Zamieszczone przez AdamB
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Ale tak dodając jescze cos do tematy to poza kobietami za kierownicą straszliwie denerwuje mnie drogowe cwaniactwo :x Nie cierpię na przykład gdy jakis delikwent skręca w prawo z pasa przeznaczonego do jazdy na wprost, lub gdy zostawi sie lukę bo akurat jest skrzyżowanieżeby inni mogli bezpiecznie skrecić, jakis cfaniaczek odrazu siew ta luke wepcha. Czy np. gdy 'anglik" jedzie non stop lewym pasem blokujac ruch i uniemożliwajac wyprzedzenie innym. Straszliwie denerwuje mnie też jazda z właczonymi przecimgilenymi które razą jak diabli.
Ogólnie na drodze staram się pamietać, że nie jestem sam i takie zachowanie wpajam też mojej żonie. zawsze powtarzam że nalezy jeździć tak żeby nie utdrudniać jazdy innym.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jazda lewym pasem bierze sie chyba z tego, ze na prawym sa: koleiny, studzienki (czesto zapadniete), dziury i tym podobne prezenty (przynajmniej tak jest w moim wojewodzkim niegdys miescie).
Co do kierowniczek, to wiecie jakie pytanie zadala mi moja zona kilka dni temu?
"Kiedy WRESZCIE zrobimy czipa w naszej O2"
[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 11:02 ]
Zamieszczone przez BigAle tak dodając jescze cos do tematy to poza kobietami za kierownicą straszliwie denerwuje mnie drogowe cwaniactwo :x Nie cierpię na przykład gdy jakis delikwent skręca w prawo z pasa przeznaczonego do jazdy na wprost, lub gdy zostawi sie lukę bo akurat jest skrzyżowanieżeby inni mogli bezpiecznie skrecić, jakis cfaniaczek odrazu siew ta luke wepcha. Czy np. gdy 'anglik" jedzie non stop lewym pasem blokujac ruch i uniemożliwajac wyprzedzenie innym. Straszliwie denerwuje mnie też jazda z właczonymi przecimgilenymi które razą jak diabli.
Ogólnie na drodze staram się pamietać, że nie jestem sam i takie zachowanie wpajam też mojej żonie. zawsze powtarzam że nalezy jeździć tak żeby nie utdrudniać jazdy innym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigJesli juz tak nazekamy na innych to niestety ale zmorą polskich dróg są ... kobiety 8)
natomiast kiedyś kobiety jeździły dużo ostrożniej, a teraz z moich obesrwacji zapanowało na drodze pełne równouprawnienie i skur..two, chamstwo i debilne zachowania przestały być domeną mężczyzn :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Temat. którego nikt jeszcze nie poruszył:
Nic mnie rano bardziej nie wpienia, niż jazda w korku czy nawet na trasie za autem z włączonymi tylnymi przeciwmgielnymi. Najgorsze jest to, że bardzo dużo kierowców po prostu nie wie kiedy ich można używać i nic kuźwa nie pomaga - trąbienie, mryganie, machanie.
A jeszcze jak jest lekka mgiełka to oczywiście do skrzyżowania wszyscy stoją z nogą na hamulcu (bo kto by tam ręcznego używał) i co drugi na przeciwmgielnych
Nic tylko wypadałoby założyć okulary przeciwsłoneczne.
Komentarz
-
-
Jark7, kolega wieczorami jak ktoś trzyma nogę na hamulcu (oczywiście jak jest równa droga a nie pod górkę) czekając na zielone, on włącza długie i pomaga, zdejmują nogi z hamulcy :szeroki_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Czesto jezdze w nocy i czasem mam ochote zamalowac lewa czesc przedniej szyby. Zle ustawione swiatla, lewe blade, prawe w kosmos lub odwrotnie, jazda na dlugich, bo przeciez "JA widze" itp.
Ale raz to szczecina na brodzie mi sie podniosla:
Jade draga w strone Kielc, i gdzies przed Buskiem zaswiecilem dlugimi i co widze? Z naprzeciwka nadjezdza dwoch mlodziencow w fordzie , swoim rowiesniku KOMPLETNIE BEZ swiatel. Nie bylo tego samochodu zupelnie widzac.
Na a moglem w tym momencie wyprzedzac.
No ale przeciez kolesie "tylko do sasiedniej wsi".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaNadmienię tylko, że sam nie uważam się za mistrza kierownicy, ale jakieś minimum ogarnięcia mam, nie wiem, czy to kwestia szkolenia? Czy tego, że samochody są tak łatwo dostępne?
Liczy sie tylko, zebym JA byl pierwszy na swiatlach, zebym JA sobie zaparkowal, zeby MI bylo lepiej wyjechac, zebym JA mogl szybciej dojechac... etc...
