Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlena
    RS
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez AdamB
    Zamieszczone przez marlena
    Np. nie tankuję samochodu i wykorzystuję do tego męża albo obsługę na stacji :szeroki_usmiech Wolę już napełnić zbiornik płynu do spryskiwaczy
    Moja małżonka też nie tankuje sama, wysyła mnie. :szeroki_usmiech (ale z innych powodów niż obsługa dystrybutora )
    Jakbym musiała to bym musiała .... ale jak się nie musi to po co Dystrybutor nie jest trudny w obsłudze, więc to czyste wygodnictwo z mojej strony ops: :szeroki_usmiech

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Ale tak dodając jescze cos do tematy to poza kobietami za kierownicą straszliwie denerwuje mnie drogowe cwaniactwo :x Nie cierpię na przykład gdy jakis delikwent skręca w prawo z pasa przeznaczonego do jazdy na wprost, lub gdy zostawi sie lukę bo akurat jest skrzyżowanieżeby inni mogli bezpiecznie skrecić, jakis cfaniaczek odrazu siew ta luke wepcha. Czy np. gdy 'anglik" jedzie non stop lewym pasem blokujac ruch i uniemożliwajac wyprzedzenie innym. Straszliwie denerwuje mnie też jazda z właczonymi przecimgilenymi które razą jak diabli.
      Ogólnie na drodze staram się pamietać, że nie jestem sam i takie zachowanie wpajam też mojej żonie. zawsze powtarzam że nalezy jeździć tak żeby nie utdrudniać jazdy innym.
      Czarny Elegance

Komentarz

• PIETRO1973
        Ambiente
        • 2008
        • 240

Jazda lewym pasem bierze sie chyba z tego, ze na prawym sa: koleiny, studzienki (czesto zapadniete), dziury i tym podobne prezenty (przynajmniej tak jest w moim wojewodzkim niegdys miescie).
        Co do kierowniczek, to wiecie jakie pytanie zadala mi moja zona kilka dni temu?
        "Kiedy WRESZCIE zrobimy czipa w naszej O2"

[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 11:02 ]
        Zamieszczone przez Big
        Ale tak dodając jescze cos do tematy to poza kobietami za kierownicą straszliwie denerwuje mnie drogowe cwaniactwo :x Nie cierpię na przykład gdy jakis delikwent skręca w prawo z pasa przeznaczonego do jazdy na wprost, lub gdy zostawi sie lukę bo akurat jest skrzyżowanieżeby inni mogli bezpiecznie skrecić, jakis cfaniaczek odrazu siew ta luke wepcha. Czy np. gdy 'anglik" jedzie non stop lewym pasem blokujac ruch i uniemożliwajac wyprzedzenie innym. Straszliwie denerwuje mnie też jazda z właczonymi przecimgilenymi które razą jak diabli.
        Ogólnie na drodze staram się pamietać, że nie jestem sam i takie zachowanie wpajam też mojej żonie. zawsze powtarzam że nalezy jeździć tak żeby nie utdrudniać jazdy innym.
        Wiecej takich kierownikow na naszych drogach. BIG dzieki.
        przed Virusem
        to wina ROGALA
        http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA

Komentarz

• misiekwaw
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7715
          • Ford

Zamieszczone przez Big
          Jesli juz tak nazekamy na innych to niestety ale zmorą polskich dróg są ... kobiety 8)
          g...no prawda, te wszystkie cechy które wymieniłeś opisują drogowa pizdę, bez względu na faktyczną płeć :lol:

natomiast kiedyś kobiety jeździły dużo ostrożniej, a teraz z moich obesrwacji zapanowało na drodze pełne równouprawnienie i skur..two, chamstwo i debilne zachowania przestały być domeną mężczyzn :?
          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
          http://www.disi-tune.pl
          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
          Był WRX
          Była Octa

Komentarz

• Jark7
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2008
            • 777

