Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez misiek^wro
    Zamieszczone przez chrisk_89
    http://www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE (egzaminator, który został ukarany za to, że powiedział prawdę)
    Film, ktory w pelni ukazuje to, jak sie uczy ludzi jezdzic na kursach. Makabra :evil:
    na kursie jeszcze chyba nikt się jeździć nie nauczył
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• kalesoon
      Classic
      • 2009
      • 39

No to co Panie i Panowie ? Rozstrzelamy kilku instruktorów?
      http://www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE (egzaminator, który został ukarany za to, że powiedział prawdę)

na moim osiedlu, hehe
      przynajmniej mam dobrych egzaminatorów w mieście :P

Komentarz

• bradley
        L&K
        • 2008
        • 1465

Mozna jadac prosto na rondzie wjechac na wewnetrzny tylko, ze potem sa jaja jak sie chce opuscic rondo bo wlasnie trzeba uwazac na tych co jada prawym pasem co np. na rondzie w Katowicach kolo Spodka jest prawdziwa walka
        Co do reszty true, true. Pani jest nieprzygotowana jak 80% kierowcow zdajacych prawo jazdy. Tam sie uczy jak zdac a nie jak jezdzic.
        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Sinner
          Drive
          • 2009
          • 68

misiek^wro, widać, że dużo przemieszczasz się po WRO Tam dużo ciekawych przypadków można napotkać. W 100% Cię popieram, tylko jeszcze uzupełniłbym Twoją wypowiedź o aspekt jednostek wybitnych, czyli takich, dla których auto zawsze będzie wynalazkiem szatana, stworzonym na złość przyzwoitym obywatelom. Takich, co jak wsiadają do samochodu, to za każdym razem czują się jakby robili to pierwszy raz. Fajnie to widać na drodze.... rozbiegane oczy, dłonie sine od kurczowego trzymania kierownicy, pozycja w fotelu jak na kiblu (za przeproszeniem )
          Skodżitsu AGR+ by Dynosoft

Komentarz

• Techno200
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 782
            • Tesla

Mnie osobiscie denerwuja typy mrugajacy swiatlami. Jedzi koles, ma 200-300 m do mnie i mi mruga. Genralnie sam zjezdzam, jak mu sie spieszy to niech jedzie, ale karetka czy straza to on nie jest abym musial zjezdzac bo mu sie swiatelkami chce mrugac.
            Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

No to i ja tu wpiszę moją dzisiejszą "przygodę", bo normalnie, aż mi ćiśnienie skoczyło na maksa...

