Zamieszczone przez westwi78
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez keraj998bo na prawym koleiny
Co do choroby robie policja ?!! dlaczego zupełnie nie interesuje ich to że kierowcy jadący lewym popełniają wykroczenie i utrudniają jazdę innym?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejekŁeee... patriotyzm lokalny i "cała Polska vs. Warszawa". A może to Twój sąsiad Ci staje na wjeździe do garażu, a warszawskie blachy ma, bo ma auto w leasingu lub ma auto służbowe, a jest Twoim ziomalem obok z bloku? Zostaw mu kartkę za wycieraczką czy byłby uprzejmy nie parkować na wjeździe do Twojego garażu, jak to nie pomoże to postaraj się go przydybać i wytłumaczyć mu żeby tego nie robił. Ja osobiście nie lubię idiotów za kierownicą bez względu skąd pochodzą i jakie mają rejestracje. Wkur.... mnie wyścig szczurów przenoszony z pracy na ulicę i zachowania rodem z mongolskiej hordy Dżyngis-Chana. Akcja na cwaną gapę, mistrzowie prostej, energooszczędność przy zmianie pasa i takietam.
lokalni jak nie bylo znaku to do mnie z pyskiem ze im zwracam uwage..wiec teraz pier.ole i od razu dzwonie na straz miejska. jeszcze pacholki powbijam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCo do choroby robie policja ?!! dlaczego zupełnie nie interesuje ich to że kierowcy jadący lewym popełniają wykroczenie i utrudniają jazdę innym?
Co do zagadnienia to w Polsce brak edukacji na ten temat wielu myśli, że tak jest właściwie :shock:wocek
Komentarz
-
-
Dzisiaj jadąc dwupasmówką lewym pasem jakieś 50-60km/h, przede mną prawym w odległości 50-70m (nie jestem w stanie dokładnie określić) jechał inny samochód, na tej drodze jest przejście dla pieszych, tamten samochód przejechał przez nie, a kobieta z dzieckiem, która oczekiwała na przejście chyba nie spojrzała jeszcze raz w moją stronę po przejeździe tamtego auta i weszła na jezdnię. Pedał hamulca w podłogę, ABS działał na maksa, było mokrawo, bo padał leciutki śnieg. Zatrzymałem się z ok. 3-4 metrów przed nimi, i miałem niezłego stracha.
Komentarz
-
-
Co do kobiet z wózkiem, kumpel kiedyś jechał z ojcem i ich pasem szła babka z wózkiem ( droga poza miastem bez chodnika ) i w momencie jak wyprzedzali babke, ona się zachwiała i wpadła w lusterko, odbijła się razem z wózkiem i wpadła do rowu a wózek poleciał..
Ojciec kumpla raptownie stop, cały mokry, czerwony, łzy w oczach, babce się nic nie stało, kolega biegł do wózka a w wózku puste puszki w worku :/
Szczęście w nieszczęściu..była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
-
Panowie, czy tylko w Polsce jest taki przepis, że jeździmy prawym pasem na drodze dwujezdniowej ?
Zamieszczone przez mechollChoć przyznam szczerze dla mnie to chory przepis ale to tylko moje zdanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollPanowie, czy tylko w Polsce jest taki przepis, że jeździmy prawym pasem na drodze dwujezdniowej ? Czy w innych krajach jest tak samo ?
A na temat... tutaj ten problem tez występuje nagminnie, ale tylko w mieście. Na autostradach jest dość duża dyscyplina i nie zauważam jakoś chamstwa czy upierdliwości w tej kwestii.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNic sie tu nie dzieje.
Z racji ze rozbawilo mnie stwierdzenie kolegi: jezdze w miare dynamicznie to napisze co mnie ostatnio wqrwia (bo irytacja to malo powiedziane)
Lece sobie droga gdzie sa 2-3 pasy, lewym pasem bo prawy idzie wolniej no i nagle wywleka sie cos z prawego, bo bedzie omijac wolniej jadacych prawym przed soba. OK wbil sie to niech jedzie, ale NIECH JEDZIE a nie wymija te auta z predkoscia taka jak jechal tam, albo wolniej. Chce tak jechac OK niech jedzie, ale jak nic za nim nie ma, a tak za 30 sekund zderzak w zderzak jedzie 8 aut bo ON wielmozny uzytkownik auta wbil sie i WYPRZEDZA.
Pomijam juz debili ktorzy jeda lewym pasem co to on nie zjedzie na prawy mimo ze jest PUSTY, bo ON jedzie i jest dobrze :szeroki_usmiech Migniecie dlugimi nie powoduje NIC, wrzucenie kierunku NIC, wyprzedzenie prawym dalej NIC, bo ON jedzie i dobrze sie z tym czuje, a inni przeciez moga jechac tak samo jak on czyt. PSJ
Dziennie nie robie jakos duzo km, ale te srednio 150-400km i czasem to jest mi zal na to patrzec.
czemu bo jade z taka predkoscia ze nie oplaca mi sie na prawy ciagle smigac .a glupotom jest dla mnie jechanie szybko i zwalnianie zeby wbic sie na prawy pas
co do tego co maicroft napisal to mnie to rozbroilo na A4 . jade 170 i jakis pacan wyskakuje z prawego na lewy z predkoscia 130 max.. wiec hantle w podloge i glowa prawie w kierownice
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 09:35 ]
Zamieszczone przez ZipYMaicroft, Rozumiem Twoje rozrzewnienie
Ale z drugiej strony często jest tak, że pas prawy jedzie z przepisową prędkością np. 80 km/h... więc jeśli ktoś wskakuje na lewy to chcąc zachować przepisową prędkość będzie właśnie jechał tak samo...