Temat. którego nikt jeszcze nie poruszył:
            Nic mnie rano bardziej nie wpienia, niż jazda w korku czy nawet na trasie za autem z włączonymi tylnymi przeciwmgielnymi. Najgorsze jest to, że bardzo dużo kierowców po prostu nie wie kiedy ich można używać i nic kuźwa nie pomaga - trąbienie, mryganie, machanie.
            A jeszcze jak jest lekka mgiełka to oczywiście do skrzyżowania wszyscy stoją z nogą na hamulcu (bo kto by tam ręcznego używał) i co drugi na przeciwmgielnych
            Nic tylko wypadałoby założyć okulary przeciwsłoneczne.
            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
            Jark7
            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• sesik
              RS
              • 2006
              • 2165

Jark7, kolega wieczorami jak ktoś trzyma nogę na hamulcu (oczywiście jak jest równa droga a nie pod górkę) czekając na zielone, on włącza długie i pomaga, zdejmują nogi z hamulcy :szeroki_usmiech
              Best ET = 13.666
              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• PIETRO1973
                Ambiente
                • 2008
                • 240

Czesto jezdze w nocy i czasem mam ochote zamalowac lewa czesc przedniej szyby. Zle ustawione swiatla, lewe blade, prawe w kosmos lub odwrotnie, jazda na dlugich, bo przeciez "JA widze" itp.
                Ale raz to szczecina na brodzie mi sie podniosla:
                Jade draga w strone Kielc, i gdzies przed Buskiem zaswiecilem dlugimi i co widze? Z naprzeciwka nadjezdza dwoch mlodziencow w fordzie , swoim rowiesniku KOMPLETNIE BEZ swiatel. Nie bylo tego samochodu zupelnie widzac.
                Na a moglem w tym momencie wyprzedzac.
                No ale przeciez kolesie "tylko do sasiedniej wsi".
                przed Virusem
                to wina ROGALA

Komentarz

• Purchawa
                  Admin
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 8007

Zamieszczone przez szkoda
                  Nadmienię tylko, że sam nie uważam się za mistrza kierownicy, ale jakieś minimum ogarnięcia mam, nie wiem, czy to kwestia szkolenia? Czy tego, że samochody są tak łatwo dostępne?
                  A moim zdaniem to nie jest tylko kwestia samych umiejetnosci prowadzenia pojazdu, a tego ze ludzie coraz bardziej maja wszystkich innych w dupie.
                  Liczy sie tylko, zebym JA byl pierwszy na swiatlach, zebym JA sobie zaparkowal, zeby MI bylo lepiej wyjechac, zebym JA mogl szybciej dojechac... etc...

Kochani Kierowcy, nie jestesmy sami na drogach i parkingach! Myslcie tez o innych!!! :idea:

I nie jest to kwestia tylko Warszawy! Dosc czesto bywam w Gdansku i o ile jeszcze do niedawna, po tym miescie jezdzilo sie calkiem przyjemnie i bez pospiechu, to teraz zrobil sie jakis dramat. Z tym, ze w wieszkosci przypadkow sa to nie Gdanskie rejestracje. :? Do tego ostatnimi czasy bylem tam nie na warszawskich, a opolskich blachach, to juz wogole chcieli mnie zgnoic. Jakis uraz, czy co? :lol:
                  "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                  Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

To może i ja się wyżale, co mnie ostatnio masakrycznie wpienia. W centrum Wawy jest kilkanaście dużych rond przez, które jeżdżą też tramwaje. Kiedyś był przepis ( i chyba nadal jest ), że nie wolno zatrzymywać się na torach, plus to, że tramwaj ma na rondzie pierwszeństwo przed tymi skręcającymi w lewo. Oczywiście wszyscy mieli to gdzieś i ładowali się na tory blokując ruch tramwajów ( które potem zjeżdżały na czerwonym blokując ruch dla kierunku prostopadłego ). Ostatnio w Wawie w celu usprawnienia skrętu w lewo na rondach pojawiają się dodatkowe sygnalizatory kierunkowe ( ze strzałką w lewo ) co jak wszystkim wiadomo ( mam nadzieje, że chociaż tutaj na OCP ) oznacza, przy zapaleniu się takiego zielonego światła, otwarcie bezkolizyjnego skrętu ( w tym wypadku w lewo ); tramwaje, piesi i zasadniczo pozostałe kierunki ruchu są wtedy wstrzymane. No i co ? Oczywiście wielka DUPA; jeden z drugą widząc stojący na przystanku ( po ich prawej stronie ) tramwaj ( który oczywiście ma już czerwone ) nie przejedzie przez te cholerne tory tylko będzie czekać i blokować skręt w lewo, aż do momentu jak zobaczy, że samochody z prostopadłego kierunku już ruszyły na zielonym.

