Witam
Podłącze się do tematu
Dwa tygodnie temu odebrałam Octavie 1.4TSI. Podzielę się swoimi pierwszymi wrażeniami (przy czym zaznaczę, że do tej pory używałem tylko pojazdów z nad Loary - Renault i Citroen):
- świetna jakość wykonania,
- silniczek miód - elastyczność powala, panująca cisza,
- światła do jazdy dziennej,
- spalanie w mieście 8,6 l/100 km,
- duże lusterka zew.
- wygodne fotele.
Na razie autko przejechało 900 km, tylko w mieście. Osczędnie traktowane, na dotarciu.
Wszystko było by ok gdyby nie wielbiciele cudzej własności, którym do gustu przypadły moje kołpaczki :cry:
Również chętnie się dowiem, jak jest z tą wymianą oleju w okolicach 2000 km. Z doświadczenia wiem, że takie wymiany przeprowadza Renault, Toyota. Nawet jak czytam prasę branżową, to ciągle spotykam się z radami aby nie zwarzając na zalecenia ASO, olej wymienić po pierwszych 2000 km, a nastepnie raz w roku.
Dziękuję i pozdrawiam
Podłącze się do tematu

Dwa tygodnie temu odebrałam Octavie 1.4TSI. Podzielę się swoimi pierwszymi wrażeniami (przy czym zaznaczę, że do tej pory używałem tylko pojazdów z nad Loary - Renault i Citroen):
- świetna jakość wykonania,
- silniczek miód - elastyczność powala, panująca cisza,
- światła do jazdy dziennej,
- spalanie w mieście 8,6 l/100 km,
- duże lusterka zew.
- wygodne fotele.
Na razie autko przejechało 900 km, tylko w mieście. Osczędnie traktowane, na dotarciu.
Wszystko było by ok gdyby nie wielbiciele cudzej własności, którym do gustu przypadły moje kołpaczki :cry:
Zamieszczone przez OctaviaFLKrak
Dziękuję i pozdrawiam
Komentarz