Zamieszczone przez kabanos13
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Grafitowym? Parkującym na racławickiej? Bo jakiś czas go nie było na stałym miejscu :wink:Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
-
-
A że był pod wpływem, to ubezpieczyciel poinformuje go, że na naprawę sypie z własnej kieszeniZamieszczone przez kabanosJeśli koleś sobie mógł pozwolić na panamerę, to chyba na taxi tym bardziej :diabelski_usmiech
A mnie kilka dni temu osłabiła młoda (ładna :twisted
kobitka. Osiedlowa dróżka, zbliżam się do zakrętu, widzę, że zanim stoi sobie Toyota Yaris... Głupio zaparkowana, ale spokojnie mogę ją wyminąć, aż tu nagle się okazało, że w aucie jest kierowniczka, która postanowiła włączyć się do ruchu, ale niestety zapomniała włączyć światła, kierunkowskazy i... mózg. Ona nie wymusiła wjazdu, a po prostu biedna nie popatrzyła chyba w lusterka i zaczęła wyjeżdżać prosto na mnie! (miałbym cały bok w dupe!) Cudem zdążyłem odbić. Jej mina mówiła tylko-co się właśnie stało, o co chodzi? Brak słów :|
Witam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
urocze :serduszka:Zamieszczone przez theOneA mnie kilka dni temu osłabiła młoda (ładna :twisted: ) kobitka. Osiedlowa dróżka, zbliżam się do zakrętu, widzę, że zanim stoi sobie Toyota Yaris... Głupio zaparkowana, ale spokojnie mogę ją wyminąć, aż tu nagle się okazało, że w aucie jest kierowniczka, która postanowiła włączyć się do ruchu, ale niestety zapomniała włączyć światła, kierunkowskazy i... mózg. Ona nie wymusiła wjazdu, a po prostu biedna nie popatrzyła chyba w lusterka i zaczęła wyjeżdżać prosto na mnie! (miałbym cały bok w dupe!) Cudem zdążyłem odbić. Jej mina mówiła tylko-co się właśnie stało, o co chodzi? Brak słów :|
mnie niezmiennie osłabia lewy pas, czy tam właśnie nie lewy, ale już nie mam słów na tosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Niestety w stolicy jest to norma. Dlatego teraz jeździ się prawym lub środkowym bo szybciej się poruszają.Zamieszczone przez szkodamnie niezmiennie osłabia lewy pas, czy tam właśnie nie lewy, ale już nie mam słów na to
Ostatnio jakiś babsztyl na Modlińskiej wjechałby mi w bok bo ścinała 2 pasy, ze skrajnego prawego na skrajny lewy. I jakże była ździwiona jak ją strąbiłem i stanąłem obok - chciałem jej przemówić do rozumu, ale nie odważyła się pani otworzyć okna.
Komentarz
-
-
-
Wjazd na skrzyżowanie mimo braku możliwości zjechania z niego to taka sama norma jak blokowanie lewego pasa. Niestety ani za jedno ani za drugie w Polsce kar praktycznie się nie stosuje.
Często jeżdżę przez Serock, notorycznie zakorkowany. W godzinach szczytu na skrzyżowanie tras na Warszawę i na Nowy Dwór Maz. każdy wciska się jak może, mimo, że oczywiste jest że z niego nie zjedzie. Ale Jaśnie Panowie Policjanci wolą obstawić wszystkie objazdy i łapać tych co chcą ten burdel ominąć bocznymi drogami...
Komentarz
-
-
Mnie dziś rano położyła kierowniczka Swifta.
Tak sobie wyregulowała fotel, że trzymając ręce na kierownicy w pozycji jedenasta i pierwsza,
brakowało jej może z 1-2cm aby oprzeć się o dół kierownicy łokcjami :shock: :shock: :shock:
Spróbujcie sobie jaka to pozycja aby tak trzymać kierę :shock:
Komentarz
-
-
Skoro ludzie eLkami jeżdżą z taką pozycją to czemu po odebraniu prawka mają inaczej jeździć?Zamieszczone przez soczek81Tak sobie wyregulowała fotel, że trzymając ręce na kierownicy w pozycji jedenasta i pierwsza,
brakowało jej może z 1-2cm aby oprzeć się o dół kierownicy łokcjami :shock: :shock: :shock:
Czasami jak to widzę to aż mam ochotę podejść do instruktora i zapytać dlaczego pozwala tak jeździć kursantowi.
Komentarz
-
-
Myślę, że do pierwszego dzwona i wystrzału poduszkiZamieszczone przez soszek81Mnie dziś rano położyła kierowniczka Swifta.
Tak sobie wyregulowała fotel, że trzymając ręce na kierownicy w pozycji jedenasta i pierwsza,
Spróbujcie sobie jaka to pozycja aby tak trzymać kierę :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauSkoro ludzie eLkami jeżdżą z taką pozycją to czemu po odebraniu prawka mają inaczej jeździć?
Czasami jak to widzę to aż mam ochotę podejść do instruktora i zapytać dlaczego pozwala tak jeździć kursantowi.
Fakt.
I jak pisze Nematode - pierwszy wystrzał poduszki załatwi sprawę - może być groźniejszy od samego zderzenia.
