piotrek_os, Ruda Śląska do najtańszych nie należy pod względem cen paliw.
Podam taką ciekawostkę. Jest ulica, w promieniu 6km są 3 stacje orlen. Na pierwszej i ostatniej gaz kosztuje 2,85, a na środkowej 2,71. :shock:
Baryłka poleciała w dól...dolar do góry :diabelski_usmiech Wiec suma - sumarum znów nie ma powodów do obniżek na stacjach - u mnie ON cały czas ok 5,8 Pb to samo
Baryłka poleciała w dól...dolar do góry :diabelski_usmiech Wiec suma - sumarum znów nie ma powodów do obniżek na stacjach - u mnie ON cały czas ok 5,8 Pb to samo
Ależ są. Dzisiaj baryłka kosztuje 350zł pomimo wysokiego kursu $. W szczytach kosztowała ponad 400zł :idea:
Myślę, że detaliści i rafinerie korzystają w tej chwili z oswojenia się każdego z wysokimi cenami paliw. Dodatkowo mamy kolejny długi weekend za pasem + mistrzostwa w piłkę kopaną. W hurcie paliwo mogłoby być spokojnie tańsze o 35-40gr/l a w detalu nawet jeszcze wiecej
A ja wam powiem tak....
Jestem z Warmii i tankuję tylko ale to tylko i wyłącznię paliwo z "Kuwejtu". Ludziska obcykane będą wiedzieli o co chodzi..
Diesel-4,20 PLN
Benzyna-4,00 PLN
Dwóch sprawdzonych dostawców paliwo z Lukoila!!!
W takim przypadku da się jeździć bo inaczej to porażka!!!
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
ceny poszly w dol
diesel 1.35 f tesco
diesel 1.32f shell
diesel 1.37f b.p.
diesel 1.39f murco
BYLO PO 1.49 F. ZA LITRA DIESELA ze dwa tygodnie temu, ale i tak tankuje za 20 funtow, a nie jak wczesniej 20 litrow ,
wczoraj zajechałem na orlen zatankować gazu. ostatnio cena na nim była 2.75. koles mi tankuje a ja patrze na cene a tam mile zaskoczenie 2.69. do tego 8gr rabatu na biznes tank co w sumie dało 2.61. dawno już tak tanio nie było. dziś czytałem że ogólnie cena baryłki ropy na świecie mocno potaniała i w tej chwili jest najniższa od 17 miesiecy. ciekawe jak to się przełoży na ceny na stacjach paliw.
gaz wiadomo chodzi swoja drogą.
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
wczoraj zajechałem na orlen zatankować gazu. ostatnio cena na nim była 2.75. koles mi tankuje a ja patrze na cene a tam mile zaskoczenie 2.69. do tego 8gr rabatu na biznes tank co w sumie dało 2.61. dawno już tak tanio nie było. dziś czytałem że ogólnie cena baryłki ropy na świecie mocno potaniała i w tej chwili jest najniższa od 17 miesiecy. ciekawe jak to się przełoży na ceny na stacjach paliw.
gaz wiadomo chodzi swoja drogą.
Tylko, że w tym samym czasie złotówka się osłabiła więc nie liczyłbym na mega zniżki.
Komentarz