Ja obecnie mam AC+OC+NNW+Full Assistance+uto zastępcze na 7 dni w Benefii za 1200 (pakiet dielerski) Octavia L&K kombi, '99, 1.8T
Teraz jakbym chciał samo OC+Assistance to około 550 PLN...
Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Ja osobiście bałem się wybrać coś innego niż PZU, ale może macie coś godnego polecenia, bo przy jakiejś kolizji lub awarii, chce auto zastępcze i naprawione auto.
bzyq_74, dokładnie tak jak piszesz. Najpierw zaoszczędzisz parę stówek, a później jesteś w plecy parę tysi.
Bez obawy. Po pierwsze trzeba czytac OWU i pozniej jak trzeba to walczyc o swoje. Po drugie jak masz AC ASO, czyli robisz wszystko w autoryzowanym serwisie i bezgotowkowo, to przykrej niespodzianki raczej nie bedzie.
Pilna sprawa.
jaka wartość powinna być rocznej Octavii 2 Tour 1.4 z pakietem optimum (przebieg 18 tys. km)?
w Warcie wyliczyli 39 000 (pakiet ok. 1520 zł z utrzymaniem sumy)
w Alianzie 35 900 (pakiet ok. 1470 zł z utrzymaniem sumy)
polise mam do 28.02 ważną
w poniedziałek muszę się zdecydować
skipper.u, Z tych dwóch to chyba Warta. Większa suma ubezp, Ja prawdopodobnie wezmę znowu w PZU albo w moim banku. Tylko u mnie w banku chcą dwóch zabezpieczeń pow. 40k a moje kombi mogą na tyle wycenić...
udział własny to kwota lub procent zapisany w umowie ubezpieczenia, który określa o ile niższa od kosztów naprawienia szkody, będzie kwota wypłacona przez ubezpieczyciela.
Funkcją udziału własnego jest pozostawienie określonej wartości ryzyka po stronie kierowcy. W większości towarzystw ubezpieczeniowych udział własny można zredukować do zera przez tzw. wykupienie. Oczywiście, składka ubezpieczenia jest wtedy wyższa.
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
W Warcie zapłaciłem dzisiaj 1535 zł
OC, AC komfort, KR, NNW, ASS za granicą też, autoszyby,
bez udziału własnego, utrzymanie wartości, suma ubezp. - 39 000 zł.
zniżki - OC 60% , AC 60% przeszły z OC
diler mnie olał, w ogóle nie zadzwonili z salonu ani nie przysłali o propozycji przedłużenia (Alianz)
Ja mam - UK. Wszystko zależy. Moja roczna Octa, wartość jeśli dobrze pamiętam 16 lub 17 tyś funtów, zero zniżek, ubezpieczenie od kosztów legalnych i jeszcze kilka pierdółek - 1450 funtów. Innym przykładem są młodociani kierowcy. Wartość auta np 300 funtów, a ubezpieczenie, UWAGA, 20 tyś funtów, więc :shock:. No ale dla powiedzmy 5-7 letniej Skody, wartości 10 tyś euro z kilkoma latami bezszkodówki, pełne AC i można się zmieścić w 600 funtach, albo mniej (jeśli ktoś się zgodzi na udział własny 3k funtów :lol
Koledzy może głupie pytanie, ale chciałbym się upewnić. Jeżeli obecne ubezpieczenie mam do 20.04 i już je wypowiedziałem, bo chcę zmienić ubezpieczyciela, a nowe wykupię np. 25.04 to nic się nie dzieje ze zniżkami itd.?
Usługi tokarskie, frezarskie
Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.
Komentarz