Sprawdzenie na krótko nie zawsze bedzie obiektywne ponieważ czasem jest tak że jak wentylator jest w poziomie to chodzi a w pionie nie,najlepszym rozwiazaniem to weź klocka drewnianego,młotek i uderz w silnik od wentylatora(przy włączonej klimie) i bedziesz wiedział co sie dzieje
Klimatyzacja i wentylator
Zwiń
X
-
Mój wentylator ciężej chodził na "sucho", na krótko od aku nie ruszył.
Mam już nowy, po podłączeniu do wtyczki i załączeniu klimy pięknie ruszają oba wentylatory.
Wiecie jak zdemontować wąż wodny który idzie obok dolnej śruby od wentylatora (torx mi skorodował :evil: ), jest zamontowany do chłodnicy na taki cycek (bolec wciskany :roll: ) - wyciągać go na siłę czy jakoś inaczej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macmajMój wentylator ciężej chodził na "sucho", na krótko od aku nie ruszył.
Mam już nowy, po podłączeniu do wtyczki i załączeniu klimy pięknie ruszają oba wentylatory.
Wiecie jak zdemontować wąż wodny który idzie obok dolnej śruby od wentylatora (torx mi skorodował :evil: ), jest zamontowany do chłodnicy na taki cycek (bolec wciskany :roll: ) - wyciągać go na siłę czy jakoś inaczej?
Komentarz
-
-
Sytuacja ma się tak...
Na początku roku klimatyzację uruchomiłem, działała. Przyszły cieplejsze dni i już nie zadziałała.
Podobno prąd dochodzi do skrzynki bezpieczników na akumulatorze, a dalej już nie. Kupiłem nową skrzynkę, ale sprzedający przysłał mi do silnika AEE, czyli taką:
a powinna być taka:
Mimo wszystko podłączyłem wszystko (wtyczka, przewody, nie da się jej tylko zamocować w fabryczne uchwyty) i klimatyzacja dalej nie ruszyła- nie kręcą się wentylatory.
Teraz pytanie, czy owe skrzynki różnią się tylko mocowaniem, czy ta z AEE nie będzie w ogóle działać z innymi silnikami?
Komentarz
-
-
bezpieczniki wentylatorów są na aku a nie w kabinie , w kabinie masz bezpiecznik wentylatora nawiewu , a wentylator chodzi ci na wszystkich biegach gdyz mnie ostatnio padł rezystor dmuchawy i nie chodził na pierwszym biegu wtedy klima się włączała i odwrotnie działał drugi trzeci i czwarty bieg i wtedy klima nie działałajakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz