Sprawdzenie na krótko nie zawsze bedzie obiektywne ponieważ czasem jest tak że jak wentylator jest w poziomie to chodzi a w pionie nie,najlepszym rozwiazaniem to weź klocka drewnianego,młotek i uderz w silnik od wentylatora(przy włączonej klimie) i bedziesz wiedział co sie dzieje
Klimatyzacja i wentylator
Zwiń
X
-
-
Mój wentylator ciężej chodził na "sucho", na krótko od aku nie ruszył.
Mam już nowy, po podłączeniu do wtyczki i załączeniu klimy pięknie ruszają oba wentylatory.
Wiecie jak zdemontować wąż wodny który idzie obok dolnej śruby od wentylatora (torx mi skorodował :evil: ), jest zamontowany do chłodnicy na taki cycek (bolec wciskany :roll: ) - wyciągać go na siłę czy jakoś inaczej?
Komentarz
-
Nie bardzo kojarzę o które miejsce Ci chodzi, jak ja wyciągałem wentylator to nic mi nie przeszkadzało. Nie bardzo tez mogę obejrzeć u siebie od spodu bo mam osłonę i nic nie widać, ale od góry spróbuje cos zerknąć i jak cos wypatrzę to dam znać. Obejrzyj dokładnie być może, że jest to "grzybek", który trzeba ścisnąć wąskimi szczypcami i wtedy wyciągnąć.Zamieszczone przez macmajMój wentylator ciężej chodził na "sucho", na krótko od aku nie ruszył.
Mam już nowy, po podłączeniu do wtyczki i załączeniu klimy pięknie ruszają oba wentylatory.
Wiecie jak zdemontować wąż wodny który idzie obok dolnej śruby od wentylatora (torx mi skorodował :evil: ), jest zamontowany do chłodnicy na taki cycek (bolec wciskany :roll: ) - wyciągać go na siłę czy jakoś inaczej?
Komentarz
-
dla potomnych - w silniku AZJ udało mi się wyciągnąć wentylator do góry (jakby ktoś się uparł nie trzeba wogóle wchodzić pod auto). Nie udało mi się odkręcić śruby na samym dole pająka, za to wykręciłem śruby wokół silnika wentylatora, odgiąłem pająk mocujący i wentylator wyszedł do góry
Komentarz
-
Sytuacja ma się tak...
Na początku roku klimatyzację uruchomiłem, działała. Przyszły cieplejsze dni i już nie zadziałała.
Podobno prąd dochodzi do skrzynki bezpieczników na akumulatorze, a dalej już nie. Kupiłem nową skrzynkę, ale sprzedający przysłał mi do silnika AEE, czyli taką:
http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=4722
a powinna być taka:
http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=4494
Mimo wszystko podłączyłem wszystko (wtyczka, przewody, nie da się jej tylko zamocować w fabryczne uchwyty) i klimatyzacja dalej nie ruszyła- nie kręcą się wentylatory.
Teraz pytanie, czy owe skrzynki różnią się tylko mocowaniem, czy ta z AEE nie będzie w ogóle działać z innymi silnikami?
Komentarz
-
Komentarz
-
bezpieczniki wentylatorów są na aku a nie w kabinie , w kabinie masz bezpiecznik wentylatora nawiewu , a wentylator chodzi ci na wszystkich biegach gdyz mnie ostatnio padł rezystor dmuchawy i nie chodził na pierwszym biegu wtedy klima się włączała i odwrotnie działał drugi trzeci i czwarty bieg i wtedy klima nie działałajakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-

Komentarz