Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Iqwan
    Elegance
    • 2010
    • 758

Czasem po prostu ma się ochotę tak zrobić:P

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jvLEVBffLUQ[/youtube]
    była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
    a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Oba przypadki w ciągu 1 minuty :evil:

Kierownik z Tico cały czas na lewym pasie :evil: Pozytywna reakcja dopiero na klakson.
      Kierownik w busie też cały czas lewy pas :evil: - pozytywna reakcja dopiero na wywołanie na CB.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4k8estGUmaI[/youtube]
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• bradley
        L&K
        • 2008
        • 1465

Ja im sie nie dziwie. Kto by jechal po tych dziurskach prawym pasem.
        Mnie oslabily dzis dwie spiace krolewne. Zielone sie zapala i czekam, czekam, czekam... Jedna na jednych swiatlach a druga zaraz na nastepnych.
        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez bradley
          Ja im sie nie dziwie. Kto by jechal po tych dziurskach prawym pasem.
          Mnie oslabily dzis dwie spiace krolewne. Zielone sie zapala i czekam, czekam, czekam... Jedna na jednych swiatlach a druga zaraz na nastepnych.
          Tam prawie dziur nie ma.
          Jak ktoś boi się dziur to niech sobie jęździ lewym tylko, żeby w porę zjechał na prawy pas, a nie dopiero jak musi usłyszeć perswazję dźwiękową
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• Udesky
            RS
            • 2007
            • 1692
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

O ile Pana w Tico ciężko zrozumieć, o tyle tego w Busie po części tłumaczy pogoda i nie chęć do dużej ilości wody na szybie. Niemniej jednak, powinien, albo jechać w większej odległości od Renówki, lub ja wyprzedzić.
            Dziś, jadę sobie drogą podporządkowaną zbliżając się do głównej, która idzie po łuku. Nagle jakieś 50m przede mną facet w Felicji ledwo zatrzymuję się przed znakiem (te takie odblaskowe strzałki informujące o zakręcie). Gdy zbliżyłem się skrzyżowania okazało się, że jest tam trochę śniegi, ludu i generalnie ślisko, a Pan w Felicji, prawdopodobnie miał letnie opony do tego dość słabe i gdy zaczął hamować przed zakrętem to poleciał prosto, zatrzymując się jakieś 2m od znaku. Potem jadąc za nim jechał już bardzo ostrożnie. Gdybym był w tym momencie na tym skrzyżowaniu to miał bym chipsa na lewym boku. :roll:
            W Polsce nie ma kryzysu.
            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• jama89
              L&K
              • 2008
              • 1214

bzyq_74, nie lepiej było poprostu wyprzedzić to tico z prawej strony?
              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                Kierownik z Tico cały czas na lewym pasie :evil: Pozytywna reakcja dopiero na klakson.
                było go minąć prawym i nie robić scen.
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Udesky
                  RS
                  • 2007
                  • 1692
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez jama89
                  nie lepiej było poprostu wyprzedzić to tico z prawej strony?
                  Wyprzedzanie z prawej strony jest dość niebezpieczne. Bo akurat Panu w Tico przypomni się, że jeździ się prawą stroną.
                  Przynajmniej ja mam zawsze takie obawy kiedy muszę kogoś minąć prawą stroną.
                  W Polsce nie ma kryzysu.
                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

to nie te czasy gdzie było tylko lewe lusterko w samochodzie
                    ja tam nie mam oporów z wyprzedzaniem z prawej :diabelski_usmiech

Udesky, no to jak sobie Pan przypomni że jeździ się prawym to przed zmianą pasa trzeba się upewnić że mamy wolną przestrzeń na wykonanie manewru :idea:

Komentarz

• Mickul
                      RS
                      • 2010
                      • 2847

Zamieszczone przez loru
                      Zamieszczone przez bzyq_74
                      A po co, skoro należy uczyć takich jak się jeździ :P Policja już chyba zapomniała o akcji "prawy pas" na DK88. lacze