Kochani Kierowcy, nie jestesmy sami na drogach i parkingach! Myslcie tez o innych!!! :idea:
I nie jest to kwestia tylko Warszawy! Dosc czesto bywam w Gdansku i o ile jeszcze do niedawna, po tym miescie jezdzilo sie calkiem przyjemnie i bez pospiechu, to teraz zrobil sie jakis dramat. Z tym, ze w wieszkosci przypadkow sa to nie Gdanskie rejestracje. :? Do tego ostatnimi czasy bylem tam nie na warszawskich, a opolskich blachach, to juz wogole chcieli mnie zgnoic. Jakis uraz, czy co? :lol:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
To może i ja się wyżale, co mnie ostatnio masakrycznie wpienia. W centrum Wawy jest kilkanaście dużych rond przez, które jeżdżą też tramwaje. Kiedyś był przepis ( i chyba nadal jest ), że nie wolno zatrzymywać się na torach, plus to, że tramwaj ma na rondzie pierwszeństwo przed tymi skręcającymi w lewo. Oczywiście wszyscy mieli to gdzieś i ładowali się na tory blokując ruch tramwajów ( które potem zjeżdżały na czerwonym blokując ruch dla kierunku prostopadłego ). Ostatnio w Wawie w celu usprawnienia skrętu w lewo na rondach pojawiają się dodatkowe sygnalizatory kierunkowe ( ze strzałką w lewo ) co jak wszystkim wiadomo ( mam nadzieje, że chociaż tutaj na OCP ) oznacza, przy zapaleniu się takiego zielonego światła, otwarcie bezkolizyjnego skrętu ( w tym wypadku w lewo ); tramwaje, piesi i zasadniczo pozostałe kierunki ruchu są wtedy wstrzymane. No i co ? Oczywiście wielka DUPA; jeden z drugą widząc stojący na przystanku ( po ich prawej stronie ) tramwaj ( który oczywiście ma już czerwone ) nie przejedzie przez te cholerne tory tylko będzie czekać i blokować skręt w lewo, aż do momentu jak zobaczy, że samochody z prostopadłego kierunku już ruszyły na zielonym.
Może zamiast tych bezsensownych i nic nie dających bilboard-ów w rodzaju "Przed jazdą pijesz, długo nie pożyjesz...", należało by ustawić coś w rodzaju : "Baranie jak masz zielone kierunkowe to olewaj tramwaje i wypad z ronda..."Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaDo tego ostatnimi czasy bylem tam nie na warszawskich, a opolskich blachach, to juz wogole chcieli mnie zgnoic. Jakis uraz, czy co? :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaKochani Kierowcy, nie jestesmy sami na drogach i parkingach! Myslcie tez o innych!!! :idea:
Z racji "posiadania" rodziny w stolicy bywam w Warszawie kilka razy w roku i mimo wszystko obserwuje na przestrzeni kilku lat uspokojenie kierowcow w Warszawie, tzn mnie osobiscie jezdzi sie tam lepiej niz kilka lat temu. Moze jest to odczucie czysto subiektywne, ktore jest spowodowanie zupelnie innymi czynnikami zwiazanymi bardziej z moja osoba. Nadmieniam, ze w Wa-wie jestem kierowca tzw. "niedzielnym" wiec nie spotykam sie z problemem ludzi dojezdzajacych do pracy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaKochani Kierowcy, nie jestesmy sami na drogach i parkingach! Myslcie tez o innych!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jark7A jeszcze jak jest lekka mgiełka to oczywiście do skrzyżowania wszyscy stoją z nogą na hamulcu (bo kto by tam ręcznego używał)
[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 14:35 ]
Zamieszczone przez marlenaZamieszczone przez AdamBMoja małżonka też nie tankuje sama, wysyła mnie. :szeroki_usmiech (ale z innych powodów niż obsługa dystrybutora )
Komentarz
-
-
Moim skromnym zdaniem prawdziwa zmora na naszych drogach nie jest lamerstwo lub brak umiejetnosci a zwykle chamstwo i cwaniactwo - objawia sie zagrywkami typu wyprzedzanie na chama, jazda po czesci jezdni wylaczonej z ruchu, przeskakiwanie na pomaranczowym i czerwonym, wyprzedzanie na pasach itp itd. Niestety to jest zachowanie bardzo czeste - do takiego stopnia ze stalo sie norma. Do tego niestety nie jest ono tepione przez odpowiednie sluzby, wrecz przeciwnie, stalo sie jakby usankcjonowane... Policjanci zasadzaja sie z radarami lub laserami na tych co jada dwadziescia kilometrow ponad limit przy idealnych warunkach zamiast lapac tych co stanowia prawdziwe zagrozenie ! Zatrwazajace jest to ze panowie mundurowi opowiadaja glodne kawalki ze predkosc zabija itp. zamiast realnie zaczac pacyfikowac drogowych bandytow... No ale w koncu tak jest latwiej i statystyki wygladaja ladnie - zreszta oczekiwac od policji zeby wreszcie zabrala sie do roboty to wyjatkowo naiwny pomysl. Z tych wlasnie powodow przeprosilem sie z komunikacja miejska a jak jezdze w trasy to bocznymi drogami - mimo slabych drog jezdzi sie przyjemnie i milo. Za to jazda np. "7" to prawdziwa walka o przezycie...pozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skodio_bo moze to jedna z tych zjadjących w lomży
Zamieszczone przez Skodio_a koleŻka podchodzi do mnie wie pan co my stalismy za panem i dopiero teraz dojechalismy
Największy ból to po prostu brak odpowiednich instruktorów jazdy- nie sądzę, żeby chociaż część z nich miała przejechane z 100 tys km.
