Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rosomak
    L&K
    • 2011
    • 1365
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

zepter00, powiem tak nie nadużywam lewego pasa. Rzadko się zdarza żebym leciał ekspresówka lewym, chyba że wyprzedzam.
    Ja jeżdżę Kawasarki ER6. Nie zrobiłbym tego zwłaszcza z pasażerem na plecach i w odległości o piczy włos od samochodu i krawężnika...
    Jeżeli ten idiota chce się zabić to życzę mu w tym działaniu powodzenia, byleby tylko nie wyrządził krzywdy i strat osobom postronnym...
    Po za tym, jak jadę samochodem np. w korku i widzę motocyklistę przeciskającego się pomiędzy samochodami to zawsze zjeżdżam, aby ułatwić mu przejazd, nigdy nie utrudniam im poruszania, ale debili nie powinno być na drogach...

rafiki, ja go za późno zauważyłem i lekko odsunąłem się od lewej bo widziałem że idzie klinem na barierkę...

zepter00, teraz widać?
    Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
    http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
    Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• sebastian7905
      RS
      • 2009
      • 3488
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

A ja inaczej ,dużo jeździłem po niemieckich autostradach i pewnie wiecie ,że tam jak leci motor albo jakieś inne auto ,to zawsze wszyscy zjeżdżają ,nawet Polacy i wiedzą jak mają się zachować na drodze ,ale to wynika przede wszystkim ze sposobu nauki jazdy na kursach prawa jazdy . Obojętne co by nie było to jedziemy możliwie jak najdłużej prawym pasem ,ja nie widzę tutaj winy motocyklisty ,jedynie głupie zachowanie a kolega mkania777, powinien patrzeć w lusterka i zjechać takie moje zdanie.
      Sebastian
      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
      Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
      Była Black ELEGANCE by sebastian7905
      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• zepter00
        RS
        • 2008
        • 2304

Mi dwa tygodnie temu motocykliści blokowali lewy pas.. Ścigacz 600 tka z pasażerem na łagodnych łukach wcale nie jest taki szybki, choć pasażerka pewni zanieczyściła bieliznę :lol:
        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez zepter00
          Wyprzedzanie z prawej strony jest zawsze o wiele bardzie niebezpieczne
          W tym konkretnym przypadku się nie zgodzę.
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sebastian7905
            RS
            • 2009
            • 3488
            • Volkswagen

No nic mimo wszystko jak się ktoś spieszy ustąpmy mu nie stwarzajmy równie niebezpiecznych sytuacji, niech każdy dojedzie do domu.
            Sebastian
            Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
            Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• eaglemirek
              RS
              • 2010
              • 14107
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rafiki
              W tym konkretnym przypadku się nie zgodzę.
              Masz prawo, ale ja mam to samo zdanie co zepter00 Już wielokrotnie miałem syt. że kierowca będący w stosunku do mojego pojazdu po lewej stronie naraz dostawał olśnienia i bez patrzenia w lusterka i kierunkowskazu wbijał na mój pas. Zdziwienie jak ktoś może jechać szybciej po jego prawej stronie :!:

[ Dodano: Sro 28 Maj, 14 20:28 ]
              mkania777, Bardzo logicznie postąpiłeś :!: Wpierw dopytujesz się jak zamieścić film potem zamieszczasz a jak pokazały się głosy które są zgoła inne niż się spodziewałeś to zmieniłeś dostępność filmu na prv :evil: :evil: :evil: :evil:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• dominik9420
                L&K
                • 2012
                • 1136

Nawet pędzenie 200 km/h nie upoważnia cię do ciągłego jechania lewym pasem
                Jest taki przepis, który zaleca jazdę jak najdłużej jednym i tym samym pasem,
                Nie zaczynaj walki na przepisy, bo mkania777, nie ma obowiązku przepuszczać pojazdu który pędzi znacznie szybciej, jeszcze na dodatek łamie przepisy.
                To jest kwestia kultury na drodze. które nie idą w parze z przepisami.
                To ja Ci radzę, jak będziesz musiał zhamować do 90 jak Tiry zaczną się wyprzedzać na tempomacie, to wyprzedź, zatrzymaj go i mu naślij tyle h@ji ile tylko wlezie, no bo musiałeś przyhamować.