Jeśli Ty jedziesz szybciej, łamiesz przepisy.. On jadąc lewą stroną niekoniecznie...
Jednak w sytuacji gdy nie mamy nikogo na dwóch pasach to jazda lewym pasem cięgiem jest nieprzepisowa... więc koleś zgodnie z przepisami powinien turlać się prawym pasem z dozwoloną prędkością...
Ja sam wiem, że denerwują mnie kierowcy, którzy jadą ode mnie wolniej.. ale jak jadą przede mną z pełną przepisową prędkością to nie atakuję ich akcjami: mrugnięcie, kierunek itp. tylko czekam na sytuację, która pozwoli mi "łamać" przepisową prędkość bez zmuszania kierowcy przede mną do łamania tego przepisu i innych razem ze mną...
Łamanie przepisu przeze mnie - mój wybór... oczywiście w granicach rozsądku - co nie tłumaczy przewinienia
a jakis je..ny warszawiak za mna swiatlami , migaczami i mi na zderzak robi dyskoteke.
choc puszczam normalnie takich chamow to nie mialem jak .. bo nie zwolnie i nie schowam sie za tira bo frajer siedzi mi na zderzaku.
nie przyspiesze bo fotoradar (w nasza strone)
wiec pokazalem srodkowy palec.. to inteligentny warszawiak zatrzymal sie na zjezdzie z autostradu przedemna (juz mnie wyprzedzil) i dawaj wsteczny pod prad (kultura warszawska)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollPanowie, czy tylko w Polsce jest taki przepis, że jeździmy prawym pasem na drodze dwujezdniowej ? Czy w innych krajach jest tak samo ?
P.S.
Jak tylko wjeżdza sie do Austrii przez przejscie Mikulov/Dresenhoffen stoi piękna duża tablica na której po polsku pisze: " Prosze jechać przy prawej stronie jezdni" - Wstyd na całą Europę !!
Zamieszczone przez mechollprzyznam szczerze dla mnie to chory przepis ale to tylko moje zdanie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
winni77, Ale właśnie chodzi o to, że ja jej nie widziałem, tamten samochód mi ją zasłonił, z daleka jej też nie widziałem, zobaczyłem ją dopiero jak on przejechał przez przejście, ona od razu weszła na jezdnię, a ja zacząłem hamować.
Prawdą jest, że tamten samochód powinien się zatrzymać, bo kobieta stała przy przejściu po jego prawej stronie i w takim przypadku miał on obowiązek ją przepuścić, ale jak to jest to wiadomo, bardzo rzadko się zdarza, że ktoś się zatrzymuje sam z siebie przed nieoznakowanym przejściem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adiwawTrzeba było się w niego bić. Na autostradzie nie wolno na wstecznym to by była jego wina mimo, że Ty byś w nim zaparkował. I by się cwaniak nauczył
Komentarz
-
-
lewy pas... dżizasss, w piątek coś mnie podkusiło i wystartowałem w kierunku Torunia około 15 (bo zazwyczaj jadę w nocy), to co się działo na gdańskiej to był jakiś horror, skur@#$%yny przylepione do lewego pasa na stałe.
koleś płynący fokusem, nie wiadomo, 90-95km\h zablokował całą drogę, za nim kawalkada samochodów, na prawym co jakiś czas auto, więc mało kto decydował się na slalom, a ten JEDZIE, mówię mu na CB, że dlaczego, skoro jedzie sobie spokojnie, to zajmuje prawy, czy nie widzi co się dzieje za nim?!
oczywiście standardowa odpowiedź, że jedzie przepisowo i żebym ja się nauczył "porządnie jeździć", mi wszystko opadło, ale z tego co słyszałem to reszta na CB go zeżarła.
tragedia, dramat, wiocha i ZERO pojęcia o tym co się dzieje naokoło.
sądząc z dalszej części trasy i czasu przejazdu jestem pewien, że takie kmioty w "focusach" zabrały mi jakieś 30minut z całości, czyli dołożyły mi jakieś 25% do normalnego czasu przejazdu, naprawdę mnie to osłabiło, jeżeli nie będę musiał to nigdy więcej :?
oczywiście po ominięciu takiego barana otwiera się 10km PUSTEJ drogi...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77xtremesystems, zakaz cofania obowiązuje aż do znaku
Obrazek
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 10:04 ]
Bartolomeo, to oki8, ale skąd wiedziałeś, że to przejście skoro nie było oznakowane?
czy stawiaja je dopiero przy wyjezdzie ze zjazdu?
chyba jednak to pierwsze
Komentarz
-
Komentarz