Mój kolega fajnie nazywa taką jazdę:
"pozycja na srającego kota"
Komentarz
-
-
Szkoda, wiem o czym mówisz. Wczoraj tak sobie szedłem i przygladałem się kierowcom i doprawdy nie jestem w stanie zrozumiec fenomenu przyciągania kierowców przez lewy pas :?Zamieszczone przez szkodamnie niezmiennie osłabia lewy pas, czy tam właśnie nie lewy, ale już nie mam słów na to
Dwupasmówka w środku miasta i rondo. Poprzejechaniu ronda KAŻDY jeden samochód jadacy prawym pasem momentalnie zjeżdza na lewy (nawierzchnia na prawym bardzo ładna bez dziur i kolein). Efekt jest taki, że lewym pasem sunie sznur aut jedno za drugim, a prawy pas jest .... zupełnie wolny :shock:
Kolejna sprawa. Do tej dwupasmówiki dochodzi mała uliczka która jest wyjazdem z osiedla. Podczas gdy do niej dochodziłem wyjechały z niej 2 samochody. Oba te samochody po wyjechanu na dwupasmówkę MOMENTALNIE zajmują odrazu skrajny lewy pas. Naprawdę niech ktoś mnie oświeci o co tu chodzi ????!!! Co takiego jest w tym lewym pasie, że tak przyciąga do siebie wszystkich polskich kierowców???!!
Pomijam już, że jazda lewym pasem jest wykroczeniem zagrożonym mandatem karnym, ale po co ulicha jechać w korku na lewym za innymi jak prawy jest wolny ??!! No i dlaczego tak bardzo nie szanujemy innych kierowców ?? Co takiego stanie się jak jeden z drugim będzie jechał prawym pasem i da się wyprzedzić temu który jedzie szybciej, korona z głowy spadnie czy co ?? Chyba urodziłem się w złym kraju, bo nie lubię utrudniać życia innym ludziom i nie czerpię z tego przyjemności 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jak to co? Przecież to najszybszy pas. A polscy kierowcy to najszybsi kierowcy. Więc reasumując: wjeżdżając na drogę która ma 2 pasy i więcej zajmij lewy pas, a będziesz najszybszym kierowcąZamieszczone przez BigCo takiego jest w tym lewym pasie, że tak przyciąga do siebie wszystkich polskich kierowców???!!
Komentarz
-
-
Enriquez, nic z tego. Dwypasmówka ciągnie się baaaardzo daleko, a konczy się kolejny rondem ze światłami które przecina szeroka trzymasmowa droga. Także Pudło. Czekam na kolejne wyjasnienia fenomenu lewego pasa :twisted:
Dla zorientowanych w topografi Lublina chodzi mi o Al. Kompozytorów Polskich od ronda ze Smorawinskiego do ronda z Al. Solidarności.
[ Dodano: Pią 15 Lip, 11 20:33 ]
Czaja moze i Ty masz rację. Ale mnie to zachowania zaczyna juz smieszyć. Po prostu nie umiem okreslić inaczej takiego kierowcy, poruszajacego się za wszelka cenę lewym pasem, jak tylko słowem deb.il. i nie jestem w stanie zrozumiec takiego zachowania na drodze. To zachowanie jest tak płytkie, że aż nie mam słów.Zamieszczone przez czajaJak to co? Przecież to najszybszy pas. A polscy kierowcy to najszybsi kierowcy. Więc reasumując: wjeżdżając na drogę która ma 2 pasy i więcej zajmij lewy pas, a będziesz najszybszym kierowcąCzarny Elegance
Komentarz
-
-
a ja chciałbym podziękować kierowcy czarnego pick-upa jeżdzącego w okolicach Oruni Górnej w Gdańsku za to, że musiałem zawrócić i jechać na myjnię. Pan jechał za mna jakiś czas, po czym, wyprzedził mnie wjeżdzając z rozpędem w błotnistą kałużę przed którą mocno zwolniłem. Miałem cały bok w błocie do wysokości okna. Gratuluję pomysłu i satysfakcji bo w aż taką bezmyślność to po prostu nie wierzę.
Komentarz
-
-
po czesci u nie ktorych akurat wydaje mi sie to realne, rowniez czytalem ten artykul o lewym pasie.Zamieszczone przez MihauGdzieś był artykuł, że lewym jeżdżą osoby które nie czują się zbyt pewnie na drodze ale to chyba mocno naciąganeZamieszczone przez BigCo takiego jest w tym lewym pasie, że tak przyciąga do siebie wszystkich polskich kierowców???!!
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Szczerze to ja próbuję pieszych nie chlapać jak jest ciapka, ale na pojazdy stojące na parkingu/jadące obok mnie nie zwracam uwagi, bo po co?Zamieszczone przez kris75a ja chciałbym podziękować kierowcy czarnego pick-upa jeżdzącego w okolicach Oruni Górnej w Gdańsku za to, że musiałem zawrócić i jechać na myjnię. Pan jechał za mna jakiś czas, po czym, wyprzedził mnie wjeżdzając z rozpędem w błotnistą kałużę przed którą mocno zwolniłem. Miałem cały bok w błocie do wysokości okna. Gratuluję pomysłu i satysfakcji bo w aż taką bezmyślność to po prostu nie wierzę.
Komentarz
-
-
No niestety długo by o tym fenomenie dyskutować. Moja wypowiedź była raczej sarkazmem do takich sytuacji. Najgorsze jest to że dość często jak mijasz takiego debi.la prawą stroną to jeszcze utrudnia ci manewr.Zamieszczone przez BigCzaja moze i Ty masz rację. Ale mnie to zachowania zaczyna juz smieszyć. Po prostu nie umiem okreslić inaczej takiego kierowcy, poruszajacego się za wszelka cenę lewym pasem, jak tylko słowem deb.il. i nie jestem w stanie zrozumiec takiego zachowania na drodze. To zachowanie jest tak płytkie, że aż nie mam słów.
Komentarz
-

Nie trzeba widzieć, żeby sobie wyobrazić :P
Komentarz