Ul. Połczyńska ( wjazd do Wa-wy od strony Ożarowa Maz. ), godzina ok. 16:20, trzy pasy, jezdnia mokra, ale bez śniegu, więc warunki całkiem znośne. Ruszyłem z pod świateł przy Tesco chyba ze środkowego pasa, a potem przeskoczyłem na lewy, bo środkowym z przodu wlokła się jakaś ciężarówka. Mam jakieś 70 km/h, widzę, że jakieś 200 m przedemną na wjeździe z lewej strony ( wjazd z ul. Sochaczewskiej ) stoi jakaś terenówka... jestem gotowy żeby "jakby co" zwolnić... mijają sekundy, 150m, terenówka czeka..., 100m czeka, myślę dobra, już nie wyjedzie i ... oczywiście wyjechał. Nie mogę odskoczyć na prawo, bo w między czasie na środkowym pojawiło się już jakieś auto, hamuje do jakiś 30 km/h, auto z prawej mija mnie i terenówkę. Kierowca terenówki rozpędził się już do jakiś 40 km/h włączył prawy kierunek, zjechał na prawo tak, że prawe koła jadą już po środkowym pasie, ale dalej już nic, jedzie tak "półokrakiem" jakby nie mógł się zdecydować prawy czy środkowy ( środek za nami na razie w miarę pusty - sam bym przeskoczył w tym czasie ze trzy razy, ale gościu miga i wyraźnie zaraz tam zjedzie ). Przejeżdżamy tak 80-100m, nie wytrzymuje daje gościowi sygnał długimi, żeby się w końcu zdecydował, gościu w odpowiedzi depcze po hamulcu :shock: ( nie delikatnie dla postraszenia, ale konkretnie, bo dupa terenówki trochę się uniosła )! Było z 5-6 m i jakieś 40 km/h więc bez większych problemów przyhamowuje, ale adrenalinka już skoczyła; myślę - Co za gówniarz!
              Terenówka znów przyspiesza, ja też. Jest jakieś 50 km/h, mijamy światła przy Selgross-ie ( cały czas zielone, ostatnie samochody, które ruszyły z tych świateł daleko przed nami ). Jakieś 150m za światłami lewy pas, którym jedziemy kończy się i trzeba zjechać na środkowy; właczam kierunek, zaczynam manewr, sekundę później gościu w terenówce wjeżdża mi przed maskę :evil: ! Hamuje, odbijam znów na lewy, jest jeszcze ze 100m do zwężki więc spokojnie dam radę go "łyknać". Zaczynam przyspieszać; gdy mój przód jest na wysokości jego tylnej osi, gościu zaczyna zjeżdżać w lewo i prawie spycha mnie na zaspę wzdłuż drogi! Daje ostro po hamulcach i klaksonie, zero reakcji; gdy jestem już za nim gościu zjeżdża tak, że do zwężki jedzie okrakiem po lewym i środkowym pasie. Zerkam w lusterko, z tyłu pusto, więc gaz do dechy i wyskakuje ostro na prawo ( aż na wyznaczone na asfalcie szerokie pobocze ), bo cholera wie co głąb jeszcze wymyśli... Szybko zrównuje się z nim z prawej strony gotowy nabluzgać :diabelski_usmiech ; patrzę gościu ok. 50 lat w kurtce, czapce itd. z boku babka ( pewnie żona ), oboje patrzą na mnie jakby zobaczyli kosmitę. Normalnie ręce mi opadły, popukałem się znacząco w głowę i pojechałem dalej...
              Różne już miałem sytuację na drodze, ale tak jak ten to jeszcze nikt mnie nie wkurzył. A najgorsze, że po tym ich "spojrzeniu" to już sam nie wiem czy gościu robił to wszystko specjalnie, żeby mnie "przyuczyć" czy po prostu tak jeździ i faktycznie nie wiedział wogóle o co mi chodzi :| ...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

Zamieszczone przez Sinner
                Fajnie to widać na drodze.... rozbiegane oczy, dłonie sine od kurczowego trzymania kierownicy, pozycja w fotelu jak na kiblu (za przeproszeniem )
                Mam takie dwie aparatki na moim osiedlu - jedna dzieki Bogu rozbila auto wyjezdzajac z garazu, druga jeszcze cholera jezdzi :evil:
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Zamieszczone przez Techno200
                  Mnie osobiscie denerwuja typy mrugajacy swiatlami. Jedzi koles, ma 200-300 m do mnie i mi mruga
                  Pytanie tylko po co jedziesz tym lewym pasem ??!! Nie mozesz jechać prawym?? Nikt by ci nie migał światłami, ty nie musiałbyś nikomu zjeżdżać i ogólnie nie było by nerwów. Czyli same plusy, wiec po co ci ten lewy pas???
                  A dlaczego mruga? Ano dlatego, że jedzie szybciej od ciebie i nie wie czy tu mu zjedziesz i czy wogóle go widzisz. Facet po prostu chciałby cie wyprzedzić a nie myśleć czy może ma hamowac czy nie i co sie stanie, więc nie dziw mu się, że miga.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Najlepsi sa, co jada noca na dlugich i w d.. maja innych - nawet jak im sie mruga. Na takich wlaczam swoja choinke - halogen + dlugie :diabelski_usmiech

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez kowal 2002
                      już sam nie wiem czy gościu robił to wszystko specjalnie, żeby mnie "przyuczyć" czy po prostu tak jeździ i faktycznie nie wiedział wogóle o co mi chodzi ...
                      stawiam na to drugie
                      przerażenie po usłyszeniu klaksonu i takie tam :lol:
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Wiec ochlonalem juz ze smiechu i :

Wczoraj z rana pewna Pani parkujaca w garazu podziemnym wyjezdzala swoim bolidem do pracy ( ten bolid to Vw Polo, kolor bordowy 1,2 )

Zwykle ( latem ) babka wyjezdza z garazu tak, ze jest pisk, pozniej pod gorke ( jakies 10 metrow podjazd ma, w tym pol w garazu, pol juz poza ( czyli snieg itd ) i na drugiej polowie wyhamowywuje.