Może zamiast tych bezsensownych i nic nie dających bilboard-ów w rodzaju "Przed jazdą pijesz, długo nie pożyjesz...", należało by ustawić coś w rodzaju : "Baranie jak masz zielone kierunkowe to olewaj tramwaje i wypad z ronda..."
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• rkb
                      RS
                      • 2008
                      • 2152
                      • Rapid Spaceback (NH1)
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Purchawa
                      Do tego ostatnimi czasy bylem tam nie na warszawskich, a opolskich blachach, to juz wogole chcieli mnie zgnoic. Jakis uraz, czy co? :lol:
                      No jakos w calej polsce jest taka fama ze jak warszawiak to trzeba mu dopier*$#%c bo mysli ze jak jest ze "stolycy" to wszystko mu wolno
                      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• PIETRO1973
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 240

Kochani Kierowcy, nie jestesmy sami na drogach i parkingach! Myslcie tez o innych!!! :idea:
                        Ale wlasnie na MYSLENIE nie ma czasu, trzeba gnac, zarabiac kase, nie ogladac sie na innych, bo stracisz czas i ktos "sprytniejszy" cie wych-ja.
                        Z racji "posiadania" rodziny w stolicy bywam w Warszawie kilka razy w roku i mimo wszystko obserwuje na przestrzeni kilku lat uspokojenie kierowcow w Warszawie, tzn mnie osobiscie jezdzi sie tam lepiej niz kilka lat temu. Moze jest to odczucie czysto subiektywne, ktore jest spowodowanie zupelnie innymi czynnikami zwiazanymi bardziej z moja osoba. Nadmieniam, ze w Wa-wie jestem kierowca tzw. "niedzielnym" wiec nie spotykam sie z problemem ludzi dojezdzajacych do pracy.
                        przed Virusem
                        to wina ROGALA

Komentarz

• zpluta
                          L&K
                          • 2008
                          • 1194

Kochani Kierowcy, nie jestesmy sami na drogach i parkingach! Myslcie tez o innych!!!
                          Otóż to. Doświadczam tego zwłaszcza na swoim parkingu pod blokiem. Fakt, jest fatalny pod względem układu - trzeba samochody ustawiać naokoło małego placu. Ale zdarza się, że jak jest miejsce na dwa samochody obok siebie to niejeden skubaniec postawi tak, że wypada go zapytać, czy sobie podwójny bilet kupił. Albo postawi czasem dobrze ale potem w ciągu dnia inni się ustawią inaczej i byłoby fajnie jakby łaskawie zszedł i przesunął się o pół metra żeby komuś zrobić miejsce. Ale nie - cały np. weekend nie ruszy się a inni, wjeżdżają, patrzą, klną pod nosem i wyjeżdżają, bo tych parudziesięciu cm brakuje żeby swoje auto postawić. Raz tak sąsiada z góry w końcu przez domofon poprosiłem. W końcu zszedł ale ile się namarudził i natłumaczył "że on przecież dobrze postawił". A w końcu nawet nie każdego mogę tak poprosić bo nie znam dokładnie, gdzie który właściciel mieszka - wokół placyku jest 4 bloki o przyjezdnych nie wspomnę.
                          :

Komentarz

• shado
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 5315
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Jark7
                            A jeszcze jak jest lekka mgiełka to oczywiście do skrzyżowania wszyscy stoją z nogą na hamulcu (bo kto by tam ręcznego używał)
                            A mnie tak uczyli na kursie na prawko 8) Jak Ci ktoś wjedzie w dupę to mniejsza szansa, że przywalisz gościowi z przodu :P

[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 14:35 ]
                            Zamieszczone przez AdamB
                            Moja małżonka też nie tankuje sama, wysyła mnie. :szeroki_usmiech (ale z innych powodów niż obsługa dystrybutora )
                            Jakbym musiała to bym musiała .... ale jak się nie musi to po co Dystrybutor nie jest trudny w obsłudze, więc to czyste wygodnictwo z mojej strony ops: :szeroki_usmiech
                            Ja myślę, że on miał na myśli to co moją żona. Chodzi o to, żeby zapłacił za paliwko :szeroki_usmiech
                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• markowski
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 224

