Prosty przyklad na duzo mniejszym aucie i w dodatku wiekowym juz. Golf 2 z silnikiem obojetne czy na gazniku czy wtrysku pali ok 8-10l po miescie. Tak sam golf z silnikiem 1.8 pali po miescie 8-9l. Ma co najmniej 40 KM wiecej, a przy wadze ponizej 1 tony jest to roznica.
Skoda Octavia 1,4
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Prosty przyklad na duzo mniejszym aucie i w dodatku wiekowym juz. Golf 2 z silnikiem obojetne czy na gazniku czy wtrysku pali ok 8-10l po miescie. Tak sam golf z silnikiem 1.8 pali po miescie 8-9l. Ma co najmniej 40 KM wiecej, a przy wadze ponizej 1 tony jest to roznica.
Trochę inaczej ma się sprawa z japońcami, tam małe silniki (benzynowe) są faktycznie oszczędniejsze niż te większe. :lol:Power is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFENo właśnie, mały silnik musi się bardziej wysilać niż jego większy odpowiednik w tym samym aucie. Chcąc rozpędzić auto np. z silnikiem 1,4 trzba go żyłować na wysokich obrotach bardziej niż np. auto z silnikiem 1,8.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFETrochę inaczej ma się sprawa z japońcami, tam małe silniki (benzynowe) są faktycznie oszczędniejsze niż te większe. :lol:(z klima)
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEAle do SDI zawsze mozna dolozyc turbine
Silnik wytrzyma, bo ZTCW to sam blok jest taki sam jak w TDI.
Masters mial kiedys przerobionego VW Caddy z SDI na TDI. Moc cos kolo 170KM.
Jednak skrzynia i sprzeglo co i raz sie wysrywalo.
Caddy podobno jezdzi do tej pory na setupie chyba 100-110KM.k
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Ubezpieczenia
Nie wiem jak inni ale ja od początku jeżdze na "pakietach" od wartości auta(oc.ac,nw,ass,zk)
Kiedyś liczyłem ile zapłace za samo oc(1.6) i pakiet ,,,różnica kilkuset zł-ale warto bo poczucie bezpieczeństwa
:cry: raz miałem dzwona z swojej winy i było 7000zł, więc się opłaciło
Kolega ma Octavie 2.0 115KM i ona pali tak jak ty piszesz dla 1.4
przy predkosciach 110-150 km/h 7-8l; miasto 10
Stąd te wszystkie różniceSeria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez LIFENo właśnie, mały silnik musi się bardziej wysilać niż jego większy odpowiednik w tym samym aucie. Chcąc rozpędzić auto np. z silnikiem 1,4 trzba go żyłować na wysokich obrotach bardziej niż np. auto z silnikiem 1,8.
Komentarz
-
-
e tam wlasnie sie przekonalem ze to gowno prawda, tez sie trzeba cackac z gazem, moj yaris 1.0 w miescie normalnie pali 8,4 a nienormalnie spokojnie 9,5 (z klimaPower is nothing without control !
"Samochód nie powinien wyglądać na szybszy niż jest" - zasłyszane na forum (napisał paulm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEe tam wlasnie sie przekonalem ze to gowno prawda, tez sie trzeba cackac z gazem, moj yaris 1.0 w miescie normalnie pali 8,4 a nienormalnie spokojnie 9,5 (z klima
nie umiem jezdzic po prostu tym gownemsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
chyba jednak jest oki, bo jak jezdzi baba, to spokojnie 7,5 po miescie, odjac klime=6,5-6,8
nie umiem jezdzic po prostu tym gownem
2. Po co jeździsz Yarisem jak masz Octę?Power is nothing without control !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez QulekA co tam siedzi ?? jakies mody ?? kurde zaintrygowało mnie to 1.4 co RSke ścignie.. napiszcie coś więcej albo niech kolega co posiada tą rakiete sie wypowie...W srodku siedzi 1,8T podciagniete na >190KM.
k
[ Dodano: 04 Lip 2005 10:43 am ]
Zamieszczone przez TymonYyyyy...Przecież Purchawa sobie jaja Robi :lol:
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEchyba jednak jest oki, bo jak jezdzi baba, to spokojnie 7,5 po miescie, odjac klime=6,5-6,8
nie umiem jezdzic po prostu tym gownem
2. Po co jeździsz Yarisem jak masz Octę?
ad2 na octe jeszcze czekam i czekal bede minimum do polowy sierpnia i na razie musze sie wozic tym co mi zostalosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
na octe jeszcze czekam i czekal bede minimum do polowy sierpnia i na razie musze sie wozic tym co mi zostalo
W takim razie musisz jeszcze trochę poczekać.
A jaką wersję zamówiłeś ? Ja chciałem auto z szyberdachem :lol: ale wtedy musiałbym czekać trzy miesiące więc sobie odpuściłem a teraz żałuję. Szyberdach w samochodzie bardzo mi się podoba, daje poczucie większej przestrzeni, rozjaśnia wnętrze auta i pozwala obserwować niebo (nie podczas jazdy oczywiście)Power is nothing without control !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFESzyberdach w samochodzie bardzo mi się podoba, daje poczucie większej przestrzeni, rozjaśnia wnętrze auta i pozwala obserwować niebo (nie podczas jazdy oczywiście)"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEZawsze mozna dolozyc szyberdach webasto.
Jak sie robi w autoryzowanym warsztacie to nie powinni sie czepiac z gwarancja."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
ZTCW to Skoda fabrycznie montuje wlasnie szyberdachy webasto.
Jak sie robi w autoryzowanym warsztacie to nie powinni sie czepiac z gwarancja.Power is nothing without control !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LIFEA jaką wersję zamówiłeś?
acha, mozesz nie widziec podpisow wiec O2 elegance kombi 2.0 TDI DSG
i juz kurna nie mogeeeeeeeeeeeee!
co do szyberdachu to mialem w kilku samochodach, ale ja praktycznie nigdy nie uzywalem, jakos tak sporadycznie, wiec dla mnie to kolejny element, ktory moze halasowac, przeciekac itd
ale oczywiscie jeden lubi pestki z dyni a drugiemu nogi czuc
pzdr!
ale offffffffffffsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffmialem szyber i klime w samochodzie, generalnie otwieralem szyber dwa razy do roku zeby go przesmarowac bo :
przy wiekszym sloncu w leb wali
przy zamontowanym bagazniku rowerowym powyzej 100 byl niemilosierny gwizd
Komentarz
-
Komentarz