Wczoraj wiec naturalnie uslyszalem pisk, pozniej zapodala 2gi bieg w polowie podjazdu, kola jej zaczely boksowac, wiec dokoptowala wiecej gazu i pod koniec nie szlo juz wyhamowac

Bo trzeba wiedziec, ale po wyjezdzie nalezy krecic albo w prawo, albo w lewo, prosto jest kraweznik albo stoi jeszcze przed kraweznikiem auto.

Tego dnia trafilo na auto. I tak dzielnie VW Polo wbil sie w samochod :twisted:

Komentarz

• sesik
                          RS
                          • 2006
                          • 2165

Kierowcow rozrozniamy na 4y grupy. Tych co potrafia jezdzic.
                          Ja tam znam 3 kategorie kierowców idioci którzy jadą szybciej ode mnie, spowalniacze którzy jadą wolniej ode mnie i ja :diabelski_usmiech

W dniu wczorajszym jadąc na spota na alejach jerozolimskich, o ironio, pan w oktafce jechał sobie wiaduktami centralnie środkiem nie pomagał klakson, mruganie długimi, pomógł dopiero 3 pas, pozdrawiam tego pana bardzo serdecznie :szeroki_usmiech
                          Best ET = 13.666
                          Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                          PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                          http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• Nexus6
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4847
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez sesik
                            3 kategorie kierowców idioci którzy jadą szybciej ode mnie, spowalniacze którzy jadą wolniej ode mnie i ja :diabelski_usmiech
                            serio jezdzi ktos szybciej od Ciebie :?: :haha:
                            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• sesik
                              RS
                              • 2006
                              • 2165

Nexus6, niestety jeżdżą ale pracuje nad rozwiązaniem żeby nie jeździli szybciej :szeroki_usmiech
                              Best ET = 13.666
                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• loru
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4286
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Sytuacja w wczoraj, pani tico skręca w prawo, niestety 3 pasy (jeden jej, drugi do skrętu w lewo i trzeci kierunek przeciwny) nie wystarczają, kierowniczka ląduje w zaspie po lewej stronie ulicy (prędkość z jaką weszła w zakręt można określić jako rowerowy :!: ), długo nie myślała wsteczny i ognia, kupa dymu (spalin) auto powoli wyjeżdża z zaspy, po około 30s wyjechała niestety te 10 metrów jakie miała do skrzyżowania okazało się za mało na wyhamowanie, niczym nie zrażona wyjechała na środek skrzyżowania tyłem :!: pech chciał że jechał kierownik dostawczakiem, klakson, po hamulcach odbija kierownicą i staje w poprzek, auto za nim też a co robi kierowniczka tico :?: niczym nie zrażona i chyba nie ogarniająca tego co się dzieje na ulicy wokół niej pojechała dalej w swoją stronę dumna że udało jej się wyjechać z zaspy.
                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

loru, po prostu baba za kierownicą Nic dodać nic ująć.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• tomil
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 1179

Zamieszczone przez sesik
                                    Nexus6, niestety jeżdżą ale pracuje nad rozwiązaniem żeby nie jeździli szybciej
                                    Zamieszczone przez sesik
                                    o ironio, pan w oktafce jechał sobie wiaduktami centralnie środkiem
                                    Przy dwóch pasach dasz radę. Przy trzech może być już ciężko spowodować wolniejszy ruch innych pojazdów.

