Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

kazik4x4, Kaziu, ty żyjesz?
    Dobre gadasz, mi tez ostatnio spadło spalanie więc coś w tym jest, oj znowu cos poszło nie tak w ich obliczeniach :P
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bishop
      L&K
      • 2012
      • 1430

Zamieszczone przez kazik4x4
      12000pln oszczędności. Licząc, że 1/2 kosztów paliwa to podatki = 6000 mniej w budżecie państwa.

I kto jest wydymany?
      kazik..był

Jakby twoi kierowcy jeżdzili wcześniej spokojniej ,miałbyć extra 12 tyś na rok :lol:

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Zamieszczone przez piramida
        Dobre gadasz, mi tez ostatnio spadło spalanie więc coś w tym jest, oj znowu cos poszło nie tak w ich obliczeniach :P
        Nie spodziewali się, że ktoś np. na E7 czy krajowej 50-tce, przy pustej drodze będzie jechał 70km/h spalając 6l zamiast jechać 120km/h paląc 8l.

Ja wyjeżdżając w niedzielę z rodzinką na małą wycieczkę, dla bezpieczeństwa wyszedłem na dwór z rozpylaczem do kwiatków, popsikałem mgiełkę na cały przód auta i posypałem to wszystko śniegiem. Zabieg powtórzyłem kilkakrotnie, potem podobnie z tyłu, aż tablice zniknęły pod regularną warstwą śniegu.
        O naklejkę na szybie się nie boję, bo akurat przypadkiem na niej zatrzymuje się wycieraczka)
        I tym sposobem chociaż w tą niedzielę miałem wyj...bane na fotoradary każdej maści.

Komentarz

• Jacomelli
          Rider
          S_OCP Member
          • 2008
          • 501

Nie spodziewali się, że ktoś np. na E7 czy krajowej 50-tce, przy pustej drodze będzie jechał 70km/h spalając 6l zamiast jechać 120km/h paląc 8l.

Ja wyjeżdżając w niedzielę z rodzinką na małą wycieczkę, dla bezpieczeństwa wyszedłem na dwór z rozpylaczem do kwiatków, popsikałem mgiełkę na cały przód auta i posypałem to wszystko śniegiem. Zabieg powtórzyłem kilkakrotnie, potem podobnie z tyłu, aż tablice zniknęły pod regularną warstwą śniegu.
          O naklejkę na szybie się nie boję, bo akurat przypadkiem na niej zatrzymuje się wycieraczka)
          I tym sposobem chociaż w tą niedzielę miałem wyj...bane na fotoradary każdej maści.

Pytanie tylko czy przy kontroli Policja może się doczepić tak przyklejonej naklejki?
          Była: O1 2003 .19 TDI ASV
          Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Flacha
            Rider
            • 2011
            • 315
            • Superb II combi (3V5)

Na pewno może się doczepić do niewidocznych tablic rejestracyjnych...
            Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• rob555
              Rider
              • 2006
              • 748

To je odsniezy i po problemie.
              Jesli beda chcieli dac mandat to do sadu i wygrywa
              bo masz mozliwosc w czasie kontroli usunac usterke badz dostosowac auto do przepisow ruchu drogowego (np zepsuje sie zarowka zostaniesz zatrzymany i szybko wymienisz)
              pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
              hybrydowe wtryski i turbiny
              programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
              www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• bishop
                L&K
                • 2012
                • 1430

Przyjeżdżasz do domu oglądasz furę ...a tu się okazało że część lodu gdzieś sobie odpadła odsłąnjac tablicę ,a Pan se jeżdził jakby miał immunitet :lol: , ...i pytanie czy zdasz za pierwszym razem egzamin na nowych zasadach ?

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

rob555, to lepszy będzie duży np. liść nalepiony na blachy, albo kawał gazety. To mam rozumieć, że jak odlepie przy nich , to mandatu nie mogą mi dać? pewniejsze to niż śnieg

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

panowie, jak sie może śnieg odczepić skoro popsikał wczesniej kilkakrotnie wodą, przecież takiej kanapki nawet skrobakiem będzie ciężko się pozbyć

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• hubert78
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1576

panowie, jak sie może śnieg odczepić skoro popsikał wczesniej kilkakrotnie wodą, przecież takiej kanapki nawet skrobakiem będzie ciężko się pozbyć
                      tylko zadaj sobie pytanie czy nabrałbyś się na taki numer ?