Reszta przypadków to profesorowie za kółkiem- 50-60 letnie osoby, które uważają, że najlepiej wiedzą co robią.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadomarlena napisał/a:
Zamieszczone przez AdamBMoja małżonka też nie tankuje sama, wysyła mnie. :szeroki_usmiech (ale z innych powodów niż obsługa dystrybutora )
Jakbym musiała to bym musiała .... ale jak się nie musi to po co Dystrybutor nie jest trudny w obsłudze, więc to czyste wygodnictwo z mojej strony ops: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilNo i co z tego, że ktoś zdawał w Łomży. Tak, zdawałem tam. I wcale nie czuję się gorszym kierowcą od tych zdających w Lublinie, Zamościu, Poznaniu czy Warszawie. Wręcz przeciwnie- może dlatego, że już parę set tysięcy km zrobiłem.
Zamieszczone przez tomilNajwiększy ból to po prostu brak odpowiednich instruktorów jazdy- nie sądzę, żeby chociaż część z nich miała przejechane z 100 tys km.
kiedys przygladalem sie przebiegowi egzaminow na placu...Zal serce sciska jak 1lepszy delikwent nie potrafi łuku zrobic,na gorke wjechac...I on chce prawko :?: :?: smiech na sali... nie dosc ze sobie krzywde moze zrobic to jeszcze kogos narazasprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
21617801, wjazdem tyłem czy parkowaniem niewiele tej krzywdy zrobi. Ale co będzie jak już upragnioną nastoletnią "beemką" zapragnie w końcu przycisnąć ? :shock:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbZamieszczone przez szkodarkb, to jak uczyłeś :?:
słabizna :!: :szeroki_usmiech
Teraz napisze co mnie boli - bolą mnie motocykliści - szczególnie Ci narwani którzy za wszelką cenę chcą pokazać że motor > samochód. (w toruniu jest ich więcej niż pełno) Ostatnio w nocy poginałem sobie dosyć żwawo po mieście i za mną jechał taki jeden, raz skakal na lewy pas, raz na prawy, walił światłami po oczach (od lusterek) w koncu jak już sie wzioł za wyprzedzanie byłem tak wkur%*@#, że zamknołem gnoja przy barierce i pousciłem serie z spryskiwaczy na światła po kasku. Wszystko rozumiem ale nie to że ktoś mi sie wciska na 2 pasmówce na prawa strone gdy jade prawym pasem.... kumpel z tyłu tak brechtał ze smiechu ze prawie rozbił sie na najbliższym zakręcie
Tyle w kwestii ustawy.
A teraz w kwestii technicznej - zakładam, że nie jesteś motocyklistą. To Ci powiem jak to wygląda. Tu nie chodzi o to czy motocykl>auto. Chodzi o to, że ja jadąc motocyklem wolę jechać przed autem niż za nim. Z prostej przyczyny-jadąc przed Tobą mam większe szanse, że mnie widzisz, niż jadąc za Tobą, albo w martwym polu lusterka.
Mogłeś zrobić mu kuku tym spryskiwaczem i miałbyś kolesia na sumieniu.Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...
Komentarz
-
-
Ja staram się szanować motocyklistów na drodze. Tylko prawda jest taka że oni mają innych w "tyłku". Kierowcy aut to chociaż podziękują że ich puścisz, zrobisz miejsce itp. A motocykliści ... jeszcze mi się niezdażyło. A zdarza mi się robić im miejsce jak próbują się przecisnąć w korku, albo jak zasuwa jak "szalony" i jest miejsce to zjadę na margines. Żaden nie podziękuje widać taka kultura ((AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
Komentarz