Komentarz

• loru
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4286
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Mickul
                        A po co, skoro należy uczyć takich jak się jeździ :P
                        jak dla mnie to z dwóch powodów
                        1 - stwarzanie sobie sztucznych problemów a i pewnie drobne podniesienie ciśnienia skoro tu to zostało opublikowane , nie rozumiem po co sobie tak komplikować życie :?:
                        2 - ani ja ani Ty nie mamy "uprawnień " do nauki na drodze, od tego są powołane odpowiednie służby :idea:

Zamieszczone przez Mickul
                        Policja już chyba zapomniała o akcji "prawy pas" na DK88. lacze
                        możesz do nich napisać skargę i załączyć powyższy film z prośbą o ukaranie kierowcy Tico.
                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• mecholl
                          L&K
                          • 2008
                          • 1006

bzyq_74, dziwne podejście masz do sprawy. Mając wolny prawy gdzie można wyprzedzić < choć prawo mówi inaczej > ty zjechałeś specjalnie na lewy żeby przegonić tico. Zapewne Twoja prędkość też była większa niż dozwolona na tej drodze więc też łamiesz przepisy. Fajnie jest krytykować innych ale popatrzmy na siebie
                          Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• Techno200
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 782
                            • Tesla

Mnie generalnie takie sytuacje denerwuja, jak ktos mi siada na tylek i daje swiatalmi czy trabi abym zjechal. Jak widze z daleka ze taki typas jedzie to mu zjezdzam jak mi sytuacja i jakosc drogi pozwala. jak sam jade szybciej i ktos mi sam zjedzie bez mrugania to nawet podziekuje, jak nie to kij mu w ucho, na prawy i ogien :twisted: nigdy nie mrugam, dla mnie to takie lekke buractwo, zwlaszcza ze te prawe pasy mamy jakie mamy...
                            Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• krzysiek13
                              L&K
                              • 2010
                              • 1155

Skrzyżowanie w kato - Chorzowska, Złota, Bracka. http://mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=50...00142&t=k&z=20
                              Stoję w tym miejscu co ta biała izoterma, ciasno, tłok, wszystkie pasy zajęte zderzak w zderzak grubo przed skrzyżowaniem. Przede mną miśki (tak, 10m od linii zatrzymania, bo po co się schylać żeby światła widzieć?), z tyłu leci karetka, na prawym koło mnie tir, co się w prawo raczej nie posunie. Jakimś cudem udało jej się przepchać i stoi, wyje za mną z zamiarem skrętu w prawo - mrugam światłami, żeby podjechali do przodu (chcę zrobić miejsce), karetka wyje - oni stoją, rozmawiają sobie, aż w końcu dałem krótko po klaksonie - zero reakcji. No to klakson wciśnięty i trzymam - minęło ze 20s, olśniło ich czy coś i posunęli się do przodu, ja za nimi robiąc miejsce dla karetki, której w końcu udało się przecisnąć w prawo. Po zmianie świateł misiaki pokornie odjechały. Dno, wodorosty i gęsty muł.
                              Octavia

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Pokozaczyli. :? Zajęte dwa miejsca dla niepełnosprawnych. :evil:

Uploaded with ImageShack.us
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2009
                                  • 10917
                                  • Fiat

loru, zgadzam się
                                  A z tym tico to trochę przesadzasz...leciałeś prawym, i zjechałeś za nim na lewy, fakt, że powinien jechać prawym zasadniczo, ale uważam, że Ci zjechał i reakcja wcale nie była jakoś wielce opóźniona. :wink:
                                  W ogóle proponuje już zakończyć wątek tego lewego pasa...w każdej kwestii znajdą się "ciamajdy' lewego i naciągacze problemu.

