsądek podpowiada mi, że wtedy dzieci nie idą do przedszkola.
                                              Jednak kiedy wracam z pracy nie przekraczam tam 40.
                                              Mam też po drodze teren zabudowany na bardzo długim wiadukcie bo tablice z końcem terenu zabudowanego postawili za wiaduktem. Też nie jadę tam 50 bo to idiotyzm.
                                              Przykłady głupich ograniczeń można mnożyć, ważne żeby jeździć rozsądnie a nie zgodnie z przepisami.

Komentarz

• Nedar
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 209
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

co zrobisz jak ten mega rozważny uczestnik drogi wjedzie Ci w dupę przy takim manewrze?
                                                Źle zrozumiałeś moją wypowiedź. nie chodzi o wyprzedzenie i heblowanie do zera. Chodzi o wyprzedzenie i spokojne zwolnienie do przepisowej prędkości. Można być upierdliwym dla buraków bez wprowadzania dodatkowyego niebezpieczeństwa na drodze.
                                                [/quote]

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9935
                                                  • Ford

Mnie zastanawia jedno... kiedy w końcu niektórzy zrozumieją do czego służy lewy pas...
                                                  ze 2 km "wlokłem" przez marki, bo 1 kretyn jechało taką samą prędkością na lewym pasie co i ten na prawym
                                                  Jak ten z prawego się zorientował i trochę zwolnił, żeby ten z lewego sobie zjechał na prawy, to on dalej lewym pasem 60 jechał
                                                  To i tak jechał za szybko, bo tam teraz można jechać ledwo 50km/h (w dzień w sensie...). Ciekawe kiedy odpalą radar na wlocie do Marek od strony Wyszkowa... I ciekawe jak szybko strzelą mi nim fotę...? :?
                                                  Adam... Używam:
                                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• dominik9420
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1136

Wzorowy przykład kierowcy , prawko od roku, a w du...e ograniczenia , pchasz się do gipsu lub co najmniej na tylne siedzenie nieoznakowanego, znajomi mi mówili że to najlepiej uczy pokory.
                                                    Nie od roku, a od ponad półtora i z tą różnicą, że moje prawko nie leży w portfelu, tylko cały czas korzystam z tego przywileju, że mogę być kierowcą :wink:
                                                    O moje finanse sie nie martw, bo jestem "dobrze uzbrojony" przed niebieskimi, ale jak już "zapłacę" mandat, no trudno, nie ja pierwszy i ostatni :P
                                                    Jak już odnosisz się do jakiejś wypowiedzi to odnieś się do całej a nie tylko do części, bo dla mnie jazda z głową na karku jest tak jak napisał kw82, Nie zapier**m k jakiej kolwiek szkoły więcej niż 50, a jeżeli widzę gromadkę dzieciaków idących chodnikiem to nie dość, że zwalniam to w miarę możliwości odjeżdżam jak najdalej od chodnika.
                                                    Ps. Wg mnie na drodze nie ma miejsca tylko na przepisy, najbardziej liczą się szybkie i trafnie podjęte decyzje, Jeżeli taki przepisowy jesteś, to jak ktoś będzie wyprzedzał na czołowe z Tobą, a Ty po prawej będziesz miał linię ciągłą... to nie zjeżdżaj, bo przecież tej lini nie możesz przekroczyć.
                                                    Zamieszczone przez westwi78
                                                    bishop napisał/a:
                                                    pchasz się do gipsu

albo i do granitu.
                                                    Też nie macie innych problemów, tylko to co mnie czeka :roll:

Zamieszczone przez Agamek12
                                                    To i tak jechał za szybko, bo tam teraz można jechać ledwo 50km/h (w dzień w sensie...). Ciekawe kiedy odpalą radar na wlocie do Marek od strony Wyszkowa... I ciekawe jak szybko strzelą mi nim fotę...?
                                                    Na razie to spoko, cały czas stoi "pusty", ale wg przepisów muszą go wymienić na żółty a nie taki jak jest teraz, czyli "siwy"
                                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

Pracuję...