Zamieszczone przez kabanos13
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
-
-
Zamieszczone przez kabanosJeśli koleś sobie mógł pozwolić na panamerę, to chyba na taxi tym bardziej :diabelski_usmiech
A mnie kilka dni temu osłabiła młoda (ładna :twisted kobitka. Osiedlowa dróżka, zbliżam się do zakrętu, widzę, że zanim stoi sobie Toyota Yaris... Głupio zaparkowana, ale spokojnie mogę ją wyminąć, aż tu nagle się okazało, że w aucie jest kierowniczka, która postanowiła włączyć się do ruchu, ale niestety zapomniała włączyć światła, kierunkowskazy i... mózg. Ona nie wymusiła wjazdu, a po prostu biedna nie popatrzyła chyba w lusterka i zaczęła wyjeżdżać prosto na mnie! (miałbym cały bok w dupe!) Cudem zdążyłem odbić. Jej mina mówiła tylko-co się właśnie stało, o co chodzi? Brak słów :|Witam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez theOneA mnie kilka dni temu osłabiła młoda (ładna :twisted: ) kobitka. Osiedlowa dróżka, zbliżam się do zakrętu, widzę, że zanim stoi sobie Toyota Yaris... Głupio zaparkowana, ale spokojnie mogę ją wyminąć, aż tu nagle się okazało, że w aucie jest kierowniczka, która postanowiła włączyć się do ruchu, ale niestety zapomniała włączyć światła, kierunkowskazy i... mózg. Ona nie wymusiła wjazdu, a po prostu biedna nie popatrzyła chyba w lusterka i zaczęła wyjeżdżać prosto na mnie! (miałbym cały bok w dupe!) Cudem zdążyłem odbić. Jej mina mówiła tylko-co się właśnie stało, o co chodzi? Brak słów :|
mnie niezmiennie osłabia lewy pas, czy tam właśnie nie lewy, ale już nie mam słów na tosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamnie niezmiennie osłabia lewy pas, czy tam właśnie nie lewy, ale już nie mam słów na to
Ostatnio jakiś babsztyl na Modlińskiej wjechałby mi w bok bo ścinała 2 pasy, ze skrajnego prawego na skrajny lewy. I jakże była ździwiona jak ją strąbiłem i stanąłem obok - chciałem jej przemówić do rozumu, ale nie odważyła się pani otworzyć okna.
Komentarz
-
-
-
Wjazd na skrzyżowanie mimo braku możliwości zjechania z niego to taka sama norma jak blokowanie lewego pasa. Niestety ani za jedno ani za drugie w Polsce kar praktycznie się nie stosuje.
Często jeżdżę przez Serock, notorycznie zakorkowany. W godzinach szczytu na skrzyżowanie tras na Warszawę i na Nowy Dwór Maz. każdy wciska się jak może, mimo, że oczywiste jest że z niego nie zjedzie. Ale Jaśnie Panowie Policjanci wolą obstawić wszystkie objazdy i łapać tych co chcą ten burdel ominąć bocznymi drogami...
Komentarz
-
-
Mnie dziś rano położyła kierowniczka Swifta.
Tak sobie wyregulowała fotel, że trzymając ręce na kierownicy w pozycji jedenasta i pierwsza,
brakowało jej może z 1-2cm aby oprzeć się o dół kierownicy łokcjami :shock: :shock: :shock:
Spróbujcie sobie jaka to pozycja aby tak trzymać kierę :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soczek81Tak sobie wyregulowała fotel, że trzymając ręce na kierownicy w pozycji jedenasta i pierwsza,
brakowało jej może z 1-2cm aby oprzeć się o dół kierownicy łokcjami :shock: :shock: :shock:
Czasami jak to widzę to aż mam ochotę podejść do instruktora i zapytać dlaczego pozwala tak jeździć kursantowi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Mnie dziś rano położyła kierowniczka Swifta.
Tak sobie wyregulowała fotel, że trzymając ręce na kierownicy w pozycji jedenasta i pierwsza,
Spróbujcie sobie jaka to pozycja aby tak trzymać kierę :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauSkoro ludzie eLkami jeżdżą z taką pozycją to czemu po odebraniu prawka mają inaczej jeździć?
Czasami jak to widzę to aż mam ochotę podejść do instruktora i zapytać dlaczego pozwala tak jeździć kursantowi.
Fakt.
