Re: Tour Combi 1.6 + LPG, wrażenia po pierwszych 5000 km
ale dane są prawdziwe przy jeździe 100% poza miastem w trybie kapeluszniczym. Nigdy w jeździe miejskiej nie udało mi się zejść poniżej 10l/100km tym autem jaki meganką, która jeździ również na iv gen landi. Zawsze na tyle dynamicznie
Wskaż mi o jakie kompleksy chodzi bo nie wiem co leczyć. Jeśli chodzi o jazdę to jeżdżę wyjątkowo kapeluszniczo ale zawsze uważam aby jeździć na tyle dynamicznie, aby innym ruchu nie utrudniać. Takie spalanie to spalanie dizla przy ostrej jeździe, a VW SOHC 1.6 ma prawo tak palić tylko przy mało dynamicznej jeździe w trybie mieszanym. Praw fizyki nie oszukasz. Dlatego w takie spalanie LPG można między bajki włożyć. Wejdź w spritmonitor, odrzuć graniczne wartości wybierając auto ze środka i zobaczysz, że średnie spalanie tego auta przy mieszanej jeździe to 10l LPG/100km. Twoje i twojego kumpla wynurzenia więc nie mają poparcia w statystykach. A to co np. widać w spalaniu 7,4 to gość wprowadzał, że na odcinkach mu spalał 2.6, kolejny przejechał na baku LPG 1200 km, trzeci wynik 7,79 wg wskazań komputera a on pokazuje benzynę. 8l/100 DA się zrobić, ale tylko w eco-driving poza miastem.
Zamieszczone przez marte
Zamieszczone przez marte
Komentarz