Zamieszczone przez Maicroft
[O2] Montaż tempomatu w aucie na gwarancji...
Zwiń
X
-
[O2] Montaż tempomatu w aucie na gwarancji...
Czy koszt robocizny za montaż manetki tempomatu (zakupionej poza ASO) musi niemal dwukrotnie przewyższać jej wartość, tym bardziej, że odpada kombinowanie z wiązką w OII Ambiente?
Dzwoniłem do kilku ASO w okolicy i cena montażu wynosi około 250 do 300 zł. Mam też propozycję od jednego z forumowiczów na bezpłatny montaż przy zakupie, ale odległość do pokonania odbije się w kosztach dojazdu i wyjdzie na to samo...
Pytanie tylko, czy faktycznie jestem skazany na autoryzowany serwis, czy też można zlecić to jakiejś sieci specjalizującej się w grupie VW i wziąć fakturę na podkładkę (aby nie tracić gwarancji)?Mądry Polak po ©kodzie...
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez shadoDlatego też jadę do ASO, żeby mi podpięli kilka kabelków do niefabrycznego radia (stacyjka, światła, cofania).
Zamieszczone przez MaicroftKolega Shado to generalnie ma przechlapane o ile chodzi instalacje elektryczna w swoim aucie
Wbrew pozorom aż tak bardzo częstym nie jestem, a moje dotychczasowe przygody były spowodowane (najprawdopodobniej) między innymi niefabrycznym alarmem założonym przez tego właśnie dealera. Od tamtego czasu odpukać wszystko jest OK.
Teraz jakbym miał możliwość to decydowałbym się tylko i wyłącznie na fabryczny alarm.
[ Dodano: Wto 20 Sty, 09 23:26 ]
Żeby była jasność to pieczątkę z informacją o utracie gwarancji w przypadku kombinowania w elektryce poza ASO miałem od początku. To nie jest jakiś odręczny wpisek tylko gotowa pieczątka. Ojciec kupował Fabię u innego dealera i ma taką samą.
Komentarz
-
-
Klauzero, kupujesz dzwignie za 100pln na forum...montaz wlasny...godzinka
pracy,a kolega z VAGiem koduje.
Jak beda klopoty,to montujesz ory.dzwigienke i jest OK.
Ja tak zrobilemTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekKlauzero, kupujesz dzwignie za 100pln na forum...montaz wlasny...godzinka
pracy,a kolega z VAGiem koduje.
Jak beda klopoty,to montujesz ory.dzwigienke i jest OK.
Ja tak zrobilema byłbym chętny na taką operację
Komentarz
-
-
Manetkę już prawie mam (faktycznie w cenie 3 razy niższej niż w ASO) - prawie, bo konieczność załatwienia tego przez ASO skutecznie wstrzymuje moją decyzję o jej montażu :twisted:
Podobno musi być adnotacja w książce serwisowej i... faktycznie wszystkie dodatki mam w nią wpisane, wraz z podpisem i pieczątką.
Prawdopodobnie w celu "utrzymania" gwarancji trzeba autoryzowany serwis z niemal każdą pierdołą odwiedzać, szczególnie jeśli dotyczy to montażu nowych elementów z ingerencją w elektrykę/elektronikę - niestety. Gdyby nie gwara, a właściwie możliwość jej utraty (która w razie czego tfu, tfu może okazać mitem), to z przyjemnością poszedłbym za Waszymi radami.
maxpaynemm, sądząc po schemacie umieszczonym poniżej, to nie może być bardzo skomplikowana operacja. O kodowanie spytaj mojego VAGowego Guru - Maicrofta
Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez oolsztyniakale gwarancji nie tracisz.
nikt nie weźmie odpowiedzialności za część niewiadomego pochodzenia
najlepiej jednak zakupić i zamontować w tym samym ASO, wtedy nie będzie problemu z gwarancją, a jak coś będzie nie tak z tempomatem to możesz wtedy podjechać do dowolnego ASO
albo robisz tak jak piszą koledzy, kupujesz i montujesz poza ASO, jest wielokrotnie taniej, a w razie problemów przywracasz auto do stanu fabrycznego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krz_pw żadnym ASO nie dadzą gwarancji w przypadku przyjechania z tempomatem zakupionym "gdzieś tam", nie musi być kupiony w tym samym ASO co będzie montaż byle, żeby była na niego faktura z ASO
nikt nie weźmie odpowiedzialności za część niewiadomego pochodzeniaO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Z tego co wiem (ale mogę się mylić) to w przypadku pierwszych Octavii II (do któregoś numeru seryjnego w roku modelowym 2005) montowany był moduł elektroniczny sterowania przełącznikami w kierownicy (nr części 1K0 953 549), który nie wspierał tempomatu.
W przypadku późniejszych Octavii powinien chyba wystarczyć sam tempomat + odpowiednie zakodowanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysioZ tego co wiem (ale mogę się mylić) to w przypadku pierwszych Octavii II (do któregoś numeru seryjnego w roku modelowym 2005) montowany był moduł elektroniczny sterowania przełącznikami w kierownicy (nr części 1K0 953 549), który nie wspierał tempomatu.
W przypadku późniejszych Octavii powinien chyba wystarczyć sam tempomat + odpowiednie zakodowanie.
Komentarz
-
Komentarz