[ Dodano: Sro 28 Maj, 14 21:16 ]
                Wyprzedzanie z prawej strony jest zawsze o wiele bardzie niebezpieczne
                Tu się akurat zgodzę, bo jeszcze w lewe, to zerkną, ale jak zjeżdżają w prawo, to działa tylko ich wyobraźnia i lenistwo, no bo nikogo tam nie było przecież wcześniej.
                Sam kilkakrotnie miałbym szlif lewego boku, jednak kolizji staram się unikać- jeżeli się tylko da
                Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                Pozdrawiam i Szerokości!
                Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

dominik9420, jeśli jedzie lewym pasem, to tak, ma obowiązek przepuścić szybszego, ponieważ u nas jest ruch prawostronny i należy jechać pasem najbliżej prawej krawędzi jezdni. To czy ten szybszy łamie przepisy czy nie to już nie ma znaczenia.
                  رافال
                  Spoty

Komentarz

• sebastian7905
                    RS
                    • 2009
                    • 3488
                    • Volkswagen

Zamieszczone przez dominik9420
                    mkania777, nie ma obowiązku przepuszczać pojazdu który pędzi znacznie szybciej,
                    ma rozsądek ,jak wyżej pisałem niech wszyscy dojadą do domu a czy ktoś chce jechać szybciej trudno nie stwarzajmy niebezpiecznych sytuacji
                    Sebastian
                    Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Mickul
                      RS
                      • 2010
                      • 2847

Nawet pędzenie 200 km/h nie upoważnia cię do ciągłego jechania lewym pasem
                      Jest taki przepis, który zaleca jazdę jak najdłużej jednym i tym samym pasem,
                      Gucio prawda. W Polsce obowiązuje ruch prawostronny i kierujący pojazdem ma obowiązek jechać prawym pasem zawsze, gdy jest to możliwe!! NAWET NA PIEPRZONE 100 METRÓW. Wyprzedzi ciężarówkę - zjeżdża! Jak przed nim będzie kolejna, 200 metrów dalej to sobie znowu na środkowy zjedzie!

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

Zamieszczone przez rafiki
                        dominik9420, jeśli jedzie lewym pasem, to tak, ma obowiązek przepuścić szybszego, ponieważ u nas jest ruch prawostronny i należy jechać pasem najbliżej prawej krawędzi jezdni.
                        nie siej zamętu, jeżeli zaczynasz pierwszy manewr wyprzedzania, to jak będzie ci siedział na dupie jakiś AMG z silnikiem 5,5L w stosunku do Twojego 1.9 to musi grzecznie czekać, aż ty zakończysz swój manewr.
                        sebastian7905, Ma, albo i nie ma, tego nie wiem.
                        Ja tam jadę cały czas lewym, jeżeli co chwila kogoś wyprzedzam, jeżeli widzę kogoś pędzącego to mu zjadę, niech sobie jedzie.
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• sebastian7905
                          RS
                          • 2009
                          • 3488
                          • Volkswagen

Ja tam jadę cały czas lewym, jeżeli co chwila kogoś wyprzedzam, jeżeli widzę kogoś pędzącego to mu zjadę, niech sobie jedzie.
                          Jeżeli nie wiesz to za jazdę cały czas lewym pasem grozi Ci mandat od 50 zł w górę chyba do 200 ,ja też większości jadę lewym bo jakoś tak troszkę szybciej mi się jedzie ,ale mam świadomość ,że to nie jest przepisowo i się nie oszukuję . Co do sytuacji ,która tu jest poruszana to właśnie niedowidzenie kierującego ,tyle że ja bym się tym nie chwalił ,każdemu może się to zdarzyć tylko wyciągajmy z tego wnioski ,a nie od razu filmik i jak on to szybko jechał ,może myślał że kierowca skody go widzi i zjedzie ,może bał się że zjedzie jak on już będzie na środkowym przy tej prędkości mało czasu na reakcję było
                          Sebastian
                          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

dominik9420, wiele razy na forum pisałeś, że Ty znasz przepisy, że dużo jeździsz więc IMO powinieneś się domyślić, że chodziło mi o sytuację kiedy pas po swojej prawej masz wolny :roll:
                            رافال
                            Spoty

Komentarz

• sebastian7905
                              RS
                              • 2009
                              • 3488
                              • Volkswagen

rafiki, +1
                              Sebastian
                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• dominik9420
                                L&K
                                • 2012
                                • 1136

Mickul, Dla mnie przy prędkości 200km/h niech lepiej jedzie sobie lewym pasem niż ma jak idiota jechać slalomem,
                                Ja też unikam częstej zmiany pasa ruchu, no bo i po co mam sobie życie utrudniać, jak nikogo za mną nie ma, a z prawego pasa co 10 sekund musiałbym skakać na lewy?
                                Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• zepter00
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2304

I robisz źle.. w Polsce masz jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeśli nie jesteś wstanie poradzić sobie z powrotem na prawy pas i w razie potrzeby wyprzedzać po raz kolejny lewym... to może cały manewr i sama jazda samochodem cię przerasta. :roll:
                                  Mazda 6 trzyma się szosy rewelacyjnie... w Porównaniu z nią moja O1 to ponton na górskiej rzece, tym bardziej nie rozumiem czemu tak robisz.. Wyjaśnień na takie postępowanie może być tylko kilka: niewiedza, lenistwo, braki w umiejętnościach, zła wola...
                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• Mickul
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2847

Ja też unikam częstej zmiany pasa ruchu, no bo i po co mam sobie życie utrudniać, jak nikogo za mną nie ma, a z prawego pasa co 10 sekund musiałbym skakać na lewy?
                                    W takim razie po co zmieniasz biegi skoro możesz cały czas jechać na trójce? Kolejny raz się kompromitujesz pisząc o Twoim stylu jazdy.