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez hubert78
                        wcale by mnie to nie interesowało, ważniejsze jest to czy ITD mogłoby odczytać tablice, reszta to pryszcz :wink:

Komentarz

• hubert78
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1576

wcale by mnie to nie interesowało, ważniejsze jest to czy ITD mogłoby odczytać tablice, reszta to pryszcz :wink:
                          A co Cię ITD . Zakladam że moja/Twoja/czyjaś kariera ma inny przebieg niż teraz i jestem pracownikiem drogówki o to mi chodziło

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panie i Panowie....wracając dzis z Krakowa ok godz 19-tej na 645 km krajowej 7 stał ford - odpalony, świeciły się światła do jazdy dzeinnej i na CB słysze, ze chyba im sie cos popier..., bo cyka fotki jak ludzie maja 40 km/h - droga ślizka jak pieron mało kto wiecej jechał w tym miejscu. Wiec o co tu q...a chodzi??? Auto tam prosto nie stało, bo wjechało na jakamś skarpe - wiec czy tu juz wynik pomiaru nie bedzie jakos zwichrowany. Czy ktos dostanie fotke i tam bedzie + 30 .....! Druga sprawa oni juz się kwalifikują do mandatu, bo w terenie zabudowanym maja odpalone cały czas auto....! W koncu to bedzie tak, ze jakies chłopy się wq...a i nie zdąrza spier...z tego forda, bo bedzie na dachu.
                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

A co Cię ITD . Zakladam że moja/Twoja/czyjaś kariera ma inny przebieg niż teraz i jestem pracownikiem drogówki o to mi chodziło
                              Z drogówką to nigdy nie ma problemów nie do przejścia a takie ITD po prostu cie poinformuję drogą listowną o przyznaniu odpowiedniej ilości pkt. i dukatów do przelania na ich konto :wink:

Za nieczytelne tablice w przypadku zajebania śniegiem jakoś nie widzę tego że policjant wystawia mandat, wystarczy przy nim wyczyścic tablice i po temacie, to nie wiosna że nie ma śniegu na jezdni :wink:

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a takie ITD po prostu cie poinformuję drogą listowną o przyznaniu odpowiedniej ilości pkt. i dukatów do przelania na ich konto
                                coś mi się zdaje, ze bym tego nie przyjął i w sądzie bym się dochodził. Teraz to ITD działa jak SB z dawnych lat. Ludzia fotki robili....i "papiery" na nie wygodnych obywateli.
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• hubert78
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1576

Z drogówką to nigdy nie ma problemów nie do przejścia a takie ITD po prostu cie poinformuję drogą listowną o przyznaniu odpowiedniej ilości pkt. i dukatów do przelania na ich konto :wink:

Za nieczytelne tablice w przypadku zajebania śniegiem jakoś nie widzę tego że policjant wystawia mandat, wystarczy przy nim wyczyścic tablice i po temacie, to nie wiosna że nie ma śniegu na jezdni :wink:

kilka razy koledzy z drogówki z powodu mojej niewyparzonej gęby zajmowali mi po kilkadziesiąt minut. W zeszłym roku np. miałem problem bo odwożąc córkę do przedszkola (córka ma problemy z wymową) i koledzy poprosili o dokument potwierdzający tożsamość dziecka którego oczywiście nie miałem , zapytali córkę jak się nazywa i gdzie mieszka na co oczywiście odpowiedzi nie dostali i poszło na ostro. Skończyło się w sumie dobrze bo się z dzieckiem przejechałem radiowozem na komendę i jak nas wieźli to miałem niezłą beke bo pomimo braków w wymowie po kilku chwilach chłopcy zorientowali się że to pomyłka. Chodzi mi o to że pomimo że postawiłem na swoim (na początku kontroli chodziło o to że nie miałem dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie - a wiedziałem że w Cepiku można to potwierdzić bo kilka dni wcześnie inni koledzy sprawdzali i było OK) i tak byłem około 2h w plecy. Czyli za taki numer z tablicami policjant jak się uprze to zmarnuje Tobie dużo więcej czasu niż zaoszczędzisz nie jadąc troszkę szybciej

