To najdroższa stacja Neste w Krakowie. Ja zawsze śmigam na Al. Pokoju, tam jest nawet do 10gr na litrze taniej
To chyba z powodu bliskości stacji MPO na Nowohuckiej, która przede wszystkim ma super cenę na ON - 4.53! Od wielu lat tankowałem tam benzynę, a także lpg i nie miałem nic do zarzucenia jakości paliwa. Mam nadzieję, że ON w tej cenie też jest w porządku - ma ktoś jakieś doświadczenie z tą stacją w kwestii ON?
[ Dodano: Czw 19 Cze, 08 14:04 ]
nikt nie tankuje/tankował z Krakusów oleju na MPO ? :shock:
Ja raz leje zwykły olej napędowy,a raz verve.Podobno są jakieś efekty jak sie naleje verve bądź inne ulepszenia ropy na pusty bak.Ale ja jakoś tego jeszcze nie zauważyłem:/
Ja przez to ,ze obecnie mieszkam w Niemczech leje to co wszyscy Niemcy , czyli - to co najtansze :lol: , paliwo Jet ,albo tutejszy Orlen , czli Star 8)
A jak jade na swieta do Polski to zawsze Aral Ulitmate - pod Suwalkami w grudniu ,nie lubie miec niespodzianek.
Ja też zawszy zwykły ON. Przy docieraniu myślałem, aby lać tylko Ultimate, ale potem pomyślałem, że lepiej będzie, jak się silnik przyzwyczai do polskich warunków
Jakie macie zdanie o stacjach (przy)hipermarketowych oraz tych samoobsługowych (Neste itp.)? Chodzi mi o jakość paliwa, bo o mniejszej marży nikt nie musi przekonywać.
U nas w Malborku jest. Na 2 cepkach. Jeden z nich to "cpn" przy klepie intermarche. Trzy tygodnie temu tankowalismy almere 2,0 z 1997r na sprobowanie(cena 3,60-teraz pewnie jeszcze taniej).
Tylko Statoil (praktycznie 2 te same stacje) od nowości "Diesel Supreme" - innego nie ma zresztą a spalanie jak w podpisie wystarczy kliknąć i przejrzeć historię spalania - przejechane 24000km - 0 problemów
Komentarz