Komentarz

• ernestowski
                                      Ambiente
                                      • 2012
                                      • 228

Gucio prawda. W Polsce obowiązuje ruch prawostronny i kierujący pojazdem ma obowiązek jechać prawym pasem zawsze, gdy jest to możliwe!! NAWET NA PIEPRZONE 100 METRÓW. Wyprzedzi ciężarówkę - zjeżdża! Jak przed nim będzie kolejna, 200 metrów dalej to sobie znowu na środkowy zjedzie!
                                      Gdyby tak było jak piszesz, to nie miałoby sensu wskazanie w innych przepisach sytuacji, w których dozwolone jest wyprzedzanie po prawej stronie.

Komentarz

• sebastian7905
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 3488
                                        • Volkswagen

a z prawego pasa co 10 sekund musiałbym skakać na lewy?
                                        nie chcę się z Tobą kłócić ,ale młody jesteś i jeszcze dużo nauki przed Tobą (identyko jak mój szwagier ,wszystko najlepiej) to co napisałeś nie jest wytłumaczeniem Boże
                                        Sebastian
                                        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Mickul
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2847

Zamieszczone przez ernestowski
                                          Gdyby tak było jak piszesz, to nie miałoby sensu wskazanie w innych przepisach sytuacji, w których dozwolone jest wyprzedzanie po prawej stronie.
                                          Przepis ten jest dla ułatwienia jazdy po drogach, które z czterech pasów rozwidlają się np. na dwa w różnych kierunkach.

I robisz źle.. w Polsce masz jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeśli nie jesteś wstanie poradzić sobie z powrotem na prawy pas i w razie potrzeby wyprzedzać po raz kolejny lewym... to może cały manewr i sama jazda samochodem cię przerasta. :roll:
                                          Mazda 6 trzyma się szosy rewelacyjnie... w Porównaniu z nią moja O1 to ponton na górskiej rzece, tym bardziej nie rozumiem czemu tak robisz.. Wyjaśnień na takie postępowanie może być tylko kilka: niewiedza, lenistwo, braki w umiejętnościach, zła wola...
                                          Jesteś jednym z nielicznych kierowców, na których nie narzekam. Kurde, jak jeżdżę codziennie A4 to taki przypadek osoby, która jeździ płynnie i przewiduje sytuacje na drodze mam raz na tydzień. :roll:

Komentarz

• zepter00
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2304

ernestowski: tak właśnie jest! A sytuacje gdzie jest dopuszczalne wyprzedzanie z prawej są ściśle określone. Czemu one istnieją? Otóż by jeden "cwel" jadący 45-50 km/h lewym pasem nie sparaliżował miasta.

Kiedy jadę do mojej panny do Wawy wykonuję od 30 do 50 manewrów wyprzedzania. Wszystkie manewry sygnalizuję wcześniej kierunkowskazem, sprawdzam lusterko wsteczne a po wyprzedzeniu natychmiast wracam na prawy (zachowując minimum 10 metrowy odstęp od gościa którego wyprzedziłem)... nawet jeśli miałbym nim jechać tylko 80 metrów do następnego wyprzedzenia.

Komentarz

• eaglemirek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 14107
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeden powie 10s, inny 20s a jeszcze inny ma brak poczucia czasu i mamy pięknie ciągnących wszystkich środkowym pasem 110h :evil:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• sebastian7905
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 3488
                                                • Volkswagen

po co mam sobie życie utrudniać
                                                o to jest najlepsze ,też mi trud
                                                Sebastian
                                                Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• dominik9420
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1136

sebastian7905, Ja nigdzie nie napisałem, że jazda lewym jest przepisowa, sam przyznałeś, że dla Ciebie jak i dla mnie jest to wygodne i tak jeżdżę.
                                                  Zamieszczone przez Mickul
                                                  W takim razie po co zmieniasz biegi skoro możesz cały czas jechać na trójce?
                                                  Jeżdżąc cały czas na 3-ce psuje się sprzęgło, a czy asfalt się psuje, jeżeli jadę cały czas lewym nikomu nie wadząc, przy okazji nie robiąc slalomu pomiędzy pojazdami...
                                                  Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• sebastian7905
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 3488
                                                    • Volkswagen

sam przyznałeś, że dla Ciebie jak i dla mnie jest to wygodne i tak jeżdżę.
                                                    ale nie konieczne, kolego
                                                    Sebastian
                                                    Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

Pracuję...