[ Dodano: Sro 13 Sty, 10 15:42 ]
                                    I tak dzielnie VW Polo wbil sie w samochod
                                    Ale wyjechała z garażu- 100% skuteczności
                                    It doesn't matter what we're losing
                                    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

cholera w ostatniej chwili uchwyciłem :lol:
                                      brak świateł z przodu, z tyłu (!), przednia szyba - tylko to co zdjęły wycieraczki :lol:
                                      Załączone pliki
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• mamaj12
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 1956
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                        cholera w ostatniej chwili uchwyciłem :lol:
                                        brak świateł z przodu, z tyłu (!), przednia szyba - tylko to co zdjęły wycieraczki :lol:
                                        Niestety widuję i jak takich. Po prostu brak słów na tych baranów.
                                        obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                        wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• wrobel
                                          Rider
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 365

http://www.joemonster.org/filmy/2176...na_wycieraczka ten przynajmniej będzie miał czystą rejestrację :diabelski_usmiech

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

Auta Igloo to ostatnio nowy trend wsrod jelopow i leniwcow

Komentarz

• Jacomelli
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 501

Apropos igloo i bezmózgowców:
                                              Przedwczoraj, dojeżdżam Okopową do ronda Radosława. Trzy pasy. Ja ustawiam się na wewnętrzny, dojeżdżam do świateł i tuz przede mnie, ze środkowego, bez kierunków przed samą maskę wyskakuje ośnieżona Corolla (tylko szyba boczna odśnieżona, przednia i tył wycieraczkami) : było ślisko, klakson i ledwo wyhamowałem. Kierowca: zero reakcji. Zjechaliśmy z ronda ustawiliśmy na czerwonym przy Arkadii (w stronę mostu). Kierowniczka corolli spuszcza szybę i drze się: "czego trąbisz?! przecież włączyłam kierunkowskaz!!!." Zapalało się zielone wiec tylko zdążyłem rzucić "to najpierw odśnież lampy..." Śmiać się czy płakać? Od kiedy kierunkowskaz daje prawo do zajechania drogi, do tego kierunkowskaz widmo? :lol:

Durgi przypadek igloo miałem wczoraj. Ul Radzymińska. Przede mną jedzie tir. Mam do niego jakieś 20 m. Nagle z naczepy PIERDULUT!!! lecą bryły lodu wielkości książki telefonicznej. :? Na szczęście nie jechałem blisko, bo pewnie było by po szybie i uszkodzone blachy.
                                              Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Jacomelli
                                                Nagle z naczepy PIERDULUT!!! lecą bryły lodu wielkości książki telefonicznej.
                                                nooooooo, to jest słabe, dostałem kiedyś w szybę, na szczęście nic się nie stało...
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

Wiadomości z kraju i ze świata. Wiadomości gospodarcze. Znajdziesz u nas informacje, wydarzenia, komentarze, opinie. Serwis dla kobiet, rozrywka, auto, pogoda.

Komentarz

• Techno200
                                                    Elegance
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 782
                                                    • Tesla

Zamieszczone przez Big
                                                    Zamieszczone przez Techno200
                                                    Mnie osobiscie denerwuja typy mrugajacy swiatlami. Jedzi koles, ma 200-300 m do mnie i mi mruga
                                                    Pytanie tylko po co jedziesz tym lewym pasem ??!! Nie mozesz jechać prawym?? Nikt by ci nie migał światłami, ty nie musiałbyś nikomu zjeżdżać i ogólnie nie było by nerwów. Czyli same plusy, wiec po co ci ten lewy pas???
                                                    A dlaczego mruga? Ano dlatego, że jedzie szybciej od ciebie i nie wie czy tu mu zjedziesz i czy wogóle go widzisz. Facet po prostu chciałby cie wyprzedzić a nie myśleć czy może ma hamowac czy nie i co sie stanie, więc nie dziw mu się, że miga.
                                                    Bo niestety czasami prawy pas ma wiecej wspolnego z klepiskiem niz z droga. Albo inna sytuacja, jade 130 i zaraz przedemna jakas ciezarowa na prawym a gosc z daleka napiernicza pow. 160km i mruga. Mam zjezdzac pod dupe tira bo tamten jasnie pan mruga?

Pozatym jak pisalem sam zjezdzam jak wiedze ze cos jedzie, ale denerwuja mnie buraki juz z daleka migajacy. Ja jak jade lewym i ktos jedzie i nie zjedza, to trudno wyprzedzam prawym, a jak zjedzie to mu podziekuje, a nie napierniczam dlugimi.
                                                    Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

Pracuję...