Shell na Płochocińskiej: Pb95=ON=4,99zł/l... Bańka zaraz pęknie... :shock:
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osCiekawe kiedy rząd oczy otworzy i obnizy podatki....jak to juz kiedys zrobiła inna formacja, a ceny paliw były wtedy duzo mniejsze niz obecnie! :evil:
Wiem, że na spekulację nie mogą poradzić, na rozróby w krajach Arabskich też, ale podniesienie VAT o 1% było jednym z kamyczków które spowodowały lawinę.
Wiem, że zaraz się podniosą głosy oburzenia, ale ch... mnie strzela jak widzę rolnika który ma obsiane/obsadzone 20-30h i płacze że mu źle... Zboże drogie, pomidory po 10zeta, jabłka też od cholery, dopłaty unijne co roku do hektara lecą, na KRUSie za 230pln na kwartał każdy chętnie go widzi jako pracownika. I takiemu baorowi lepiej się opłaci bezrobotnych z miasta za 5 zeta na godzinę zatrudnić a samemu w tym czasie iść do pracy w mieście bo jest tańszym pracownikiem bo od niego się ZUSu nie płaci jak od tych co do niego robić na czarno przyjechali (vide wypadek pod Nowym Miastem gdzie 18 w T4 "poległo" w drodze na jabłka).
W Polsce 40% pracujących w przemyśle/transporcie i prowadzących własną działalność to KRUSowicze a Tusk się jeszcze kurwa zastanawia co zrobić z ich składką.
I jak zwykle mu wyjdzie że KRUS pozostanie bez zmian bo Pawlak i jego chyba (przepraszam za wyrażenie) politycznie prostytuująca się partia zagrozi wyjściem z koalicji, a ZUS kurwa w górę..., akcyza na paliwo w górę i liniowy po całości czyli wszystko po 5zeta, paliwo, chleb, woda, cukier...4x4
Komentarz
-
-
4x4BKF, mozna założyć nowy wątek bo bedzie zaraz bałagan :wink:
Tutaj porównanie cen Polski z cenami w Niemczech http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...l?ticaid=1bebc u nas drożej a zarabiamy mniej :?
Co do rolników...Znam wiele takich co za granicą pracują.Przeliczeniowy 1hektar by KRUS zapłacic i tak się to kręci. A na polu chwasty rosną lub sąsiadowi wynajmuje.A ilu jest takich co nawet nie wie gdzie mają ta swoją ziemie :roll: . To naprawde drażliwy temat...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulZamieszczone przez shok*ciach*Fakt porównał ceny w niemieckich i polskich supermarketach
Poza tym podatek wzrósł o jedną stopę procentową, a to nie powinno być nic - nie powinno, ale sprzedawcy to wykorzystali dla swoich portfeli - tyle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokA czy gdzieś się pomylił? Ja mieszkam na stałe za granicą i znam realia cen.Tak więc np. cukier kosztuje 0,65centów =2,53zł A w Polsce ile 4-5zł :idea: Takich porównań jest naprawde dużo. Nie mówie ,że aż taka różnica ale jest.W niemczech ceny są mniejwiecej takie jak w Polsce ale zarobki są dużo wyższe jak w Polsce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokcukier kosztuje 0,65centów =2,53zł) trzydzieści tysięcy na czysto i pierwsza lepsza hurtownia weźmie na pniu
Tylko gdzie mam jechać????
[ Dodano: Czw 10 Mar, 11 11:51 ]
Zamieszczone przez Mickulwzrósł o jedną stopę procentową
O jeden punkt procentowy dla ścisłości.4x4
Komentarz
-
-
Bo nasz Rząd to złodzieje i tyle.
Jedna partia lepsza od innej.
Jak nie PO nagaduje na PiS to Pis na PO tak samo.
Jak PiS miał władze obiecywał gruszki na wierzbie i gówno zrobił.
Jak PO dokładnie tak samo.
Niestety w naszym kraju zamiast być lepiej jest coraz gorzej.
I na kogo teraz głosować w tych wybroach?
Zaraz będziemy tankować po 6/7 zł a wypłata nadal taka sama.
Dlaczego inne kraje UE nie mają z tym problemów tylko my?
Mają niższe podatki i sobie radzą a my musimy podnosić podatki , akcyzy a i tak jest źle.
Był kryzys w stanach to paliwo u nas kosztowało 3,60 - dlaczego?
Podobno kryzys jest nadal a paliwo kosztuje 5 zł.
Można sprzedawać taniej ale niestety nasz pazerny rząd zabiera wszystko dla siebie.
Mówili wczoraj w RMF na co wydaje się kase w ministerstwie sportu i innych tego typu instytucajch. Pokupowali sobie 50 foteli nowych ze skóry bo stare roczne już były za stare.
800 kg wafli w czekoladzie , 500 kg cukru w 1 kg torebkach, ileś tam set cukru w "jednorazówkach" a to wszystko za naszą kase. ..... Niedługo dojdzie do tego , że u nas będzie jak w Egipcie i Libii ....
Strasznie mnie to wkur@#% jak patrze na biednych głodujących ludzi a te osły na wiejskiej wydają kase na co im się podoba :evil:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Jeszcze do niedawna nie robilem zakupow w CZ, ale cos czuje, ze chyba niebawem spozywke zaczne tam kupowac ...
Do tego ON SHELL na Armii Krajowej - 4,98 :evil: :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Powiem jak olsztyniak, głośno i otwarcie ZŁODZIEJE!!!
Dwa lata temu kiedy baryłka osiągnęła ceny ok. 160dolarów paliwo kosztowało
ON- 4.80
Pb96- 4.95-5.00
OO - 3.36
Teraz baryłka kosztuje 101dolarów a ceny wczoraj w Skarżysku-Kam na BP
ON - 5.05
95- 5.15
98- 5,36
A tu aktualna cena ropy>>
4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakNiedługo dojdzie do tego , że u nas będzie jak w Egipcie i Libii ....bo ile można dawać sobą tak pomiatać ? :idea: ja się ostatnio wkur... i się przesiadłem do MPK.... zamiast jechać 5km do roboty w wiecznych korkach, siedzę sobie w autobusie i mam wszystko w (_)_) :P a czas przejazdu może raptem 10min dłużej
SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
Komentarz