Moim skromnym zdaniem prawdziwa zmora na naszych drogach nie jest lamerstwo lub brak umiejetnosci a zwykle chamstwo i cwaniactwo - objawia sie zagrywkami typu wyprzedzanie na chama, jazda po czesci jezdni wylaczonej z ruchu, przeskakiwanie na pomaranczowym i czerwonym, wyprzedzanie na pasach itp itd. Niestety to jest zachowanie bardzo czeste - do takiego stopnia ze stalo sie norma. Do tego niestety nie jest ono tepione przez odpowiednie sluzby, wrecz przeciwnie, stalo sie jakby usankcjonowane... Policjanci zasadzaja sie z radarami lub laserami na tych co jada dwadziescia kilometrow ponad limit przy idealnych warunkach zamiast lapac tych co stanowia prawdziwe zagrozenie ! Zatrwazajace jest to ze panowie mundurowi opowiadaja glodne kawalki ze predkosc zabija itp. zamiast realnie zaczac pacyfikowac drogowych bandytow... No ale w koncu tak jest latwiej i statystyki wygladaja ladnie - zreszta oczekiwac od policji zeby wreszcie zabrala sie do roboty to wyjatkowo naiwny pomysl. Z tych wlasnie powodow przeprosilem sie z komunikacja miejska a jak jezdze w trasy to bocznymi drogami - mimo slabych drog jezdzi sie przyjemnie i milo. Za to jazda np. "7" to prawdziwa walka o przezycie...
                              pozdrawiam
                              Markowski
                              OI AXR 06 185@377

Komentarz

• tomil
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2008
                                • 1179

Zamieszczone przez Skodio_
                                bo moze to jedna z tych zjadjących w lomży
                                No i co z tego, że ktoś zdawał w Łomży. Tak, zdawałem tam. I wcale nie czuję się gorszym kierowcą od tych zdających w Lublinie, Zamościu, Poznaniu czy Warszawie. Wręcz przeciwnie- może dlatego, że już parę set tysięcy km zrobiłem.

Zamieszczone przez Skodio_
                                a koleŻka podchodzi do mnie wie pan co my stalismy za panem i dopiero teraz dojechalismy
                                Ale musiał zaliczyć jeszcze: włączenie się do ruchu na połczyńskiej, tam sygnalizator, skręt w Sokratesa (też sygnalizator). Przy złych układach- 3-4 minuty mogły ulecieć przez to :wink:

Największy ból to po prostu brak odpowiednich instruktorów jazdy- nie sądzę, żeby chociaż część z nich miała przejechane z 100 tys km.

Reszta przypadków to profesorowie za kółkiem- 50-60 letnie osoby, które uważają, że najlepiej wiedzą co robią.
                                It doesn't matter what we're losing
                                It only matters what we're going to find!

Komentarz

• marlena
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1719

Zamieszczone przez shado
                                  marlena napisał/a:

Zamieszczone przez AdamB

Ja myślę, że on miał na myśli to co moją żona. Chodzi o to, żeby zapłacił za paliwko :szeroki_usmiech
                                  Na to nie wpadłam

Komentarz

• tomil
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1179

Na to nie wpadłam
                                    Oj, Ty niedomyślna.
                                    It doesn't matter what we're losing
                                    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• marlena
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1719

Zamieszczone przez tomil
                                      Na to nie wpadłam
                                      Oj, Ty niedomyślna.
                                      Wszystkiego nie można wiedzieć :szeroki_usmiech

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8030
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Na to nie wpadłam [/quote]

Wreszcie
                                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• vince123
                                          Elegance
                                          • 2009
                                          • 923

Zamieszczone przez tomil
                                          No i co z tego, że ktoś zdawał w Łomży. Tak, zdawałem tam. I wcale nie czuję się gorszym kierowcą od tych zdających w Lublinie, Zamościu, Poznaniu czy Warszawie. Wręcz przeciwnie- może dlatego, że już parę set tysięcy km zrobiłem.
                                          wszystko zalezy od wczesniejszego doswiadczenia

