Wszystko o Vag-Com'ie
Zwiń
X
-
Witam!
Przeczytałem już nie jeden temat o Vag-comie i nie doszukałem się w nich oprogramowania w języku polskim, które wpełni byłoby wersją odblokowaną (nie DEMO). Czy ktoś może mi w tym temacie pomóc i przesłać mi linka na PM, lub program?
PS: wersja softu ze strony vag-com.pl jest wersją wymagającą wprowadzenia klucza...
Za pomocną dłoń z góry dziękuję...
[ Dodano: Sob 08 Lis, 08 20:17 ]
Ok już sobie poradziłem. Znalazłem w necie program o nazwie VWtools wraz z spolszczeniem. Dziś przy pomocy tego programu zczytałem i skasowałem poniższe błędy. Czy ktoś może orientuje się co one mogą oznaczać?
17664(P1256)- Nieznany kod błędu...
18263--------- Nieznany kod błędu...
Przed skasowaniem błędu co jakiś czas zapalała i gasła kontrolka na desce tzw. check engine. Wcześniej miałem wpiętego Chipa pod pompę ale po wywaleniu błędów wypiołem go z instalacji w celu wykluczenia przyczyny błędów."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
17664(P1256)- Nieznany kod błędu...
Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus
Problem z czujnikiem temp. płynu chłodzącego
Zamieszczone przez haragon18263--------- Nieznany kod błędu...Mam problem ze znalezieniem kodu-18263 - P1855 - 35-00 - - Czy ktoś mógłby mi dać odpowiedź co to jest za błąd. Dotyczy Passata 3BG 2005r 130KM z tiptronikiem. Proszę o odpowiedź. Doszedł do tego jeszcze błąd 17086- P0702 - 35-10. oraz 01359. Mam również zapytanie co może być powodem pojawiania s...
Komentarz
-
-
Tak na ten link też wpadłem z szukajki, ale zanim wymienię pół części w samochodzie chciałem popytać może by ktoś tutaj wpadł na coś innego. Ale jeżeli informacje się pokrywają to znaczy, że:
17644- to czujnik temperatury w bloku silnika G62- super by było gdyby ktoś podrzucił kolor (występują bodajrze w 3 i nie dokońca wiem czym się one rużnią, numer części)...
18263- to przyczyna najprawdopodobniej wpiętego Chip-boxa. Jeżeli po wypięciu kod nie będzie powracał, a silnik i z i bez właściwie pracował- to jak sądzę będzie można go zignorować...
Jak narazie Cipę wypiołem i zrobiłem już około 250km i nic się nie dzieje. Jak tak dalej pójdzie to będzie można wnioskować, że obydwa błędy spowodował chip-box...
Jak by ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to poproszę...
PS: przy podawaniu wyniku błędu proszę o interpretację słowną również w języku PL..."Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
cześć!
z tej strony zassałem VAGa http://rapidshare.com/files/19158670/VAG.rar
i teraz mam pytanie: który kabel ztej stronki www.viaken.pl powinienem kupić do swojego auta żeby bezproblemowo działał i pod USB? O1 99R przed liftem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123teraz mam pytanie: który kabel ztej stronki www.viaken.pl powinienem kupić do swojego auta żeby bezproblemowo działał i pod USB? O1 99R przed liftem.
Komentarz
-
-
"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
-
Witam,
jaki kabel kupić do O2? Wiem, że musi być z Can, ale rozpiętość cenowa jest duża, a nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto.
Jaka jest różnica między VAG CAN Professional a VAG CAN Commander?
Które kable z poniższych są w miare dobre i nadają się do diagnostyki, kasowania inspekcji serwisowych itd.?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paradoxKtóre kable z poniższych są w miare dobre i nadają się do diagnostyki, kasowania inspekcji serwisowych itd.?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Komentarz