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

hubert78, z panami policjantami sprawy załatwiam szybko, myslę że w moim przypadku zajebane tablice rej. będą najmniejszym problemem aczkolwiek mi to nie grozi ponieważ nie muszę zakrywac tablic żeby szybko poruszać sie po drogach, są inne patenty też dobrze sprawdzające się w praktyce :szeroki_usmiech

Komentarz

• rob555
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 748

Cala instrukcja tego badziewia.
                                      Warto poczytac. Auto z tym ustrojstwem winno byc pod odpowiednim katem zaparkowane itd...
                                      Jak patrze na to co sie dzieje (czyli po prostu na zywca na poboczu) to sie zastanawiam czy nie mozna prosic o udostepnienie dowodu prawidlowego ustawienia glowicy wzgledem jezdni
                                      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                      hybrydowe wtryski i turbiny
                                      programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                      www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• hubert78
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1576

Zamieszczone przez piotrek_os
                                        a takie ITD po prostu cie poinformuję drogą listowną o przyznaniu odpowiedniej ilości pkt. i dukatów do przelania na ich konto
                                        coś mi się zdaje, ze bym tego nie przyjął i w sądzie bym się dochodził. Teraz to ITD działa jak SB z dawnych lat. Ludzia fotki robili....i "papiery" na nie wygodnych obywateli.
                                        Od prawie dwóch lat już toczy się moja sprawa z SOK w sądzie a poszło zwykłe myto na przejeździe kolejowym. oczywiście można tylko ile procent ludzi będzie się chciało ? I nasi gówni księgowi to widzą że tylko bardzo mały procent ludzi się sprzeciwi wezwaniu z ITD. Ale porównanie do komuny słuszne bo mniej więcej na początku działania SB równie mały procent ludzi się sprzeciwiał takim praktykom, potrzebne było kilkanaście dziesiąt lat aby stworzyć mocną opozycję

[ Dodano: Wto 22 Sty, 13 23:59 ]
                                        hubert78, z panami policjantami sprawy załatwiam szybko, myslę że w moim przypadku zajebane tablice rej. będą najmniejszym problemem aczkolwiek mi to nie grozi ponieważ nie muszę zakrywac tablic żeby szybko poruszać sie po drogach, są inne patenty też dobrze sprawdzające się w praktyce :szeroki_usmiech
                                        Nie neguje Twoich sposobów, tylko odbiegliśmy od tematu zajebanych śniegiem tablic.
                                        Aby zamaskować tablice w ten sposób tracisz kilka dobrych minut , popatrz ile szybciej musisz jechać średnio na odcinku powiedzmy 100 km aby zaoszczędzić te 3 do 8 minut i czy to się naprawdę opłaca na naszych wspaniałych Polskich drogach. Sam pisałeś (chyba nawet w tym temacie ) że jak wjeżdżasz w teren zabudowany to "tempomat na 50 i gazetka".
                                        Dobre pare lat temu wyleczyłem się z zapierdalania po drogach krajowych, bo to nic nie daję w kategoriach zaoszczędzonego czasu po prostu się nie da. Subiektywnie może i owszem masz wrażenie że jechałeś szybciej ale sumarycznie i tak twój czas nie był szybszy niż kilka czy nawet kilkanaście minut ( czyli jedno więcej sikanie lub papierosek)

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

hubert78, reasumując bo nie ma co ciągnąć tematu, za zajebane tablice śniegiem w okresie zimowym można dostać chyba max 100zł, czy to dużo czy mało to juz trzeba samemu odpowiedzieć na to pytanie gdzie za co drugim rogiem czai sie zło które śmialutko może wyrządzić znacznie wieksze spustoszenie portfela :szeroki_usmiech