Zamieszczone przez tomil
                                          Największy ból to po prostu brak odpowiednich instruktorów jazdy- nie sądzę, żeby chociaż część z nich miała przejechane z 100 tys km.
                                          hmm inaczej bym powiedzial- NIE KAZDY MUSI POSIADAC PRAWO JAZDY...sa tez srodki komunikacji miejskiej.. :P
                                          kiedys przygladalem sie przebiegowi egzaminow na placu...Zal serce sciska jak 1lepszy delikwent nie potrafi łuku zrobic,na gorke wjechac...I on chce prawko :?: :?: smiech na sali... nie dosc ze sobie krzywde moze zrobic to jeszcze kogos naraza
                                          sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                          nadkole nowe LP
                                          kontakt PW

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

21617801, wjazdem tyłem czy parkowaniem niewiele tej krzywdy zrobi. Ale co będzie jak już upragnioną nastoletnią "beemką" zapragnie w końcu przycisnąć ? :shock:
                                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• czachus
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 79

Zamieszczone przez rkb
                                              Zamieszczone przez szkoda
                                              rkb, to jak uczyłeś :?:
                                              słabizna :!: :szeroki_usmiech
                                              to sie nazywa byc odpornym na wiedze - zona nie jezdzi zle, ale nie radzi sobie z parkowaniem

Teraz napisze co mnie boli - bolą mnie motocykliści - szczególnie Ci narwani którzy za wszelką cenę chcą pokazać że motor > samochód. (w toruniu jest ich więcej niż pełno) Ostatnio w nocy poginałem sobie dosyć żwawo po mieście i za mną jechał taki jeden, raz skakal na lewy pas, raz na prawy, walił światłami po oczach (od lusterek) w koncu jak już sie wzioł za wyprzedzanie byłem tak wkur%*@#, że zamknołem gnoja przy barierce i pousciłem serie z spryskiwaczy na światła po kasku. Wszystko rozumiem ale nie to że ktoś mi sie wciska na 2 pasmówce na prawa strone gdy jade prawym pasem.... kumpel z tyłu tak brechtał ze smiechu ze prawie rozbił sie na najbliższym zakręcie
                                              No i tutaj nie zabłysnąłeś. Ustawa prawo o ruchu drogowym mówi, że motocyklista ma obowiązek jechać prawym pasem, jeżeli inne są puste. Jeśli jechałeś prawym, to on mógł jechać lewym i prawym. Jego wybór.
                                              Tyle w kwestii ustawy.
                                              A teraz w kwestii technicznej - zakładam, że nie jesteś motocyklistą. To Ci powiem jak to wygląda. Tu nie chodzi o to czy motocykl>auto. Chodzi o to, że ja jadąc motocyklem wolę jechać przed autem niż za nim. Z prostej przyczyny-jadąc przed Tobą mam większe szanse, że mnie widzisz, niż jadąc za Tobą, albo w martwym polu lusterka.
                                              Mogłeś zrobić mu kuku tym spryskiwaczem i miałbyś kolesia na sumieniu.
                                              Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• aniam111
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 436

Ja staram się szanować motocyklistów na drodze. Tylko prawda jest taka że oni mają innych w "tyłku". Kierowcy aut to chociaż podziękują że ich puścisz, zrobisz miejsce itp. A motocykliści ... jeszcze mi się niezdażyło. A zdarza mi się robić im miejsce jak próbują się przecisnąć w korku, albo jak zasuwa jak "szalony" i jest miejsce to zjadę na margines. Żaden nie podziękuje widać taka kultura ((
                                                AniaM
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                                O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• czachus
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 79

Ja tam stosuję "lewa w górę".
                                                  Ale ja nie jestem "młodym-gniewnym" :P
                                                  Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• Skodio_
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 324

Zamieszczone przez tomil
                                                    Przy złych układach- 3-4 minuty mogły ulecieć przez to :wink:
                                                    weź pod uwage za ja na nich tez stalem wiec właczal sie on do ruchu te 8min za ta dziewczyna :wink:

Komentarz

Pracuję...