I jak pisze Nematode - pierwszy wystrzał poduszki załatwi sprawę - może być groźniejszy od samego zderzenia.
Mój kolega fajnie nazywa taką jazdę:
"pozycja na srającego kota"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamnie niezmiennie osłabia lewy pas, czy tam właśnie nie lewy, ale już nie mam słów na to
Dwupasmówka w środku miasta i rondo. Poprzejechaniu ronda KAŻDY jeden samochód jadacy prawym pasem momentalnie zjeżdza na lewy (nawierzchnia na prawym bardzo ładna bez dziur i kolein). Efekt jest taki, że lewym pasem sunie sznur aut jedno za drugim, a prawy pas jest .... zupełnie wolny :shock:
Kolejna sprawa. Do tej dwupasmówiki dochodzi mała uliczka która jest wyjazdem z osiedla. Podczas gdy do niej dochodziłem wyjechały z niej 2 samochody. Oba te samochody po wyjechanu na dwupasmówkę MOMENTALNIE zajmują odrazu skrajny lewy pas. Naprawdę niech ktoś mnie oświeci o co tu chodzi ????!!! Co takiego jest w tym lewym pasie, że tak przyciąga do siebie wszystkich polskich kierowców???!!
Pomijam już, że jazda lewym pasem jest wykroczeniem zagrożonym mandatem karnym, ale po co ulicha jechać w korku na lewym za innymi jak prawy jest wolny ??!! No i dlaczego tak bardzo nie szanujemy innych kierowców ?? Co takiego stanie się jak jeden z drugim będzie jechał prawym pasem i da się wyprzedzić temu który jedzie szybciej, korona z głowy spadnie czy co ?? Chyba urodziłem się w złym kraju, bo nie lubię utrudniać życia innym ludziom i nie czerpię z tego przyjemności 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCo takiego jest w tym lewym pasie, że tak przyciąga do siebie wszystkich polskich kierowców???!!
Komentarz
-
-
Enriquez, nic z tego. Dwypasmówka ciągnie się baaaardzo daleko, a konczy się kolejny rondem ze światłami które przecina szeroka trzymasmowa droga. Także Pudło. Czekam na kolejne wyjasnienia fenomenu lewego pasa :twisted:
Dla zorientowanych w topografi Lublina chodzi mi o Al. Kompozytorów Polskich od ronda ze Smorawinskiego do ronda z Al. Solidarności.
[ Dodano: Pią 15 Lip, 11 20:33 ]
Zamieszczone przez czajaJak to co? Przecież to najszybszy pas. A polscy kierowcy to najszybsi kierowcy. Więc reasumując: wjeżdżając na drogę która ma 2 pasy i więcej zajmij lewy pas, a będziesz najszybszym kierowcąCzarny Elegance
Komentarz
-
-
a ja chciałbym podziękować kierowcy czarnego pick-upa jeżdzącego w okolicach Oruni Górnej w Gdańsku za to, że musiałem zawrócić i jechać na myjnię. Pan jechał za mna jakiś czas, po czym, wyprzedził mnie wjeżdzając z rozpędem w błotnistą kałużę przed którą mocno zwolniłem. Miałem cały bok w błocie do wysokości okna. Gratuluję pomysłu i satysfakcji bo w aż taką bezmyślność to po prostu nie wierzę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez BigCo takiego jest w tym lewym pasie, że tak przyciąga do siebie wszystkich polskich kierowców???!!Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kris75a ja chciałbym podziękować kierowcy czarnego pick-upa jeżdzącego w okolicach Oruni Górnej w Gdańsku za to, że musiałem zawrócić i jechać na myjnię. Pan jechał za mna jakiś czas, po czym, wyprzedził mnie wjeżdzając z rozpędem w błotnistą kałużę przed którą mocno zwolniłem. Miałem cały bok w błocie do wysokości okna. Gratuluję pomysłu i satysfakcji bo w aż taką bezmyślność to po prostu nie wierzę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCzaja moze i Ty masz rację. Ale mnie to zachowania zaczyna juz smieszyć. Po prostu nie umiem okreslić inaczej takiego kierowcy, poruszajacego się za wszelka cenę lewym pasem, jak tylko słowem deb.il. i nie jestem w stanie zrozumiec takiego zachowania na drodze. To zachowanie jest tak płytkie, że aż nie mam słów.
Komentarz
-
Komentarz