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez jama89
                                    bzyq_74, nie lepiej było poprostu wyprzedzić to tico z prawej strony?
                                    Zamieszczone przez loru
                                    Mogłem, ale może moje postępowanie dydaktyczne coś wniosło do pustego łba kierownika Tico :diabelski_usmiech

Zamieszczone przez mecholl
                                    bzyq_74, dziwne podejście masz do sprawy. Mając wolny prawy gdzie można wyprzedzić < choć prawo mówi inaczej > ty zjechałeś specjalnie na lewy żeby przegonić tico. Zapewne Twoja prędkość też była większa niż dozwolona na tej drodze więc też łamiesz przepisy. Fajnie jest krytykować innych ale popatrzmy na siebie
                                    Tak była wyższa niż dozwolona (120), co nie zmienia faktu że jak Tico porusza się max prędkością na tym odcinku (90) to musi jechać lewym skoro prawy ma pusty.
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

sew1981, Loru NIE przesadza Facet w Tico WOGÓLE nie powienien poruszac sie lewym pasem, bo prawy był wolny, a on kigoko nie wyprzedzał. Więc zgodnie z prawem jadąc lewym pasem popłeniał wykroczenie za które przewidziany jest mandat karny w wys. 200 zł i 2 pkt.
                                      Loru natomiast zachowal sie prawidlowo, bo jechał prawym pasem, a dożejżdżając do auta jadacego wolno i chcac go wyprzedzić zjechal na lewy pas.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• sew1981
                                        RS
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2009
                                        • 10917
                                        • Fiat

"Tak była wyższa niż dozwolona (120)"...dobrze ale jeśli jechał szybciej niż dozwolona też powinien dostać mandat, więc przestańcie już pitolić za przeproszeniem, bo ta gadka może trwać w nieskończoność. I wniosek będzie taki, że oboję powinni dostać mandat.
                                        Moim zdaniem przesadza , to moje zdanie, a jeśli jechał za szybko to inna brożka wiem. Ale że tak powiem "widzi drzazgę , a beli nie widzi w swoim oku" biblijnie
                                        hehe to tak na rozładowanie atmosferki, proponuje dać sobie spokój z tym lewym pasem. Temat już jest nudny, a wiadomo , że w polsce to notoryczne nadużycie, tak samo zresztą jak prędkość - co Loru pokazał też :twisted:

[ Dodano: Nie 13 Lut, 11 12:33 ]
                                        "Loru natomiast zachowal sie prawidlowo, bo jechał prawym pasem, a dożejżdżając do auta jadacego wolno i chcac go wyprzedzić zjechal na lewy pas." nie żeby dolewać do ognia, ale tylko dopowiem prawym w tym wypadku spokojnie można wyprzedzać i nie jest to żadne wykrocznie.
                                        temat kończe :P

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

sew1981, Prawym bodajze mozna wyprzedzac na autostradach do predkosci 80 ?

Czy sie myle?
                                          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• tomekc
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 128

AFAIR to mozna wyprzedac z prawej na drodze ktora ma 3 lub wiecej pasow ruchu w ta sama strone. ale to chyba tylko w pl, wiem ze w d jest to zabronione

Komentarz

• macluke
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 875

Zamieszczone przez tomekc
                                              AFAIR to mozna wyprzedac z prawej na drodze ktora ma 3 lub wiecej pasow ruchu w ta sama strone. ale to chyba tylko w pl, wiem ze w d jest to zabronione
                                              Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:

* na jezdni jednokierunkowej;
                                              * na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.

Komentarz

• bradley
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1465

Zamieszczone przez macluke
                                                na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
                                                O to to. Takze Tico zgodnie z przepisami trzeba bylo wziac z lewej strony
                                                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• bzyq_74
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 3467
                                                  • Volkswagen
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Tu juz nie niepokoje patologicznych kierowników:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G3SvmWL2sUQ[/youtube]
                                                  MARCIN
                                                  Mój szkodnik

Komentarz

• shok
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2070
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Policja powinna bezdyskusyjnie wlepiać mandaty za jazde lewym pasem. Taka akcja przez tydzień i wielu w końcu by zrozumiało ,że ruch jest prawostronny.

Komentarz

Pracuję...