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

Zamieszczone przez piotrek_os
                                            Panie i Panowie....wracając dzis z Krakowa ok godz 19-tej na 645 km krajowej 7 stał ford - odpalony, świeciły się światła do jazdy dzeinnej i na CB słysze, ze chyba im sie cos popier..., bo cyka fotki jak ludzie maja 40 km/h - droga ślizka jak pieron mało kto wiecej jechał w tym miejscu. Wiec o co tu q...a chodzi??? Auto tam prosto nie stało, bo wjechało na jakamś skarpe - wiec czy tu juz wynik pomiaru nie bedzie jakos zwichrowany. Czy ktos dostanie fotke i tam bedzie + 30 .....! Druga sprawa oni juz się kwalifikują do mandatu, bo w terenie zabudowanym maja odpalone cały czas auto....! W koncu to bedzie tak, ze jakies chłopy się wq...a i nie zdąrza spier...z tego forda, bo bedzie na dachu.
                                            Piotrek, pewnie cykali foty na których mogli by ujawnić inne wykroczenia, jak np. nie zapięte pasy lub gadanie przez komórkę.

Odpalone cały czas? Mają do tego prawo, bo to auto wykonuje pracę jak np. koparka.

hubert78, reasumując bo nie ma co ciągnąć tematu, za zajebane tablice śniegiem w okresie zimowym można dostać chyba max 100zł, czy to dużo czy mało to juz trzeba samemu odpowiedzieć na to pytanie gdzie za co drugim rogiem czai sie zło które śmialutko może wyrządzić znacznie wieksze spustoszenie portfela :szeroki_usmiech
                                            +1

Tylko zadaj sobie pytanie: jak mi udowodnią (na drodze czy przed sądem), że to zrobiłem specjalnie?

Na marginesie pisząc, nawet gdybym zapłacił stówkę, to była by to stówka zapłacona komuś kto trochę postał na mrozie, zadał sobie trudu żeby mnie zauważyć i wychwycić, krótko mówiąc zarobił na to ciężko i fizycznie, a nie jak kut...sy z ITD pierdząc w fotel w aucie i klikając "drukuj" w siedzibie ITD.

Nie myślałem, że dojdzie do takich czasów, że mandat wystawiony przez policję będzie dosyć sympatycznie wspomninany.

Komentarz

• bradley
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1465

Zamieszczone przez rob555
                                              SZczegolnie podoba mi sie fragment o zjawiskach odbicia. A takze o tym, ze jak sa dobre warunki pogodowe to jada na 20m, jak zle to 30m a jak bardzo zle to 60m. I 20m moze objac 2 pasy jezdni.
                                              W Katowicach jak ich widzialem to stali prawie, ze rownolegle do jezdni na poboczu.
                                              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Tylko zadaj sobie pytanie: jak mi udowodnią (na drodze czy przed sądem), że to zrobiłem specjalnie?
                                                a gdzie jest napisane w tym wykroczeniu, ze to ma być "specjalnie".

Nie mylmy winy z umyślnością.

Komentarz

• wodan
                                                  Rider
                                                  • 2012
                                                  • 417
                                                  • Octavia I combi (1U5)
                                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ciekawe, czy to przejdzie. To, że projekt jest złożony w sejmie, jeszcze o niczym nie świadczy, ale ładnie wygląda propagandowo, a porażkę zawsze można na opozycję zrzucić...

Założenie w zasadzie poprawne, tylko czy na 1 km nowej drogi nie wypadnie 1 nowy fotoradar. to już czas pokaże.
                                                  Pozdrawiam
                                                  Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• Jacomelli
                                                    Rider
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2008
                                                    • 501

Panie kochany.
                                                    Jak projekt przejdzie to co z tego??
                                                    Nie znasz mentalności głównego księgowego RP?
                                                    Przecież jak masz budżet- to takimi ustawami przekładasz pieniądze z jednej kieszeni do drugiej teraz po prostu okroi się program budowy dróg o przychody z fotoradarów i będzie git. Budżet globalnie będzie taki sam, A PR-owo rząd zamknie usta krytykom :diabelski_usmiech
                                                    Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

Pracuję...