Zamieszczone przez Dzida
Gdzie tankujemy paliwo do TDI?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez szkodawojtass napisał/a:
a i jeszcze jedno Gdzies przeczytalem ze jak sie leje kiepska rope, to mozna "zapiec" turbawke ale nie wiem czy to prawda?
jak sie leje ropę, która mocno "dymi"
Komentarz
-
-
Ja tankuje w zalezności od planów na najbliższe dni. Gdy wybieram sie w trase, kupuję Ultimate, gdzy jednak jest troszke lepsze paliwo, a przede wszystkim jestem wstanie zrobic wiecej km na jednym baku. Gdy mam jezdzic tylko po miescie, tankuje zwyklego diesla
[ Dodano: Pią 21 Lis, 08 14:19 ]
Jak jade w trase, to leje Ultimate, jak po miescie, to zwyklegoOctavka
Komentarz
-
-
Jak już wcześniej zostało napisane to nie zależy na jakiej stacji zalejecie paliwo a raczej jak jeździcie [na pełnym lub pustym zbiorniku] i wymieniacie filtry,olej itd. itp.W 90% paliwo na stacjach w Polsce pochodzi z naszych Polskich rafinerii ,więc to jedno wielkie obłudne myślenie,że ON z BP jest lepszy od Petrochemi-to po prostu to samo paliwo!!!. Bardziej jest to kwestia uczciwości sprzedawców i dystrybutorów oraz kontroli wewnętrzych przeprowadzanych na każdym etapie sprzedaży ,które de facto przeprowadza w Polsce tylko jedna sieć [bodajże BP]. Reszta stacji kontrolowanych jest bardzo żadko przez PIH ,a nałożone kary nie są zbyt wysokie więc często proceder ten jest opłacany no i jak to w interesach o dużych pieniądzach często są nie ujawniane lub fałszowane. Podobnie sprawy się mają z innym problemem na naszych stacjach na ,który chciałbym zwrócić uwagę ,a mianowicie zaniżania ilości wlewanego paliwa. Wiedzę tą nabyłem pracując na stcjach paliw. :wink:SLX 110KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomgor10więc to jedno wielkie obłudne myślenie,że ON z BP jest lepszy od Petrochemi-to po prostu to samo paliwo!!!.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaNo ta z etykiety to na pewno. Ja zrobiłem to pierwszy i ostatni raz. Nie mam co prawda instrukcji pod ręką, a nie polecę już do garażu, ale wydaje mni się że skoda zabrania dodawania do paliwa, jakichkolwiek dodatków.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalA czy u Was już weszły paliwa zimowe do sprzedaży ? Bo u siebie nie zauważyłem jeszcze.
na pewno od dłuższego czasu są te "przejściowe", te zauważyłeś :?: :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja się zraziłem trochę BP. Kolega ma lagunę II diesla lał do tej pory tylko na BP i niestety poszedł wtryskiwacz następnie turbina, nie wiadomo ile katalizator jeszcze wytrzyma. Mechanik podczas naprawy zajrzał z ciekawości do baku podobno straszna berbelucha. Ponadto kolejny znajomy również ofiara tego samego BP walnięty katalizator. Tak więc myślę że marka stacji już powoli przestała mieć dla mnie znaczenie czysta loteria.Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlauzeroJa też zawszy zwykły ON. Przy docieraniu myślałem, aby lać tylko Ultimate, ale potem pomyślałem, że lepiej będzie, jak się silnik przyzwyczai do polskich warunków
Jakie macie zdanie o stacjach (przy)hipermarketowych oraz tych samoobsługowych (Neste itp.)? Chodzi mi o jakość paliwa, bo o mniejszej marży nikt nie musi przekonywać.
A jeśli chodzi wam jakie paliwo lać to najlepiej właśnie na neste lub innych wiarygodnych stacjach. Trzeba tylko raz na 7-8 tankowań zalać vervą lub innym tego typu. Takie paliwa są droższe bo zawierają dodatki polepszające smarność i składniki myjące układ zasilania a przede wszystkim pompowtryski.
Więc jazda cały czas na vervie to troszke zbędny wydatek
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz