Podobno w niedługim czasie ON ma być droższe niż PB95 :shock:
Ceny paliw
Zwiń
X
-
W sobotę tankowałem w Kraku na BP ON Ultimate`a za 4,80 czyżby już podrożało?Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Skfarek - dokładnie
Jeżdżę co dziennie po KRK i dziś jak zobaczyłem na Statoilu zwykły ON za 4,87, Golda za jakieś 5,00, na BP przy Rondzie Polsadu też ON 4,8x (x bo mieli zbytą tą cyferkę) a Ultimate po 4,99 to po prostu szok.
Z dnia na dzień z 4,5x na 4,8x.
Szybciutko na Carrefoura przy Jana Pawła i 35l po 4,41 wlałem.
Kwa - 45gr na litrze mniej.
Ciekawi mnie jak się mają ceny na Auchan w Częstochowie. Zwykle mają te 3-5 gr taniej niż Carrefour w KRK.
Liczę że po nowym roku to szaleństwo przeminie. :evil:
Komentarz
-
-
Maicroft, bo w praktyce kazdy przeczuca koszt podwyzek vatu na swojego finalnego odbiorce
Najlepsze jest to, ze bedziemy chyba jedynym krajem w UE z tak wysokim VATem i tak niskimi zarobkami - zajebiscie - nasz rzad naprawde ma fachowcow od polityki fiskalnej - noooo, licencjat to oni musza miec :twisted: ale nic poza tymByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keneidaZamieszczone przez misiek^wrolicencjat to oni musza miec :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wropraktyce kazdy przeczuca koszt podwyzek vatu na swojego finalnego odbiorce
Komentarz
-
-
chyba znalazłem rozwiązanie - moj kolega z pracy właśnie na wiosnę tego roku wpadł na tak genialny sposob i jest bardzo zadowolny (składka OC wyniosła go 217 zł !!!!!!!!! za rok)
w przyszłym roku kupię sobie Tico z LPG ale TYLKO na dojazdy do pracy - cenowo jest w granicach skutera
rachunek prosty
śr. spalanie tico na lpg to 5-7 litrow (octavia pali mi teraz z 10-11 litrow gazu) - koszt już licząc 1 litr lpg = 3zl wyjdzie zawsze ponizej (przeciętnie z 16 zl )20 zl za 100 km i to licząc już gaz za 3 zł (jak będzie na auchanie albo carrefourze po 2,5 to jeszcze taniej)
nie oszukujmy się - jak LPG będzie po 3 zl to ON czy PB95 będzie grubo ponad 5 zł (pewnie ok. 5,3-5,5)
bądź co bądź to jest jakies rozwiązanie - co sądzicie?
jakie auta spalają gazu podobnie do tico czyli 5-7 litrów?
Komentarz
-
-
P... le takie rozwiazania, za bardzo cenie sobie swoje bezpieczenstwo i wygode :szeroki_usmiech Juz wole dymac starym Ikarusem, albo Skoda Tcos tam - tramwajem :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keneidamisiek^wro napisał/a:
licencjat to oni musza miec
zbyt optymistyczne założenie chyba, że nauki przyrodnicze albo jakiś inny miękki badziew
Dzis przyjezdza do Polski ale tylko turystycznie :twisted: Dodam ,że fizycznie nie pracuje...
Ciekaw jestem reakcji spoleczenstwa gdyby na zachodzie 1l paliwa kosztowal blisko 5 euro :shock:
Komentarz
-
-
shok, ale co to ma do tego ?
Zeby brac sie za polityke fiskalna nie wystarczy miec dobrych pomyslow i jakis tam potencjal.
Trzeba wiedziec jakie mechanizmy rzadza gospodarka, kto finalnie zaplaci za wzrost podatku, kto zyska na jego spadku - a nie debilne hurraoptymistyczne latanie dziury budzetowej przez zwiekszenie podatku VAT - te glaby nawet pojecia nie maja, ze istnieje cos takiego jak szara strefa, ze ludzie przy wzroscie podatku vat uciekaja do tendencyjnego zanizania faktur, itd - a wszystko to prowadzi do uszczuplenia budzetu - bo w wiekszosci przypadkow taki przedsiebiorca wiecej zyska niz straci.
Zrobiliby podatek VAT na poziomie 18%, obnizyli akcyze, zmienili polityke jesli idzie o dysponowanie srodkami unijnymi, wzieli sie za porzadek w przetargach, pensje urzednikow i wreszcie swoje wlasne, a skonczyli na abolicji podatkowej to by k... nagle moze im cos wpadlo do lba - ze nie samymi podwyzkami da sie zalatac dziure. Ponadto jak lataja w ten sposob, to niech ida za przykladem dobrego ksiegowego i zaczna od pensji ? :evil: Tutaj nikomu sie nie obcina, tylko dożyna sie nas, podatnikow.
Obecnie w foliach place jakies chore 22% ( a kiedys na folie i susz bylo 7 % ), a co najlepsze ... scedowalem wszystko na odbiorce finalnego ... bo po co ja mam za to, ze mi tak dokoptowali 2 lata temu ? :xByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, Wg mnie mylisz się. Kombinowanie zawsze było i w najbliższych latach nic się nie zmieni. Wzrosty akcyzy na papierosy może i spowodują spadek sprzedaży, ale nie tak istotny by zniwelować zysk z podwyżki. Jeśli ktoś pali to i tak będzie kupować, szukając oszczędności będzie jarać robuchy ale i tak płaci w tym akcyzę itp. Szara strefa to marny % jeśli chodzi o ten rynek.
Z alkoholem to samo. U nas sprzedaż ciągle wzrasta. Choć była tendencja, że po wzroście akcyzy nieco spadło "zużycie".
A VAT hmmm 1% to pikuś dla państwa dość istotny. Chyba, że sprzedawcy niektórych towarów załóżmy z 99zł zrobią 109zł, bo była podwyżka VATu, ale to będzie sposób jedynie na powiększenie swoich portfeli
Jeżeli chodzi o kombinowanie czyli np. kreatywną księgowość to tego nie da się uniknąć. Za komuny każdy kombinował i teraz ten nawyk pozostał. Choć księgowość to chyba w każdym kraju każdy prowadzi kreatywnie by zaniżyć w jakiś sposób podatki. Chociażby (przy najmniejszej skali - faktury za paliwo tudzież inne zakupy na osobę prowadzącą DG)
żeby nie było Offtopu
Carrefour Bydgoszcz ON 4.39
Orlen ON - 4.67
Verva ON - 4.89
Komentarz
-
Komentarz